SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn trzymaj się kochana. Jesteś pod obserwacja to najważniejsze zobaczysz po weekendzie będzie lepiej :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow no to jestem w szoku jakie ekskluzywne śniadanko :-) paroweczka... No no szaleją w tych szpitalach :-)
    Tam masz dietę cud taka ze szok.. Myślę że żadna z nas e ciąży by tam nawet 1kg nie przytyla :-D
    Vayn trzymaj się kochana i raz dwa cie podkuruja i do domku wrócisz!!!!!!

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula ja oglądałam musty igo i inne, bo był w 3ce moich faworytów, wzięłam cybexa. Z tego co czytałam na opiniach to zastrzeżenia ludzie mieli do amortyzacji kół i do tego, że w spacerówce pałąk jest pokryty pianką i dzieci jak już mają zęby zaczynają to gryźć i się przydławiają tym. Wizualnie śliczny wózek, u mnie cenowo udalo się dorwwć cybexa na promocji i musty wychodził kilka stów więcej.
    Fotelik wzięłam też bez bazy - Cybex Aton 4, btw nie wiedziałam że te foteliki są takie wielkie - ne wem czy sama uniosę w nim dziecko, żeby go przenieść np. z auta do lekarza bez wózka w tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 12:03

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Też pierwotną datę mam z OM na 28-29.02. :) I jakby się urodził 29 to w sumie by go wyróżniało :) Ja mam 22.05 OM a Ty? ;) ciekawe co z tego wyjdzie... 1.03 też byłby fajny marzec kojarzy mi się z wiosną!

Myszko to Ty wczoraj pisałaś o cerze ,że masakra? Ja mam problemy, z niczego mi się robią pryszczole na brodzie. I zostają cały czas brązowe przebarwienia po nich , cała brodę mam w plamki :( Mam nadzieję, że to zniknie dziadostwo! A odnośnie glinki pytałaś - ja zrobiłam sobie taką maseczkę z glinką z Avonu co jej wcześniej używałam- i twarz później miałam czerwoniutką jak cholera- więc pewnie inaczej w ciąży reaguje. Jak ograniczę słodkości - to też syfy na brodzie wyłażą , dość mam!

Ja mam termin z OM na 24.02 :) a z usg na połówkowym Mały będzie 02.03. A co do dat to myślę zupełnie jak Ty! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 12:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    kri, tak ja pisałam! zrobiłam sobie wczoraj maseczke w której miedzy innymi jest glinka - z uriage i potem mocno nawilzylam avene i dziś mam fajna skore, wygladzila się - owszem to co było nie poznikalo ale jest trochę lepsza.
    tak punktowo to stosuje paste cynkowa, ale chyba już przestala na mnie dzialac ;/

jak na zlosc ja skonczylam przed samym zajściem w ciaze leczenie u dermatologa - nie miałam już nic i było bosko. Odstawienie lekow, ciaza i od 4 miesiąca powrot ;/ najwięcej mam w dolnej części policzkow i wlasnie kolo ust ;/ nie jakos bardzo ale wystarczająco żeby psulo to porządnie samopoczucie :(

dieta duuuuuzo pomaga i przyznaje ze ostatnio narobiłam tych ciast i zajadalam czekoladek i chipsy się zdarzyly. Wiec to swoje tez zrobilo. Pamietam ze jak kiedyś się zaparłam i nie jadlam takich rzeczy, a jadlam codziennie owsianke za to to po 3 tygodniach miałam o wiele lepsza cere. I musze teraz do tego wrocic chyba ;/

vayn - trzymaj się i bądź silna kochana :*
    Mi się stan cery załamał od razu jak zaszłam w ciążę- wysypalo mnie wszedzie (twarz, dekolt, ramiona, brzuch itd.). Poszłam do dermatologa co mam teraz zrobić, bo lato, gorąco a mi aż wstyd tak wyjść. Lekarz powiedział, że jakoś musze przecierpiec. Dopiero od jakiegoś tygodnia- dwóch widzę poprawę. Cera jest bardziej promienna, znikają niedoskonałości i przebarwienia, włosy (na głowie :)) są bardziej puszyste i zaczęły mi się bardziej kręcić.
    Chociaż coś na końcówkę, bo jak mi koleżanki opowiadały jakie czuły się piękne w ciąży i jakiej to nie miały cery i włosów to, aż się zastanawiałam czy ja na pewno jestem w tym stanie co one :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VAYN mam nadzieje, ze będzie wszystko ok! Jesteś w dobrych rękach! :* :* :* :* :* :* :* :* :* :* :* :* :* :* :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    Lula ja oglądałam musty igo i inne, bo był w 3ce moich faworytów, wzięłam cybexa. Z tego co czytałam na opiniach to zastrzeżenia ludzie mieli do amortyzacji kół i do tego, że w spacerówce pałąk jest pokryty pianką i dzieci jak już mają zęby zaczynają to gryźć i się przydławiają tym. Wizualnie śliczny wózek, u mnie cenowo udalo się dorwwć cybexa na promocji i musty wychodził kilka stów więcej.
    Fotelik wzięłam też bez bazy - Cybex Aton 4, btw nie wiedziałam że te foteliki są takie wielkie - ne wem czy sama uniosę w nim dziecko, żeby go przenieść np. z auta do lekarza bez wózka w tym.

Wizualnie na mnie lepsze wrażenie zrobił igo, ale evo jest bez amortyzatorów (nikogo nie będzie kusić, żeby mi bujać dziecko) i nie ma takiej ograniczonej spacerówki, bo igo ma takie jajo (kubełkowa). I tez zwróciłam uwagę na ten pałąk. Ogólnie to tez patrzyłam na quinny, ale w sumie nie wiem co mam o nim sądzić...

A probowqliscie tego Cybexa montować juz w samochodzie? Jeżeli on jest taki wielki to idzie go zamontować na wózku?

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    Mi się stan cery załamał od razu jak zaszłam w ciążę- wysypalo mnie wszedzie (twarz, dekolt, ramiona, brzuch itd.). Poszłam do dermatologa co mam teraz zrobić, bo lato, gorąco a mi aż wstyd tak wyjść. Lekarz powiedział, że jakoś musze przecierpiec. Dopiero od jakiegoś tygodnia- dwóch widzę poprawę. Cera jest bardziej promienna, znikają niedoskonałości i przebarwienia, włosy (na głowie :)) są bardziej puszyste i zaczęły mi się bardziej kręcić.
    Chociaż coś na końcówkę, bo jak mi koleżanki opowiadały jakie czuły się piękne w ciąży i jakiej to nie miały cery i włosów to, aż się zastanawiałam czy ja na pewno jestem w tym stanie co one :D

Właśnie najgorsze to czekanie, bo nic mocniejszego nie można użyć :-/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvn24.pl/ochraniacze-grozne-dla-dzieci-niemowleta-moga-sie-udusic,600291,s.html

Co myślicie na ten temat?

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara.myszka- właśnie wiem.... Dobrze, że jestem na zwolnieniu od dłuższego czasu, bo np sierpien/wrzesień to miałam takie masakryczne przebarwienia.... I tez niczym się posmarować. Ogólnie to dermatolog polecił mi do smarowania np Cethapil.

Poza tym po porodzie będzie gorzej....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 14:23

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn trzymaj się jakoś w tym szpitalu, niech Ci mąż dostarczy kawał pysznego ciacha <3

U mnie dzisiaj rozpierducha, bo szafki w końcu powstają, juuuuupi :D

Miłego weekendu laseczki :)

Moniaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula nie montowałam cybexa w aucie jeszcze (w weekend może spróbuję), chodziło mi raczej, że foteli są duże, jakoś miałam wyobrażenie, że są mniejsze jak widziałam ludzi na ulicach, ale oni pewnie mieli te nosidełka małe, a ja myślałam, że to fotelik.
    Do wózka montowałam i fajnie to pasuje.

lula.91 lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę Wam podziękować, bo przeraziłam się tym powiększym ukm nerki u Jasia, ale podniosłyście mnie na duchu i nie będę już o tym myśleć, bo to bez sensu.

Przyparłam męża do muru i wybraliśmy wózek - chciałam cały szary, ale mąż uparł się na biało-czarny i odpuściłam mu :P Bałam się trochę tej bieli, ale w zasadzie gondola tak się nie ubrudzi, a w spacerówce jest tylko jeden biały pasek, więc damy radę, a jak się mocno ubrudzi, to mąż będzie szorował :P

http://zapodaj.net/images/d56064aa54f18.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 13:04

Mila920, vayn, tysiaa93, Lexi150 lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was zdecydowała się na wózek bebetto? Bo nie wiem jaki model wybrać.. Holland, Torino czy Luca s-line? Może któraś z Was przemierzała się do tych wózkow i ma jakieś pojęcie o nich? Moze jakas kolezanka ma bebetto? Narazie rozmawiałam tylko z jedną osoba która ma Holland i jest zadowolona, ale podobają mi się te wstawki z eco skory na gondoli a Holland tego nie ma :-) pomozcie, nie mam w pobliżu żadnego sklepu z wózkami (nie licząc takich malutkich co maja 2 modele i to w kosmicznej cenie) nie mam kogo się poradzić, mam tylko Was hehe :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a zapomniałam napisac ze warto mieć ta karte rossne w rosmanie, ostatnio pierwszy raz jej uzylam i zaktywowala się i przyszedł mi mail ze przy następnym zakupie za 1grosz mogę wziąć olejek na rozstępy z firmy rosmana ;)
    Noooo ja jakoś tego olejku za 1 grosz nie dostałam...w mailu było napisane że po okazaniu karty i dupa...pokazałam kartę, pytam o olejek a baba mi mówi ze jej się tu nic nie wyświetla... i że nie może mi dać... kicha po całości...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Wiecie co ja myslalan, ze te zdjecia szpitalnych posilkow to jakis zart, no ale....

140
    Nie wiem kiedy wyjde, mam ostry stan zapalny pochwy, masa dopochwowych i doodbytniczych globulek. Polozne mi podpaski daly, bo 3 wkladki na godzine to malo. Kroplowka tez 3x dziennie nie wiedziec po co.
    Straszne wahania nastroju mam, potrafie sie smiac zeby zaraz plakac
    Vayn Biedulko Ty...
    A z ciekawości, co CI podają? Jakie leki? Na kroplówce masz zapisane, i jakie globulki i czopki???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mallinka wrote:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1N0-FZO6TDGA4PmQDuBDv2reIhX3LRrxQh1gDlPvzZdY/edit?usp=docslist_api

Zachęcam do aktualizacji :)
    Jesteśmy po usg 4d, 31t4d Leo waży 2055 gram <3
    A co to za liska kolejna??? Jakas nowa?? Bo ja na innych była a tu mnie nie ma???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia2526 wrote:
    http://www.tvn24.pl/ochraniacze-grozne-dla-dzieci-niemowleta-moga-sie-udusic,600291,s.html

Ja myślę, że jeszcze żadne dziecko się nie udusiło... a jak ktoś miał ochraniacz źle zamontowany to już jego problem...
    DLa mnie to porównywalne trochę do tego , że należy uważać, bo dziecko może umrzeć od środka do udrożniania rur - Kreta (lub innego) albo poparzyć się wrzątkiem...albo spaść z przewijaka...
    Ze wszswytkim trzeba uważać..

tysiaa93 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Vayn trzymaj się jakoś w tym szpitalu, niech Ci mąż dostarczy kawał pysznego ciacha <3

U mnie dzisiaj rozpierducha, bo szafki w końcu powstają, juuuuupi :D

Miłego weekendu laseczki :)
    Rozpierduchę to ja miałąm jak z córką Lubego wywaliłyśmy wszyskie zabawki żeby porządki świąteczne zrobić...oooo hesus....wór na śmieci do wywalenia, kolejny do oddania dla biednych dzieci...no ale porządki u Juli zrobione (poza oknem) :)

My się dziś wybieramy na Mikołajki do Warszawy, na tę iluminację Warszawy :)
    A z tego wszsytkiego nie mam kiedy pierników upiec :) Ciasto w lodówce od wczoraj leży :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia2526 wrote:

Ja nie będę używać żadnych ochraniaczy. Czytałam już kilka artykułów na ten temat i niestety ryzyko jest spore, więc po co? Bo ładnie wygląda? Bez sensu :/

‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ