SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jeszcze przed ciążą i na razie nie biorę leków póki nie skonsultuje się z lekarzem.

6bf940ceba.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brać!
    Ja jestem "tarczycowa" po operacji. To moja 2ga ciąża z tarczycą, jest bardzo ważne utrzymać prawidłowe TSH i FT3 oraz FT4. Niedobór może doprowadzić do poronienia. Samemu nie odstawiać, a jak już bardzo martwicie się to nawet do ogólnego podejść. Niedobory w I tr mogą doprowadzić do poronień, gorszego rozwoju dziecka ... Jest troszkę tych zagrożeń.
    Ja biorę EUTHYROKS, do teraz 50, ale widzę że idzie w niedoczynność i będę miała zwiększone, idę do ogólnego, bo endokrynologa mam dopiero w lipcu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 07:54

Limerikowo lubi tę wiadomość

• e-ness Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wogole nie brałam,nie miałaś zaleceń? O

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po za tym hormonów nie odstawiamy się z dnia na dzień tak samo jak i nie zwiększa ich dawki zbyt szybko,można sobie tylko zaszkodzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Co do tarczycy to trzeba być pod stałą kontrolą lekarza, szczególnie w ciąży wiec dobrze że wybierasz się na wizytę.

Widzę że tu same ranne ptaszki. Ja sama zawsze wcześnie wstawałam, wystarczało mi 6 godz snu. A teraz nie mogę się odlecieć od poduszki :( chodzę spać z kurami i śpię jak kamień do której tylko się da!

Dopiero doczytałam ze jest lista lutowek na 1 stronie. Mam pytanie czy wpisujcie termin wg bb czy wg lekarza?

Jutro powtarzam betę. Mam nadzieję że ładnie urosła. Proszę o kciuki :)

• Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero na sierpień ale może uda mi się wcześniej umówić do lekarza który będzie mógł przyjąć mnie teraz:)ja przyjmuje ciągle Euthyrox 50 ale muszę skonsultować się z lekarzem jak mam je zażywać w ciąży:)

6bf940ceba.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze sennosc (zmeczenie) to objaw ktory na mur beton mozna wpisac jako pewniak. Renieczka jest w bardzo wczestej ciazy a juz jej doskwiera, ja tez tak mialam i widze ze niemal kazdej z Was.
    Zaciskam kciukasy jutro za Twoja bete Renieczka,koniecznie odezwij sie jak wynik odbierzesz.

renieczka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może umów się choćby do internauty aby przepisał Ci badania,będziesz wiedziala czy tarczyca juz szaleje i nie stracisz czasu.in

Magdalena87 lubi tę wiadomość

• Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za rade tak zrobię:)

6bf940ceba.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie jestem ani senna ani zmęczona,a pamiętam jak w pierwszej ciąży podpisałem się ścianą aby nie zasnąć na stojąco :-D męczą mnie za to takie jazdy w żołądku,nie są to mdłości ale też nieprzyjemne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ide zrobić badania ft3 ft4 oraz tarczyce

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj a ja miałam ciężką noc. Obudziłam się o 3ciej z bardzo silnymi bólami krzyża i podbrzusza. Żadna pozycja nie była wygodna wstałam z łóżka poszłam do toalety bo bolało jak na rozwolnienie i okres naraz. Ale wypróżnienie nic nie dało dalej bolało jak diabli z 10 min chodziłam po pokoju bo mi to ból uśmierzało. Postanowiłam w końcu wziąć apap, przeszło położyłam się do łóżka i chwila moment zasnełam. Ale jestem przestraszona nie wiem co to było. Miałyście może takie coś? Dobrze że lekarz już we wtorek

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ja mam bóle krzyża, również budzę się w nocy inie mogę znaleźć wygodnej pozycji :/
    Ufff zaczęłam się trochę martwić. Dobrze że nie jestem sama w takim razie to normalne:) Ja mam dodatkowo skolioze i myślałam że może przez to tak wcześnie mnie zaczął boleć krzyż. Musze przestać wertować internet bo tylko się denerwuje jak tam dziewczyny piszą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ja nie czytam, co ma być to będzie, a wierzę, że będzie dobrze :)
    Nie mam silnych bólów brzucha, ani plamień, więc nie panikuję i uważam, że jest wszystko ok. :)
    Zresztą i tak nie mamy na to wpływu ;)
    Masz racje nie mamy na nic wpływu, mnie brzuch boli jak na @, ale plamień nie mam w ogóle:)

• Sylka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny i Groszki!

Jeśli Was to pocieszy mnie też nie męczą ciążowe dolegliwości! Poza bólami głowy wynikającymi z niskiego ciśnienia (dziś 82/56) jest super!
    A najgorsze jest to, że jeśli lekarz nie da mi skierowania na usg to nie zobaczę mojego maleństwa do 18-20 tygodnia :/ Więc uszy do góry!

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) w końcu na teście zobaczyłam cudne wymarzone dwie kreski... Jutro idę na betę żeby wszystko potwierdzić. A potem w piątek do lekarza się zapisałam. Wiem ze to za wcześnie ale chcę upewnić się ze ok jest :-)

A wstępnie mnie wpiszcie na 21 lutego.

Ale dzisiaj mnie podbrzusze kluje, Aż się martwię czy wszystko ok jest.. Plamien nie ma na szczęście wiec leżę sobie i odpoczywam :-)

zosiaaa, Magdalena87, szara myszka, MiSia :), tysiaa93, Natalii00 lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Cześć dziewczyny :-) w końcu na teście zobaczyłam cudne wymarzone dwie kreski... Jutro idę na betę żeby wszystko potwierdzić. A potem w piątek do lekarza się zapisałam. Wiem ze to za wcześnie ale chcę upewnić się ze ok jest :-)

A wstępnie mnie wpiszcie na 21 lutego.

Ale dzisiaj mnie podbrzusze kluje, Aż się martwię czy wszystko ok jest.. Plamien nie ma na szczęście wiec leżę sobie i odpoczywam :-)
    Mnie też kłuje podbrzusze to normalne bo macica się rozpulchnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:40

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny i Groszki!

Jeśli Was to pocieszy mnie też nie męczą ciążowe dolegliwości! Poza bólami głowy wynikającymi z niskiego ciśnienia (dziś 82/56) jest super!
    A najgorsze jest to, że jeśli lekarz nie da mi skierowania na usg to nie zobaczę mojego maleństwa do 18-20 tygodnia :/ Więc uszy do góry!

Ja mam plan iść do fastlege wkrótce, powiedzieć o wcześniejszych poronieniach i o plamieniu w tej ciąży i zamierzam wyciągnąć od niego skierowanie do ginekologa i na USG :D

Sylka lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 witaj! Bóle macicy to normalna rzecz, w końcu rewolucja się dzieje w naszych brzuszkach ;) Póki nie ma plamień i ogromnego bólu jest ok :)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Renieczka ja na pierwszej stronie podałam datę porodu wyliczoną przez gin, bo taką też mam w karcie ciąży :)

Doti witaj :)

Niech już się trochę ochłodzi...

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ