SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli 3x nacl.

Wszystkich wypisali do domu. Jestem jedyna na oddziale
    Szukaja przyczyny moich podwyzszonych leukocytow we krwi, norma do 10 a ja mam 21...morfologia na leb na szyje poleciala :/

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Noooo ja jakoś tego olejku za 1 grosz nie dostałam...w mailu było napisane że po okazaniu karty i dupa...pokazałam kartę, pytam o olejek a baba mi mówi ze jej się tu nic nie wyświetla... i że nie może mi dać... kicha po całości...

Tulipana bo żeby dostać za grosz to trzeba go kupić i nie płacisz normalnej ceny tylko właśnie 1 grosz :-) :-) :-)

tulipanna lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Noooo ja jakoś tego olejku za 1 grosz nie dostałam...w mailu było napisane że po okazaniu karty i dupa...pokazałam kartę, pytam o olejek a baba mi mówi ze jej się tu nic nie wyświetla... i że nie może mi dać... kicha po całości...

Bez sensu, jak przysylaja takiego maila to powinni sie tego trzymać :-\

a co do ochraniacza, to wlasnie sama kiedyś wrzucałam te linki tutaj o tym ze sa one niebezpieczne, ale koniec koncow i tak kupiłam taki trzyczęściowy. tak jak tulipanna napisala, wszystko może niestety doprowadzić do tragedii, a taki ochraniacz mimo wszystko chroni dziecko trochę przed uderzeniem rączką na przykład. Mam zamiar założyć ochroniacz i obserwować dziecko, jak będę widzieć ze ma tendencje do przemieszczania się jakos albo skulania przy nim to go zdejme. No i dobrze zalozony to podstawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 14:35

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    A czy któraś z Was zdecydowała się na wózek bebetto? Bo nie wiem jaki model wybrać.. Holland, Torino czy Luca s-line? Może któraś z Was przemierzała się do tych wózkow i ma jakieś pojęcie o nich? Moze jakas kolezanka ma bebetto? Narazie rozmawiałam tylko z jedną osoba która ma Holland i jest zadowolona, ale podobają mi się te wstawki z eco skory na gondoli a Holland tego nie ma :-) pomozcie, nie mam w pobliżu żadnego sklepu z wózkami (nie licząc takich malutkich co maja 2 modele i to w kosmicznej cenie) nie mam kogo się poradzić, mam tylko Was hehe :-)

Kupiłam wózek bebetto torino. Prezentuje się ładnie. Najlepiej jednak zobaczyć go na żywo w sklepie. Wybrałam go, ponieważ od razu mi się spodobał, poza tym koleżanka ma bebetto silvia w konstrukcji bardzo podobna do torino i była bardzo zadowolona. Jeszcze jednak koleżanka ma bebetto, ale nie wiem jaki rodzaj, też chwalila. Holland w sklepie też wygladal fajnie ;) Najlepiej jednak zobaczyć na żywo :/

Tak prezentuje się nasza fura :D
    oud1mq.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 15:15

lula.91, szara myszka, vayn, Lexi150, Mila920, tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Tuli 3x nacl.

Wszystkich wypisali do domu. Jestem jedyna na oddziale
    Szukaja przyczyny moich podwyzszonych leukocytow we krwi, norma do 10 a ja mam 21...morfologia na leb na szyje poleciala :/
    A może to przez hemoroidy? Tzn pisałaś, że odczas wypróżniania miałaś żywą krew. W czasie ciąży nasze organizmy są osłabione i możliwe jakieś bakterie znalazły tamtędy drogę. Gdzieś jakieś naderwanie, pęknięcie i można cały organizm załatwić...
    Przykro mi, że zostałaś sama :( z jednej strony będziesz miała chociaż spokój..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    Lula nie montowałam cybexa w aucie jeszcze (w weekend może spróbuję), chodziło mi raczej, że foteli są duże, jakoś miałam wyobrażenie, że są mniejsze jak widziałam ludzi na ulicach, ale oni pewnie mieli te nosidełka małe, a ja myślałam, że to fotelik.
    Do wózka montowałam i fajnie to pasuje.
    Może to lepiej, bo dziecko nie będzie takie scisniete. A ma wyciągany wkład (w sensie jak dzidzia rośnie to sie wyciąga)? My chcemy pojechać do smyka, bo tam mają duży wybór i przy okazji można sprawdzić jak się wpina fotelik w samochodzie (mają tył samochodu z fotelem i pasami) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Ja nie będę używać żadnych ochraniaczy. Czytałam już kilka artykułów na ten temat i niestety ryzyko jest spore, więc po co? Bo ładnie wygląda? Bez sensu :/
    Uważam że dla takiego niemowlaka nie ma sensu go stosować, ale dla dziecka które się już obraca na boki i brzuszek to ochrona żeby w szczebelki mocno się nie uderzyło.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki a na te wklesle/plaskie brodawki do karmienia na wszelki wypadek to cos takiego?
    http://www.aptekagemini.pl/canpol-oslonki-piersi-easystart-uniwersalne.html

f2wlj48apsehglf6.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    dziewczynki a na te wklesle/plaskie brodawki do karmienia na wszelki wypadek to cos takiego?
    http://www.aptekagemini.pl/canpol-oslonki-piersi-easystart-uniwersalne.html

Wydaje mi się, że właśnie takie. Ja mam z Lovi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 15:53

szara myszka lubi tę wiadomość

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem co myslec o tych ochraniaczach,przeciez rownie dobrze dziecko moze sie przekrecic i noskiem lezec w materacu i tez sie moze udusic,a taki malutki noworodek raczej tak obracac sie na boki nie bedzie :) :) :)

tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    Może to lepiej, bo dziecko nie będzie takie scisniete. A ma wyciągany wkład (w sensie jak dzidzia rośnie to sie wyciąga)? My chcemy pojechać do smyka, bo tam mają duży wybór i przy okazji można sprawdzić jak się wpina fotelik w samochodzie (mają tył samochodu z fotelem i pasami) :)

tak ten cybex aton ma tzw wkładkę dla niemowląt, ja mam teraz mały samochód 3drzwiowy, na wiosnę musimy zmienić na wygodniejszy i bazy isofix itp dlatego nie kupowałam,pytałam w sklepie obsługę to mi powiedzieli, że bezpieczeństwo jest porównywalne z bazą i bez, ale przy bazie łatwiej i szybciej się wpina fotelik. Na SR mówili że ważne żeby w foteliku był taki wałeczek do utrzymywania głowy niemowlaka do czasu aż sobie sam będzie radził z jej trzymaniem.

Ochraniaczy nie kupuję, nawet pościeli teraz nie kupuję.
    Na start tylko 3 prześcieradła, śpiworki mam 2 i kilka kocyków.

lula.91 lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Sama nie wiem co myslec o tych ochraniaczach,przeciez rownie dobrze dziecko moze sie przekrecic i noskiem lezec w materacu i tez sie moze udusic,a taki malutki noworodek raczej tak obracac sie na boki nie bedzie :) :) :)
    Biedroneczka no właśnie noworodek potrafi się tak prężyć, że się przekręci z pleców na bok niechcący

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde brakuje mi na tej aptece gemini do 300zl kilkadziesieciu złotych i zastanawiam się czy by nie wziąć prostego laktatora recznego, może się przydac - nieco ponad 30zl jest z canpolu albo babyono - macie jakies info na temat czy takie się sprawdzają?

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maris ale w rożku chyba nie da rady tak sie przewrócić.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashley wlasnie te modele w szarosciach mi sie podobają, naprawdę super sie prezentuje :-). Żeby zobaczyć na zywo musiałabym jechać jakieś 130km no ale chyba warto..bo tak to się chyba nie zdecyduje, a powiedz mi czemu wybralas Torino a nie np Holland? Co Cię przekonało? :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara Myszko ja mam canapola nakładki rozmiar s i są wielkie. A moje sutki są duże mierzyłam na pobudzonych sutkach i mam jeszcze luz. Myślę że większe niż M Ci się chyba nie sprawdzą na początku żeby wyciągnąć sutki.

szara myszka lubi tę wiadomość

• Ashley Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila dlaczego torino, a nie Holland? W sumie nie wiem, tak wizualnie mi się podobał już patrząc po necie. Warto jest wejść na oficjalną stronę bebetto na fb, tam dużo ludzi się wypowiada i wstawia zdjęcia.

Któraś z dziewczyn wybrała Holland, widziałam w tabelce. Może coś o tym modelu powie więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 20:10

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z góry przepraszam za spam , ake może kompletujecie wyprawki.
    Wyprzedaję córki garderobę i wystawiam za symboliczne kwoty na allegro jej ciuszki. Same markowe mothercare next M&S.

http://allegro.pl/spodnie-m-s-i-bluzka-mothercare-3-6m-62-i5832850739.html

N bazaru wstawiam jeszcze nowe ciuszki i kosmetyki

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/bazarek,1475,143.html

b4ipuen.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dziś na wyprobowanie płyn do płukania bambi z polleny i powiem ze wypralam welurkowy pajac i jest przyjemny w dotyku różni się od tych pranych bez.zobaczymy jak inne rzeczy popiore.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn,no ale co poza tym 3xNaCl Ci dają, bo na bank butelka z kroplówką jest od NaCl ale coś w tym chyba rozpuszczają. Przeciez nie leczą CIę solą fizjologiczna :) I jakie globulki? Wymaz robili? wiadomo czy zakarzenie bakteryjne czy grzybicze???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ