X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprisze wstepnie na 15.02. ;)

Monkey lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj gorąco, gorąco :D I w duszy i na dworze :D :D :D

Monkey, zosiaaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gezanew ja i przed pierwszą ciążą i przed drugą plamiłam zawsze przed @, a w żadnej z ciąż nie plamię i nie biorę luteiny. Więc to nie reguła :) chyba najlepiej zbadać, bo tak brać po nic to też bez sensu :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fleur-de-lis wrote:
    Gorgeous, ja też brałam Duphaston przez 10 dni i odstawiłam. Brałam go ze względu na plamienia przed okresem. Trochę mnie zaniepokoiło to co napisałyście, że nie powinno się go tak odstawiać, ale skoro nie ma plamień, temperatura jest wysoka, to może jednak jest ok? Lekarz mi nigdy nie mówił, że w razie pozytywnego testu mam brać dalej... A ja oczywiście na wizycie nie zapytałam, bo mi to do głowy nie przyszło...

No właśnie o to chodzi... Ja brałam Duphaston, bo bez niego miesiączka przyszłaby po dwóch miesiącach albo i nie. Pierwszy ginekolog, który mi go przepisał, mówił, że nic się nie stanie, jeśli przestanę go brać i okaże się, że jestem w ciąży. Teraz, gdy byłam u drugiego, wspomniałam, że mam obawy co do ewentualnego spadku progesteronu po zakończeniu brania Duphastonu, a on powiedział, że nie ma potrzeby przepisywać go mi teraz. Weź tu człowieku bądź mądry... :(

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaa wrote:
    Gezanew ja i przed pierwszą ciążą i przed drugą plamiłam zawsze przed @, a w żadnej z ciąż nie plamię i nie biorę luteiny. Więc to nie reguła :) chyba najlepiej zbadać, bo tak brać po nic to też bez sensu :)
    Ja biorę dla zdrowia psychicznego :D A w dodatku mi ta luteina smakuje :D

Monkey, zosiaaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Monkey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lutkę i dupka brałam już jak byłam w ciąży także nie wiem zbyt wiele na ten temat...

tysiaa93 lubi tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tulipanna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    PeggyOlsen - mam nadzieję, że w końcu ujrzę fasolkę :( bo stresuję się ciągle...

niezapominajka_86 - witamy :)

marissith - byłaś u lekarza i zrobił Ci tylko badanie dopochwowe, mówiąc, że na usg jeszcze za wcześnie? Kurde, może dlatego ten, u którego był, też nie chciał mnie stresować, tylko po prostu powiedział, że za wcześnie...

Dziewczyny, czy któraś z Was brała Duphaston przed ciążą? Bo brałam przez 10 dni, a potem przestałam, a naczytałam się, że taki spadek progesteronu może bardzo źle wpłynąć na potencjalną fasolkę... i przerażona jestem przez to. :( Nie plamię, mam wszystkie objawy jak Wy, ale i tak boję się...
    Skoro przed ciążą lekarz wypisał Ci dupka to albo miałaś niedomogę lutealną, albo lekarz się jej obawiał. Generalnie po pozytywnym teście wszystkie Dziewczyny z Wątków "starania ze wspomaganiem" (clo, pregnyl) kontynuują dupka po pozytywnym tescie. Ja zaplamiłam jeden raz, w terminie @ i gin kazał brać dupka mimo ładnego wyniku progesteronu, ale wcześniej starałam się z lekami typu clo, pregnyl, miałam laparoskopię. Akurat zaszłam w cyklu przed inseminacją, bez leków wspomagających. A zobacz, Dziewczyny z ivf biorą końskie dawki, bo np. 3 dupki doustnie i 3 lutki dopochwowo. Progesteron nie zaszkodzi. Pianistka sobie sama zaordynowała i nawet położna kazała jej brać. Tym się raczej krzywdy nie zrobi. Ja zaczęłam brać 1 sztukę dupka a gin na wizycie mówi: to co, duphaston 3x1. Zrobiłam oczy jak 5 zł i kazał 2 brać :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Jesteś chyba jedyną której luteina smakuje :P Ja nigdy nie brałam ale słyszałam że to paskudztwo :P Niemal każda Dziewczyna narzeka :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zróbcie badania progesteronu. Ja zrobiłąm przy pierwszej becie i miałam 51,59. Gin powiedział, że pięknie. Duphaston nie wpływa na wynik badania (luteina tak)I mimo wszsytko kazał brać.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Jesteś chyba jedyną której luteina smakuje :P Ja nigdy nie brałam ale słyszałam że to paskudztwo :P Niemal każda Dziewczyna narzeka :P
    Wiem :D Też czytałam, że luteina nikomu nie smakuje :D A dla mnie to niebo w gębie :D

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • abovo94 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u mnie też upał straszny. Do tego jeszcze klientka mnie wkurzyła i siedzę nabzdyczona w pracy :/ byle do 14.00...

xrotskjo8nga6yve.png
    Beta nr I (05.06.2015) 287,7 mlU/ml <3 :D
    Beta nr II (09.06.2015) 1362,6 mlU/ml <3 :D
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Skoro przed ciążą lekarz wypisał Ci dupka to albo miałaś niedomogę lutealną, albo lekarz się jej obawiał. Generalnie po pozytywnym teście wszystkie Dziewczyny z Wątków "starania ze wspomaganiem" (clo, pregnyl) kontynuują dupka po pozytywnym tescie. Ja zaplamiłam jeden raz, w terminie @ i gin kazał brać dupka mimo ładnego wyniku progesteronu, ale wcześniej starałam się z lekami typu clo, pregnyl, miałam laparoskopię. Akurat zaszłam w cyklu przed inseminacją, bez leków wspomagających. A zobacz, Dziewczyny z ivf biorą końskie dawki, bo np. 3 dupki doustnie i 3 lutki dopochwowo. Progesteron nie zaszkodzi. Pianistka sobie sama zaordynowała i nawet położna kazała jej brać. Tym się raczej krzywdy nie zrobi. Ja zaczęłam brać 1 sztukę dupka a gin na wizycie mówi: to co, duphaston 3x1. Zrobiłam oczy jak 5 zł i kazał 2 brać :P

To mnie teraz wystraszyłaś jeszcze bardziej... :( Na ostatniej wizycie prywatnie pytałam czy nic się nie stanie, jeśli przestanę brać dupka i będę czekać albo na okres, albo na dwie kreski. Powiedział, że nie... więc nie mam już duphastonu nawet i może mi zostać przepisany dopiero w środę, jak pójdę do lekarza. :(

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:

Dla zdrowia psychicznego to już nie jest po nic :D

Ale jak Ci to może smakować, ja brałam jak miałam torbiel i fuuuuj :P cieszę się, że teraz nie biorę ;)

Monkey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lutka nie smakowała....
    Tysia masz jakiś wypaczony gust :P

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wypaczony tylko oryginalny! :D

Monkey lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Niech będzie :D

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    To mnie teraz wystraszyłaś jeszcze bardziej... :( Na ostatniej wizycie prywatnie pytałam czy nic się nie stanie, jeśli przestanę brać dupka i będę czekać albo na okres, albo na dwie kreski. Powiedział, że nie... więc nie mam już duphastonu nawet i może mi zostać przepisany dopiero w środę, jak pójdę do lekarza. :(
    Spokojnie, a badałas poziom progesteronu??/ No ja tylko mówię, że niemal zawsze lekarze każą brac dalej, bo skoro była potrzeba przed ciążą to jest ona tym bardziej w ciąży. Zbadaj. Jeśli jest wysoki, to może rzeczywiście nie ma sensu. U mnie w sumie był bardzo dobry poziom, ale skoro zawsze brałam przed ciąża no i zdarzyło się plamienie..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Wysublimowany nawet :P:P:P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Wysublimowany nawet :P:P:P
    No ba :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać dzisiaj weekendowe pustki :)

My się zbieramy na jakieś zakupy...

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ