X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Tuli ale duphaston nie będzie skuteczny na moją szyjkę tak jak lutka. Jeszcze trochę będę się musiała pomęczyć. Do 36 tc jak dotrwamy.
    masz dotrwać!!!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam dwa wymazy. Pierwszy czysty, a drugi sprzed 3 tygodni wykazał tylko drożdże.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? wstyd się przyznać, ale jeszcze się nie przebrałam z piżamy...nie zaścieliłam też łóżka...a spałam do 10-ej... po porannych harcach jkak zasnęłam to o 10-ej otworzyłam oczy... to aż nie w moim stylu... :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, co ja bym bez Was zrobila.
    Pobeczalam sie jak bobr, mialam wyjsc dzis i wozek kupowac. Wyszlo jak zwykle.
    Tesciowa dzwonila, pytala czy wychodze. Mowie jej co i jak to skwitowala 'ze wczoraj na taka chora nie wygladalam : p no coz ....:-)
    Od dzis kolejne kroplowki, globulki jak wczesniej + jakas tajemnicza pomaranczowa tabletka na skurcze macicy.

Lexi Ty tez nogi zaciskaj!

Ej i schudlam ; p waga 86,0 w szpitalu pokazala

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Profilaktycznie tez masci nie stosuj bo uodparniasz na nia organizm :/ zrob wymaz- bo moze nie takimi lekami w Ciebie gin wali :/

Miałam robiony i niby czysto...a mnie coś piecze w kółko :/ lutki już od dawna niestety brać przez to nie mogę i tylko właśnie duphaston łykam, a ostatnio było ok, stwierdziłam, że daruje sobie już tą maść i od nowa to samo :( a teraz to już nic nie pomaga

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn co za kobieta ta Twoja teściowa, przecież Ty chora nie jesteś...
    Wyciszą skurcze i wyjdziesz, a na wózek jest jeszcze czas :) ja jeszcze nic w zasadzie oprócz jakiś ubranek nie mam i jeszcze czekam z zakupami :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn powiedz dla Polci ze ciotki nakazują aby siedziała w brzuszku,bedzie dobrze-musi wycisza skurcze i wyjdziesz do domku na dniach,trzymam kciuki :*

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli to fakt z tymi wymazami i przepisywania na ślepo.
    Ojej zasiedziałam się a miałam po te cotton ballsy do biedry pojechać... zaraz dupa z zakupu wyjdzie jak se tak jeszcze posiedzę :P

tulipanna lubi tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn to coś słabo Małż Cię dożywia :P

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Tuli to fakt z tymi wymazami i przepisywania na ślepo.
    Ojej zasiedziałam się a miałam po te cotton ballsy do biedry pojechać... zaraz dupa z zakupu wyjdzie jak se tak jeszcze posiedzę :P
    po co??? co to są cottron ballsy???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym spaniem to też mam czasem tak, że mogłabym spać i spać i spać, czasem już o 20 padam, jak w pierwszym trymestrze.

Też chcę cotton balls z biedrony... Ale będę dopiero wieczorem i pewnie już wszystkie będą wyprzedane. Chyba, że się jakiś komplecik uchowa specjalnie dla mnie :P

Vayn znikniesz na tym szpitalnym wikcie :P

Mam wizytę dopiero o 19.30 i tak mi się czas ciągnie, że masakraaaaaa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 12:56

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    po co??? co to są cottron ballsy???
    Lampeczki

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też się nad nimi zastanawiam.... Ale u mnie w biedrze rano nie było więc nie wiem czy w ogóle będą...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kupujecie jakis krem dla dzieciaczków na zimę do buźki ? taki na mrozy czy zwykły ? :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaa Vayn podziwiam że nic teściowej nie powiedziałaś... Nie lubię takiego czegoś..
    Jak ma po tobie być widać że szyjka się skraca?? No brak słów po prostu na takie zachowanie..

Tusia ja chcę kupić specjalny kremik na mrozy bo jednak luty/ marzec mogą być chłodne wiatry czy mocno słońce będzie świecić a skóra niemowlaka bardzo delikatna jest :-) w każdym razie ja po 2 tygodniach max wychodzę na spacer i dlatego chcę kupić a wszystko zależy ile też chcesz poczekać z spacerem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 13:15

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn kochana trzymam za was mocno kciuki. Szyjka jeszcze jest więc nic się nie martw! Skurcze mogą się pojawić, choć wiadomo ze lepiej jakby ich nie było. Jesteś pod dobrą opieką i na pewno zrobią wszystko żeby Polcia została w brzuszku jeszcze kilka tygodni. Ja juz nie takie przypadki widziałam. Jedna znajoma z bliźniakami juz prawie bez szyjki bo 0,5cm miała leżała i wylezala dodatkowe 5czy 6 tygodni, także dasz radę!

Co do infekcji to ja nigdy nie prasowałam bielizny i nie zamierzam tego robić. Raz na ruski rok wypiorę na 60 ale to bardzo rzadko. Podmywam się płynem tylko wieczorem z soraya dla kobiet w ciąży i używam wkładek. Zmieniam dość często ale bez jakoś nie wyszlabym z domu, bo jak więcej śluzu poleci to znajdę łazienkę i zmienię a nie będę z mokrymi chodzić i odpukać infekcji nie miałam już wieki. Przed ciążą miałam po antybiotyku wiec tu zawsze oslonowo i profilaktyktycznie coś biorę, ale jak się nie leczę to nic nie stosuje. I też myślę że przesadna higiena nie jest wskazana bo zabijamy swoją dobrą florę bakteryjną.

Szczepić zamierzam choć jeszcze do końca nie wiem jak, bardziej skłaniam się tym na NFZ, ale doszczepilabym na pneumokoki i myślę o rotawirusach ale jeszcze przekonana nie jestem. Musze zapytać jakiejś mądrej głowy i przemyśleć sprawę.

Dziś u rodziców jestem, rano na badaniach byliśmy i na szczęście morfologia dobra. Trochę leukocyty podwyższone ale tragedii nie ma, także do środy teraz czekanie na wizytę.

Aa Lexi ty chyba mówiłaś ze mały nie bardzo chce ci się obrócić. Mój pierwszy raz glowkowo ułożył się w niedzielę i co... Dziś znowu stwierdził że mu tak nie pasuje i juz leży poprzecznie. Podobno do ok 32-34tc mogą jeszcze fiknąć, także nie martw się na zapas. Ze kopanie przyjemne po szyjce nie jest to wiem choć mój bardziej pęcherz woli, a ja przy.każdym takim kopniaku mam łzy w oczach.

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    dziewczyny kupujecie jakis krem dla dzieciaczków na zimę do buźki ? taki na mrozy czy zwykły ? :)

Krem najlepiej żeby był tłusty i nie zawierał dużo wody. Ja będę stosować lipobase on ma 30%wody i jest dość polecany, także spróbujemy. Jakoś te typowo maluszkowe mnie nie przekonują.

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy upolowany używany pajac :)
    Chyba sie w to wkręce :D
    img_20151207082412_image_zmniejszamy_pl.jpg

Astra, Biedroneczka29, Ashley, szara myszka, tysiaa93, Lexi150, Bruśka, tulipanna, Evans, Kri, nick nieaktualny, Tusiaa lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lutówki ;)

Vayn trzymaj się, naprawdę współczuje szpitala, tez ich nienawidze! :( ale musisz jak najdłużej wytrzymać! Nie denerwuj się, pamietaj że kazdy dzień w dwupaku na tym etapie jest bardzo cenny! Dobrze, że masz fachową opiekę, oni powinni wiedzieć co robią.

Ja dziewczyny miałam taką noc, że masakra ;/ Wczoraj byliśmy u brata i coś musiałam zjeść co mi zaszkodziło, w ogóle nie mogłam spac, było mi nie dobrze, wymiotowałam :( a niedawno przeszłam grypę żołądkową to wiecie ;/ tak się bałam o bąbla. Nie ruszał sie żwawo, więc już łapałam stresa. Na szczeście daje znać o sobie, ale to nie jest to. Jak ja się cieszę, że jutro mam lekarza. Niech go porządnie przebada.

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn bądź dzielna! na pewno uda Ci się jeszcze długo dzidziusia utrzymać w srodku! :*:*:*

ja wczoraj miałam strasznie nieprzyjemne klucio/bole w brzuchu ;/ ni to kolka, stawial się brzuch dużo to fakt, ale trochę tak boleśniej niż zwykle ;/ wczoraj dużo chodziłam to pewnie przez to ;/ już nie ma zartow, trzeba na serio zwolnic tempo i po galeriach już nie będę latac.

zosia super ten pajacyk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 13:37

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1128 1129 1130 1131 1132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ