Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBrać!
Ja jestem "tarczycowa" po operacji. To moja 2ga ciąża z tarczycą, jest bardzo ważne utrzymać prawidłowe TSH i FT3 oraz FT4. Niedobór może doprowadzić do poronienia. Samemu nie odstawiać, a jak już bardzo martwicie się to nawet do ogólnego podejść. Niedobory w I tr mogą doprowadzić do poronień, gorszego rozwoju dziecka ... Jest troszkę tych zagrożeń.
Ja biorę EUTHYROKS, do teraz 50, ale widzę że idzie w niedoczynność i będę miała zwiększone, idę do ogólnego, bo endokrynologa mam dopiero w lipcuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 07:54
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej.
Co do tarczycy to trzeba być pod stałą kontrolą lekarza, szczególnie w ciąży wiec dobrze że wybierasz się na wizytę.
Widzę że tu same ranne ptaszki. Ja sama zawsze wcześnie wstawałam, wystarczało mi 6 godz snu. A teraz nie mogę się odlecieć od poduszki chodzę spać z kurami i śpię jak kamień do której tylko się da!
Dopiero doczytałam ze jest lista lutowek na 1 stronie. Mam pytanie czy wpisujcie termin wg bb czy wg lekarza?
Jutro powtarzam betę. Mam nadzieję że ładnie urosła. Proszę o kciuki -
Widze ze sennosc (zmeczenie) to objaw ktory na mur beton mozna wpisac jako pewniak. Renieczka jest w bardzo wczestej ciazy a juz jej doskwiera, ja tez tak mialam i widze ze niemal kazdej z Was.
Zaciskam kciukasy jutro za Twoja bete Renieczka,koniecznie odezwij sie jak wynik odbierzesz.renieczka lubi tę wiadomość
-
To może umów się choćby do internauty aby przepisał Ci badania,będziesz wiedziala czy tarczyca juz szaleje i nie stracisz czasu.in
Magdalena87 lubi tę wiadomość
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
A ja nie jestem ani senna ani zmęczona,a pamiętam jak w pierwszej ciąży podpisałem się ścianą aby nie zasnąć na stojąco męczą mnie za to takie jazdy w żołądku,nie są to mdłości ale też nieprzyjemne.Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOjj a ja miałam ciężką noc. Obudziłam się o 3ciej z bardzo silnymi bólami krzyża i podbrzusza. Żadna pozycja nie była wygodna wstałam z łóżka poszłam do toalety bo bolało jak na rozwolnienie i okres naraz. Ale wypróżnienie nic nie dało dalej bolało jak diabli z 10 min chodziłam po pokoju bo mi to ból uśmierzało. Postanowiłam w końcu wziąć apap, przeszło położyłam się do łóżka i chwila moment zasnełam. Ale jestem przestraszona nie wiem co to było. Miałyście może takie coś? Dobrze że lekarz już we wtorek
-
nick nieaktualnyBianka* wrote:Ja mam bóle krzyża, również budzę się w nocy inie mogę znaleźć wygodnej pozycji
-
nick nieaktualnyBianka* wrote:Ja nie czytam, co ma być to będzie, a wierzę, że będzie dobrze
Nie mam silnych bólów brzucha, ani plamień, więc nie panikuję i uważam, że jest wszystko ok.
Zresztą i tak nie mamy na to wpływu -
Dzień dobry Dziewczyny i Groszki!
Jeśli Was to pocieszy mnie też nie męczą ciążowe dolegliwości! Poza bólami głowy wynikającymi z niskiego ciśnienia (dziś 82/56) jest super!
A najgorsze jest to, że jeśli lekarz nie da mi skierowania na usg to nie zobaczę mojego maleństwa do 18-20 tygodnia Więc uszy do góry!
-
Cześć dziewczyny w końcu na teście zobaczyłam cudne wymarzone dwie kreski... Jutro idę na betę żeby wszystko potwierdzić. A potem w piątek do lekarza się zapisałam. Wiem ze to za wcześnie ale chcę upewnić się ze ok jest
A wstępnie mnie wpiszcie na 21 lutego.
Ale dzisiaj mnie podbrzusze kluje, Aż się martwię czy wszystko ok jest.. Plamien nie ma na szczęście wiec leżę sobie i odpoczywamzosiaaa, Magdalena87, szara myszka, MiSia :), tysiaa93, Natalii00 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDoti87 wrote:Cześć dziewczyny w końcu na teście zobaczyłam cudne wymarzone dwie kreski... Jutro idę na betę żeby wszystko potwierdzić. A potem w piątek do lekarza się zapisałam. Wiem ze to za wcześnie ale chcę upewnić się ze ok jest
A wstępnie mnie wpiszcie na 21 lutego.
Ale dzisiaj mnie podbrzusze kluje, Aż się martwię czy wszystko ok jest.. Plamien nie ma na szczęście wiec leżę sobie i odpoczywamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:40
-
Sylka wrote:Dzień dobry Dziewczyny i Groszki!
Jeśli Was to pocieszy mnie też nie męczą ciążowe dolegliwości! Poza bólami głowy wynikającymi z niskiego ciśnienia (dziś 82/56) jest super!
A najgorsze jest to, że jeśli lekarz nie da mi skierowania na usg to nie zobaczę mojego maleństwa do 18-20 tygodnia Więc uszy do góry!
Ja mam plan iść do fastlege wkrótce, powiedzieć o wcześniejszych poronieniach i o plamieniu w tej ciąży i zamierzam wyciągnąć od niego skierowanie do ginekologa i na USGSylka lubi tę wiadomość