SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a gdzie ten pojemnik za58zl?:)
    http://puppo.pl/sklep/zdrowie-i-higiena/kosze-i-wklady/angelcare-pojemnik-kosz-na-pieluchy-+-1-wklad-462-85

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się nad tym koszem na pieluszki ale ostatecznie zrezygnowałam. I tak codziennie śmieci wynosimy no i zsyp mam pod nosem więc nie będę szaleć :P

Ale ostatnio mówiłyśmy o pakowaniu torby do szpitala i zdałam sobie sprawę że muszę najpierw jakąś kupić :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    http://puppo.pl/sklep/zdrowie-i-higiena/kosze-i-wklady/angelcare-pojemnik-kosz-na-pieluchy-+-1-wklad-462-85

dzięki ;) faktycznie taniej nie widziałam :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, ja też torby nie mam, ale chyba pożyczę taką zgrabną walizkę na kółkach od siostry. Oczywiście kiedy siostra usłyszała ten pomysł, to zaczęła rechotać, że jak to z walizką na porodówkę i po co mi taka wielka walizka - gdzie oczywiście walizka jest z tych mniejszych zdecydowanie, ale cóż... Młoda jest i jeszcze pstro w głowie. Pewnie nawet nie wie, że do szpitala to trzeba wziąć sporo rzeczy, a same pampersy i podkłady poporodowe zajmują sporo miejsca.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Lexi, ja też torby nie mam, ale chyba pożyczę taką zgrabną walizkę na kółkach od siostry. Oczywiście kiedy siostra usłyszała ten pomysł, to zaczęła rechotać, że jak to z walizką na porodówkę i po co mi taka wielka walizka - gdzie oczywiście walizka jest z tych mniejszych zdecydowanie, ale cóż... Młoda jest i jeszcze pstro w głowie. Pewnie nawet nie wie, że do szpitala to trzeba wziąć sporo rzeczy, a same pampersy i podkłady poporodowe zajmują sporo miejsca.
    no ja jakies torby mam, ale tez jakos nie za bardzo sobie wyobrażam pomieścic się z rzeczami dla siebie i Małej...tez mi się zdaje ze to taka podróżną torbe trzeba mieć/walizke

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam nad dwiema mniejszymi. Jedna dla mnie, druga dla Małego. Tak żebym później nie musiała za dużo grzebać i szukać.

tulipanna lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam ordynator na oddziale mowil żeby spakować dwie mniejsze. jedna z rzeczami niezbędnymi do samego porodu i bezpośrednio które będą potrzebne dziecku, a druga na sale poporodowa już z dzieckiem - żeby maz ja tam potem przyniosl bezpośrednio. I tez prosil żeby wielkich waliz nie brac, choć to chlop i chyba nie wie ze to się faktycznie uzbiera tego :)

jeszcze ja przygotuje plecak dla meza i tam będą dla niego rzeczy, buty na przebranie, ze dwie koszulki bo na pewno się tez napoci, aparat niech tam siedzi, jakies batoniki niech je i kanapki się tam da jak będzie czas :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteś zapobiegliwa z tym żarełkiem ;-) myślałam, że to ja zawsze wiodłam w tym prym hehe.
    Byłam w biedrze. Pojechałam specjalnie 7 km w 1 stronę.Mąż musi zabrać mi kartę. Kupiłam 2 op. cotton balls. Jedno szare do salonu, drugie z niebieskim do pokoju dziecka :-) i jeszcze ponsetię, lampki choinkowe, dekoracje okienne ehhhh ;-) ciekawe na ile starczą baterie przy codziennym zapalaniu.

Moniaa lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciagle mysle o jedzeniu! zastanawiam się np. co my możemy jesc podczas porodu, bo przecież cos trzeba żeby mieć sily ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna na SR właśnie mówiła o tym, że jak trafisz do porodu i będzie to trwało parę godzin to jeść Ci nie dadzą w razie W jakby było trzeba cesarkę robić i dać znieczulenie. I to czasem jak długa akcja to mogą nie dać nic jeść np 24 h. To kiepsko trochę :-S najlepiej najeść się przed wyjściem z domu, a jak poród naturalny to mąż może przemycić np czekoladę, bo szybko daje energię.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dla mnie to kosmos, ja musze jesc co dwie godziny bo mi slabo ;/

a przed tym znieczuleniem zewnątrzoponowym podczas porodu naturalnego tez nie można?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 19:14

f2wlj48apsehglf6.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri a kupiłaś se renifery żelowe na okno?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 19:16

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/porod/naturalny/co-jesc-i-pic-w-czasie-porodu,243_6006.html -> dla zainteresowanych tematem jedzenia :D

Kri lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a przed tym znieczuleniem zewnątrzoponowym podczas porodu naturalnego tez nie można?
    A wiesz, że tego nie wiem podpytam i dam znać (chybaże któraś wie i powie ;-) p.s a masz zamiar mieć takie chody i mieć je?super by było też bym chciała na tę chwilę...
    No ba Monia. I renifery i pingwiny i choinkę nawet. łehehehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 19:24

Moniaa lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri no chyba spodobało się nam to samo... haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 10:05

Kri, Astra, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Kri Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa! Ja odłożyłam tego renifera z prawej bo stwierdziłam, że przesadzam ;-)

Moniaa lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był dla mnie na tyle uroczy że nie mogłam mu się oprzeć.

Kri lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie zakupy :)
    Kupiłam w h&m ciążawą zimową kurtkę -50%, w ogóle dużo śliczności było w promocji :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    kurde dla mnie to kosmos, ja musze jesc co dwie godziny bo mi slabo ;/

raczej będziesz skoncentrowana żeby niezemdleć z bólu niż z głodu :P Serio...internet internetem a życie życiem...jeszcze nie słyszałam żeby któraś jadła w czasieporodu :P I oczywiście zawsze mato związek z cesarką, znieczuleniem i ufajdaniem się w czasie porodu...stąd proszą dziewczyny o lewatywe :) a nie o schabowego :P
    Myszko, organizm jest wtedy tak skupiony na misji rodzenia ze o żarciu zapomina :) odchoddzi to na dalszy plan a m.in dlatego organizm zatrzymuje wodę (puchniemyprzed porodem) bymieć jej zapas w razzie ubytków :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Jakie zakupy :)
    Kupiłam w h&m ciążawą zimową kurtkę -50%, w ogóle dużo śliczności było w promocji :)
    chwalimy się Mari, Chwalimy :) Tylko załóż ją i cyknij focię :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ