X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jeszcze przed ciążą i na razie nie biorę leków póki nie skonsultuje się z lekarzem.

6bf940ceba.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brać!
    Ja jestem "tarczycowa" po operacji. To moja 2ga ciąża z tarczycą, jest bardzo ważne utrzymać prawidłowe TSH i FT3 oraz FT4. Niedobór może doprowadzić do poronienia. Samemu nie odstawiać, a jak już bardzo martwicie się to nawet do ogólnego podejść. Niedobory w I tr mogą doprowadzić do poronień, gorszego rozwoju dziecka ... Jest troszkę tych zagrożeń.
    Ja biorę EUTHYROKS, do teraz 50, ale widzę że idzie w niedoczynność i będę miała zwiększone, idę do ogólnego, bo endokrynologa mam dopiero w lipcu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 07:54

Limerikowo lubi tę wiadomość

• e-ness Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wogole nie brałam,nie miałaś zaleceń? O

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po za tym hormonów nie odstawiamy się z dnia na dzień tak samo jak i nie zwiększa ich dawki zbyt szybko,można sobie tylko zaszkodzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Co do tarczycy to trzeba być pod stałą kontrolą lekarza, szczególnie w ciąży wiec dobrze że wybierasz się na wizytę.

Widzę że tu same ranne ptaszki. Ja sama zawsze wcześnie wstawałam, wystarczało mi 6 godz snu. A teraz nie mogę się odlecieć od poduszki :( chodzę spać z kurami i śpię jak kamień do której tylko się da!

Dopiero doczytałam ze jest lista lutowek na 1 stronie. Mam pytanie czy wpisujcie termin wg bb czy wg lekarza?

Jutro powtarzam betę. Mam nadzieję że ładnie urosła. Proszę o kciuki :)

• Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero na sierpień ale może uda mi się wcześniej umówić do lekarza który będzie mógł przyjąć mnie teraz:)ja przyjmuje ciągle Euthyrox 50 ale muszę skonsultować się z lekarzem jak mam je zażywać w ciąży:)

6bf940ceba.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze sennosc (zmeczenie) to objaw ktory na mur beton mozna wpisac jako pewniak. Renieczka jest w bardzo wczestej ciazy a juz jej doskwiera, ja tez tak mialam i widze ze niemal kazdej z Was.
    Zaciskam kciukasy jutro za Twoja bete Renieczka,koniecznie odezwij sie jak wynik odbierzesz.

renieczka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może umów się choćby do internauty aby przepisał Ci badania,będziesz wiedziala czy tarczyca juz szaleje i nie stracisz czasu.in

Magdalena87 lubi tę wiadomość

• Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za rade tak zrobię:)

6bf940ceba.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie jestem ani senna ani zmęczona,a pamiętam jak w pierwszej ciąży podpisałem się ścianą aby nie zasnąć na stojąco :-D męczą mnie za to takie jazdy w żołądku,nie są to mdłości ale też nieprzyjemne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ide zrobić badania ft3 ft4 oraz tarczyce

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj a ja miałam ciężką noc. Obudziłam się o 3ciej z bardzo silnymi bólami krzyża i podbrzusza. Żadna pozycja nie była wygodna wstałam z łóżka poszłam do toalety bo bolało jak na rozwolnienie i okres naraz. Ale wypróżnienie nic nie dało dalej bolało jak diabli z 10 min chodziłam po pokoju bo mi to ból uśmierzało. Postanowiłam w końcu wziąć apap, przeszło położyłam się do łóżka i chwila moment zasnełam. Ale jestem przestraszona nie wiem co to było. Miałyście może takie coś? Dobrze że lekarz już we wtorek

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ja mam bóle krzyża, również budzę się w nocy inie mogę znaleźć wygodnej pozycji :/
    Ufff zaczęłam się trochę martwić. Dobrze że nie jestem sama w takim razie to normalne:) Ja mam dodatkowo skolioze i myślałam że może przez to tak wcześnie mnie zaczął boleć krzyż. Musze przestać wertować internet bo tylko się denerwuje jak tam dziewczyny piszą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ja nie czytam, co ma być to będzie, a wierzę, że będzie dobrze :)
    Nie mam silnych bólów brzucha, ani plamień, więc nie panikuję i uważam, że jest wszystko ok. :)
    Zresztą i tak nie mamy na to wpływu ;)
    Masz racje nie mamy na nic wpływu, mnie brzuch boli jak na @, ale plamień nie mam w ogóle:)

• Sylka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny i Groszki!

Jeśli Was to pocieszy mnie też nie męczą ciążowe dolegliwości! Poza bólami głowy wynikającymi z niskiego ciśnienia (dziś 82/56) jest super!
    A najgorsze jest to, że jeśli lekarz nie da mi skierowania na usg to nie zobaczę mojego maleństwa do 18-20 tygodnia :/ Więc uszy do góry!

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) w końcu na teście zobaczyłam cudne wymarzone dwie kreski... Jutro idę na betę żeby wszystko potwierdzić. A potem w piątek do lekarza się zapisałam. Wiem ze to za wcześnie ale chcę upewnić się ze ok jest :-)

A wstępnie mnie wpiszcie na 21 lutego.

Ale dzisiaj mnie podbrzusze kluje, Aż się martwię czy wszystko ok jest.. Plamien nie ma na szczęście wiec leżę sobie i odpoczywam :-)

zosiaaa, Magdalena87, szara myszka, MiSia :), tysiaa93, Natalii00 lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Cześć dziewczyny :-) w końcu na teście zobaczyłam cudne wymarzone dwie kreski... Jutro idę na betę żeby wszystko potwierdzić. A potem w piątek do lekarza się zapisałam. Wiem ze to za wcześnie ale chcę upewnić się ze ok jest :-)

A wstępnie mnie wpiszcie na 21 lutego.

Ale dzisiaj mnie podbrzusze kluje, Aż się martwię czy wszystko ok jest.. Plamien nie ma na szczęście wiec leżę sobie i odpoczywam :-)
    Mnie też kłuje podbrzusze to normalne bo macica się rozpulchnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:40

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny i Groszki!

Jeśli Was to pocieszy mnie też nie męczą ciążowe dolegliwości! Poza bólami głowy wynikającymi z niskiego ciśnienia (dziś 82/56) jest super!
    A najgorsze jest to, że jeśli lekarz nie da mi skierowania na usg to nie zobaczę mojego maleństwa do 18-20 tygodnia :/ Więc uszy do góry!

Ja mam plan iść do fastlege wkrótce, powiedzieć o wcześniejszych poronieniach i o plamieniu w tej ciąży i zamierzam wyciągnąć od niego skierowanie do ginekologa i na USG :D

Sylka lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 witaj! Bóle macicy to normalna rzecz, w końcu rewolucja się dzieje w naszych brzuszkach ;) Póki nie ma plamień i ogromnego bólu jest ok :)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Renieczka ja na pierwszej stronie podałam datę porodu wyliczoną przez gin, bo taką też mam w karcie ciąży :)

Doti witaj :)

Niech już się trochę ochłodzi...

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ