Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Woow no to jestem w szoku jakie ekskluzywne śniadanko
paroweczka... No no szaleją w tych szpitalach 
Tam masz dietę cud taka ze szok.. Myślę że żadna z nas e ciąży by tam nawet 1kg nie przytyla
Vayn trzymaj się kochana i raz dwa cie podkuruja i do domku wrócisz!!!!!! -
Lula ja oglądałam musty igo i inne, bo był w 3ce moich faworytów, wzięłam cybexa. Z tego co czytałam na opiniach to zastrzeżenia ludzie mieli do amortyzacji kół i do tego, że w spacerówce pałąk jest pokryty pianką i dzieci jak już mają zęby zaczynają to gryźć i się przydławiają tym. Wizualnie śliczny wózek, u mnie cenowo udalo się dorwwć cybexa na promocji i musty wychodził kilka stów więcej.
Fotelik wzięłam też bez bazy - Cybex Aton 4, btw nie wiedziałam że te foteliki są takie wielkie - ne wem czy sama uniosę w nim dziecko, żeby go przenieść np. z auta do lekarza bez wózka w tym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 12:03
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
nick nieaktualnyKri wrote:Też pierwotną datę mam z OM na 28-29.02.
I jakby się urodził 29 to w sumie by go wyróżniało
Ja mam 22.05 OM a Ty?
ciekawe co z tego wyjdzie... 1.03 też byłby fajny marzec kojarzy mi się z wiosną!
Myszko to Ty wczoraj pisałaś o cerze ,że masakra? Ja mam problemy, z niczego mi się robią pryszczole na brodzie. I zostają cały czas brązowe przebarwienia po nich , cała brodę mam w plamki
Mam nadzieję, że to zniknie dziadostwo! A odnośnie glinki pytałaś - ja zrobiłam sobie taką maseczkę z glinką z Avonu co jej wcześniej używałam- i twarz później miałam czerwoniutką jak cholera- więc pewnie inaczej w ciąży reaguje. Jak ograniczę słodkości - to też syfy na brodzie wyłażą , dość mam!
Ja mam termin z OM na 24.02
a z usg na połówkowym Mały będzie 02.03. A co do dat to myślę zupełnie jak Ty!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 12:08
-
nick nieaktualnyMi się stan cery załamał od razu jak zaszłam w ciążę- wysypalo mnie wszedzie (twarz, dekolt, ramiona, brzuch itd.). Poszłam do dermatologa co mam teraz zrobić, bo lato, gorąco a mi aż wstyd tak wyjść. Lekarz powiedział, że jakoś musze przecierpiec. Dopiero od jakiegoś tygodnia- dwóch widzę poprawę. Cera jest bardziej promienna, znikają niedoskonałości i przebarwienia, włosy (na głowieszara myszka wrote:kri, tak ja pisałam! zrobiłam sobie wczoraj maseczke w której miedzy innymi jest glinka - z uriage i potem mocno nawilzylam avene i dziś mam fajna skore, wygladzila się - owszem to co było nie poznikalo ale jest trochę lepsza.
tak punktowo to stosuje paste cynkowa, ale chyba już przestala na mnie dzialac ;/
jak na zlosc ja skonczylam przed samym zajściem w ciaze leczenie u dermatologa - nie miałam już nic i było bosko. Odstawienie lekow, ciaza i od 4 miesiąca powrot ;/ najwięcej mam w dolnej części policzkow i wlasnie kolo ust ;/ nie jakos bardzo ale wystarczająco żeby psulo to porządnie samopoczucie
dieta duuuuuzo pomaga i przyznaje ze ostatnio narobiłam tych ciast i zajadalam czekoladek i chipsy się zdarzyly. Wiec to swoje tez zrobilo. Pamietam ze jak kiedyś się zaparłam i nie jadlam takich rzeczy, a jadlam codziennie owsianke za to to po 3 tygodniach miałam o wiele lepsza cere. I musze teraz do tego wrocic chyba ;/
vayn - trzymaj się i bądź silna kochana :*
) są bardziej puszyste i zaczęły mi się bardziej kręcić.
Chociaż coś na końcówkę, bo jak mi koleżanki opowiadały jakie czuły się piękne w ciąży i jakiej to nie miały cery i włosów to, aż się zastanawiałam czy ja na pewno jestem w tym stanie co one
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyd84 wrote:Lula ja oglądałam musty igo i inne, bo był w 3ce moich faworytów, wzięłam cybexa. Z tego co czytałam na opiniach to zastrzeżenia ludzie mieli do amortyzacji kół i do tego, że w spacerówce pałąk jest pokryty pianką i dzieci jak już mają zęby zaczynają to gryźć i się przydławiają tym. Wizualnie śliczny wózek, u mnie cenowo udalo się dorwwć cybexa na promocji i musty wychodził kilka stów więcej.
Fotelik wzięłam też bez bazy - Cybex Aton 4, btw nie wiedziałam że te foteliki są takie wielkie - ne wem czy sama uniosę w nim dziecko, żeby go przenieść np. z auta do lekarza bez wózka w tym.
Wizualnie na mnie lepsze wrażenie zrobił igo, ale evo jest bez amortyzatorów (nikogo nie będzie kusić, żeby mi bujać dziecko) i nie ma takiej ograniczonej spacerówki, bo igo ma takie jajo (kubełkowa). I tez zwróciłam uwagę na ten pałąk. Ogólnie to tez patrzyłam na quinny, ale w sumie nie wiem co mam o nim sądzić...
A probowqliscie tego Cybexa montować juz w samochodzie? Jeżeli on jest taki wielki to idzie go zamontować na wózku? -
lula.91 wrote:Mi się stan cery załamał od razu jak zaszłam w ciążę- wysypalo mnie wszedzie (twarz, dekolt, ramiona, brzuch itd.). Poszłam do dermatologa co mam teraz zrobić, bo lato, gorąco a mi aż wstyd tak wyjść. Lekarz powiedział, że jakoś musze przecierpiec. Dopiero od jakiegoś tygodnia- dwóch widzę poprawę. Cera jest bardziej promienna, znikają niedoskonałości i przebarwienia, włosy (na głowie
) są bardziej puszyste i zaczęły mi się bardziej kręcić.
Chociaż coś na końcówkę, bo jak mi koleżanki opowiadały jakie czuły się piękne w ciąży i jakiej to nie miały cery i włosów to, aż się zastanawiałam czy ja na pewno jestem w tym stanie co one
Właśnie najgorsze to czekanie, bo nic mocniejszego nie można użyć
-
nick nieaktualnySzara.myszka- właśnie wiem.... Dobrze, że jestem na zwolnieniu od dłuższego czasu, bo np sierpien/wrzesień to miałam takie masakryczne przebarwienia.... I tez niczym się posmarować. Ogólnie to dermatolog polecił mi do smarowania np Cethapil.
Poza tym po porodzie będzie gorzej....Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 14:23
-
Lula nie montowałam cybexa w aucie jeszcze (w weekend może spróbuję), chodziło mi raczej, że foteli są duże, jakoś miałam wyobrażenie, że są mniejsze jak widziałam ludzi na ulicach, ale oni pewnie mieli te nosidełka małe, a ja myślałam, że to fotelik.
Do wózka montowałam i fajnie to pasuje.
lula.91 lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Dziewczyny, muszę Wam podziękować, bo przeraziłam się tym powiększym ukm nerki u Jasia, ale podniosłyście mnie na duchu i nie będę już o tym myśleć, bo to bez sensu.
Przyparłam męża do muru i wybraliśmy wózek - chciałam cały szary, ale mąż uparł się na biało-czarny i odpuściłam mu
Bałam się trochę tej bieli, ale w zasadzie gondola tak się nie ubrudzi, a w spacerówce jest tylko jeden biały pasek, więc damy radę, a jak się mocno ubrudzi, to mąż będzie szorował 
http://zapodaj.net/images/d56064aa54f18.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 13:04
Mila920, vayn, tysiaa93, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
A czy któraś z Was zdecydowała się na wózek bebetto? Bo nie wiem jaki model wybrać.. Holland, Torino czy Luca s-line? Może któraś z Was przemierzała się do tych wózkow i ma jakieś pojęcie o nich? Moze jakas kolezanka ma bebetto? Narazie rozmawiałam tylko z jedną osoba która ma Holland i jest zadowolona, ale podobają mi się te wstawki z eco skory na gondoli a Holland tego nie ma
pomozcie, nie mam w pobliżu żadnego sklepu z wózkami (nie licząc takich malutkich co maja 2 modele i to w kosmicznej cenie) nie mam kogo się poradzić, mam tylko Was hehe

-
Noooo ja jakoś tego olejku za 1 grosz nie dostałam...w mailu było napisane że po okazaniu karty i dupa...pokazałam kartę, pytam o olejek a baba mi mówi ze jej się tu nic nie wyświetla... i że nie może mi dać... kicha po całości...szara myszka wrote:a zapomniałam napisac ze warto mieć ta karte rossne w rosmanie, ostatnio pierwszy raz jej uzylam i zaktywowala się i przyszedł mi mail ze przy następnym zakupie za 1grosz mogę wziąć olejek na rozstępy z firmy rosmana

-
Vayn Biedulko Ty...vayn wrote:Wiecie co ja myslalan, ze te zdjecia szpitalnych posilkow to jakis zart, no ale....

Nie wiem kiedy wyjde, mam ostry stan zapalny pochwy, masa dopochwowych i doodbytniczych globulek. Polozne mi podpaski daly, bo 3 wkladki na godzine to malo. Kroplowka tez 3x dziennie nie wiedziec po co.
Straszne wahania nastroju mam, potrafie sie smiac zeby zaraz plakac
A z ciekawości, co CI podają? Jakie leki? Na kroplówce masz zapisane, i jakie globulki i czopki??? -
A co to za liska kolejna??? Jakas nowa?? Bo ja na innych była a tu mnie nie ma???mallinka wrote:https://docs.google.com/spreadsheets/d/1N0-FZO6TDGA4PmQDuBDv2reIhX3LRrxQh1gDlPvzZdY/edit?usp=docslist_api
Zachęcam do aktualizacji
Jesteśmy po usg 4d, 31t4d Leo waży 2055 gram
-
Ja myślę, że jeszcze żadne dziecko się nie udusiło... a jak ktoś miał ochraniacz źle zamontowany to już jego problem...madzia2526 wrote:http://www.tvn24.pl/ochraniacze-grozne-dla-dzieci-niemowleta-moga-sie-udusic,600291,s.html
Co myślicie na ten temat?
DLa mnie to porównywalne trochę do tego , że należy uważać, bo dziecko może umrzeć od środka do udrożniania rur - Kreta (lub innego) albo poparzyć się wrzątkiem...albo spaść z przewijaka...
Ze wszswytkim trzeba uważać..
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Rozpierduchę to ja miałąm jak z córką Lubego wywaliłyśmy wszyskie zabawki żeby porządki świąteczne zrobić...oooo hesus....wór na śmieci do wywalenia, kolejny do oddania dla biednych dzieci...no ale porządki u Juli zrobione (poza oknem)tysiaa93 wrote:Vayn trzymaj się jakoś w tym szpitalu, niech Ci mąż dostarczy kawał pysznego ciacha

U mnie dzisiaj rozpierducha, bo szafki w końcu powstają, juuuuupi
Miłego weekendu laseczki

My się dziś wybieramy na Mikołajki do Warszawy, na tę iluminację Warszawy
A z tego wszsytkiego nie mam kiedy pierników upiec
Ciasto w lodówce od wczoraj leży
-
nick nieaktualnyJa nie będę używać żadnych ochraniaczy. Czytałam już kilka artykułów na ten temat i niestety ryzyko jest spore, więc po co? Bo ładnie wygląda? Bez sensumadzia2526 wrote:http://www.tvn24.pl/ochraniacze-grozne-dla-dzieci-niemowleta-moga-sie-udusic,600291,s.html
Co myślicie na ten temat?
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH