X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że takie malutkie :) Ale pęchęrzyk i dzidzię widać :) Żeby zdjęcie było większe to w rozmiarze wybieraj "message board" czy jakoś tak :)

O, już powiększyłaś :) Super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 21:41

zosiaaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się relaksuje,kąpiel i necik,brakuje tylko łiskacza;-) ale z nim będę musiała "trochę"poczekać.
    Zanim zaczęliśmy starania i rozważając wszystkie za i przeciw dla bycia wielodzietna mamą to ciągle sobie myślałam,że znów 3 lata o suchym pysku:-D ale co tam drineczki jak we mnie takie maleństwo rośnie...
    Wasze towarzystwo w zupełności mi wystarczy ;-) 13.30

MiSia :) lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Fleur-de-lis Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę, że u Ciebie i Twojego maleństwa wszystko dobrze! Ogromne gratulacje! Kamień spadł mi z serca :)

Abovo, również gratulacje z udanej wizyty :)

gorgeous, koniecznie idź do innego lekarza, ten nie powinien Cię tak straszyć, nawet jeśli uważa, że coś może pójść nie tak, to może to powiedzieć z większym wyczuciem..

W ogóle gratuluję wszystkim, które już widziały swoje kruszynki i ich malutkie serduszka.

Mnie dzisiaj naszły niepokojące myśli - że tylko ja nie widziałam serduszka, a wg USG był to 6w1d, że na moim zdjęciu nie widać pęcherzyka żółtkowego, że pęcherzyk ciążowy jakiś taki spłaszczony, że pod nim widać jeszcze jakiś inny malutki pęcherzyk i nie wiem co to...

Chyba potrzebuję pocieszenia..

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka swietne wiadomosci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam coraz gorsze dni. Ciągle chce mi się spać w pracy mówią że się obijam, a jak się nie obijać skoro siły brak. Jeszcze tylko jutro do pracy i w poniedziałek:)

• Griffe Nowa

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    3 dni temu zakwalifikowałam się do lutówek 2016 ;) jeszcze jestem w szoku, bo nie do końca planowane :)
    Mam dodatni test narazie i B-HCG 16 tys.
    Wg wyliczeń jestem 5tc. Zapisałam się do ginekologa na piątek, pewnie razem z USG.
    Pozdrawiam serdecznie :)

tysiaa93, MiSia :), zosiaaa lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fleur-de-lis każdy maluch rozwija się w innym tempie, dlatego nie porównuj się do innych. Skoro gin nie mówił, że coś jest nie tak to w to uwierz! :) Na pewno fasol ładnie rośnie a serduszko powstanie na dniach, może w tym właśnie momencie jego serducho zaczęło pikać ;)

Griffe witaj :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, ile nowych twarzy... jak my się połapiemy!

Agnesia, też się coraz gorzej czuję. Dzisiaj i wczoraj byłam na wyjściach z moimi koleżankami i ledwo wytrzymałam do 22. Takie zmęczenie i senność mnie dopadły, że się wyłączałam. No i en wieczny głód, co 2 godziny mnie ssie w żołądku... A schudłam kilogram odkąd jestem w ciąży - widać, że organizm sporo energii zużywa.

Dobrej nocy, nie stresujcie się - będzie co ma być!

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :-)

Fleur-de-lis nie martw się ją też jeszcze nie widziałam serduszka , według USG byłam w 5t+2d. W poniedziałek mam kolejna wizytę , już się nie mogę doczekać!!:-)
    Z tego co pamiętam mamy jeden termin porodu wstępnie , także nie pękaj będzie dobrze! Ja miałam takie same myśli jak Ty , ale dziewczyny szybko mnie naprostowaly:-)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nas duzo ;-)) ja tez ok 21 moge juz spac, wczoraj zaszalalam i poszlam o 21.30 :-P. Ale za to wstaje o 5-6 i juz spac nie moge. Jestem jakas roztargniona, ciagle po cos ide i zapominam, jesc bym mogla co chwile. A brzuch dalej pobolewa, wieczorem i rano. Tylko to bol taki bardziej owulacyjny niz @, do tego jajniki, dzwonilam wczoraj do lekarza ale pielegniarka odsylala mnei bo lekarz ciagle niedostepny. Postanowilam ze jak przez weekend dalej bedzie bolec to w pon-wt do niego jade. Ratuje sie nospa i magnezem tak jak pisalyscie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę za tydzień w pon chyba zwariuje do tego czasu. Staram się myśleć pozytywnie ale czasem się nie da.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna nie, nie robilam bety. Wiem, ze bylby to dla mnie niepotrzebny stres. Ale chyba jest wysoka, 22 maja mialam owulacje, a test ciazowy juz 30 maja pozytywny ;)
    Dziewczyny nawet nie wiecie jaka jestem szczesliwa. Jest to ciaza dwujajowa dwukosmowkowa, wiec najbardziej bezpieczna z blizniaczych, a raczej jak to powiedzial ginekolog, ze to bedzie rodzenstwo, ze wcale nie musza byc do siebie podobne i moze byc parka.
    kolejna wizyta 26 czerwca i wtedy powinno juz widac serducha

tomania2806, marissith, zosiaaa, tysiaa93, MiSia :), tulipanna, wiola0912, Sylka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż też dumny - strzelec wyborowy :)

Pianistka, MiSia :), wiola0912 lubią tę wiadomość

• Mambella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaniemama superrr ogromne gratulacje, mojej sasiadce urodzily sie blizniaki i tak fajnie sie rozdzielilo, dziewczynka podobna do mamy a chlopiec do taty, tak porowno ;-))

wiola0912 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Po 2 latach udało nam się zmajstrować groszka :D termin porodu mamy na 17 lutego, jeszcze w to nie wierzę :) w piątek mam USG, teraz lekarz powiedział, że jest za wcześnie i to niebezpieczne. Także czekamy :)
    Pozdrawiam

zosiaaa, tysiaa93, MiSia :), Hrabina lubią tę wiadomość

• e-ness Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Ja mam wizytę za tydzień w pon chyba zwariuje do tego czasu. Staram się myśleć pozytywnie ale czasem się nie da.
    Tamania mamy tan sam dzień ciąży ;-) ja po wczorajszym niewypałem idę prywatnie do koleżanki mojej lekarki
    Moja niestety jest chora,i nie mam szans prowadzić u niej ciąży
    Wizyta w środę poprzedzona usg,rozwieje swoje strachy :-( (

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziś w pracy do 15 potem na obiad do dziadków od męża ale na spokojnie nikomu jeszcze nie mówimy.

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja też w pracy do 13. Upał dziś okropny, nie mogłam przez to spać... W pracy fajnie, bo klima :)

Witam nowe lutówki :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama ale ci zazdroszczę tych bliźniaków! :)

Miłego dzionka :D

MamaNieMama lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Fleur-de-lis Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, MiSia, dzięki za postawienie do pionu :) rzeczywiście, według moich wyliczeń ciąża jest nieco młodsza niż pokazało USG, wg OF owulację miałam ok 18-19 dc, więc dość późno. Lekarz nic nie powiedział, że coś nie tak, a mam do niego pełne zaufanie - przy poprzedniej ciąży on jako jedyny wskazywał, że może być ciąża pozamaciczna i niestety miał rację. Ale dzięki niemu diagnoza została postawiona wcześnie i nie przechodziłam tego co Wiola.

MamaNieMama fantastyczna sprawa z tymi bliźniakami! Już widzę jaki tatuś dumny ze swojego dzieła!

Miłego dnia, lekkiej pracy tym które są w pracy i słonecznego weekendu nam wszystkim :)

zosiaaa, tysiaa93, MamaNieMama, MiSia :) lubią tę wiadomość

f2w3rjjgwzsvlezw.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ