Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
tulipanna wrote:Noooo ja jakoś tego olejku za 1 grosz nie dostałam...w mailu było napisane że po okazaniu karty i dupa...pokazałam kartę, pytam o olejek a baba mi mówi ze jej się tu nic nie wyświetla... i że nie może mi dać... kicha po całości...
Tulipana bo żeby dostać za grosz to trzeba go kupić i nie płacisz normalnej ceny tylko właśnie 1 grosz

tulipanna lubi tę wiadomość
-
tulipanna wrote:Noooo ja jakoś tego olejku za 1 grosz nie dostałam...w mailu było napisane że po okazaniu karty i dupa...pokazałam kartę, pytam o olejek a baba mi mówi ze jej się tu nic nie wyświetla... i że nie może mi dać... kicha po całości...
Bez sensu, jak przysylaja takiego maila to powinni sie tego trzymać
a co do ochraniacza, to wlasnie sama kiedyś wrzucałam te linki tutaj o tym ze sa one niebezpieczne, ale koniec koncow i tak kupiłam taki trzyczęściowy. tak jak tulipanna napisala, wszystko może niestety doprowadzić do tragedii, a taki ochraniacz mimo wszystko chroni dziecko trochę przed uderzeniem rączką na przykład. Mam zamiar założyć ochroniacz i obserwować dziecko, jak będę widzieć ze ma tendencje do przemieszczania się jakos albo skulania przy nim to go zdejme. No i dobrze zalozony to podstawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 14:35
-
Mila920 wrote:A czy któraś z Was zdecydowała się na wózek bebetto? Bo nie wiem jaki model wybrać.. Holland, Torino czy Luca s-line? Może któraś z Was przemierzała się do tych wózkow i ma jakieś pojęcie o nich? Moze jakas kolezanka ma bebetto? Narazie rozmawiałam tylko z jedną osoba która ma Holland i jest zadowolona, ale podobają mi się te wstawki z eco skory na gondoli a Holland tego nie ma
pomozcie, nie mam w pobliżu żadnego sklepu z wózkami (nie licząc takich malutkich co maja 2 modele i to w kosmicznej cenie) nie mam kogo się poradzić, mam tylko Was hehe 
Kupiłam wózek bebetto torino. Prezentuje się ładnie. Najlepiej jednak zobaczyć go na żywo w sklepie. Wybrałam go, ponieważ od razu mi się spodobał, poza tym koleżanka ma bebetto silvia w konstrukcji bardzo podobna do torino i była bardzo zadowolona. Jeszcze jednak koleżanka ma bebetto, ale nie wiem jaki rodzaj, też chwalila. Holland w sklepie też wygladal fajnie
Najlepiej jednak zobaczyć na żywo 
Tak prezentuje się nasza fura
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 15:15
lula.91, szara myszka, vayn, Lexi150, Mila920, tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość
___Bartuś___ 4050g /57cm
* 08.02.16r. godz. 15.05
[/url] -
nick nieaktualnyA może to przez hemoroidy? Tzn pisałaś, że odczas wypróżniania miałaś żywą krew. W czasie ciąży nasze organizmy są osłabione i możliwe jakieś bakterie znalazły tamtędy drogę. Gdzieś jakieś naderwanie, pęknięcie i można cały organizm załatwić...vayn wrote:Tuli 3x nacl.
Wszystkich wypisali do domu. Jestem jedyna na oddziale
Szukaja przyczyny moich podwyzszonych leukocytow we krwi, norma do 10 a ja mam 21...morfologia na leb na szyje poleciala
Przykro mi, że zostałaś sama
z jednej strony będziesz miała chociaż spokój..
-
nick nieaktualnyMoże to lepiej, bo dziecko nie będzie takie scisniete. A ma wyciągany wkład (w sensie jak dzidzia rośnie to sie wyciąga)? My chcemy pojechać do smyka, bo tam mają duży wybór i przy okazji można sprawdzić jak się wpina fotelik w samochodzie (mają tył samochodu z fotelem i pasami)d84 wrote:Lula nie montowałam cybexa w aucie jeszcze (w weekend może spróbuję), chodziło mi raczej, że foteli są duże, jakoś miałam wyobrażenie, że są mniejsze jak widziałam ludzi na ulicach, ale oni pewnie mieli te nosidełka małe, a ja myślałam, że to fotelik.
Do wózka montowałam i fajnie to pasuje.
-
nick nieaktualnyUważam że dla takiego niemowlaka nie ma sensu go stosować, ale dla dziecka które się już obraca na boki i brzuszek to ochrona żeby w szczebelki mocno się nie uderzyło.marissith wrote:Ja nie będę używać żadnych ochraniaczy. Czytałam już kilka artykułów na ten temat i niestety ryzyko jest spore, więc po co? Bo ładnie wygląda? Bez sensu

-
szara myszka wrote:dziewczynki a na te wklesle/plaskie brodawki do karmienia na wszelki wypadek to cos takiego?
http://www.aptekagemini.pl/canpol-oslonki-piersi-easystart-uniwersalne.html
Wydaje mi się, że właśnie takie. Ja mam z Lovi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 15:53
szara myszka lubi tę wiadomość
___Bartuś___ 4050g /57cm
* 08.02.16r. godz. 15.05
[/url] -
Sama nie wiem co myslec o tych ochraniaczach,przeciez rownie dobrze dziecko moze sie przekrecic i noskiem lezec w materacu i tez sie moze udusic,a taki malutki noworodek raczej tak obracac sie na boki nie bedzie
tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość
-
lula.91 wrote:Może to lepiej, bo dziecko nie będzie takie scisniete. A ma wyciągany wkład (w sensie jak dzidzia rośnie to sie wyciąga)? My chcemy pojechać do smyka, bo tam mają duży wybór i przy okazji można sprawdzić jak się wpina fotelik w samochodzie (mają tył samochodu z fotelem i pasami)

tak ten cybex aton ma tzw wkładkę dla niemowląt, ja mam teraz mały samochód 3drzwiowy, na wiosnę musimy zmienić na wygodniejszy i bazy isofix itp dlatego nie kupowałam,pytałam w sklepie obsługę to mi powiedzieli, że bezpieczeństwo jest porównywalne z bazą i bez, ale przy bazie łatwiej i szybciej się wpina fotelik. Na SR mówili że ważne żeby w foteliku był taki wałeczek do utrzymywania głowy niemowlaka do czasu aż sobie sam będzie radził z jej trzymaniem.
Ochraniaczy nie kupuję, nawet pościeli teraz nie kupuję.
Na start tylko 3 prześcieradła, śpiworki mam 2 i kilka kocyków.
lula.91 lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
nick nieaktualnyBiedroneczka no właśnie noworodek potrafi się tak prężyć, że się przekręci z pleców na bok niechcącyBiedroneczka29 wrote:Sama nie wiem co myslec o tych ochraniaczach,przeciez rownie dobrze dziecko moze sie przekrecic i noskiem lezec w materacu i tez sie moze udusic,a taki malutki noworodek raczej tak obracac sie na boki nie bedzie

-
kurde brakuje mi na tej aptece gemini do 300zl kilkadziesieciu złotych i zastanawiam się czy by nie wziąć prostego laktatora recznego, może się przydac - nieco ponad 30zl jest z canpolu albo babyono - macie jakies info na temat czy takie się sprawdzają?
-
Ashley wlasnie te modele w szarosciach mi sie podobają, naprawdę super sie prezentuje
. Żeby zobaczyć na zywo musiałabym jechać jakieś 130km no ale chyba warto..bo tak to się chyba nie zdecyduje, a powiedz mi czemu wybralas Torino a nie np Holland? Co Cię przekonało?

-
nick nieaktualnySzara Myszko ja mam canapola nakładki rozmiar s i są wielkie. A moje sutki są duże mierzyłam na pobudzonych sutkach i mam jeszcze luz. Myślę że większe niż M Ci się chyba nie sprawdzą na początku żeby wyciągnąć sutki.
szara myszka lubi tę wiadomość
-
Mila dlaczego torino, a nie Holland? W sumie nie wiem, tak wizualnie mi się podobał już patrząc po necie. Warto jest wejść na oficjalną stronę bebetto na fb, tam dużo ludzi się wypowiada i wstawia zdjęcia.
Któraś z dziewczyn wybrała Holland, widziałam w tabelce. Może coś o tym modelu powie więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 20:10
___Bartuś___ 4050g /57cm
* 08.02.16r. godz. 15.05
[/url] -
Dziewczyny z góry przepraszam za spam , ake może kompletujecie wyprawki.
Wyprzedaję córki garderobę i wystawiam za symboliczne kwoty na allegro jej ciuszki. Same markowe mothercare next M&S.
http://allegro.pl/spodnie-m-s-i-bluzka-mothercare-3-6m-62-i5832850739.html
N bazaru wstawiam jeszcze nowe ciuszki i kosmetyki
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/bazarek,1475,143.html
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH