SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • L Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    A wiesz, że tego nie wiem podpytam i dam znać (chybaże któraś wie i powie ;-) p.s a masz zamiar mieć takie chody i mieć je?super by było też bym chciała na tę chwilę...
    No ba Monia. I renifery i pingwiny i choinkę nawet. łehehehe.

Kri teraz znieczulenie zewnatrzoponowe jest ogolnie dostepne. Powinni podac w szpitalu jesli o nie prosisz. Ja mialam przy pierwszym porodzie i bardzo mi pomoglo. Sam porod dzieki temu wspominam dobrze, a przed jego podaniem myslalam, ze umre nie da sie tego bolu z niczym porownac...nie zeby straszyła :-P co do jedzenia do to nie wiem, dla mnie bylo najmniej istotne ...tyle sie działo :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    A wiesz, że tego nie wiem podpytam i dam znać (chybaże któraś wie i powie ;-) p.s a masz zamiar mieć takie chody i mieć je?super by było też bym chciała na tę chwilę...
    No ba Monia. I renifery i pingwiny i choinkę nawet. łehehehe.

No chciałabym je mieć! Ponoc od zeszłego tygodnia w moim szpitalu faktycznie je robia cala dobe, tak nam powiedział ordynator na zwiedzaniu także mam nadzieje ze to prawda!

Co do jedzenia to może faktycznie tak będzie ze nie będę o tym myslec, nie wiem, nigdy nie rodziłam jeszcze :) Ale cos sobie na pewno pozywnego zjem przed szpitalem, jakas owsianke bo jak jeszcze nie będą natężone skurcze to na pewno da mi się we znaki glod, tak mi się przynajmniej wydaje. Zreszta nie wiadomo ile to wszystko w ogole będzie trwalo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 19:59

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Kri teraz znieczulenie zewnatrzoponowe jest ogolnie dostepne. Powinni podac w szpitalu jesli o nie prosisz. Ja mialam przy pierwszym porodzie i bardzo mi pomoglo. Sam porod dzieki temu wspominam dobrze, a przed jego podaniem myslalam, ze umre nie da sie tego bolu z niczym porownac...nie zeby straszyła :-P co do jedzenia do to nie wiem, dla mnie bylo najmniej istotne ...tyle sie działo :-)

a moglabys napisac więcej o tym jak wygladal Twój porod? wiem ze każdy jest inny, ale tak z pierwszej reki najlepsze sa doświadczenia:)

niestety to znieczulenie powinno być ogolnodostepne przez ta ustawe z lipca, ale ustawa ustawa a szpital szpitalem;/u nas dopiero od zeszłego tygodnia się udało wprowadzić bo najzwyczajniej nie mieli na anestezjologa ;/ jest jeszcze wiele szpitali gdzie niestety w ogole ich nie podaja ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 20:01

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mojej SR mówili żeby wziąć właśnie czekoladę i/lub jogurt bo jak poród trwa kilkanaście godzin to potrzebna energia. Zwrócili tez uwagę, że jak np. urodzimy o 22 to do rana, do śniadania nikt nam nic nie da, więc wg mnie warto wziąć małe "co nie co' nawet na taką ewentualność, ja myślę o batonie musli itp. Czasami CC jest nagłe prosto z IP i wtedy nie jest to jakis mega ważne czy sie jadło czy nie, dostaję się podobno zawsze jakiś lek przeciwwymiotny, a w trakcie porodu SN podobno też się często wymiotuje.

szara myszka lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • L Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka , oczywiscie ze moge napisac choc jakas super historia to nie jest ;-)
    7 lat temu , po terminie mialam sie zglosic do kliniki w ktorej mialam planowany porod. W zwiazku z tym , ze akurat miejsca nie bylo bo jakis wysyp porodow byl zostalam zbadana i odeslana co bym przyjechala na dzien nastepny. Pojechalam wiec do domu zjadlam kolacyjke i po kapieli okolo godziny 20.30 skurcze sie zaczely ale odrazu co 5 min :-\ do smiechu mi nie bylo bo przeciez skurcze powinny byc na poczatku co 20, 15 min a do kliniki mialam jakies 40 km. Wiec pozbieralismy sie ponownie a na moje szczescie jeszcze wypadek na autostradzie i trzeba bylo sie nawracac ehhh jak to sobie teraz przypominam...w samochodzie fotel gryzlam z bolu , mowie wam wydawalo mi sie ze mam wysoki prog bolu ale ten bol jest mega!!! W kazdym razie znieczulenia odrazu podac mi nie mogli bo aby je podac trzeba miec min 3 cm rozwarcia a ja jakis tam 1 cm mialam, ok 22.00 dabra pani wymasowala mi szyjke jakims specyfikiem i szybko poszlo to rozwarcie tak, ze ok 23.00 juz dostalam to znieczulenie i tak blogo mi bylo :-D co do masowanie szyjki podczas skurczy , okropienstwo boli jak cholera. O godzinie 1.25 urodzialam corcie, parlam kilka razy nawet nie czulam naciecia. Mialam co wypychac corka wazyla 3770 lekarz musial na brzuch nacisnac ale poszlo sprawnie. Jak naciecia nie czulam, tak szycie juz przyjemne nie bylo. A no i jeszcze lozysko trzeba wypchnac ale to chwila doslownie jest i pozniej polozna jeszcze czysci macice to tez malo komfortowe jest. Ciezko opisac co sie czuje jak sie urodzi, w sumie nosisz dzidzie 9 mc w brzuchu i wiesz ze tam jest ale jak ją dopiero zobaczysz dotkniesz stanie sie taka prawdziwa :-)

szara myszka, agulineczka lubią tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w sumie calkiem szybko mi poszlo z tym porodem, oby teraz tez tak bylo ...byle by mniej bolalo o ile moze mniej bolec ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari a w którym byłaś w warminskiej czy aurze??

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Lublinie teoretycznie możesz dostać w niektórych szpitalach, ale jak już jedna rodzi z tym znieczuleniem to druga nie dostanie bo jest jeden anestezjolog. W Wawie podobno funkcjonuje wogle ta usługa odpłatnie, więc chyba co oddział NFZ to inne zwyczaje :-(

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    chwalimy się Mari, Chwalimy :) Tylko załóż ją i cyknij focię :)

http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0228465005.html
    Taką :) foty będą później
    Bruśka w aurze, w warmińskiej bieda z nędzą były w tamtym tyg. Było pełno śliczności na przecenie i dużo ciążowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 21:03

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pojadę rano może coś zostało.
    Dziewczyny a te Cotton bals to są tylko na baterie?? Byłam zostało jedno pudło i nie wzięłam.i nue otwieralam. Bo mam takie lampki ledowe ale w sprezynkach kule brokatowe złote i one są do gniazdka i myślałam że je użyje. Właśnie na ścianę z literkami.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te z biedrony są akurat na 3 baterie paluszki

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    L, niestety nie w każdym szpitaliu, mimo aktualnych przepisów, znieczulenie zewnątrzoponowe jest dopstepne.. A spowodowane jest to na ogól brakiem anastezjologów w małych szpitalach...
    Kri, w Wawie jest całkowicei bezpłatnie..no przynajmniej w sierpniu było- koleżanka w Św Zofii rodziła

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0228465005.html
    Taką :) foty będą później
    Bruśka w aurze, w warmińskiej bieda z nędzą były w tamtym tyg. Było pełno śliczności na przecenie i dużo ciążowych
    nic się nie wyślwietla pod linkiem :(

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to się tym bardziej nie opłaca jak jeszcze na baterie. Powiem tak ze 27 pojsc do Tesco to wszystko jest za grosze. Ja te lampki kupiłam za 9 zł i jest ich 20 lub 30 sprezynowych kulek. A Bombek mam tyle że w zeszłym roku 7 opakowań nie rozwiesilam bo nie miałam gdzie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    L, niestety nie w każdym szpitaliu, mimo aktualnych przepisów, znieczulenie zewnątrzoponowe jest dopstepne.. A spowodowane jest to na ogól brakiem anastezjologów w małych szpitalach...
    Kri, w Wawie jest całkowicei bezpłatnie..no przynajmniej w sierpniu było- koleżanka w Św Zofii rodziła
    Aaa w św zofii to pewnie tak, nie znam się, ale położna cały czas wychwala ten szpital, że och i ach ;-) to jak któraś ma blisko to może się pokusić
    A u mnie nie ma tylko małych szpitali, Lublin to tak raczej miasto i to największe na wschód od Wisły ;-) , a i tak podobno z tym znieczuleniem jest problem bo zatrudniają jednego anestezjologa na zmianie.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    O to się tym bardziej nie opłaca jak jeszcze na baterie. Powiem tak ze 27 pojsc do Tesco to wszystko jest za grosze. Ja te lampki kupiłam za 9 zł i jest ich 20 lub 30 sprezynowych kulek. A Bombek mam tyle że w zeszłym roku 7 opakowań nie rozwiesilam bo nie miałam gdzie.
    Ale mówimy o tych samych lampkach?bo te cotton balls nie są sprężynowe...

Miłego dnia dziewczyny, widzę że dziś melodia do spania ;-) u mnie właśnie kucie ściany, tak na rozbudzenie Hehe.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wiem ale mam podobne sprezynowe. Tej samej wielkości i ledy z tym że na prąd.

Kri lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :D
    30 tc rozpoczęty :) :) :)
    7eb8d7f514f30343med.jpg

Biedroneczka29, d84, Mila920, marissith, tysiaa93, Kri, vayn, Moniaa, Zosia_wop, Tusiaa, MamaNieMama, tulipanna, Astra, szara myszka, Evans, L lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi śliczny brzusio i potworze sie kolejny raz ze bardzo podobny kształtem wolnością do mojego :)

Ja wstaje ide cos zjeść i sie ogarnąć i jadę do galerii moze cos znajdę dla siebie na dupę na świeta :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, Lexi, Beidroneczka, i u mnie brzusio podobnych rozmiarów i w ogóle figura. Chyba też nie przytyłyście za dużo?

Biedroniu, powodzenia na shoppingu :)

I ogólnie miłego dnia wszystkim Lutóweczkom życzę :)

ex2bx1hp35w324su.png
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ