X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    No właśnie Tysia, powiedz mi jak można lubić luteinę? :D przecież jak to się pod tym językiem rozpuszcza to gorzkie to jak cholera... :P
    Dla mnie jest słodka :D Chyba mam zaburzone smaki :D

Uciekam na plenerową imprezę w rytmach disco :D Trzeba się trochę pobawić póki wielkość brzucha pozwala :D I w końcu zjem kebaba <3 Miłej soboty wszystkim :D

szara myszka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie taki mam zamiar - przede wszystkim woda i rozprostowywanie nog :)

a powiedzcie mi czy duphaston wziąć do dużego bagażu czy do małego? trzeba mieć na niego jakies zaświadczenie żeby go przewieźć w samolocie?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    tulipanna, takie chociaż pocieszenie :), ja mam ochotę wymiotować cały dzień, a najgorsze jest przegłodzenie się, bo zasysa już po 2h, ale nie mam na nic ochoty, tzn najbardziej podchodzą mi pomidory z solą. My soli używamy ogólnie bardzo mało, a teraz mi się chce :P. Zła jestem, bo wcześniej jadłam tyle warzyw i owoców surowych, a teraz dupa... a ziemniaki i ryż w tej chwili to horror - mdłe i śmierdzące :P
    APropos smrodu, śmierdzi mi wszystko heheh
    to że śmierdzi świadczy o wysokim poziomie estrogenów. Oglądałam kiedyś program taki z serii o człowieku i mówili tam, że jest to cecha atawistyczna, jest naturalną ochroną ciężarnej przed zjedzeniem trucizny. Dlatego w ciąży tak się wyostrza zapach, właśnie po to to jest :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Witamy :)

No akurat samolot na tym etapie ciązy nie jest wskazany ...
    Ja tez z zagranicy i zamiast leciec (lot wykupiony, no ale cóż...), będe w piątek jechac 1300 km :(

1300km wow podziwiam, mam nadz ze tylko gladkie autostrady a co ma byc i tak bedzie

ja loty po 2.40h Irl-Pl ok znosilam bez problemow we wczesnej ciazy a potem i kolejnych trymestrach

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Apropo samolotu to akurat tez jestem w temacie - niestety będę leciec za tydzień w piątek na 10 dni na wakacje - nie możemy z nich zrezygnować - długo rozmawialiśmy z mezem i postanowiliśmy zaryzykować. Będę wtedy w 5 tygodniu, powrot w 6-7tygodniu. Mój gin odradzal ale powiedział ze jak nie ma wyjścia to mam leciec, dostane tylko dupka dużo no i mam się oszczedzac. Przyszla chwila ze bylam zalamana, chciałam rezygnować, trudno ze kasa by przepadla, choć niestety dużo jej wydaliśmy na te wczasy - ale przeczesałam naprawdę mase forow - i postanowiłam zaryzykować. Oby było wszystko dobrze..
    pewnie że tak. A jak kiedyś kobiety w ciąży w polu robiły?? WOdę nosiły??/ Nikt ich nie oszczędzał i jeszcze gromadka dzieci była wkoło. Fakt, my słabsze pokolenie jesteśmy, ale nie ma co wariować. Wiadomo, nie przesadzać, ale i nie wariować. Ja jestem za zdrowym rozsądkiem i kobiecą intuicją :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie chciałam rezygnować bo wiem ze będę mogla wlasnie tam odpocząć, zrelaksować się, polezec. W domu zawsze jest cos do zrobienia i mogłabym mieć bardziej "intensywne dni" niż tam - jedynie samego lotu się boje, tej roznicy cisnien ale trzeba zaufac naturze

f2wlj48apsehglf6.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka będzie dobrze. Przewertowałam angielsko języczne fora i dla ciężarówek tutaj latanie to dzień powszedni i wszyscy lekarze uważają, że lot nie szkodzi, skanery na lotnisku też nie. Uważaj tylko na jedzenie na miejscu. Mogę zapytać gdzie lecicie? Co do leków - mi kiedyś zwinęli maść cynkową, więc lepiej włóż do dużego bagażu.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My lecimy do Grecji:) a w tym dużym bagażu ich to nie zaniepokoi na rentgenie? nie wiem ile będę miała opakowan, pewnie minimum 2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 18:56

f2wlj48apsehglf6.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam zdechły dzień... najpierw nie mogłam wstać rano z łóżka, cały dzień mnie mdli, słabo mi, upał nie pomaga, ehhh... ponarzekałam sobie :P

Iriss ja mam podobnie do Ciebie, tylko bez wymiotów ;) mdli mnie mocno już i wystarczy, że jestem lekko głodna to masakra. A jeść nie mam ochoty, muszę się zmuszać. Tylko pomidorowa mi dziś weszła bez problemu :D a pomidory też ok ;) i na zapachy jestem mega wyczulona, szczególnie na te lodówkowo-kuchenne ;) ale faktycznie największym pocieszeniem jest to, że chyba w związku z tym z ciążą wszystko ok :D

Co do samolotu nie wypowiadam się, bo w sumie nie mam zdania, nie myślałam o tym... pewnie gdyby była wielka potrzeba to poleciałabym, ale raczej wolę unikać każdego ryzyka w ciąży.

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) dopisuje się do Was:) Po długim oczekiwaniu i w końcu nam się udało:) w tym tygodniu wybieram się na pierwsze badania a najważniejsze zrobić w końcu grypę krwi jaką mam:) za 5 tyg urlop w Polsce i podzielenie się nowinką z resztą rodzinki:)

zosiaaa, szara myszka, _nick00, MiSia :) lubią tę wiadomość

6bf940ceba.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Szara myszka będzie dobrze. Przewertowałam angielsko języczne fora i dla ciężarówek tutaj latanie to dzień powszedni i wszyscy lekarze uważają, że lot nie szkodzi, skanery na lotnisku też nie. Uważaj tylko na jedzenie na miejscu. Mogę zapytać gdzie lecicie? Co do leków - mi kiedyś zwinęli maść cynkową, więc lepiej włóż do dużego bagażu.
    Pytałam w poniedziałek położną, mówiła że nie powinnam lecieć ze względu na wcześniejsze poronienia...
    Także trudno, przepadło

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka w dużym bagażu mogą być i się nie przyczepią na 100%. Marzy mi się Grecja :) bawcie się dobrze!

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dam faktycznie do dużego:)

f2wlj48apsehglf6.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena witaj :)

Magdalena87 lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki może któraś z Was też mieszka w Brukseli?

6bf940ceba.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam fazę na pomidory...chyba potasu nam brakuje. Trzeba zatem jeść pomidorki, z natury najlepiej wszystko się wchłania :)

zosiaaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, można dołączyć?

Test pozytywny od tygodnia. Termin póki co na 18 luty licząc od owulacji :)

Pozdrawiam serdecznie Was wszystkie i życzę nudnej ciąży ;)

szara myszka, Magdalena87, zosiaaa, tulipanna, MiSia :) lubią tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Cześć dziewczyny, można dołączyć?

Test pozytywny od tygodnia. Termin póki co na 18 luty licząc od owulacji :)

Pozdrawiam serdecznie Was wszystkie i życzę nudnej ciąży ;)
    Zapraszamy!!!:) i witamy serdecznie ;)

Skierka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Zapraszamy!!!:) i witamy serdecznie ;)

Dziękuję <3 :)

Powiem Wam, że objawów póki co nie mam żadnych, ale to znam z poprzednich ciąż. Może troszkę bardziej zmęczona jestem. Mam faze na pomidory z solą i cebulką młodą, tak jak niektóre z Was :D No i biorąc pod uwagę poprzednią ciążę panicznie się boję :/

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka witaj :)

Skierka lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ