X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada24 czyżbyśmy się ponownie tutaj spotkały? :P Limerkowo Ciebie też kojarzę! Czerwcówki 2014? :D

Co do latania samolotem zdania są podzielone. Jedni latają, inni nie. Ja nie ryzykuję do końca I trymestru.. :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    uczelnie zaczynasz na pewno od 8 a laboratoria czynne sa od 7. SSpokojnie zdazysz w poniedziałek. Ja tez chodze do pracy i badania robie. I mysle ze wiekszosc z nas. A badanie jest proste i kosztuje około 25 zł. Zrobi je kazde laboratorium, wystarczy poszukac w google gdzie w poblizu uczelni masz jakies.

No właśnie mylisz się... Uczelnię mam 30km od miejsca zamieszkania, więc muszę dojechać.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    No właśnie mylisz się... Uczelnię mam 30km od miejsca zamieszkania, więc muszę dojechać.
    No to musisz kombinować jeśli będziesz chciała zrobić te badania, my nic nie wymyślimy :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaję sobie z tego sprawę.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Wiesz...skoro studiujesz, to chyba mozesz sobie jedne zajecia odpuścic, by dla swojego swietego spokoju zrobic badania. Jesli nie..Twoja sprawa..intuicja..nikt za Ciebie ich niestety nie zrobi..jeszcze jest wtorek..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę opuścić tych zajęć, bo są to ostatnie zajęcia, a studiuję trzy kierunki naraz, więc to jest trudne... Jutro przejadę się z mężem zobaczyć, od której przyjmują w laboratorium - jeśli od 7 to może zdążę przed szkołą w poniedziałek, o ile kolejki nie będzie. A jak nie to we wtorek.

Po prostu jestem mega zła i sfrustrowana, że dwóch lekarzy nie wysłało mnie na te badania i sama muszę o to zabiegać... Cholera, płaci się tyle kasy, a oni mają to gdzieś... ;/

Te badania należy zrobić na czczo? Jednokrotne wystarczą?

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Fleur-de-lis Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja bym może też w poniedziałek zrobiła ten progesteron, jeśli będzie w normie to rozumiem, że jest ok i duphaston nie jest konieczny? Tzn i tak zadzwonię do gina, ale badanie warto zrobić. Czy macie gdzieś normy progesteronu, ile powinno go być? Czy jego wartość się zmienia w kolejnych tygodniach ciąży?

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Zdaję sobie z tego sprawę.
    To dobrze :)

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fleur-de-lis wrote:
    To ja bym może też w poniedziałek zrobiła ten progesteron, jeśli będzie w normie to rozumiem, że jest ok i duphaston nie jest konieczny? Tzn i tak zadzwonię do gina, ale badanie warto zrobić. Czy macie gdzieś normy progesteronu, ile powinno go być? Czy jego wartość się zmienia w kolejnych tygodniach ciąży?
    Znalazłam coś takiego: http://naprotechnologia.wroclaw.pl/poziom-progesteronu-w-ciazy-normy/

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe lutówki :)
    Uważam, że lekarze powinni uświadamiać już kobiety starające się, żeby sprawdzić poziom progesteronu, ile to później stresu odchodzi w niektórych przypadkach... ja tam o sobie pisać nie będę bo niepotrzebnie nie chcę nikogo stresować czy coś :), ale niektóre dziewczyny znają moja historię z progesteronem.
    Nie stresujcie się na zapas, która ma możliwość, to zbadajcie sobie poziom progesteronu dla Waszego spokoju :). Ja bym odpuściła zajęcia (o ile jest taka szansa) i pojechała zrobić badanie :).

U mnie bez poprawy, mdłości, wymioty, dziś dodatkowo biegunka, ale pocieszam się, że w najgorszym wypadku to jeszcze z 6 tygodni męki :P,

Kupiłam sobie dziś fajne, luźne portki na te upały :D

h84fe6ydttjiala2.png
  • Fleur-de-lis Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, dzięki :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss "masakrację" masz z tymi objawami :D Ale przynajmniej wiesz, że dzidzia rośnie :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiu, mi się już nieraz płakać chce z tej bezsilności, że nic nie pomaga :(. No ale mój kochany mały terrorysta teraz mi podokucza, a jak się urodzi to mam nadzieję, że da tatusiowi popalić :D chociaż trochę :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Tysiu, mi się już nieraz płakać chce z tej bezsilności, że nic nie pomaga :(. No ale mój kochany mały terrorysta teraz mi podokucza, a jak się urodzi to mam nadzieję, że da tatusiowi popalić :D chociaż trochę :P
    Iriss, ja rano tez witam sie z muszla klozetowa. Mój facet pocieszył mnie wczoraj ze czytał ze mdłosci i wymioty swiadcza o wysokim poziomie hormonów i silnej, mocnej ciazy :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, jesteś bezbłędna!!! I lubisz lutkę. Stjesz się moja idolką :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Tysia, jesteś bezbłędna!!! I lubisz lutkę. Stjesz się moja idolką :P
    O kurde, to może zacznę robic karierę! :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna, takie chociaż pocieszenie :), ja mam ochotę wymiotować cały dzień, a najgorsze jest przegłodzenie się, bo zasysa już po 2h, ale nie mam na nic ochoty, tzn najbardziej podchodzą mi pomidory z solą. My soli używamy ogólnie bardzo mało, a teraz mi się chce :P. Zła jestem, bo wcześniej jadłam tyle warzyw i owoców surowych, a teraz dupa... a ziemniaki i ryż w tej chwili to horror - mdłe i śmierdzące :P
    APropos smrodu, śmierdzi mi wszystko heheh

h84fe6ydttjiala2.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Tysia, powiedz mi jak można lubić luteinę? :D przecież jak to się pod tym językiem rozpuszcza to gorzkie to jak cholera... :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo samolotu to akurat tez jestem w temacie - niestety będę leciec za tydzień w piątek na 10 dni na wakacje - nie możemy z nich zrezygnować - długo rozmawialiśmy z mezem i postanowiliśmy zaryzykować. Będę wtedy w 5 tygodniu, powrot w 6-7tygodniu. Mój gin odradzal ale powiedział ze jak nie ma wyjścia to mam leciec, dostane tylko dupka dużo no i mam się oszczedzac. Przyszla chwila ze bylam zalamana, chciałam rezygnować, trudno ze kasa by przepadla, choć niestety dużo jej wydaliśmy na te wczasy - ale przeczesałam naprawdę mase forow - i postanowiłam zaryzykować. Oby było wszystko dobrze..

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja latalam na poczatku ciazy i bylo wszystko w porzadku
    trzeba tylko pamietac przejsc sie rozprostowac nogi i pic duzo wody oraz nie dzwigac bagazu

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ