Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mysle zez tak na ślepo kupowanie Aventu za 150 jest bez sensu..czy za 500 Aventu elektrycznego. Ja bym zaryzykowała z tym ręcznym za 30 zł. Wielkie pieniądze to nie są a w zupełności może wystarczyć.szara myszka wrote:kurde brakuje mi na tej aptece gemini do 300zl kilkadziesieciu złotych i zastanawiam się czy by nie wziąć prostego laktatora recznego, może się przydac - nieco ponad 30zl jest z canpolu albo babyono - macie jakies info na temat czy takie się sprawdzają?
-
Agnesia wrote:Szara Myszko ja mam canapola nakładki rozmiar s i są wielkie. A moje sutki są duże mierzyłam na pobudzonych sutkach i mam jeszcze luz. Myślę że większe niż M Ci się chyba nie sprawdzą na początku żeby wyciągnąć sutki.
tam wlasnie jest uniwersalny rozmiar to chyba takie wezme
a w ogole to robiłam dziś jakiś "test" czy się ma wklesle brodawki - znalazłam na stronie jakiejś poloznej i z tego by mi wychodzilo ze wcale nie mam wklęsłych wiec może nie będzie w ogole problemu
tulipanna, wlasnie się jeszcze zastanowię, zapisałam koszyk, na razie nie zamawiam jeszcze niczego tam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 21:40
-
Ashley zajrzę na Facebooka tak jak mówisz
dzięki za radę, na pewno zdecyduje się na któryś z bebetto, ale jeszcze nie wiem na który konkretnie 
Jeśli chodzi o laktator to właśnie podobno lepiej kupic najtańszy elektryczny niż najdroższy ręczny, ale to wtedy kupić kiedy będzie wiadomo że będzie potrzebny, np. ktoś zaraz wraca na uczelnię lub do pracy, taki na rozkręcenie laktacji lub sporadyczne spuszczanie z cyca to ręczny wystarczy, chociaż podobno trochę się trzeba namachac

-
nick nieaktualnyTuli dopiero sie kaplam pozniej, ze markerem cos dopisuja. Ale rozczytac juz problem. Chyba grzyb crotlimazolum, gynalgin i jakies jeszcze mam ale to juz 'wyjete' z opakowania przynosza. Wymaz wczoraj pobierali.tulipanna wrote:Vayn,no ale co poza tym 3xNaCl Ci dają, bo na bank butelka z kroplówką jest od NaCl ale coś w tym chyba rozpuszczają. Przeciez nie leczą CIę solą fizjologiczna
I jakie globulki? Wymaz robili? wiadomo czy zakarzenie bakteryjne czy grzybicze??? -
wlasnie nie wiem czy w ogole kupować, bo to nie problem taki potem w każdej chwili kupic. Nie wracam miejmy nadzieje przez rok nigdzie, nieraz się tylko sciagnie żeby wyjść gdzies na pare godzin - taka mam nadzieje. Zakladajac wariant optymistyczny ze się ladnie wszystko rozkręci - a podobno wlasnie do rozkręcenia albo przy nawale pomaga. Ale tez elektrycznego z góry nie kupuje, popatrze co tam jeszcze w tej aptece mogłabym innego dobrac
buuuuuuuuuuuuuuuu mam afte w buzi
(((((( boli
((((((((((( podobno zadnego aphtinu ani sacholu nie można. Plukam rumiankiem i woda z sola ale marne efekty ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 22:26
-
Biedroneczka29 wrote:A ja mam pytanie odnośnie kremu Linomag do pupci bo padło tutaj wielokrotnie czy to chodzi o ten krem:
http://static.pokazywarka.pl/i/6190267/707772/image.jpg
ja mam zamiar go wlasnie zamowic w razie jakby się zrobily odparzenia
jako ochrone na codzien będę stosowala linomag zielony
-
Dziewczyny a słyszałyście cos o firmie Mustela dla niemowląt ?ja używam kremu na rozstępy i jest dobry a nie wiem jak z kosmetykami dla dzieci i czy wy będziecie stosować po kąpieli jakies balsamy i kremy do buźki maluszka??
-
Mila920 wrote:A czy któraś z Was zdecydowała się na wózek bebetto? Bo nie wiem jaki model wybrać.. Holland, Torino czy Luca s-line? Może któraś z Was przemierzała się do tych wózkow i ma jakieś pojęcie o nich? Moze jakas kolezanka ma bebetto? Narazie rozmawiałam tylko z jedną osoba która ma Holland i jest zadowolona, ale podobają mi się te wstawki z eco skory na gondoli a Holland tego nie ma
pomozcie, nie mam w pobliżu żadnego sklepu z wózkami (nie licząc takich malutkich co maja 2 modele i to w kosmicznej cenie) nie mam kogo się poradzić, mam tylko Was hehe 
Mila ja myslę nad bebetto nico. Koleżanka miała i ma i poleca. Prowadziłam spacerówkę z jej dzieckiem i mega lekko sie prowadzi, nic jej nie skrzypiało, a wywijała nim na wszystkie sttrony. Obrócić sie wokół własnej osi to nie problem, nie tyrzeba przez pó chodnika tego robic i nie trzeba sie wysilać
Mysle tez ostatnio nad Tako omega ale patrząc na wage to mnie troche odstarsza. Na pewno zgrabniej wygląda ale przecież nie wygląd najważniejszy 
Ashley ile dałaś za ten wózek? kupoiłas 3w1 czy 2w1?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 23:15
Mila920 lubi tę wiadomość
Kubuś

-
nick nieaktualny
-
Tak, tak dokładnie ten tak do ochrony
a jak się cos pojawi już niedobrego to wtedy nam na SR polecaly tamten z cynkiem, ze lepszy niż sudocrem
ogolnie u nas była nagonka na sudocrem, nie wiem czemu ale dość ostra ze on za mocno wysusza i to ma odwrotny skutek -
Biedroneczka29 wrote:Dziewczyny a słyszałyście cos o firmie Mustela dla niemowląt ?ja używam kremu na rozstępy i jest dobry a nie wiem jak z kosmetykami dla dzieci i czy wy będziecie stosować po kąpieli jakies balsamy i kremy do buźki maluszka??
W razie cyckowej awarii zakupie butelki musteli bo mają bardzo dobre opinie.
Co do kosmetyków to po kąpieli w razie faktycznie suchej skóry będę stosowała olej kokosowy.
Jak pod pielucha powstanie awaria to wtedy ten zielony linomag.
Sudocrem se daruję . Trzeba z nim uważać.
Dla dziewczynek często wysusza wargi sromowe, co może powodować zastanie się ich. Dlatego tez w higienie dziewczynek trzeba zrobić szczególną uwagę na to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 00:16
-
A ja dziś wpadłam w wir szydelkowania bo mój mąż złożył zamówienie na sniezki i gwiazdki i normalnie nie wiem kiedy 24 pękła patrzę a mój małżonek z prezencikiem urodzinkowym echhhhhh synus aż czkawki dostał a ja się poryczałam. Hormony mną żądza.
Muszę już też moja aptekę domknac ja laktator napewno kupuje ręczny bo myślę że nie będę potrzebować innego tylko zastanawiam się nad Aventem albo babyono. Dzwoniłam do tego Zusu wczoraj o kasę to mam wyplate przesunięta że względu na tą kontrol na połowę przyszłego tygodnia pytam grzecznie jak żyć??! Czas spać hmmmmmm
Nasz kochany Olus
-
Madzia wszystkiego najlepszego!

Vayn jak się trzymacie? Wiesz coś więcej czy dopiero jutro udzielą więcej informacji?
Wczoraj Mały tak mi skopał szyjkę, że nie mogłam się ruszyć. Piekło, bolało i w ogóle było źle. Próbowałam ruszać brzuszkiem, ba nawet świecę z pomocą Męża robiłam i dupa
Uparty ten nasz Glut po mamusi. No i przez to kopanie skurcze się nasiliły
Coś czuję, że będzie mega problem z obróceniem Małego...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 08:56
madzia.rka lubi tę wiadomość
-
Ahley bephanthen, linomag, alantan albo maść z witaminą A to w zasadzie produkty bardzo podobne i wszystkie są ok.Ashley wrote:Tak chwalicie ten linomag zielony, aż zastanawiam się nad zakupem. A słyszałyście może o alantan plus? Koleżanka go polecala, też do codziennej pielęgnacji. Ja puki co mam bephanten.
Ashley lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadziarka wszystkiego najlepszego

Lexi na szkole rodzenia położna mówiła, że żeby dziecko się odwróciło główką do dołu trzeba przyjąć pozycję na czworaka i kręcić biodrami. Bierz szmatke i froteruj podłogi
Mąż wczoraj skręcił komodę
dzisiaj jeszcze przestawiamy meble i gotowe! Mogę prać ciuszki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 08:59
Lexi150, Moniaa, vayn, madzia.rka lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[/url]