Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a gdzie ten pojemnik za58zl?:)
    http://puppo.pl/sklep/zdrowie-i-higiena/kosze-i-wklady/angelcare-pojemnik-kosz-na-pieluchy-+-1-wklad-462-85

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się nad tym koszem na pieluszki ale ostatecznie zrezygnowałam. I tak codziennie śmieci wynosimy no i zsyp mam pod nosem więc nie będę szaleć :P

Ale ostatnio mówiłyśmy o pakowaniu torby do szpitala i zdałam sobie sprawę że muszę najpierw jakąś kupić :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    http://puppo.pl/sklep/zdrowie-i-higiena/kosze-i-wklady/angelcare-pojemnik-kosz-na-pieluchy-+-1-wklad-462-85

dzięki ;) faktycznie taniej nie widziałam :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, ja też torby nie mam, ale chyba pożyczę taką zgrabną walizkę na kółkach od siostry. Oczywiście kiedy siostra usłyszała ten pomysł, to zaczęła rechotać, że jak to z walizką na porodówkę i po co mi taka wielka walizka - gdzie oczywiście walizka jest z tych mniejszych zdecydowanie, ale cóż... Młoda jest i jeszcze pstro w głowie. Pewnie nawet nie wie, że do szpitala to trzeba wziąć sporo rzeczy, a same pampersy i podkłady poporodowe zajmują sporo miejsca.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Lexi, ja też torby nie mam, ale chyba pożyczę taką zgrabną walizkę na kółkach od siostry. Oczywiście kiedy siostra usłyszała ten pomysł, to zaczęła rechotać, że jak to z walizką na porodówkę i po co mi taka wielka walizka - gdzie oczywiście walizka jest z tych mniejszych zdecydowanie, ale cóż... Młoda jest i jeszcze pstro w głowie. Pewnie nawet nie wie, że do szpitala to trzeba wziąć sporo rzeczy, a same pampersy i podkłady poporodowe zajmują sporo miejsca.
    no ja jakies torby mam, ale tez jakos nie za bardzo sobie wyobrażam pomieścic się z rzeczami dla siebie i Małej...tez mi się zdaje ze to taka podróżną torbe trzeba mieć/walizke

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam nad dwiema mniejszymi. Jedna dla mnie, druga dla Małego. Tak żebym później nie musiała za dużo grzebać i szukać.

tulipanna lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam ordynator na oddziale mowil żeby spakować dwie mniejsze. jedna z rzeczami niezbędnymi do samego porodu i bezpośrednio które będą potrzebne dziecku, a druga na sale poporodowa już z dzieckiem - żeby maz ja tam potem przyniosl bezpośrednio. I tez prosil żeby wielkich waliz nie brac, choć to chlop i chyba nie wie ze to się faktycznie uzbiera tego :)

jeszcze ja przygotuje plecak dla meza i tam będą dla niego rzeczy, buty na przebranie, ze dwie koszulki bo na pewno się tez napoci, aparat niech tam siedzi, jakies batoniki niech je i kanapki się tam da jak będzie czas :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteś zapobiegliwa z tym żarełkiem ;-) myślałam, że to ja zawsze wiodłam w tym prym hehe.
    Byłam w biedrze. Pojechałam specjalnie 7 km w 1 stronę.Mąż musi zabrać mi kartę. Kupiłam 2 op. cotton balls. Jedno szare do salonu, drugie z niebieskim do pokoju dziecka :-) i jeszcze ponsetię, lampki choinkowe, dekoracje okienne ehhhh ;-) ciekawe na ile starczą baterie przy codziennym zapalaniu.

Moniaa lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciagle mysle o jedzeniu! zastanawiam się np. co my możemy jesc podczas porodu, bo przecież cos trzeba żeby mieć sily ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna na SR właśnie mówiła o tym, że jak trafisz do porodu i będzie to trwało parę godzin to jeść Ci nie dadzą w razie W jakby było trzeba cesarkę robić i dać znieczulenie. I to czasem jak długa akcja to mogą nie dać nic jeść np 24 h. To kiepsko trochę :-S najlepiej najeść się przed wyjściem z domu, a jak poród naturalny to mąż może przemycić np czekoladę, bo szybko daje energię.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dla mnie to kosmos, ja musze jesc co dwie godziny bo mi slabo ;/

a przed tym znieczuleniem zewnątrzoponowym podczas porodu naturalnego tez nie można?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 19:14

f2wlj48apsehglf6.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri a kupiłaś se renifery żelowe na okno?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 19:16

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/porod/naturalny/co-jesc-i-pic-w-czasie-porodu,243_6006.html -> dla zainteresowanych tematem jedzenia :D

Kri lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a przed tym znieczuleniem zewnątrzoponowym podczas porodu naturalnego tez nie można?
    A wiesz, że tego nie wiem podpytam i dam znać (chybaże któraś wie i powie ;-) p.s a masz zamiar mieć takie chody i mieć je?super by było też bym chciała na tę chwilę...
    No ba Monia. I renifery i pingwiny i choinkę nawet. łehehehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 19:24

Moniaa lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri no chyba spodobało się nam to samo... haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 10:05

Kri, Astra, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Kri Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa! Ja odłożyłam tego renifera z prawej bo stwierdziłam, że przesadzam ;-)

Moniaa lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był dla mnie na tyle uroczy że nie mogłam mu się oprzeć.

Kri lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie zakupy :)
    Kupiłam w h&m ciążawą zimową kurtkę -50%, w ogóle dużo śliczności było w promocji :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    kurde dla mnie to kosmos, ja musze jesc co dwie godziny bo mi slabo ;/

raczej będziesz skoncentrowana żeby niezemdleć z bólu niż z głodu :P Serio...internet internetem a życie życiem...jeszcze nie słyszałam żeby któraś jadła w czasieporodu :P I oczywiście zawsze mato związek z cesarką, znieczuleniem i ufajdaniem się w czasie porodu...stąd proszą dziewczyny o lewatywe :) a nie o schabowego :P
    Myszko, organizm jest wtedy tak skupiony na misji rodzenia ze o żarciu zapomina :) odchoddzi to na dalszy plan a m.in dlatego organizm zatrzymuje wodę (puchniemyprzed porodem) bymieć jej zapas w razzie ubytków :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Jakie zakupy :)
    Kupiłam w h&m ciążawą zimową kurtkę -50%, w ogóle dużo śliczności było w promocji :)
    chwalimy się Mari, Chwalimy :) Tylko załóż ją i cyknij focię :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ