Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaNieMama wrote:Ja już po wizycie, ciąża mlodsza. Wg usg 4 tydz 5 dzien a wg om 6 tydz 1 dzien. Ale ja mialam na pewno owulacje w okolicach 20-21 dzien.
Bylo widac same pecherzyki bez zarodkow. DWA PECHERZYKI. BEDA BLIZNIAKI !!!!!
Bog mi chyba chce wynagrodzic cirpienie po stracie Lili...
Serdecznie gratulujęMiSia :) lubi tę wiadomość
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
MamaNieMama - gratuluję dwóch pęcherzyków!!
A ja od wizyty tylko ryczę i ryczę... mam nadzieję, że niepotrzebnie, ale myślałam, że lekarz mnie uspokoi, a tu dupa...
Nie robił mi w ogóle usg, tylko zbadał mnie dopochwowo, dopytując się czy kreska na teście była cienka czy gruba, a do tego informując, że faktycznie macica jest powiększona, ale na razie jest za wcześnie. Ani usg, ani bety nawet... Każe mi przyjść 23 czerwca na badania krwi (mówił, że podstawowe - zapamiętałam tylko, że cukier na pewno), a kolejne wizyty wyznaczył mi na 7 lipca oraz 10 sierpnia. Załamałam się, bo nadal trwam w niepewności i nie wiem, czy nawet pęcherzyk jest w macicy... Mąż zmusił mnie do zapisania się do mojego wcześniejszego lekarza - nie chciałam, bo wizyta u niego to 150zł, a stoimy teraz kiepsko z pieniędzmi, ale zapisałam się w środę o 16 - przynajmniej usg mi zrobi i będę spokojniejsza.tysiaa93, MiSia :) lubią tę wiadomość
-
MamaNieMama wrote:Ja już po wizycie, ciąża mlodsza. Wg usg 4 tydz 5 dzien a wg om 6 tydz 1 dzien. Ale ja mialam na pewno owulacje w okolicach 20-21 dzien.
Bylo widac same pecherzyki bez zarodkow. DWA PECHERZYKI. BEDA BLIZNIAKI !!!!!
Bog mi chyba chce wynagrodzic cirpienie po stracie Lili... -
Ja też już po wizycie. Nic się nie dowiedziałam, nie było usg w gabinecie, ale pani i tak skomentowała ze za wcześnie, że nic nie widać. No przecież nie oczekiwałam ze w 5 tyg zobaczę serduszko:-( jestem wściekła. Wizyta trwała 5 min tylko dlatego ze wystawials skierowania na badania,usg i receptę.
Czuje się olana i niezaopiekowana! Muszę szukać innego lekarza z medicover a u nich ciężko o dobrego specjalistę.Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
nick nieaktualnyDziewczyny zwracam się z pomocą ! Co niektóre macie już dzieci - jesteście bardziej doświadczone a mam problem ! Mała ma 9 miesięcy, od prawie 10 dni ma biegunkę, byliśmy z tym u lekarza, przepisała nam probiotyk i mleko enfamil O-lac (problem jest bo nie możemy go nigdzie dostać) dostała w czasie probiotyku normalnie jedzenie, słoiczki i kaszkę - nie stosowałam niczego lekkostrawnego, mimo probiotyków nic nie pomaga, stosujemy je już od środy i zero poprawy - martwię się, myślicie że powinnam na ten czas odstawić jedzenie i przez cały dzień w porze karmienia podawać mleko. Chciałam tez powiedzieć że ma apetyt, nie marudzi nie wymiotuję tylko ma ta biegunkę - przepraszam za zawracanie, ale już nie wiem co mam robić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 16:04
-
ja sie przed chwila zapomnialam i znioslam z 4pietra na dol telewizor 32cale,
patrzylam w necie wazy 7kg, schodzilo mi sie ok
potem jakos sily nie mialam aby wejsc na 4pietro, ale to moze bylo bardziej przez nerwy bo wynikow bety wtedy jeszcze nie mialam
ja jak sie zdenerwuje to organizm mi sie w srodku trzesie, teraz tez sie trzeslam moze ze strachu ze tak dlugo wynikow nie bylo,
swoje w zyciu przeszlam dlatego tak mam
moja corcia jest po powaznej operacji, a potem jeszcze nalog mojego bylego, przez to sie rozstalismy...
ale teraz jestem juz szczesliwaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 16:42
MiSia :) lubi tę wiadomość
-
MamaNieMama - GRATULACJE! wspaniała wiadomość.
Ja po wizycie, było świetnie, mój gin, który mnie leczył około roku się szczerze wzruszył. Powiedział, że jest ze mnie dumy i że mój upór sprawił, że jestem w ciąży. Cudowny jest.
Na USG widać było maleństwo- 2.5 cm, biło serduszko, ciąża prawidłowo umiejscowiona w macicy, wg USG ciąża młodsza 5,5 tygodnia.
Narzekałam troche na ból brzucha, szczególnie po południu, po całym dniu pracy, więc od razu chciał mi dawać zwolnienie. Ale muszę jeszcze pozamykać niezałatwione sprawy w pracy więc skorzystam w przyszłości. Na razie dostałam duphaston przez te bole + kwas foliowy + wit D. Pakiet badań do wykoniania i następna wizyta za około 4 tygodnie.
Jestem szczęśliwa i spokojna. Szczególnie po tym kiedy powiedział, że już mi żadna metformina nie potrzebna i nie mam się co niepokoić poronieniem.
Teraz już synkowi otwarcie powiem, że mam w brzuchu maleństwo.tomania2806, tysiaa93, MiSia :), zosiaaa, Sylka lubią tę wiadomość
Synek 12.09.2010 - mój kochany urwisek
Maluszek 12 tc [*] 23.07.2015
-
nick nieaktualnyGratuluję podwójnego szczęścia
Dziewczyny z doświadczenia powiem wam jak już na początku lekarz nie wzbudza zaufania to lepiej zmienić ja byłam w pierwszej ciąży u takiego co niby och i ach a wyszłam zaniepokojona bez niczego lepiej zmienić albo poprosić jeszcze kogoś o konsultacje