X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, bo Cię kopnę w .... (chociaż ciężarnych się nie bije, ale podobno jak ciężarna ciężarną to co innego) weź zluzuj poślady i ciesz się groszkiem! :D

Ale miałam dziś dzień, jak pisałam wcześniej, musiałam się dziś z Mamą zobaczyć, więc stwierdziłam, że zamiast tłuc się autobusami w godzinach szczytu, to podjadę taxą, dużo nie zapłacę, a bardziej komfortowo (tym bardziej, że zapachy mnie strasznie drażnią..i było duszno). gadu gadu, stoimy przed światłami i jeb, w tyłek nam baba wjechała!!! na szczęście to było przed światłami, ona dojeżdżała, ja dopiero po chwili się zorientowałam, bo to było pyknięcie, więc jedyne moje odczucie że lekko mnie bujnęło i dzięki Bogu tylko tyle więc nic mi nie jest :), za chwile zabrała mnie druga taksówka i odwiozła na miejsce :). Nawet się zbytnio nie zdenerwowałam, od Mamy zabrał mnie mąż do domu więc wszystko git :)
    Ale jazdę miałam z niespodziankami.

Idę szamać arbuza :D

tysiaa93, MiSia :) lubią tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah wrote:
    Dzięki Pianistko za odpowiedź! Teraz to już wszystkim się martwię, nawet jak coś jest dobrze, to dziwię się, że jest dobrze :)
    Ja też się dziwię że jest dobrze dlatego szukam dziury w całym :d

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lies który to twój dzień po owulacji?

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem, chyba wcześniej miałam tą owulację. Bo w 12 dpo beta 118 a w 15 dpo 452 - to możliwe, że tak? Jak patrzę po innych to niższą raczej dziewczyny macie tą betę. Na USG się wszystkiego dowiem.

Gratuluję i zazdroszczę serduszek!! Tak bardzo bym już chciała je zobaczyć! Może wreszcie by do mnie dotarło, że na serio jestem w ciąży - bo na razie nic a nic ;)

MiSia :) lubi tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja też się dziwię że jest dobrze dlatego szukam dziury w całym :d
    To nie szukaj tylko ciesz się tym, że jest dobrze :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka w sumie nie wiem kiedy powinno się iść do fastlege.. Dam Ci znać czy w poniedziałek założy mi już kartę ciąży.. Wiesz jakie oni mają tu podejście.. ;) Na pewno weź ze sobą próbkę moczu, żeby mogli zrobić test ciążowy, aby potwierdzić ciążę :p
    A ginekolog??? Ja w ciągu całej ciąży ginekologa widziałam RAZ! W dniu terminu porodu robił mi usg i sprawdzał czy mam jakiekolwiek rozwarcie.. (Poród wywołali mi dopiero 14 dni po terminie). Oni raczej nie są za tym aby zaglądać "do środka" bez potrzeby. Usg też zbytnio nie chcą robić... A najlepsze jest to, że jak ja plamiłam i któryś raz z rzędu dzwoniłam z rykiem do fastlege to on mnie zbadał ginekologicznie! W sumie kontrolę po porodzie też miałam u fastlege i badał mnie ginekologicznie...

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen zobacz na moje wyniki beta hcg.pod suwaczkiem:-D. Nie martw się, u mnie podobnie jak u Ciebie a 5t2d prawie 29tys i potwierdzone ze ciaza starszao 5 dni, i wiem ze owulacja byla w 11dc. Ciesz sie!:-)

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Pianistka w sumie nie wiem kiedy powinno się iść do fastlege.. Dam Ci znać czy w poniedziałek założy mi już kartę ciąży.. Wiesz jakie oni mają tu podejście.. ;) Na pewno weź ze sobą próbkę moczu, żeby mogli zrobić test ciążowy, aby potwierdzić ciążę :p
    A ginekolog??? Ja w ciągu całej ciąży ginekologa widziałam RAZ! W dniu terminu porodu robił mi usg i sprawdzał czy mam jakiekolwiek rozwarcie.. (Poród wywołali mi dopiero 14 dni po terminie). Oni raczej nie są za tym aby zaglądać "do środka" bez potrzeby. Usg też zbytnio nie chcą robić... A najlepsze jest to, że jak ja plamiłam i któryś raz z rzędu dzwoniłam z rykiem do fastlege to on mnie zbadał ginekologicznie! W sumie kontrolę po porodzie też miałam u fastlege i badał mnie ginekologicznie...

A nie wystarczy że wezmę zdjęcie USG? Nie ważniejsze niż próbka moczu?
    Ja bym wolała żeby mnie ktoś zbadał ginekologicznie ze względu na plamienia... Położna mówi że są niegroźne ale wciąż nie znam ich przyczyny...
    Daj mi znać :) Jeśli ci założy kartę ciąży to i ja pójdę :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Helix Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam,
    4 testy pozytywne :-))) wielkie cyce i pierwsza wizyta u poloznej za 4 tygodnie ,bo w uk wczesniej nie zawraca sie ciaza glowy :-( .
    Moze polskiego gina znajde.
    Duze obawy mam,staralismy sie 11 miechow, to drugie dziecko.
    Fajnie,ze jestescie

tysiaa93, zosiaaa, MiSia :), pati87 lubią tę wiadomość

8p3ovfxmjeo2ns40.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helix, jeździsz konno? Ja mam swojego zwierza, fajnie by było mieć bratnią duszę wśród lutówek :) Gratuluję, tak w ogóle!!

Iriss, masz rację. Nie będę kombinować, wytrzymam jakoś do wizyty.

Rany, czekają mnie dwie imprezy i 3-dniowy wyjazd dużą ekipą znajomych na Mazury - jak ja mam się nie wydać z ciążą nie pijąc?!

• Deliliah Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen, u mnie zawsze przechodzą antybiotyki. Ale u mnie znowu jak powiem, że nie pije, to żadna wielka afera. Nie pije i koniec :)

zi13gzu36f7h58u7.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Helix! Gratulacje! I witamy wśród lutówek!

zi13gzu36f7h58u7.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, piękne to Twoje Stavanger... obczaiłam na grafice w google :D pozazdrościć :D

zi13gzu36f7h58u7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helix witaj :)

Dokładnie, antybiotyki to zawsze dobra wymówka :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w następny weekend mam chrzciny, gdzie będę chrzestną, a w kolejny weekend mam wesele - trochę się boję, o ile w końcu dowiem się czy mam maluszka :(, ale jeśli będzie okej, to powiem, że leki biorę i tyle.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah wrote:
    Pianistka, piękne to Twoje Stavanger... obczaiłam na grafice w google :D pozazdrościć :D

Fakt, na widoki nie narzekam :)

Idę trochę posprzątać w domu bo jutro pracuję od 8 rano a potem znajomy przychodzi na meczyk :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację, dobra wymówka :) Wprawdzie nigdy na nic nie choruję (TFU TFU!!), ale ten pierwszy raz może się w końcu zdarzyć :)

gorgeus, na pewno jest maluszek. Paskudnie Cię lekarz potraktował, no masakra po prostu. Na pewno inny zamaże te złe wrażenia i wrócisz do nas w lepszym nastroju :)

• niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Przygarniecie kropka? ;) Przez dłuższy czas przebywałam na forum "staraczek", ale odkąd zobaczyłam dwie, tłuste kreski na teście uznałam, że chyba tam już nie pasuję... A że Iriss bodajże reklamowała "Lutówki" na ovu, postanowiłam do Was zajrzeć :) Ja czekam na swoją pierwszą wizytę do 23 czerwca, chcę już wiedzieć czy wszystko OK? Ale zazdroszczę tym z Was, które już widziały/słyszały serduszko swojego Maleństwa...

Trzymam za wszystkie kciuki i gratuluję owocnych starań :) A teraz-pozostaje nam czekać :)

MiSia :), tysiaa93, Deliliah, zosiaaa, pati87 lubią tę wiadomość

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helix witaj w grupie :-)
    Powodzenia życzę :-P swego czasu byłam w UK , pracowałam tam ale wróciłam do Polski bo nie wytrzymywalam psychicznie.. za bardzo tęsknilam mimo że byłam ze swoim wtedy jeszcze nie mężem.. ale wspomnienia mam bardzo fajne !! :-)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka witaj! :-)
    Im nas więcej tym lepiej , dobrze wiedzieć że tyle szczęśliwych mam będzie :-)
    Nowe dziewczyny przyjmijcie zaproszenie ode mnie , wyślę wam link do tabelki do której mamy dostęp tylko my :-P

niezapominajka_86 lubi tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ