SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi jesli jutro na usg sie szyja nie skrocila to moze mnie wypuszcza... Aktualnie siedze i pierdze bo tyle tabletek mi sie nie miesci i szybko mi to wyplywa.
    Rano na podpasce brazowy sluz i troche krwi, ale szyjka czysta. Wiec pewnie od tej infekcji podraznione :/
    Skurcze na ktg spadly, w porywach 28 max a mi dalej nieprzyjemnie. Glupio gadaja jak ja chce urodzic skoro takie 'nic' przeszkadza. Marne pocieszenie

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn to tak jak u mnie powodem plamienia o zabarwieniu krwistym właśnie była infekcja.
    Trzymam w takim razie kciuki za szyjkę. Zawsze to milej poleżeć w domu niż w szpitalu. A co tak dzisiaj ciekawego dostałaś na śniadanie?? o.O

vayn lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn... a "takie nic" na etapie ciąży to moim zdaniem i tak zbyt wiele... myślę że takie skurcze podczas porodu nie byłyby w ogóle odczuwalne, gdyż nasze nastawienie jest zupełnie inne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wczorajsza kolacja
    118egq8.jpg

Dzisiejsze sniadanie. Na bogato przy niedzieli2925ldx.jpg

marissith lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ile mleczne szpitalne mi smakują ... to te wędliny są do porzygu!!!

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia.rka wszystkiego najlepszego :) dużo zdrówka :)

Ashley sporo kosztuje jak na mój budżet :( szkoda że nico nie ma takiej wyprofilowanej fajnie gondoli. A powiedz mi jeszcze ten palak za który dzieci trzymają jest też sporo oddalony cztcwydaje się normalnie ? Bo w nico jest tak troszkę dalej.

Vayn aż mi się przypomniało jak lezalam w szpitalu :( współczuję i mam nadzieję że już niedługo wyjdziecie do domu :)

Ale mnie w nocy mały obudził. Smacznie śpię a tu nagle czuje lubu dubu w brzuchu, tak jakby coś może główkę z prawej strony przekrecil koło spojenia i czuć było same bąbelki , przelewajaca się wodę :D może się już obrócił. Mam taką nadzieję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 10:17

madzia.rka lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    proszę, podziel się linkiem! :)

http://www.blog.przedporodem.pl/karmienie-plaskimi-lub-wkleslymi-brodawkami-czy-jest-mozliwe/

filmiku nie ogladalam tylko przeczytałam to co tam pisze i wg tego nie mam wklęsłych :) nie zawsze wystają, ale ogolnie tez nie sa wklesniete także mam nadzieje ze nie będzie problemu, choć moja mama miała z tym problem niestety i nas mało co karmila, ale teraz jest więcej możliwości jak laktator albo te nakładki to może będzie ok ;)

dobrej niedzieli dziewczyny!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn o boshe biedulko ale masz larytasy na talerzach obys jutro wyszła do domku.

Madziarka sto lat,duzo zdrowka i obys maluszka donosiła jak najdłużej :)

Ja ten Linomag zielony używałam po operacji i od razu o nim pomyslałam jak pisalyscie ale wczoraj zobaczyłam te ten z cynkiem :) wiec ten zielony to używać przy kazdej zmianie pieluszki,a ten z cynkiem jeśli jakies odparzenie sie pojawi?? Bede w Polsce to w styczniu złoże zamowienie na kosmetyki No i czaję sie na te mustela do kąpieli.

madzia.rka lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Vayn o boshe biedulko ale masz larytasy na talerzach obys jutro wyszła do domku.

Madziarka sto lat,duzo zdrowka i obys maluszka donosiła jak najdłużej :)

Ja ten Linomag zielony używałam po operacji i od razu o nim pomyslałam jak pisalyscie ale wczoraj zobaczyłam te ten z cynkiem :) wiec ten zielony to używać przy kazdej zmianie pieluszki,a ten z cynkiem jeśli jakies odparzenie sie pojawi?? Bede w Polsce to w styczniu złoże zamowienie na kosmetyki No i czaję sie na te mustela do kąpieli.
    Tak dokładnie, przy zmianach pieluszki zielony linomag ale nie trzeba za kazdym razem jak się używa chusteczek bo one same w sobie są nawilżające(informacja od połoznej na szkole rodzenia) a ten z cynkiem punktowo gdy pojawi się odparzenie :) Mi kosmetyki mustela nie podchodzą mam próbki i jakoś nie takie jak oczekuje. Najlepiej wszystko próbować na sobie najpierw :)
    Dzisiaj mały się kręci jak nie wiem :D chyba czuje że jest Mikołaj :D

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia moja dzis tez bardziej aktywna :) a co do musieli to ja używam krem na rozstępy i jest ok a te dziecięce nie mam pojecia moze mozna gdzies próbki zamówic to bym sobie zamówiła i obcykala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 13:37

Sofija <3
    201602294556.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    A powiedz mi jeszcze ten palak za który dzieci trzymają jest też sporo oddalony cztcwydaje się normalnie ? Bo w nico jest tak troszkę dalej.
    Chodzi o ten paląk w spacerówce? Wydaje mi się normalnie, ale patrząc na zdjęcia nico (bo nie widziałam na żywo) to w nico jest chyba dalej, ale może to tylko złudzenie nie wiem.

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie w nico jest dalej i myslałam , że we wszystkich tak ale kolezanka nic sie na to nie skarzyła póki co :P jedynie polecała ten wózek i nie tylko mi . ZResztą ktos jej go tez polecił :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Agnesia moja dzis tez bardziej aktywna :) a co do musieli to ja używam krem na rozstępy i jest ok a te dziecięce nie mam pojecia moze mozna gdzies próbki zamówic to bym sobie zamówiła i obcykala :)
    No mi właśnie krem na rozstępy nie podpasował. Ja próbki w Szkole rodzenia dostałam :)

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia Aha a mi podpasowal szybko sie wchłania nie lepi i jak rano sie smarowałam to wieczorem pod prysznicem jak sie polałam woda to czułam ze on na ten skórze jeszcze był :)

Dziewczyny jecie tiramisu ??? Ja wlasnie zrobiłam dla męża i jiz mu mówiłam ze jak bedzie jesc to albo on albo ja wychodzę do pokoju :) misze zadowolić sie piernikami :/ ale tiramisu to wpierdzielilabym cała blachę :) :) mniam mniam mniam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 18:06

Sofija <3
    201602294556.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    nie odzywałam się przez kilka dni, ale już skrupulatnie Was nadrobiłam.

Czy jesteście już zdecydowane czym będziecie szczepić Wasze maluszki? Wiem, że już tutaj o tym rozmawiałyśmy, ale czy macie ostateczne stanowisko? Ja wciąż się waham

ex2bx1hp35w324su.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna ja zdecydowałam, że będę szczepić normalnie, zgodnie z kalendarzem szczepień. Nie będę brała skojarzonych ale dodatkowo zaszczepię na meningokoki i pneumokoki.

Mój Mały dalej skacze po szyjce. Już mi się wyć chce - taki ból. Jak tak dalej pójdzie to niedługo urodzę... :/ A jeszcze mama mi dziś powiedziała, że ma wrażenie, że brzuch mi się obniżył i trochę się martwię, że faktycznie coś się dzieje...

Chwalę się pokoikiem Ignasia - wersja wstępna. :D
    06ea7164fdda4018med.jpg

fd86bc09153d3a37med.jpg

vayn, Ashley, Tusiaa, Biedroneczka29, tysiaa93, szara myszka, Moniaa, tulipanna, Mila920, madzia.rka, Evans, Zosia_wop lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, ja też mam od kilku dni wrażenie, że brzuch mi się obniżył. Poza tym wydaje mi się, że jakoś już nie rośnie :( Nie wiem, może wymyślam, ale jakoś się martwię. W ogóle zaczęłam bardzo panikować czy wszystko będzie dobrze, nie mogę tego opanować :(

Zastanawiałam się nad tą szczepionką skojarzoną Engerix, ale naprawdę już nie wiem

ex2bx1hp35w324su.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi fajny pokoik Ignasia :) a otwieralas może ten pokrowiec z tej foli? Bo mój przewijak jak go wypakowalam brzydko pachniał, taką gumą i cały czas się wietrzy :/ nie wiem, może jakieś gów..kupiłam, zobaczę czy się wywietrzy.

Kri lubi tę wiadomość

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewijak mam po bratanicy i nie ma żadnego nieprzyjemnego zapachu. Chociaż był używany dosłownie kilka razy bo bratowa wolała Małą na łóżku przebierać. Nawet tych kołeczków nie miał nigdy przykręconych :P

Może spróbuj go przemyć wodą z płynem do mycia naczyń albo zwykłym mydłem...

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi łacze się w bólu. Tak mi mały kopie w żebro że az boli :( i włazi gdzieś baaardzo po prawej stronie az praktycznie na boku i tez to boli :/ noo i w dodatku gdzies nisko mnie kopie po prawej stronie tak jakby po jajniku czy gdzieś tam. Noo masakra jakaś.

Ja tez normalnie będe szczepić wg kalendarza szczepień bez dodatkowych szczepionek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 19:23

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ