SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    kurde brakuje mi na tej aptece gemini do 300zl kilkadziesieciu złotych i zastanawiam się czy by nie wziąć prostego laktatora recznego, może się przydac - nieco ponad 30zl jest z canpolu albo babyono - macie jakies info na temat czy takie się sprawdzają?
    Ja mysle zez tak na ślepo kupowanie Aventu za 150 jest bez sensu..czy za 500 Aventu elektrycznego. Ja bym zaryzykowała z tym ręcznym za 30 zł. Wielkie pieniądze to nie są a w zupełności może wystarczyć.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Szara Myszko ja mam canapola nakładki rozmiar s i są wielkie. A moje sutki są duże mierzyłam na pobudzonych sutkach i mam jeszcze luz. Myślę że większe niż M Ci się chyba nie sprawdzą na początku żeby wyciągnąć sutki.

tam wlasnie jest uniwersalny rozmiar to chyba takie wezme ;)

a w ogole to robiłam dziś jakiś "test" czy się ma wklesle brodawki - znalazłam na stronie jakiejś poloznej i z tego by mi wychodzilo ze wcale nie mam wklęsłych wiec może nie będzie w ogole problemu ;)

tulipanna, wlasnie się jeszcze zastanowię, zapisałam koszyk, na razie nie zamawiam jeszcze niczego tam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 21:40

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashley zajrzę na Facebooka tak jak mówisz :-) dzięki za radę, na pewno zdecyduje się na któryś z bebetto, ale jeszcze nie wiem na który konkretnie :-P

Jeśli chodzi o laktator to właśnie podobno lepiej kupic najtańszy elektryczny niż najdroższy ręczny, ale to wtedy kupić kiedy będzie wiadomo że będzie potrzebny, np. ktoś zaraz wraca na uczelnię lub do pracy, taki na rozkręcenie laktacji lub sporadyczne spuszczanie z cyca to ręczny wystarczy, chociaż podobno trochę się trzeba namachac :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Vayn,no ale co poza tym 3xNaCl Ci dają, bo na bank butelka z kroplówką jest od NaCl ale coś w tym chyba rozpuszczają. Przeciez nie leczą CIę solą fizjologiczna :) I jakie globulki? Wymaz robili? wiadomo czy zakarzenie bakteryjne czy grzybicze???
    Tuli dopiero sie kaplam pozniej, ze markerem cos dopisuja. Ale rozczytac juz problem. Chyba grzyb crotlimazolum, gynalgin i jakies jeszcze mam ale to juz 'wyjete' z opakowania przynosza. Wymaz wczoraj pobierali.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie nie wiem czy w ogole kupować, bo to nie problem taki potem w każdej chwili kupic. Nie wracam miejmy nadzieje przez rok nigdzie, nieraz się tylko sciagnie żeby wyjść gdzies na pare godzin - taka mam nadzieje. Zakladajac wariant optymistyczny ze się ladnie wszystko rozkręci - a podobno wlasnie do rozkręcenia albo przy nawale pomaga. Ale tez elektrycznego z góry nie kupuje, popatrze co tam jeszcze w tej aptece mogłabym innego dobrac

buuuuuuuuuuuuuuuu mam afte w buzi :((((((( boli :(((((((((((( podobno zadnego aphtinu ani sacholu nie można. Plukam rumiankiem i woda z sola ale marne efekty ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 22:26

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie odnośnie kremu Linomag do pupci bo padło tutaj wielokrotnie czy to chodzi o ten krem:

http://static.pokazywarka.pl/i/6190267/707772/image.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 22:42

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    A ja mam pytanie odnośnie kremu Linomag do pupci bo padło tutaj wielokrotnie czy to chodzi o ten krem:

http://static.pokazywarka.pl/i/6190267/707772/image.jpg

ja mam zamiar go wlasnie zamowic w razie jakby się zrobily odparzenia :) jako ochrone na codzien będę stosowala linomag zielony :)

f2wlj48apsehglf6.png

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten:

http://static.pokazywarka.pl/i/6190290/107542/image.jpg

Tusiaa, Moniaa lubią tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a słyszałyście cos o firmie Mustela dla niemowląt ?ja używam kremu na rozstępy i jest dobry a nie wiem jak z kosmetykami dla dzieci i czy wy będziecie stosować po kąpieli jakies balsamy i kremy do buźki maluszka??

Sofija <3
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    A czy któraś z Was zdecydowała się na wózek bebetto? Bo nie wiem jaki model wybrać.. Holland, Torino czy Luca s-line? Może któraś z Was przemierzała się do tych wózkow i ma jakieś pojęcie o nich? Moze jakas kolezanka ma bebetto? Narazie rozmawiałam tylko z jedną osoba która ma Holland i jest zadowolona, ale podobają mi się te wstawki z eco skory na gondoli a Holland tego nie ma :-) pomozcie, nie mam w pobliżu żadnego sklepu z wózkami (nie licząc takich malutkich co maja 2 modele i to w kosmicznej cenie) nie mam kogo się poradzić, mam tylko Was hehe :-)

Mila ja myslę nad bebetto nico. Koleżanka miała i ma i poleca. Prowadziłam spacerówkę z jej dzieckiem i mega lekko sie prowadzi, nic jej nie skrzypiało, a wywijała nim na wszystkie sttrony. Obrócić sie wokół własnej osi to nie problem, nie tyrzeba przez pó chodnika tego robic i nie trzeba sie wysilać :) Mysle tez ostatnio nad Tako omega ale patrząc na wage to mnie troche odstarsza. Na pewno zgrabniej wygląda ale przecież nie wygląd najważniejszy :)

Ashley ile dałaś za ten wózek? kupoiłas 3w1 czy 2w1?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 23:15

Mila920 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Ten:

http://static.pokazywarka.pl/i/6190290/107542/image.jpg
    O ten. Linomag zielony:) nawet Pani na szkole rodzenia mówiła że dobry jest na ciemieniuche

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak dokładnie ten tak do ochrony :) a jak się cos pojawi już niedobrego to wtedy nam na SR polecaly tamten z cynkiem, ze lepszy niż sudocrem

ogolnie u nas była nagonka na sudocrem, nie wiem czemu ale dość ostra ze on za mocno wysusza i to ma odwrotny skutek

f2wlj48apsehglf6.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Dziewczyny a słyszałyście cos o firmie Mustela dla niemowląt ?ja używam kremu na rozstępy i jest dobry a nie wiem jak z kosmetykami dla dzieci i czy wy będziecie stosować po kąpieli jakies balsamy i kremy do buźki maluszka??

W razie cyckowej awarii zakupie butelki musteli bo mają bardzo dobre opinie.
    Co do kosmetyków to po kąpieli w razie faktycznie suchej skóry będę stosowała olej kokosowy.
    Jak pod pielucha powstanie awaria to wtedy ten zielony linomag.
    Sudocrem se daruję . Trzeba z nim uważać.
    Dla dziewczynek często wysusza wargi sromowe, co może powodować zastanie się ich. Dlatego tez w higienie dziewczynek trzeba zrobić szczególną uwagę na to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 00:16

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wpadłam w wir szydelkowania bo mój mąż złożył zamówienie na sniezki i gwiazdki i normalnie nie wiem kiedy 24 pękła patrzę a mój małżonek z prezencikiem urodzinkowym echhhhhh synus aż czkawki dostał a ja się poryczałam. Hormony mną żądza.

Muszę już też moja aptekę domknac ja laktator napewno kupuje ręczny bo myślę że nie będę potrzebować innego tylko zastanawiam się nad Aventem albo babyono. Dzwoniłam do tego Zusu wczoraj o kasę to mam wyplate przesunięta że względu na tą kontrol na połowę przyszłego tygodnia pytam grzecznie jak żyć??! Czas spać hmmmmmm

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:

Ashley ile dałaś za ten wózek? kupoiłas 3w1 czy 2w1?

Mamy wersje 2w1 za 1599 zł, 3w1 kosztował 1808 zł, ale ze zwykłym nisidelkiem. My chcemy kupić maxi cosi albo cybex.

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chwalicie ten linomag zielony, aż zastanawiam się nad zakupem. A słyszałyście może o alantan plus? Koleżanka go polecala, też do codziennej pielęgnacji. Ja puki co mam bephanten.

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia wszystkiego najlepszego! :)

Vayn jak się trzymacie? Wiesz coś więcej czy dopiero jutro udzielą więcej informacji?

Wczoraj Mały tak mi skopał szyjkę, że nie mogłam się ruszyć. Piekło, bolało i w ogóle było źle. Próbowałam ruszać brzuszkiem, ba nawet świecę z pomocą Męża robiłam i dupa :P Uparty ten nasz Glut po mamusi. No i przez to kopanie skurcze się nasiliły :/ Coś czuję, że będzie mega problem z obróceniem Małego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 08:56

madzia.rka lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a w ogole to robiłam dziś jakiś "test" czy się ma wklesle brodawki - znalazłam na stronie jakiejś poloznej i z tego by mi wychodzilo ze wcale nie mam wklęsłych wiec może nie będzie w ogole problemu ;)

proszę, podziel się linkiem! :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashley wrote:
    Tak chwalicie ten linomag zielony, aż zastanawiam się nad zakupem. A słyszałyście może o alantan plus? Koleżanka go polecala, też do codziennej pielęgnacji. Ja puki co mam bephanten.
    Ahley bephanthen, linomag, alantan albo maść z witaminą A to w zasadzie produkty bardzo podobne i wszystkie są ok.

Ashley lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka wszystkiego najlepszego :)
    Lexi na szkole rodzenia położna mówiła, że żeby dziecko się odwróciło główką do dołu trzeba przyjąć pozycję na czworaka i kręcić biodrami. Bierz szmatke i froteruj podłogi :P
    Mąż wczoraj skręcił komodę :) dzisiaj jeszcze przestawiamy meble i gotowe! Mogę prać ciuszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 08:59

Lexi150, Moniaa, vayn, madzia.rka lubią tę wiadomość

‹‹ 1123 1124 1125 1126 1127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ