X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Fleur-de-lis Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzownię w poniedziałek do swojego gin, choć mam mieszane uczucia co do tego Duphastonu, jestem przeciwniczką brania leków, zwłaszcza hormonalnych, tak na wszelki wypadek.

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) Ja już po pracy, obiad zjedzony :)

Monkey ja wstępnie termin mam 2.02.2016, ale zobaczymy co gin powie? ;)

Kurczę, ale mnie męczy samopoczucie-czuję się jakbym miała wymiotować, spać mogłabym ze 23 h na dobę, zgaga... I tak od kilku dni. No ale mam nadzieję, że moim kosztem Nasz Bąbel zdrowo rośnie :) Mój Mąż dał się ubłagać i zaczął robić "cokolwiek" w naszym niewielkim ogródku. Kupił nawet drzewko :D (Dziecko spłodził, to od razu za sadzenie się bierze :D ) Lecę do Niego, niech chłop ma wsparcie choćby duchowe, bo ja w ziemi grzebać nie mogę ;)

A dziś u mnie w biurze była siostrzenica Męża i pyta "Ciociu, dlaczego Ty jesteś w pracy, skoro masz dziecko w brzuszku?" Hehe, sama zaczęłam się nad tym zastanawiać ;) No bo dlaczego? OKi, nie nudzę już :) Wypoczywajcie Kochana ja głaszczę brzusio i idę zobaczyć co też tan mój Mąż wyczynia :)

Przyjemności Dziewczyny ;*

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna - no właśnie nie badałam, bo nikt mnie na takowe badania nie wysyłał... Duphaston miałam przepisany ze względu na to, że przy policystycznych jajnikach miałam długie i nieregularne cykle, a do tego skąpe miesiączki.

Wiecie co? Stresuję się bardzo, ale zaczęłam sobie tłuc do głowy, że miałam późną owulację, więc zanim zarodek się zagnieździł to też troszkę minęło, więc w zasadzie jest jeszcze bardzo wcześnie, więc może nie stracę go, jeśli pójdę do lekarza w środę i wtedy przepisze mi Dupka... :( Bo oszaleję inaczej...

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy mogę dołączyć do wątku? :)
    Jestem w 4 tygodniu ciąży dopiero, ale belly pokazuje mi poród na 21 lutego także chętnie się dołącze jeśli można - podczytuje Was trochę i widze ze dużo rzeczy się tu można dowiedzieć i znaleźć wsparcie :)

Też biorę duphaston, wcześniej miałam niedomogę lutealną, nie przerwałam po owulacji i dobrze zrobiłam :) Teraz mam zwiększone do 2 tabletek na dobe, ale tez na żadne badanie mnie gin nie wyslal ;/ Sama zrobie we wtorek. Bete we srode miałam 48 (10dpo) a w piątek 152 (12dpo) wiec chyba dobrze przyrasta co nie? Choc boje się ze to malutkie wartości :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 14:56

tysiaa93, MiSia :), zosiaaa, gezanew lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka - witaj ;*

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dzis wyszedl mi pozytywny test ale czekam do srody bo mam wizyte u innego gin bo w poniedzialek 8 czerwca lekarz moj prowadzacy stwiedzil ze mam endometrioze mialam pogrubiona endometrium 13mm i wole skonsultowac to z innym lekarzem ale cos mnie wzielo na test i dzis wyszedl pozytywny jutro ma byc @ zobaczymy.... termin wychodzi na 24.02.2016.... w srode napisze czy na 100% jestem w ciazy..

MiSia :), zosiaaa, gezanew lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    hej dzis wyszedl mi pozytywny test ale czekam do srody bo mam wizyte u innego gin bo w poniedzialek 8 czerwca lekarz moj prowadzacy stwiedzil ze mam endometrioze mialam pogrubiona endometrium 13mm i wole skonsultowac to z innym lekarzem ale cos mnie wzielo na test i dzis wyszedl pozytywny jutro ma byc @ zobaczymy.... termin wychodzi na 24.02.2016.... w srode napisze czy na 100% jestem w ciazy..

Powodzenia! :):)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka ale słodki psiak w avatarku :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki - znaleziony w sieci, niestety nie mój :D

tysiaa93 lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :-)
    Powodzenia!

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka bierz samolot i do Pl frrr dla Twego zdrowia
    Nie ma co wrozyc z fusow tym bardziej ze jestes po klopotach

Wszystkie Lutowki serdecznie pozdrawiam.mam do doczytania pare str watku

Jeszcze sie nie melduje bo jestem tez po problemach.po 4 tyg nie widac jeszcze pecherzyka wiec czekam z 1.5tyg na usg i mam nadz zobaczyc/uslyszec serducho

Tu w Irl tak jak Norwegii kiszka z opieka nad wczesna ciaza.ale jest pl gin dostepny ze wspomagaczami

Ja frune 3lipca do Pl to kompleksowo zrobie badania progesteron, tarczyca itp
    A lot mialam juz wykupiony na dentyste wczesniej :-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Pianistka bierz samolot i do Pl frrr dla Twego zdrowia
    Nie ma co wrozyc z fusow tym bardziej ze jestes po klopotach

Wszystkie Lutowki serdecznie pozdrawiam.mam do doczytania pare str watku

Jeszcze sie nie melduje bo jestem tez po problemach.po 4 tyg nie widac jeszcze pecherzyka wiec czekam z 1.5tyg na usg i mam nadz zobaczyc/uslyszec serducho

Tu w Irl tak jak Norwegii kiszka z opieka nad wczesna ciaza.ale jest pl gin dostepny ze wspomagaczami

Ja frune 3lipca do Pl to kompleksowo zrobie badania progesteron, tarczyca itp
    A lot mialam juz wykupiony na dentyste wczesniej :-)

Witamy :)

No akurat samolot na tym etapie ciązy nie jest wskazany ...
    Ja tez z zagranicy i zamiast leciec (lot wykupiony, no ale cóż...), będe w piątek jechac 1300 km :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 15:38

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was Dziewczynki i widzę, że same siejecie panikę - a teraz trzeba nam się relaksować a nie denerwować.

Loty nie są niebezpieczne. W ciąży można latać. Latanie jest niewskazane pod koniec ciąży ze względu na ryzyko wcześniejszego porodu. stewardessy często latają do 7 miesiąca ciąży i dzieci rodzą się zdrowe.
    Wszystkie moje koleżanki latały we wczesnej ciąży i dzieci są zdrowe. Jedna nawet wybrała się na Kubę w 8tc. Ja testowałam pozytywnie po weekendzie w polsce. Czyli dwa loty w ciągu 3 dni :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Czytam Was Dziewczynki i widzę, że same siejecie panikę - a teraz trzeba nam się relaksować a nie denerwować.

Loty nie są niebezpieczne. W ciąży można latać. Latanie jest niewskazane pod koniec ciąży ze względu na ryzyko wcześniejszego porodu. stewardessy często latają do 7 miesiąca ciąży i dzieci rodzą się zdrowe.
    Wszystkie moje koleżanki latały we wczesnej ciąży i dzieci są zdrowe. Jedna nawet wybrała się na Kubę w 8tc. Ja testowałam pozytywnie po weekendzie w polsce. Czyli dwa loty w ciągu 3 dni :)
    Ja dzwoniłam do swojej gin i mi powiedziala, ze w pierwszym tymestrze, jezeli moge nie leciec to żebym nie leciala. Od drugiego trymestru nie ma problemu.
    W pierwszym trymestrze ksztaltują sie najważniejsze organy, nie ma pewności, ze promieniowanie, skanowanie na lotnisku, zmiana cisnien w samolocie nie ma wplywu na płód. Pewnie gdybym nie miala wyjscia to bym poleciala, ale jednak wolę dmuchać na zimne.

No ale kązdy robi jak uważa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 16:15

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    tulipanna - no właśnie nie badałam, bo nikt mnie na takowe badania nie wysyłał... Duphaston miałam przepisany ze względu na to, że przy policystycznych jajnikach miałam długie i nieregularne cykle, a do tego skąpe miesiączki.

Wiecie co? Stresuję się bardzo, ale zaczęłam sobie tłuc do głowy, że miałam późną owulację, więc zanim zarodek się zagnieździł to też troszkę minęło, więc w zasadzie jest jeszcze bardzo wcześnie, więc może nie stracę go, jeśli pójdę do lekarza w środę i wtedy przepisze mi Dupka... :( Bo oszaleję inaczej...
    No mnie tez nikt nie wysylal ale przy becie i dlugich staraniach wydawalo sie oczywiste sprawdzic czy hormon utrzymujacy ciaze jest na odpowiednim poziomie.
    Zrob w poniedzialek,do wizyty bedziesz wiedziala co i jak

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka co ginekolog to inna opinia :) mój twierdził, że loty na początku ciąży są zabronione. Zresztą jak ktoś jest po stracie to inaczej myśli i bardziej uważa :)

Co do paniki to od tego jest ten wątek. Jeśli któraś się czegoś boi to rozwiewamy wątpliwości i wspieramy. Dobrze jest się wygadać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 16:34

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna - ja nie wiem gdzie u mnie teraz można zrobić te badania... poza tym trzeba je pewnie rano na czczo? A ja muszę z samego rana jechać na uczelnię :(

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Dzięki - znaleziony w sieci, niestety nie mój :D
    Aa ;D w takim razie przepraszam za pomyłkę ;D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    tulipanna - ja nie wiem gdzie u mnie teraz można zrobić te badania... poza tym trzeba je pewnie rano na czczo? A ja muszę z samego rana jechać na uczelnię :(
    uczelnie zaczynasz na pewno od 8 a laboratoria czynne sa od 7. SSpokojnie zdazysz w poniedziałek. Ja tez chodze do pracy i badania robie. I mysle ze wiekszosc z nas. A badanie jest proste i kosztuje około 25 zł. Zrobi je kazde laboratorium, wystarczy poszukac w google gdzie w poblizu uczelni masz jakies.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam a propos samolotów:
    https://bellybestfriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pytania-ogolne-ciaza/czy-w-ciazy-moge-leciec-samolotem,20.html

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ