Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No nie wiem ja już cieszę się że za mną wiekszac prania robi się zimno i długo schnie. A poza tym powiem Wam że jak lubię orasowac bardzo to ja te ciuszki to znienawidzilam. Bo raz prasowalam je na lewej pitem na prawej stronie i jeszcze jak złożone. Prasowalam na 3 i wysokiej parze i te cholerne guziczki napy zatrzaski cholernie girace się robią i parza. Teraz tak mnie ręce bolą że nie utzrymalabym tego ciężkiego zelazka. A ostatnio się wkurzalam na tą pisciel do kołyski i lozeczka bo 100 % bawełna i prasujesz prasujesz i efektu nie ma. Bo się ciągle gniecie.

-
Tuli ja też zamówiłam misie
pomałpowałam i myśle, że mi wybaczysz. Nie wiem jaki miałaś rozmiar ale ja mam 60x30cm
wzór miś 15
http://allegro.pl/naklejki-scienne-mis-plusz-misie-misiowa-dolinka-i5042932118.html
Aa co do wózka to ja chyba jednak bebetto zamówie ale teraz nie wiem czy to bedzie nico czy holland . Zobacze w sklepie
idziemy zamawiać 23 lub 24 grudnia
i bede miec gdzies końcenm stycznia a poczatkiem lutego
tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość
Kubuś

-
Ja bardzooo zazdroszczę tym, które już mają za sobą większość prania i prasowania. Już teraz będzie ciężko przy tym żelazku wysiedzieć a za kilka tygodni to już w ogóle masakra... Lepiej się spiąć i mieć z głowy.
Fajnie te naklejki wyglądają, aż się zaczęłam nad nimi zastanawiać
*kopiarz* hehe
-
nick nieaktualnyNo my po zakupach, małżu nie dał mi się nacieszyć wyborem. Było tylko o nożyczki miałaś na liście, gruszka, termometr i pach do koszyka
Nie wiem jak jakościowo, ale canpol i baby ono u nas królują. W ogóle mam podkłady poporodowe w misie
Dopiero się w domu zorientowałam, że wzięłam burżujskie dla dziecka do łóżeczka
Wydaliśmy 80zł, czuję niedosyt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 19:29
Lexi150, tysiaa93, Biedroneczka29, Bruśka, marissith, Tusiaa, Zosia_wop lubią tę wiadomość
-
Chciałam zacytować i polubiłamszara myszka wrote:A co u Was na SR mówili o pielęgnacji pępka? Czym?

Octanisept i wytrzeć do sucha. Przy każdej zmianie pieluszki.
szara myszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBrusia majtasków nie mieli w sklepie, ale za Twoją radą jutro nawiedzę rosmana i kupię te w promocji.
Chciałam kupić tetry, ale mieli tylko kolorowe i 5 szt za 24 zł mi się wydawało drogo, ale może to taka normalna cena?
Się nie znam
No nic powolutku coś będę dokupywać. Staniki muszę gdzieś upolować i jeszcze jedną koszulę do karmienia.
A kupowałyście oliwkę - jeśli tak to jakiej firmy?- do wyczesywania ciemieniuchy czy o innym sposobie mówili na SR?
AAAA a patyczki do uszu takie specjalne się zaopatrzacie, czy zbędny wydatek?
Edit. No i na następne zakupy idę już sama, ja tu dumam intensywnie nad butelką, a małżu już pełny koszyk. Ba wybrał taki zestaw gdzie oprócz nożyczek są mini cążki i uwaga pilniczek do pazurków
Będę manicure Polci robić od początku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 20:39
-
Vayn oliwkę miałam zapisaną ale ostatnio na SR położna mówiła, że oliwka jest niepotrzebna bo wcale nie nawilża w żaden sposób. Na suchą skórkę ewentualnie jakiś balsam do ciała a na ciemieniuchę linomag zielony/bephanthen/alantan/maść z wit.A.
Patyczki kupiłam te dziecięce ale w sumie to wydatek rzędu 2-3zł. Przydają się też później jak odpadnie kikut do oczyszczania pępuszka.
Jakiś czas temu kupiłam 2 pieluszki tetrowe z kolorowym nadrukiem w Pepco. Wczoraj je wyprasowałam i powiem Wam, że są prawie tak samo milusie jak muślinowe. Miały być do szpitala ale będą jako przytulanki dla Ignasia.
-
A co do tego pilnika to nie głupi pomysł - ja mam taki zestaw. Chodzi o to, że dziecku można obciąć paznokcie dopiero po 3 tygodniu życia bo wcześniej są przyrośnięte do opuszek palców a jak są za ostre to wcześniej można je właśnie przypiłować pilniczkiem
-
Patyczki są w rosmanie w promocji te takie z ogranicznikiem do ciemieniuchy na początek to nic nie kazala stosować. Niby kosmetyków nie stosować o ile nie trzeba kazała robić tylko dwie kropki sudokremu na pisladkach i tyle. Ale wtedy nie używasz pudru i innych rzeczy. Ja kupiłam puder baby dream, oliwke wzięłam w sprayu jonhsona mimo że tam piszą że niby najgorsze w razie co mam jeszcze babydream, mam płyn dwa w jedyn do kąpieli nive i krem na odparzrnia nivea i też baby dream sudokrem i chyba tyle. A no i mam emolium do kapueli i smarowania i chyba pierwsze kapania zrobie w tym. A tak to o pepku mówiła żeby odchylac po kapaniu i wycierac końcówka ręcznika lub jalowymi gazikami zakupilam już takowe i psikac octaniseptem.

-
Mówiła że pazokci nie wolno obcinać w szpitalu że względu na to aby bakterii nie przenosić i się niczym nie zarazić obcinamy dopiero w domu. U rączek na okrągło u stóp na prosto. A do pępka nie pizwalala patyczkow żeby ta watka się nie odrywala i nie zostawala.

-
Tysiaa noo cóż nie da sie nie kopiować fajnych rzeczy z forum
gdyby nie Tuli to bym nie wiedziała, że istnieja takie naklejki
Tysia u tego gościa na aukcji sa różne rozmiary stwierdziłam , że ten bedzie w sam raz ale sie okaże jak przyjdzie
Mam nadzieję , że do świat już bede miała 
Aa co do prania, prasowania musze wszystko odłozyć bo się okazało , że męża wujek z ekipą przyjezdza robić nam dach i będą az do soboty
Miałyśmy z mamą juz porobic na swięa uszka i zamrozić, czy np kokoski a tu lipa...
aa i moje pranie i prasowanie tez zostało przerzucone na po świetach ale się wkur.... Przy takim trybie życia to ja chyba padnę i od razu urodzę.
Pierwsze paznokietki dzieciatka są mega wiotkie że same beda sie łamać i tylko trzeba będzie je delikatnie poodrywać.. Słyszałam , że niby mozna i obgryzać ale ja bym się bała że paluszka odgryze hehe
Kubuś

-
nick nieaktualny
-
Ja zakupiłam. Już leży i czekaMamaNieMama wrote:Dziewczyny tak patrze co kupujecie i wydaje mi sie ze wiele z was zapomniala o tantum rosa lub innym srodku do podmywania sie po porodzie
najlepiej zaopatrzyc sie tez w aspirator by tam gleboko tez plukac
-
nick nieaktualnyHaha Biedroncia, ale ja to nie mam takiego luksusowego tylko taki z dolnej półki

Mamo, a no faktycznie, zapomniałam o tym. Po cc będziesz stosować?
Co do odrywania pazurków, to one będą tak delikatne, że źle złapiesz czy pociągniesz i można łatwo zarwać. Także chyba bezpieczniej się zaopatrzyć w sprzęt wyższego kalibru
Czyli co linomag zielony i pupcia i ciemieniucha? Brzmi fajnie, lubię takie uniwersalne rzeczy. Im mniej przedmiotów w szafce tym lepiej -
nick nieaktualnyJa nie zapomniałam o sobie ale octanisept będę stosowała do mojej rany żeby się podmywać, mam litrowy
Octanisept nawet do płukania ust można używać po jakiś zabiegach stomatologiczne, do płukania gardła jak boli 
Edit.
a aspirator na początek mi odradzili zeby bakterii nie wprowadzać. Jeszcze się zastanowię ale mój prowadzący (pracuje w tym szpitalu gdzie bede rodziła) powiedział że octanisept mi wystarczy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 21:35
tulipanna lubi tę wiadomość