X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    No właśnie Tysia, powiedz mi jak można lubić luteinę? :D przecież jak to się pod tym językiem rozpuszcza to gorzkie to jak cholera... :P
    Dla mnie jest słodka :D Chyba mam zaburzone smaki :D

Uciekam na plenerową imprezę w rytmach disco :D Trzeba się trochę pobawić póki wielkość brzucha pozwala :D I w końcu zjem kebaba <3 Miłej soboty wszystkim :D

szara myszka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie taki mam zamiar - przede wszystkim woda i rozprostowywanie nog :)

a powiedzcie mi czy duphaston wziąć do dużego bagażu czy do małego? trzeba mieć na niego jakies zaświadczenie żeby go przewieźć w samolocie?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    tulipanna, takie chociaż pocieszenie :), ja mam ochotę wymiotować cały dzień, a najgorsze jest przegłodzenie się, bo zasysa już po 2h, ale nie mam na nic ochoty, tzn najbardziej podchodzą mi pomidory z solą. My soli używamy ogólnie bardzo mało, a teraz mi się chce :P. Zła jestem, bo wcześniej jadłam tyle warzyw i owoców surowych, a teraz dupa... a ziemniaki i ryż w tej chwili to horror - mdłe i śmierdzące :P
    APropos smrodu, śmierdzi mi wszystko heheh
    to że śmierdzi świadczy o wysokim poziomie estrogenów. Oglądałam kiedyś program taki z serii o człowieku i mówili tam, że jest to cecha atawistyczna, jest naturalną ochroną ciężarnej przed zjedzeniem trucizny. Dlatego w ciąży tak się wyostrza zapach, właśnie po to to jest :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Witamy :)

No akurat samolot na tym etapie ciązy nie jest wskazany ...
    Ja tez z zagranicy i zamiast leciec (lot wykupiony, no ale cóż...), będe w piątek jechac 1300 km :(

1300km wow podziwiam, mam nadz ze tylko gladkie autostrady a co ma byc i tak bedzie

ja loty po 2.40h Irl-Pl ok znosilam bez problemow we wczesnej ciazy a potem i kolejnych trymestrach

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Apropo samolotu to akurat tez jestem w temacie - niestety będę leciec za tydzień w piątek na 10 dni na wakacje - nie możemy z nich zrezygnować - długo rozmawialiśmy z mezem i postanowiliśmy zaryzykować. Będę wtedy w 5 tygodniu, powrot w 6-7tygodniu. Mój gin odradzal ale powiedział ze jak nie ma wyjścia to mam leciec, dostane tylko dupka dużo no i mam się oszczedzac. Przyszla chwila ze bylam zalamana, chciałam rezygnować, trudno ze kasa by przepadla, choć niestety dużo jej wydaliśmy na te wczasy - ale przeczesałam naprawdę mase forow - i postanowiłam zaryzykować. Oby było wszystko dobrze..
    pewnie że tak. A jak kiedyś kobiety w ciąży w polu robiły?? WOdę nosiły??/ Nikt ich nie oszczędzał i jeszcze gromadka dzieci była wkoło. Fakt, my słabsze pokolenie jesteśmy, ale nie ma co wariować. Wiadomo, nie przesadzać, ale i nie wariować. Ja jestem za zdrowym rozsądkiem i kobiecą intuicją :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie chciałam rezygnować bo wiem ze będę mogla wlasnie tam odpocząć, zrelaksować się, polezec. W domu zawsze jest cos do zrobienia i mogłabym mieć bardziej "intensywne dni" niż tam - jedynie samego lotu się boje, tej roznicy cisnien ale trzeba zaufac naturze

f2wlj48apsehglf6.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka będzie dobrze. Przewertowałam angielsko języczne fora i dla ciężarówek tutaj latanie to dzień powszedni i wszyscy lekarze uważają, że lot nie szkodzi, skanery na lotnisku też nie. Uważaj tylko na jedzenie na miejscu. Mogę zapytać gdzie lecicie? Co do leków - mi kiedyś zwinęli maść cynkową, więc lepiej włóż do dużego bagażu.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My lecimy do Grecji:) a w tym dużym bagażu ich to nie zaniepokoi na rentgenie? nie wiem ile będę miała opakowan, pewnie minimum 2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 18:56

f2wlj48apsehglf6.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam zdechły dzień... najpierw nie mogłam wstać rano z łóżka, cały dzień mnie mdli, słabo mi, upał nie pomaga, ehhh... ponarzekałam sobie :P

Iriss ja mam podobnie do Ciebie, tylko bez wymiotów ;) mdli mnie mocno już i wystarczy, że jestem lekko głodna to masakra. A jeść nie mam ochoty, muszę się zmuszać. Tylko pomidorowa mi dziś weszła bez problemu :D a pomidory też ok ;) i na zapachy jestem mega wyczulona, szczególnie na te lodówkowo-kuchenne ;) ale faktycznie największym pocieszeniem jest to, że chyba w związku z tym z ciążą wszystko ok :D

Co do samolotu nie wypowiadam się, bo w sumie nie mam zdania, nie myślałam o tym... pewnie gdyby była wielka potrzeba to poleciałabym, ale raczej wolę unikać każdego ryzyka w ciąży.

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) dopisuje się do Was:) Po długim oczekiwaniu i w końcu nam się udało:) w tym tygodniu wybieram się na pierwsze badania a najważniejsze zrobić w końcu grypę krwi jaką mam:) za 5 tyg urlop w Polsce i podzielenie się nowinką z resztą rodzinki:)

zosiaaa, szara myszka, _nick00, MiSia :) lubią tę wiadomość

6bf940ceba.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Szara myszka będzie dobrze. Przewertowałam angielsko języczne fora i dla ciężarówek tutaj latanie to dzień powszedni i wszyscy lekarze uważają, że lot nie szkodzi, skanery na lotnisku też nie. Uważaj tylko na jedzenie na miejscu. Mogę zapytać gdzie lecicie? Co do leków - mi kiedyś zwinęli maść cynkową, więc lepiej włóż do dużego bagażu.
    Pytałam w poniedziałek położną, mówiła że nie powinnam lecieć ze względu na wcześniejsze poronienia...
    Także trudno, przepadło

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka w dużym bagażu mogą być i się nie przyczepią na 100%. Marzy mi się Grecja :) bawcie się dobrze!

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dam faktycznie do dużego:)

f2wlj48apsehglf6.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena witaj :)

Magdalena87 lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki może któraś z Was też mieszka w Brukseli?

6bf940ceba.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam fazę na pomidory...chyba potasu nam brakuje. Trzeba zatem jeść pomidorki, z natury najlepiej wszystko się wchłania :)

zosiaaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, można dołączyć?

Test pozytywny od tygodnia. Termin póki co na 18 luty licząc od owulacji :)

Pozdrawiam serdecznie Was wszystkie i życzę nudnej ciąży ;)

szara myszka, Magdalena87, zosiaaa, tulipanna, MiSia :) lubią tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Cześć dziewczyny, można dołączyć?

Test pozytywny od tygodnia. Termin póki co na 18 luty licząc od owulacji :)

Pozdrawiam serdecznie Was wszystkie i życzę nudnej ciąży ;)
    Zapraszamy!!!:) i witamy serdecznie ;)

Skierka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Zapraszamy!!!:) i witamy serdecznie ;)

Dziękuję <3 :)

Powiem Wam, że objawów póki co nie mam żadnych, ale to znam z poprzednich ciąż. Może troszkę bardziej zmęczona jestem. Mam faze na pomidory z solą i cebulką młodą, tak jak niektóre z Was :D No i biorąc pod uwagę poprzednią ciążę panicznie się boję :/

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka witaj :)

Skierka lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ