SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:

Szczerze polecam bujaczek TINY LOVE. Warto wydać te pieniadze (nowy - ok. 400zł, ja kupiłam używany za 190zł). Dziecko w nocy śpi w bujaczku (bo rozkłada się całkowicie na leżąco) i możemy go doglądać bo jest zaraz obok łóżka i pokołysać jak marudzi. Jest odpowiedni dla noworodków, bo inne bujaczki mają pozycję na wpół leżącą i absolutnie nie można w nich zostawiać na dłuższy czas takich maluchów.
    :)
    Mam go!mam go! Jupi ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• L Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mowiac pojemnnij fajna sprawa , ale nie jest to rzecz niezbedna. Z tymi gadzetami mozna sie zakrecic, cena kosza niby spoko tylko malo mowi sie o cenach wkladow... a je tez kupic trzeba.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka , pisze ze bawelniane ale czy faktycznie to sie okaze ;-)http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-bawelna-l-xl-nt-i5709255433.html

Z doswiadczenia wiem, ze do porodu szkoda koszulki jakies super.

Bagabaga lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Szara myszka , pisze ze bawelniane ale czy faktycznie to sie okaze ;-)http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-bawelna-l-xl-nt-i5709255433.html

Z doswiadczenia wiem, ze do porodu szkoda koszulki jakies super.

bardzo ladna ;) daj znac jak przyjdzie jaki material, czy faktycznie bawelniana :)

wlasnie ja do samego porodu to zadnej nie będę kupować, jakas stara koszukle meza dluga wezme, chyba ze cos taniego znajde a fajnego, bo to i tak potem się raczej wywali. A po porodzie i do karmienia sobie wlasnie dwie jakies kupie.

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka ja wlasnie dokładnie ten kosz chce :) znalazłam go w fajnej cenie 58,88zl i na wkłady tez jest promocja :)

Evve Ty sie ciesz ze dostałaś a nie myslisz to jest świetny gadżet u mnie potrzebny w 100% nie wiedziałam ze takie cos istnieje,a ostatnio rozmyślałam jak ja ogarnę pieluszki i ten smrodek a tu dzis Pani gadżet takie cudo pokazała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 16:51

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • L Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogole oszczedne zakupy teraz robie , w pierwszej ciazy kupowalam wszystko co mi w oko wpadlo. Teraz wiem, na czym mozna zaoszczedzic i co faktycznie sie p
    rzyda ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Tulipanna No wlasnie u mnie nie ma tak ze ja codziennie moge wynieść śmieci :) mam kalendarz i wg niego zabierają śmieci :) a nie zamierzam latem gdzie mam ok 40 stopni zbierać pieluszki albo z każda biegać do garażu a uwierz mi ze nawet w garażu śmierdzą była u mnie siostra z dzieckiem i przy takich upałach nawet w garażu było czuc :) pojemnik super sprawa bo nie przepuszcza smrodu i z wyglądu jest ładny i duzo miejsca nie zajmuje.
    No rozumiem Biedroniu..powiem zatem tak- tylko w przypadku takiego układu zakup ten uważam za zasadny :*

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Ma ktoras może to okrycie? musze jakies dokupić, bo jedno mi mama kupila z pepco i nie wiem jaka będzie jego jakość, drugie chciałam jakies porządniejsze. 76x76 to chyba nie male co nie? bo widziałam ze tez sa 100x100

http://allegro.pl/babyono-okrycie-kapielowe-recznik-76x76-kapturek-i5772001885.html
    Ja mam takie okrycie z baby ono. 70x70 cm i powiem Ci, ze nie jest takie małe. Tylko mam inny wzorek slonika chyba starszy model. Ogólnie myślę, że spoko, jeszcze nie prałam. A tak wogle znalazłam przy okazji remontu jakieś 10 szt nowiutkich ręczników w różnych rozmiarach, które dostaliśmy na ślubie -4 lata temu Hehe. Ale to dobrze bo są też te średnie rozmiary to dla małego będę miała jak znalazł ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    bardzo ladna ;) daj znac jak przyjdzie jaki material, czy faktycznie bawelniana :)

wlasnie ja do samego porodu to zadnej nie będę kupować, jakas stara koszukle meza dluga wezme, chyba ze cos taniego znajde a fajnego, bo to i tak potem się raczej wywali. A po porodzie i do karmienia sobie wlasnie dwie jakies kupie.
    Ja miałam taki sam plan. Stara koszulka Lubego, zwłaszcza, że On chłopak pokaźnych rozmiarów, wysoki, więc już teraz do spania jego koszulki są genialne :) Pomysłem podzieliłam się z Mamą. I wiecie co? Tak mnie skrytykowała... że już raz w życiu to oszczędzać nie muszę a do szpitala jakoś przygotowac się trzeba, że ona mi kupi, żebym jej wstydu nie przynosiła w naszym małym miasteczku etc etc :) O i tak mój plan upadł :) Nie będę się spierała za cenę jej spokoju i dobrej opinii w zaściankowym miasteczku :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Ja to w ogole oszczedne zakupy teraz robie , w pierwszej ciazy kupowalam wszystko co mi w oko wpadlo. Teraz wiem, na czym mozna zaoszczedzic i co faktycznie sie p
    rzyda ;-)
    Masz doświadczenie, super
    Ale prawa jest tez taka że przydaje się to, do czego człowiek się przyzwyczai...Ot np. podgrzewacz do chusteczek! Jak się rpzyzwyczai Evans do niego - powie suuuper, nie wyobrażam sobie bez. A większość z nas, która go nie kupi (ja to do czasu aż przed chwilą Evans wspomniała, nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest) powie, że to zbędne.. {Patrzcie.. Któraś z Was dostała przewijak, bo u kogoś się nie sprawdził...a np. moja koleżanka mówi że to hit!!! że tak wygodnie i w ogóle.
    Chodzi mi o to, że jest różnie :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kosza kupować nie będę, bo i tak wynosimy śmieci niemal codziennie, to nie powinno być biedy. Podgrzewacz chusteczek to już w ogóle dla mnie bardzo zbędny gadżet. A co do koszul - mam jedną, ale jeszcze dokupić drugą muszę. Na sam poród nie wiem, czy będę kupowała, bo i tak dają w szpitalu - chyba, że uda mi się gdzieś dorwać jakąś, to wezmę. ;-)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak dziewczyny kupiła któraś te cotton balls w biedrze? Kurcze byłam dziś obok i nie wiedziałam, że są! a wiecie ile tam ich sztuk jest za tę cenę 30 parę zł? Bo ja chciałam dopiero co kupować takie za 90 zł około 10 szt....

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Szara myszka ja wlasnie dokładnie ten kosz chce :) znalazłam go w fajnej cenie ok 89zl i na wkłady tez jest promocja :)

widziałam za 59 na allegro albo na mallu! chyba ze mówisz o tej wersji deluxe, ona jest drozsza, tylko nie wiem czym się rozni ;)

Kri - wlasnie dziś rano zamowilam ten 100x100! balam się ze tamten będzie maly, ale zaluje bo potem wzielam centymetr i faktycznie ten 100x100 to będzie wielki. No ale już trudno, może starczy na dluzej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 16:54

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    I jak dziewczyny kupiła któraś te cotton balls w biedrze? Kurcze byłam dziś obok i nie wiedziałam, że są! a wiecie ile tam ich sztuk jest za tę cenę 30 parę zł? Bo ja chciałam dopiero co kupować takie za 90 zł około 10 szt....
    Mam nadzieję, że ja kupię ;) Ale pewnie już ich nie będzie o tej godzinie.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Ja kupiłam. Za 39.99 jest 20 szt . Uważam że za tę cenę naprawdę warto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 10:05

tysiaa93, Kri, Lexi150, Mila920, Zosia_wop lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było całkiem sporo i dostępne były wszystkie kolory. A byłam jakoś około 12-13

• Kri Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszszsz kurcze! To bez kitu się opłaca. Nie wiem czy zaraz jechać czy już jutro... Hmmm... Że też wcześniej nie wiedziałam, no!
    A to cześć moich dzisiejszych łupów ;-) pasiaki najlepsze :-D http://static.pokazywarka.pl/i/6192787/342465/dsc-0044.jpg

tysiaa93, Moniaa, tulipanna, Lexi150, gorgeous, Astra, Mila920, Tusiaa, madzia.rka, Zosia_wop lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha! pasiak the best!

Kri lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka zamowilam pojemnik za 58,88zl i porownalam te dwa pojemniki to ten Delux to rozni sie tym ze otwierasz wciskajac przycisk stopa a ten co ja kupilam podnosisz sama reka.Do tego wzielam 6 wkladow za 137,88zl.
    W ogole jakie tanie pampersy tam maja za 43sztuki 21,88zl a ja tutaj place za 28sztuk 7,99 euro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 17:50

szara myszka lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Szara myszka zamowilam pojemnik za 58,88zl i porownalam te dwa pojemniki to ten Delux to rozni sie tym ze otwierasz wciskajac przycisk stopa a ten co ja kupilam podnosisz sama reka.Do tego wzielam 6 wkladow za 137,88zl.
    W ogole jakie tanie pampersy tam maja za 43sztuki 21,88zl a ja tutaj place za 28sztuk 7,99 euro

a gdzie ten pojemnik za58zl?:)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ