Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusia wolałabym żebro niż szyjkęTusiaa wrote:Lexi łacze się w bólu. Tak mi mały kopie w żebro że az boli
i włazi gdzieś baaardzo po prawej stronie az praktycznie na boku i tez to boli
noo i w dodatku gdzies nisko mnie kopie po prawej stronie tak jakby po jajniku czy gdzieś tam. Noo masakra jakaś.
Ja tez normalnie będe szczepić wg kalendarza szczepień bez dodatkowych szczepionek
Zamieńmy się
-
Im mniej kosmetyków tym lepiejMagdalena87 wrote:Hejo dziewczyny jak mija niedziela???Ja już choinkę ubrałam:))))pewnie już była o tym mowa ale nie chce mi się wertować każdej strony więc przyszłe mamy jakie kosmetyki dla noworodka polecacie:)))
Oliwki nie powinno się w ogóle stosować bo nic nie daje. Do pupy linomag, bephanten, alantan, maść z wit A a na odparzenia coś z cynkiem: sudocrem lub linomag. Poza tym tylko jakiś balsam jakby skórka zaczęła się robić sucha, płyn do kąpieli/szampon i jakiś krem na dwór do buzi. Ja postawię na babydream z rossmanna.
Warto przejrzeć sobie analizy kosmetyków tutaj
http://www.srokao.pl/p/blog-page.html
Moniaa, tulipanna lubią tę wiadomość
-
Jasiek daje czadu dziś. Znów tak mnie rozrywalo w boju więc się chyba przekrecil w któraś stronę. Ale jednym swoim odnozem gmera pod zebrem a innym tam na dole jak to robi to nie wiem. Wyplywalismy się na basenie dziś. I tak fajnie nam było. Znów przezywalam kolke watrobowa nie wiem jak to dalej będzie. Już się nie mogę doczekać malowania pokoju i kiedy będziemy wszystko ustawiać.
Już choinka?? Ja wystawilam parę ozdób ale szkoda by mi bylo że to się zakurzy wszystko. Co prawda wcześniej ubierzemy bo i tak na święta nas nie będzie ale to jeszcze trochę. Jutro zaczynamy szkołę rodzenia zobaczymy czego się dowiemy.
-
Hejka dziewczynki, jak zwykle niedziela mniej aktywna to mało do nadrabiania

my dziś zwiedzaliśmy oddzial w naszym miescie i jesteśmy milo zaskoczeni, chyba jednak nie będę szalec i jechać 100km tylko urodze tutaj.
Od wczoraj strasznie mi się brzuch spina ;/ niektóre te skurcze troszkę bolesne. Jutro musze zwolnic tempo, bo wczoraj i dziś faktycznie dużo chodziłam ;/
podobalo mi się jak ordynator w tym szpitalu dziś mowil o porodzie - o nastawieniu i tym jak dużo ono potrafi zdziałać. Trzeba pamietac dla kogo się tam będzie
jedyna sytuacja w zyciu w której trzeba "przeciwstawić się naturze", w sensie mysleniu tylko o sobie gdy boli i gdy się cierpi. Bardzo fajnie opowiadal o tym, nie powtorze tego tymi słowami ale sens wlasnie taki. Oby mi się to nastawienie udzielilo na długo 
ogolnie jak powiedział ostatnio gin ze troszkę się szyjka skrocila, choć nadal zamknieta to jakos do mnie dotarlo ze ten proces do porodu już się zaczal (mimo ze stawiania mam od dwóch miesięcy) i wrocil mi syndrom wicia gniazda, bo długo nie miałam checi nic kupować. A teraz dokupuje to czego brakuje. Ma ktoras może to okrycie? musze jakies dokupić, bo jedno mi mama kupila z pepco i nie wiem jaka będzie jego jakość, drugie chciałam jakies porządniejsze. 76x76 to chyba nie male co nie? bo widziałam ze tez sa 100x100
http://allegro.pl/babyono-okrycie-kapielowe-recznik-76x76-kapturek-i5772001885.html -
Cześć dziewczyny! Gratuluję tego etapu ciąży i życzę żebyście wszystkie miały szybkie i lekkie porody i piękne, zdrowe maleństwa.
Tak mnie naszło żeby wam napisać coś co może wam się przydać kompletując wyprawkę dla maluszka. Ja już jestem po porodzie i nabrałam małego doświadczenia
Jak będziecie kupować pieluszki to najlepiej te o gramaturze 140, bo te które np. na aukcjach nie mają zaznaczonej gramatury są badziewne i warto dać te 40-60gr wiecej za sztukę bo będą na dłużej.
Jeśli chodzi o majtki poporodowe to nie polecam tych z babyono. Super sprawdziły się siateczkowe z canpola.
Podpaski bella mamma są OK. Miałam też z canpola i zdecydowanie wolę te bella.
Jak będziecie miały w planie odciągać mleko to gorąco polecam laktator elektryczny canpol - siedzisz sobie przy komputerze, a mleko samo się odciąga i jest prosty w obsłudze.
Jeśli chodzi o pampersy to naczytałam się trochę i wybrałam Pampers premium care 1 - i nie żałuję. Są super chłonne, nie odparzają i mają pasek, który informuje nas o zasikaniu pampersa. Co do większych 2,3,4 itd. to sie nie wypowiadam, ale będę używać pewnie już innych, bo pampers premim care nie należą do najtańszych.
Szczerze polecam bujaczek TINY LOVE. Warto wydać te pieniadze (nowy - ok. 400zł, ja kupiłam używany za 190zł). Dziecko w nocy śpi w bujaczku (bo rozkłada się całkowicie na leżąco) i możemy go doglądać bo jest zaraz obok łóżka i pokołysać jak marudzi. Jest odpowiedni dla noworodków, bo inne bujaczki mają pozycję na wpół leżącą i absolutnie nie można w nich zostawiać na dłuższy czas takich maluchów.
To tyle. Mam nadzieję, że komuś pomogłam
Biedroneczka29, Mila920, madzia.rka, d84, Kri lubią tę wiadomość

-
Hej Laseczki! Jest jeszcze coś takiego do wyciągania sutkówszara myszka wrote:http://www.blog.przedporodem.pl/karmienie-plaskimi-lub-wkleslymi-brodawkami-czy-jest-mozliwe/
filmiku nie ogladalam tylko przeczytałam to co tam pisze i wg tego nie mam wklęsłych
nie zawsze wystają, ale ogolnie tez nie sa wklesniete także mam nadzieje ze nie będzie problemu, choć moja mama miała z tym problem niestety i nas mało co karmila, ale teraz jest więcej możliwości jak laktator albo te nakładki to może będzie ok 
http://www.philips.pl/c-p/SCF152_01/avent-pielegnacja-piersi-niplette
Lexi, super pokoik!
Matko, my wczoraj byliśmy na tej Iluminacji Warszawy...matko..co się tam działo...dziki tłum...szkoda było jechać....obżarłam się tylko ukochanymi lodami Hagen Danz
-
Ja boję się troszkę tych skojarzonych więc nie skorzystam z nich. Na pneumo nie bede szczepiła, już kiedyś pisałam, że w podlaskim w ciągu roku zgłosiły się w ciągu roku 4 przypadki pneumo. I uważam że nie ma co dzieciaka faszerować przy takim małym prawdopodobieństwie zachorowania.
-
Meningokoki też były zawsze, bo zawsze (ale mega rzadko) zdarzały się przypadki zachorowania na zapalenie opon mózgowych.. tylko teraz nazywa się to groźnymi meningokami, by w rodzicsach wywołać panikę...Tak samo jak pneumokoki...no przecież one wywołują zapalenie płuc...przeceiz too też znana z biologii w liceum dwoinka zapalenia płuc...ale nazwać ją odpowiednia i mamy NOWOŚC i STRACHMoniaa wrote:Ja boję się troszkę tych skojarzonych więc nie skorzystam z nich. Na pneumo nie bede szczepiła, już kiedyś pisałam, że w podlaskim w ciągu roku zgłosiły się w ciągu roku 4 przypadki pneumo. I uważam że nie ma co dzieciaka faszerować przy takim małym prawdopodobieństwie zachorowania.
Moniaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A u Nas nie ma choinki. I jeszcze nie było odkąd mieszkamy razem
Bo i tak Nas nigdy na święta nie ma... Dopiero w przyszłym roku dla Ignasia ubierzemy.
Mari muszę poczytać jeszcze o tej szczepionce wzw b bo może też się zdecyduję.
Mój brat szczepił Małą skojarzonymi bo nie chcieli jej kłuć tyle razy, ale mi się wydaje, że lepsza każda osobno. Przynajmniej w razie czego wiadomo skąd może być reakcja uczuleniowa no i nie jest to takie obciążenie dla organizmu Maluszka.
A tak żeby mi było mało to mam znowu jakąś infekcję. Już płaczę Mężowi bo tak szczypie, piecze, swędzi i wszystko na raz
Mam dość! Nie ma ani tygodnia żeby było spokojnie...
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[/url]