Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Vayn będzie dobrze tylko zero frustracji trzymam kciuki za Ciebie i Pole. Weź na mietko że co ma być to będzie a będzie tak ze w terminie się pojawi. Ściskam Was mocno.vayn wrote:Dupa dupa dupa zostaje.
Szyjka 20mm, otwarta gotowa do porodu, ktg ponad 40 skurcze. 'W kazdej chwili moze sie zaczac porod, musimy to wyciszyc' japierdole za przeproszeniem.
Ja szczepionki tylko te refundowane.
-
vayn wrote:Dupa dupa dupa zostaje.
Szyjka 20mm, otwarta gotowa do porodu, ktg ponad 40 skurcze. 'W kazdej chwili moze sie zaczac porod, musimy to wyciszyc' japierdole za przeproszeniem.
Ja szczepionki tylko te refundowane.
O zesz w mordę trzymaj się w kupie jesteś pod opieką. Trzymam kciuki musi być dobrze :-*
Nasz kochany Olus
-
Łącze sie w "bulu" infekcji. Przed ciąża nic, a od 19 tc ciagle i to dosłownie
2 tyg sie z tym męczę, tydzien dwa spokoju i znowu. Juz brałam chyba wszelkie globulki i maści, az mam dosyć
używam juz tylko szargo mydła, biorę prysznic zamiast kąpieli, sexu zero od dawna, nie zakładam wkładek, wietrze te miejsca
, nie korzystam z innych wc , juz profilaktycznie co 3 dni clotri albo inne (lacto juz nie biorę bo az boje sie tam cis wpychać bo wraca) i co i dupa... Juz nieraz sie porycze dosłownie przez to gówno ;(
-
Kurcze trzymaj się tam kochana... Pola ma zakaz wychodzenia z brzuszka przynajmniej do stycznia! Ale pamiętaj też, że gdyby odpukać coś się zaczęło teraz dziać, to z Polą wszystko będzie w porządku i już :*vayn wrote:Dupa dupa dupa zostaje.
Ja szczepionki tylko te refundowane. -
Madzia.rka spóźnione wszystkiego najlepszego

A mój kalafior ciążowy przekroczył wszelkie granice, chciałam wyrzucić skarpety do kosza na pranie a wyrzuciłam do kibla
Dobrze, ze wody nie zdążyłam spuścić
madzia.rka, d84, Tusiaa, Moniaa, tulipanna, Lexi150, marissith, Kri, gorgeous lubią tę wiadomość
-
tysiaa93 wrote:Madzia.rka spóźnione wszystkiego najlepszego

A mój kalafior ciążowy przekroczył wszelkie granice, chciałam wyrzucić skarpety do kosza na pranie a wyrzuciłam do kibla
Dobrze, ze wody nie zdążyłam spuścić 
Dzięki za zyczonka :-*
U mnie też skalafiorzenie sięga zenitu ale koleżanka mnie pocieszyla że to pewnie dziecko inteligencję pożera więc niech bierze ile chce będzie przynajmniej mądre po mamusi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 11:00
tulipanna lubi tę wiadomość

Nasz kochany Olus
-
Oby to poszło właśnie w taką stronę! Niech będą mądre po mamusiachmadzia.rka wrote:Dzięki za zyczonka :-*
U mnie też skalafiorzenie sięga zenitu ale koleżanka mnie pocieszyla że to pewnie dziecko inteligencję pożera więc niech bierze ile chce będzie przynajmniej mądre po mamusi
-
No ale dieta bomba! Wszedzie trabia o bialym pieczywie ze sprzyja grzybicommadzia.rka wrote:Z tą dietą to fakt. Ja kilka lat temu miałam problem z infekcjami i trafiłam na zajebista ginekolozke. Właśnie dieta mnie wyleczyla bo mialam notorycznie zapalenia jak nie grzybki to infekcje. Pamiętam że kazała wyeliminować wszystko co na drozdzach, białe pieczywo, słodycze jadłam dużo kiszonek jogurtów i czosnku. Acha i podmywalam się jogurtem. I witaminy B complex też większą dawkę. Tyle że to przed ciąża było.
czosnek dziala bakteriobojczo,kiszonki tez- nawet pasozyty potrafis ubic z przewodu pokarmowego a jogurt to wiadomo-naturalny lactovaginal
tym i w ciazy krzywdy sie nie zrobi
-
Moniaa tylko że u mnie to dziwne jest bo mnie nie piecze w sumie nigdy nie piekło. Jedynie swedziało ale to pare razy mi się zdarzyło że tak swędziało i musiałam drapac jak bóbr
a tak to w ciągu dnia trochę zaswedzi i tyle. Nie zawsze czyms smaruje jak mnie w ciagu dnia swędzi
Mi gin mówił że jest baardzo mokro to przez to sie tez robi i że niektórzy tak mają bo jak mu mówię że chyba coś mam to on sie pyta czy swędzi , piecze i czy iupierdliwe to jest
no i jak powiem że tak to mi przepisze cos bo jak coś to ma grzybki. A z drugiej strony lipa brac cały czas coś a i tak się tego nie wyleczy do końca. Po ciazy myslę , że nam przejdzie 
Vayn trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej !! Too rozkaz !!
Madziar.ka ja nie raz piłam sok z kapuchy kiszonej czy z ogórków kiszonych
do tego czosneczek jem dosyc często
noo ale i białe pieczywo, słodycze też pożeram
az za dużo.
Tysiaa jestes niesamowita hehe dobrze że kibla nie zapchało
dopiero jaja by były
hehehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 11:06
tysiaa93 lubi tę wiadomość
Kubuś

-
Vayan trzymam kciuki za wyciszenie skurczy.
Mój od wczoraj mało aktywny, aż zaczęłam się stresować, i poruszać brzuchem czy się ,Łaskawiec zechce poruszyć i dać nać że z nim ok.
co do szczepionek,ja jestem w 100% za szczepieniem.Póki co skłaniam się do nieskojarzonych, ale nie gadałam jeszcze z nikim na ten temat.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Profilaktycznie tez masci nie stosuj bo uodparniasz na nia organizmZosia_wop wrote:Łącze sie w "bulu" infekcji. Przed ciąża nic, a od 19 tc ciagle i to dosłownie
2 tyg sie z tym męczę, tydzien dwa spokoju i znowu. Juz brałam chyba wszelkie globulki i maści, az mam dosyć
używam juz tylko szargo mydła, biorę prysznic zamiast kąpieli, sexu zero od dawna, nie zakładam wkładek, wietrze te miejsca
, nie korzystam z innych wc , juz profilaktycznie co 3 dni clotri albo inne (lacto juz nie biorę bo az boje sie tam cis wpychać bo wraca) i co i dupa... Juz nieraz sie porycze dosłownie przez to gówno ;(
zrob wymaz- bo moze nie takimi lekami w Ciebie gin wali
-
Vayn leż grzecznie zero stresu i przetrzymasz Jeszcze kilka tygodni... Wycisza to zobaczysz... A jak nie... To będziesz szybciej ściskac swoją kruszynke i będzie dobrze..teraz urodzić to nie ma tragedii, jest dobry sprzęt i już jesteś 31 tydzień będzie ok...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 11:13
-
Dziewczyny spytałam kolegę farmaceute ojca 2ch dzieci o te szczepionki i on mi powiedział że wg niego najlepiej szczepic Infanrix HIB IPV 5 składnikowa
niż Infanrix hexa 6 składnikowa (tą 5 składnikową ponoć lepiej dzieci znoszą niż tą 6, jej koszt to ok 120zł i szczepi się nią 3 razy), ja pogadam jeszcze z pediatrą o tym i z gin bo też niedawno rodziła.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Vayn trzymam za Ciebie kciuki ... smutno że tam zostajesz, ale przynajmniej opieka 24 na dobę.
Tuli tu wymazy nic za bardzo nie dadzą. wiadomo że jak to do nas wraca jak bumerang to raczej jest to spowodowane ciążą. Tu leczenie tylko delikatne. no u mnie w posiewie teraz co miałam w szpitalu to wyszła candida albicans, a na nią działa nystatyna... no i wzięłam. ale ochów i achów się nie spodziewam, bo mój lekarz też ostatnio przepisał mi te tablety dowcipne i po jakimś czasie wróciło.
Nie dadzą nam teraz jakiegoś Orungalu czy innego silnego cholerstwa. Bo to są sprawy nawracające i trzeba przywyknąć.
Ale laseczki uważajcie na zbyt spore spożywanie czosnku bo to nicy słabszy, naturalny ale jednak antybiotyk! on może i te dobre bakterie pozabijać. Zreszta tak samo jak prasowanie gaci!!! Przy infekcjach grzybiczych to własnie tez chodzi o to aby nie wyjaławiać wszystkiego co się stosuje. I ni9e mówię tu o tym aby w ogóle zaniechać podmywanie się ale nie robić tego bardzo dokładnie i to 2 razy dziennie przy użyciu płynów do hig.intymnej. bo oprócz tego że wymywamy i bakterie złe to i te dobre dla nas! -
Vayn zaciskamy nóżki! Wszystkie tutaj trzymamy kciuki za Was dziewczynki! :* Musi być dobrze!
No i dostałam globulki. Znowu. I lutkę na tydzień zamieniamy na duphaston. Szyjka dalej rozwiera się z zewnątrz ale to przez kopanie Małego w moją biedną szyjkę.
-
Lexi, ja już bym do tej lutki nie wróciła... duphaston owszem droższy ale za cenę niewypływania z ....i braki infekcji spowodopwanych tymże tam za mokro to pozostałabym przy dupku...Lexi150 wrote:Vayn zaciskamy nóżki! Wszystkie tutaj trzymamy kciuki za Was dziewczynki! :* Musi być dobrze!
No i dostałam globulki. Znowu. I lutkę na tydzień zamieniamy na duphaston. Szyjka dalej rozwiera się z zewnątrz ale to przez kopanie Małego w moją biedną szyjkę.
-
nick nieaktualnyWspółczuję, ale jak trzeba to trzeba. Trzymaj się tam!vayn wrote:Dupa dupa dupa zostaje.
Ja szczepionki tylko te refundowane. -
Monia, nie chodzi o to, że wymazy mają coś dać...ale ja sama wiem jak lekarze wypisują.. często pacjentka mówi ze piecze-gynalgin albo clotrimazol. A infekcja np. bakteryjna a nie grzybicza...i co wtedy da ten gynalgin? nic! absolutnie nie a tylko naładujemy się nim niepotrze3bnie. A wielu dziewczynom w czasie ciązy zwłaszcza tak włąsnie lekarze przepisują globulki...i też no nie dziwi mnie ze nie działają, bo nie moga działać..i mysle ze jestes jedną z niewielu które ten wymaz zrobiły...Moniaa wrote:Vayn trzymam za Ciebie kciuki ... smutno że tam zostajesz, ale przynajmniej opieka 24 na dobę.
Tuli tu wymazy nic za bardzo nie dadzą. wiadomo że jak to do nas wraca jak bumerang to raczej jest to spowodowane ciążą. Tu leczenie tylko delikatne. no u mnie w posiewie teraz co miałam w szpitalu to wyszła candida albicans, a na nią działa nystatyna... no i wzięłam. ale ochów i achów się nie spodziewam, bo mój lekarz też ostatnio przepisał mi te tablety dowcipne i po jakimś czasie wróciło.
Nie dadzą nam teraz jakiegoś Orungalu czy innego silnego cholerstwa. Bo to są sprawy nawracające i trzeba przywyknąć.
Ale laseczki uważajcie na zbyt spore spożywanie czosnku bo to nicy słabszy, naturalny ale jednak antybiotyk! on może i te dobre bakterie pozabijać. Zreszta tak samo jak prasowanie gaci!!! Przy infekcjach grzybiczych to własnie tez chodzi o to aby nie wyjaławiać wszystkiego co się stosuje. I ni9e mówię tu o tym aby w ogóle zaniechać podmywanie się ale nie robić tego bardzo dokładnie i to 2 razy dziennie przy użyciu płynów do hig.intymnej. bo oprócz tego że wymywamy i bakterie złe to i te dobre dla nas!
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH