Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi jesli jutro na usg sie szyja nie skrocila to moze mnie wypuszcza... Aktualnie siedze i pierdze bo tyle tabletek mi sie nie miesci i szybko mi to wyplywa.
    Rano na podpasce brazowy sluz i troche krwi, ale szyjka czysta. Wiec pewnie od tej infekcji podraznione :/
    Skurcze na ktg spadly, w porywach 28 max a mi dalej nieprzyjemnie. Glupio gadaja jak ja chce urodzic skoro takie 'nic' przeszkadza. Marne pocieszenie

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn to tak jak u mnie powodem plamienia o zabarwieniu krwistym właśnie była infekcja.
    Trzymam w takim razie kciuki za szyjkę. Zawsze to milej poleżeć w domu niż w szpitalu. A co tak dzisiaj ciekawego dostałaś na śniadanie?? o.O

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn... a "takie nic" na etapie ciąży to moim zdaniem i tak zbyt wiele... myślę że takie skurcze podczas porodu nie byłyby w ogóle odczuwalne, gdyż nasze nastawienie jest zupełnie inne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wczorajsza kolacja
    118egq8.jpg

Dzisiejsze sniadanie. Na bogato przy niedzieli2925ldx.jpg

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ile mleczne szpitalne mi smakują ... to te wędliny są do porzygu!!!

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia.rka wszystkiego najlepszego :) dużo zdrówka :)

Ashley sporo kosztuje jak na mój budżet :( szkoda że nico nie ma takiej wyprofilowanej fajnie gondoli. A powiedz mi jeszcze ten palak za który dzieci trzymają jest też sporo oddalony cztcwydaje się normalnie ? Bo w nico jest tak troszkę dalej.

Vayn aż mi się przypomniało jak lezalam w szpitalu :( współczuję i mam nadzieję że już niedługo wyjdziecie do domu :)

Ale mnie w nocy mały obudził. Smacznie śpię a tu nagle czuje lubu dubu w brzuchu, tak jakby coś może główkę z prawej strony przekrecil koło spojenia i czuć było same bąbelki , przelewajaca się wodę :D może się już obrócił. Mam taką nadzieję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 10:17

madzia.rka lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    proszę, podziel się linkiem! :)

http://www.blog.przedporodem.pl/karmienie-plaskimi-lub-wkleslymi-brodawkami-czy-jest-mozliwe/

filmiku nie ogladalam tylko przeczytałam to co tam pisze i wg tego nie mam wklęsłych :) nie zawsze wystają, ale ogolnie tez nie sa wklesniete także mam nadzieje ze nie będzie problemu, choć moja mama miała z tym problem niestety i nas mało co karmila, ale teraz jest więcej możliwości jak laktator albo te nakładki to może będzie ok ;)

dobrej niedzieli dziewczyny!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn o boshe biedulko ale masz larytasy na talerzach obys jutro wyszła do domku.

Madziarka sto lat,duzo zdrowka i obys maluszka donosiła jak najdłużej :)

Ja ten Linomag zielony używałam po operacji i od razu o nim pomyslałam jak pisalyscie ale wczoraj zobaczyłam te ten z cynkiem :) wiec ten zielony to używać przy kazdej zmianie pieluszki,a ten z cynkiem jeśli jakies odparzenie sie pojawi?? Bede w Polsce to w styczniu złoże zamowienie na kosmetyki No i czaję sie na te mustela do kąpieli.

madzia.rka lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Vayn o boshe biedulko ale masz larytasy na talerzach obys jutro wyszła do domku.

Madziarka sto lat,duzo zdrowka i obys maluszka donosiła jak najdłużej :)

Ja ten Linomag zielony używałam po operacji i od razu o nim pomyslałam jak pisalyscie ale wczoraj zobaczyłam te ten z cynkiem :) wiec ten zielony to używać przy kazdej zmianie pieluszki,a ten z cynkiem jeśli jakies odparzenie sie pojawi?? Bede w Polsce to w styczniu złoże zamowienie na kosmetyki No i czaję sie na te mustela do kąpieli.
    Tak dokładnie, przy zmianach pieluszki zielony linomag ale nie trzeba za kazdym razem jak się używa chusteczek bo one same w sobie są nawilżające(informacja od połoznej na szkole rodzenia) a ten z cynkiem punktowo gdy pojawi się odparzenie :) Mi kosmetyki mustela nie podchodzą mam próbki i jakoś nie takie jak oczekuje. Najlepiej wszystko próbować na sobie najpierw :)
    Dzisiaj mały się kręci jak nie wiem :D chyba czuje że jest Mikołaj :D

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia moja dzis tez bardziej aktywna :) a co do musieli to ja używam krem na rozstępy i jest ok a te dziecięce nie mam pojecia moze mozna gdzies próbki zamówic to bym sobie zamówiła i obcykala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 13:37

Sofija <3
    201602294556.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    A powiedz mi jeszcze ten palak za który dzieci trzymają jest też sporo oddalony cztcwydaje się normalnie ? Bo w nico jest tak troszkę dalej.
    Chodzi o ten paląk w spacerówce? Wydaje mi się normalnie, ale patrząc na zdjęcia nico (bo nie widziałam na żywo) to w nico jest chyba dalej, ale może to tylko złudzenie nie wiem.

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie w nico jest dalej i myslałam , że we wszystkich tak ale kolezanka nic sie na to nie skarzyła póki co :P jedynie polecała ten wózek i nie tylko mi . ZResztą ktos jej go tez polecił :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Agnesia moja dzis tez bardziej aktywna :) a co do musieli to ja używam krem na rozstępy i jest ok a te dziecięce nie mam pojecia moze mozna gdzies próbki zamówic to bym sobie zamówiła i obcykala :)
    No mi właśnie krem na rozstępy nie podpasował. Ja próbki w Szkole rodzenia dostałam :)

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia Aha a mi podpasowal szybko sie wchłania nie lepi i jak rano sie smarowałam to wieczorem pod prysznicem jak sie polałam woda to czułam ze on na ten skórze jeszcze był :)

Dziewczyny jecie tiramisu ??? Ja wlasnie zrobiłam dla męża i jiz mu mówiłam ze jak bedzie jesc to albo on albo ja wychodzę do pokoju :) misze zadowolić sie piernikami :/ ale tiramisu to wpierdzielilabym cała blachę :) :) mniam mniam mniam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 18:06

Sofija <3
    201602294556.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    nie odzywałam się przez kilka dni, ale już skrupulatnie Was nadrobiłam.

Czy jesteście już zdecydowane czym będziecie szczepić Wasze maluszki? Wiem, że już tutaj o tym rozmawiałyśmy, ale czy macie ostateczne stanowisko? Ja wciąż się waham

ex2bx1hp35w324su.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna ja zdecydowałam, że będę szczepić normalnie, zgodnie z kalendarzem szczepień. Nie będę brała skojarzonych ale dodatkowo zaszczepię na meningokoki i pneumokoki.

Mój Mały dalej skacze po szyjce. Już mi się wyć chce - taki ból. Jak tak dalej pójdzie to niedługo urodzę... :/ A jeszcze mama mi dziś powiedziała, że ma wrażenie, że brzuch mi się obniżył i trochę się martwię, że faktycznie coś się dzieje...

Chwalę się pokoikiem Ignasia - wersja wstępna. :D
    06ea7164fdda4018med.jpg

fd86bc09153d3a37med.jpg

nick nieaktualny, Ashley, Tusiaa, Biedroneczka29, tysiaa93, szara myszka, Moniaa, tulipanna, Mila920, madzia.rka, Evans, Zosia_wop lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, ja też mam od kilku dni wrażenie, że brzuch mi się obniżył. Poza tym wydaje mi się, że jakoś już nie rośnie :( Nie wiem, może wymyślam, ale jakoś się martwię. W ogóle zaczęłam bardzo panikować czy wszystko będzie dobrze, nie mogę tego opanować :(

Zastanawiałam się nad tą szczepionką skojarzoną Engerix, ale naprawdę już nie wiem

ex2bx1hp35w324su.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi fajny pokoik Ignasia :) a otwieralas może ten pokrowiec z tej foli? Bo mój przewijak jak go wypakowalam brzydko pachniał, taką gumą i cały czas się wietrzy :/ nie wiem, może jakieś gów..kupiłam, zobaczę czy się wywietrzy.

Kri lubi tę wiadomość

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewijak mam po bratanicy i nie ma żadnego nieprzyjemnego zapachu. Chociaż był używany dosłownie kilka razy bo bratowa wolała Małą na łóżku przebierać. Nawet tych kołeczków nie miał nigdy przykręconych :P

Może spróbuj go przemyć wodą z płynem do mycia naczyń albo zwykłym mydłem...

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi łacze się w bólu. Tak mi mały kopie w żebro że az boli :( i włazi gdzieś baaardzo po prawej stronie az praktycznie na boku i tez to boli :/ noo i w dodatku gdzies nisko mnie kopie po prawej stronie tak jakby po jajniku czy gdzieś tam. Noo masakra jakaś.

Ja tez normalnie będe szczepić wg kalendarza szczepień bez dodatkowych szczepionek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 19:23

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ