X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że takie malutkie :) Ale pęchęrzyk i dzidzię widać :) Żeby zdjęcie było większe to w rozmiarze wybieraj "message board" czy jakoś tak :)

O, już powiększyłaś :) Super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 21:41

zosiaaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się relaksuje,kąpiel i necik,brakuje tylko łiskacza;-) ale z nim będę musiała "trochę"poczekać.
    Zanim zaczęliśmy starania i rozważając wszystkie za i przeciw dla bycia wielodzietna mamą to ciągle sobie myślałam,że znów 3 lata o suchym pysku:-D ale co tam drineczki jak we mnie takie maleństwo rośnie...
    Wasze towarzystwo w zupełności mi wystarczy ;-) 13.30

MiSia :) lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Fleur-de-lis Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę, że u Ciebie i Twojego maleństwa wszystko dobrze! Ogromne gratulacje! Kamień spadł mi z serca :)

Abovo, również gratulacje z udanej wizyty :)

gorgeous, koniecznie idź do innego lekarza, ten nie powinien Cię tak straszyć, nawet jeśli uważa, że coś może pójść nie tak, to może to powiedzieć z większym wyczuciem..

W ogóle gratuluję wszystkim, które już widziały swoje kruszynki i ich malutkie serduszka.

Mnie dzisiaj naszły niepokojące myśli - że tylko ja nie widziałam serduszka, a wg USG był to 6w1d, że na moim zdjęciu nie widać pęcherzyka żółtkowego, że pęcherzyk ciążowy jakiś taki spłaszczony, że pod nim widać jeszcze jakiś inny malutki pęcherzyk i nie wiem co to...

Chyba potrzebuję pocieszenia..

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka swietne wiadomosci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam coraz gorsze dni. Ciągle chce mi się spać w pracy mówią że się obijam, a jak się nie obijać skoro siły brak. Jeszcze tylko jutro do pracy i w poniedziałek:)

• Griffe Nowa

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    3 dni temu zakwalifikowałam się do lutówek 2016 ;) jeszcze jestem w szoku, bo nie do końca planowane :)
    Mam dodatni test narazie i B-HCG 16 tys.
    Wg wyliczeń jestem 5tc. Zapisałam się do ginekologa na piątek, pewnie razem z USG.
    Pozdrawiam serdecznie :)

tysiaa93, MiSia :), zosiaaa lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fleur-de-lis każdy maluch rozwija się w innym tempie, dlatego nie porównuj się do innych. Skoro gin nie mówił, że coś jest nie tak to w to uwierz! :) Na pewno fasol ładnie rośnie a serduszko powstanie na dniach, może w tym właśnie momencie jego serducho zaczęło pikać ;)

Griffe witaj :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, ile nowych twarzy... jak my się połapiemy!

Agnesia, też się coraz gorzej czuję. Dzisiaj i wczoraj byłam na wyjściach z moimi koleżankami i ledwo wytrzymałam do 22. Takie zmęczenie i senność mnie dopadły, że się wyłączałam. No i en wieczny głód, co 2 godziny mnie ssie w żołądku... A schudłam kilogram odkąd jestem w ciąży - widać, że organizm sporo energii zużywa.

Dobrej nocy, nie stresujcie się - będzie co ma być!

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :-)

Fleur-de-lis nie martw się ją też jeszcze nie widziałam serduszka , według USG byłam w 5t+2d. W poniedziałek mam kolejna wizytę , już się nie mogę doczekać!!:-)
    Z tego co pamiętam mamy jeden termin porodu wstępnie , także nie pękaj będzie dobrze! Ja miałam takie same myśli jak Ty , ale dziewczyny szybko mnie naprostowaly:-)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nas duzo ;-)) ja tez ok 21 moge juz spac, wczoraj zaszalalam i poszlam o 21.30 :-P. Ale za to wstaje o 5-6 i juz spac nie moge. Jestem jakas roztargniona, ciagle po cos ide i zapominam, jesc bym mogla co chwile. A brzuch dalej pobolewa, wieczorem i rano. Tylko to bol taki bardziej owulacyjny niz @, do tego jajniki, dzwonilam wczoraj do lekarza ale pielegniarka odsylala mnei bo lekarz ciagle niedostepny. Postanowilam ze jak przez weekend dalej bedzie bolec to w pon-wt do niego jade. Ratuje sie nospa i magnezem tak jak pisalyscie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę za tydzień w pon chyba zwariuje do tego czasu. Staram się myśleć pozytywnie ale czasem się nie da.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna nie, nie robilam bety. Wiem, ze bylby to dla mnie niepotrzebny stres. Ale chyba jest wysoka, 22 maja mialam owulacje, a test ciazowy juz 30 maja pozytywny ;)
    Dziewczyny nawet nie wiecie jaka jestem szczesliwa. Jest to ciaza dwujajowa dwukosmowkowa, wiec najbardziej bezpieczna z blizniaczych, a raczej jak to powiedzial ginekolog, ze to bedzie rodzenstwo, ze wcale nie musza byc do siebie podobne i moze byc parka.
    kolejna wizyta 26 czerwca i wtedy powinno juz widac serducha

tomania2806, marissith, zosiaaa, tysiaa93, MiSia :), tulipanna, wiola0912, Sylka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż też dumny - strzelec wyborowy :)

Pianistka, MiSia :), wiola0912 lubią tę wiadomość

• Mambella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaniemama superrr ogromne gratulacje, mojej sasiadce urodzily sie blizniaki i tak fajnie sie rozdzielilo, dziewczynka podobna do mamy a chlopiec do taty, tak porowno ;-))

wiola0912 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Po 2 latach udało nam się zmajstrować groszka :D termin porodu mamy na 17 lutego, jeszcze w to nie wierzę :) w piątek mam USG, teraz lekarz powiedział, że jest za wcześnie i to niebezpieczne. Także czekamy :)
    Pozdrawiam

zosiaaa, tysiaa93, MiSia :), Hrabina lubią tę wiadomość

• e-ness Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Ja mam wizytę za tydzień w pon chyba zwariuje do tego czasu. Staram się myśleć pozytywnie ale czasem się nie da.
    Tamania mamy tan sam dzień ciąży ;-) ja po wczorajszym niewypałem idę prywatnie do koleżanki mojej lekarki
    Moja niestety jest chora,i nie mam szans prowadzić u niej ciąży
    Wizyta w środę poprzedzona usg,rozwieje swoje strachy :-( (

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziś w pracy do 15 potem na obiad do dziadków od męża ale na spokojnie nikomu jeszcze nie mówimy.

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja też w pracy do 13. Upał dziś okropny, nie mogłam przez to spać... W pracy fajnie, bo klima :)

Witam nowe lutówki :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama ale ci zazdroszczę tych bliźniaków! :)

Miłego dzionka :D

MamaNieMama lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Fleur-de-lis Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, MiSia, dzięki za postawienie do pionu :) rzeczywiście, według moich wyliczeń ciąża jest nieco młodsza niż pokazało USG, wg OF owulację miałam ok 18-19 dc, więc dość późno. Lekarz nic nie powiedział, że coś nie tak, a mam do niego pełne zaufanie - przy poprzedniej ciąży on jako jedyny wskazywał, że może być ciąża pozamaciczna i niestety miał rację. Ale dzięki niemu diagnoza została postawiona wcześnie i nie przechodziłam tego co Wiola.

MamaNieMama fantastyczna sprawa z tymi bliźniakami! Już widzę jaki tatuś dumny ze swojego dzieła!

Miłego dnia, lekkiej pracy tym które są w pracy i słonecznego weekendu nam wszystkim :)

zosiaaa, tysiaa93, MamaNieMama, MiSia :) lubią tę wiadomość

f2w3rjjgwzsvlezw.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ