X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem ja już cieszę się że za mną wiekszac prania robi się zimno i długo schnie. A poza tym powiem Wam że jak lubię orasowac bardzo to ja te ciuszki to znienawidzilam. Bo raz prasowalam je na lewej pitem na prawej stronie i jeszcze jak złożone. Prasowalam na 3 i wysokiej parze i te cholerne guziczki napy zatrzaski cholernie girace się robią i parza. Teraz tak mnie ręce bolą że nie utzrymalabym tego ciężkiego zelazka. A ostatnio się wkurzalam na tą pisciel do kołyski i lozeczka bo 100 % bawełna i prasujesz prasujesz i efektu nie ma. Bo się ciągle gniecie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ja też zamówiłam misie :D pomałpowałam i myśle, że mi wybaczysz. Nie wiem jaki miałaś rozmiar ale ja mam 60x30cm :) wzór miś 15
    http://allegro.pl/naklejki-scienne-mis-plusz-misie-misiowa-dolinka-i5042932118.html

Aa co do wózka to ja chyba jednak bebetto zamówie ale teraz nie wiem czy to bedzie nico czy holland . Zobacze w sklepie :) idziemy zamawiać 23 lub 24 grudnia :) i bede miec gdzies końcenm stycznia a poczatkiem lutego :)

tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzooo zazdroszczę tym, które już mają za sobą większość prania i prasowania. Już teraz będzie ciężko przy tym żelazku wysiedzieć a za kilka tygodni to już w ogóle masakra... Lepiej się spiąć i mieć z głowy.

Fajnie te naklejki wyglądają, aż się zaczęłam nad nimi zastanawiać :) *kopiarz* hehe :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my po zakupach, małżu nie dał mi się nacieszyć wyborem. Było tylko o nożyczki miałaś na liście, gruszka, termometr i pach do koszyka :P Nie wiem jak jakościowo, ale canpol i baby ono u nas królują. W ogóle mam podkłady poporodowe w misie :D Dopiero się w domu zorientowałam, że wzięłam burżujskie dla dziecka do łóżeczka
    Wydaliśmy 80zł, czuję niedosyt :P
    2w7026f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 19:29

Lexi150, tysiaa93, Biedroneczka29, Bruśka, marissith, Tusiaa, Zosia_wop lubią tę wiadomość

• Kri Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś m.in. te właśnie rzeczy naklikałam u Justinex na allegro. 160 zł a raptem kilka rzeczy. Magia małych cyfr.

tulipanna lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skupowalam po trochu więc chyba tak tego finansowo nie odczulam. A to jedna rzecz a to druga i się uzbieralo. Ostatnio to już dokupilam tylko witaminy i to do pepuszka i ogarnelam te duże podkłady.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u Was na SR mówili o pielęgnacji pępka? Czym?

Lexi150 lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    A co u Was na SR mówili o pielęgnacji pępka? Czym?
    Chciałam zacytować i polubiłam :P
    Octanisept i wytrzeć do sucha. Przy każdej zmianie pieluszki.

szara myszka lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia majtasków nie mieli w sklepie, ale za Twoją radą jutro nawiedzę rosmana i kupię te w promocji.
    Chciałam kupić tetry, ale mieli tylko kolorowe i 5 szt za 24 zł mi się wydawało drogo, ale może to taka normalna cena? :P Się nie znam
    No nic powolutku coś będę dokupywać. Staniki muszę gdzieś upolować i jeszcze jedną koszulę do karmienia.

A kupowałyście oliwkę - jeśli tak to jakiej firmy?- do wyczesywania ciemieniuchy czy o innym sposobie mówili na SR?
    AAAA a patyczki do uszu takie specjalne się zaopatrzacie, czy zbędny wydatek?

Edit. No i na następne zakupy idę już sama, ja tu dumam intensywnie nad butelką, a małżu już pełny koszyk. Ba wybrał taki zestaw gdzie oprócz nożyczek są mini cążki i uwaga pilniczek do pazurków :P Będę manicure Polci robić od początku? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 20:39

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn oliwkę miałam zapisaną ale ostatnio na SR położna mówiła, że oliwka jest niepotrzebna bo wcale nie nawilża w żaden sposób. Na suchą skórkę ewentualnie jakiś balsam do ciała a na ciemieniuchę linomag zielony/bephanthen/alantan/maść z wit.A.
    Patyczki kupiłam te dziecięce ale w sumie to wydatek rzędu 2-3zł. Przydają się też później jak odpadnie kikut do oczyszczania pępuszka.

Jakiś czas temu kupiłam 2 pieluszki tetrowe z kolorowym nadrukiem w Pepco. Wczoraj je wyprasowałam i powiem Wam, że są prawie tak samo milusie jak muślinowe. Miały być do szpitala ale będą jako przytulanki dla Ignasia. :P

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego pilnika to nie głupi pomysł - ja mam taki zestaw. Chodzi o to, że dziecku można obciąć paznokcie dopiero po 3 tygodniu życia bo wcześniej są przyrośnięte do opuszek palców a jak są za ostre to wcześniej można je właśnie przypiłować pilniczkiem :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patyczki są w rosmanie w promocji te takie z ogranicznikiem do ciemieniuchy na początek to nic nie kazala stosować. Niby kosmetyków nie stosować o ile nie trzeba kazała robić tylko dwie kropki sudokremu na pisladkach i tyle. Ale wtedy nie używasz pudru i innych rzeczy. Ja kupiłam puder baby dream, oliwke wzięłam w sprayu jonhsona mimo że tam piszą że niby najgorsze w razie co mam jeszcze babydream, mam płyn dwa w jedyn do kąpieli nive i krem na odparzrnia nivea i też baby dream sudokrem i chyba tyle. A no i mam emolium do kapueli i smarowania i chyba pierwsze kapania zrobie w tym. A tak to o pepku mówiła żeby odchylac po kapaniu i wycierac końcówka ręcznika lub jalowymi gazikami zakupilam już takowe i psikac octaniseptem.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiła że pazokci nie wolno obcinać w szpitalu że względu na to aby bakterii nie przenosić i się niczym nie zarazić obcinamy dopiero w domu. U rączek na okrągło u stóp na prosto. A do pępka nie pizwalala patyczkow żeby ta watka się nie odrywala i nie zostawala.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa noo cóż nie da sie nie kopiować fajnych rzeczy z forum :) gdyby nie Tuli to bym nie wiedziała, że istnieja takie naklejki :) Tysia u tego gościa na aukcji sa różne rozmiary stwierdziłam , że ten bedzie w sam raz ale sie okaże jak przyjdzie :) Mam nadzieję , że do świat już bede miała :)

Aa co do prania, prasowania musze wszystko odłozyć bo się okazało , że męża wujek z ekipą przyjezdza robić nam dach i będą az do soboty :( Miałyśmy z mamą juz porobic na swięa uszka i zamrozić, czy np kokoski a tu lipa... :( aa i moje pranie i prasowanie tez zostało przerzucone na po świetach ale się wkur.... Przy takim trybie życia to ja chyba padnę i od razu urodzę.

Pierwsze paznokietki dzieciatka są mega wiotkie że same beda sie łamać i tylko trzeba będzie je delikatnie poodrywać.. Słyszałam , że niby mozna i obgryzać ale ja bym się bała że paluszka odgryze hehe :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak patrze co kupujecie i wydaje mi sie ze wiele z was zapomniala o tantum rosa lub innym srodku do podmywania sie po porodzie ;) najlepiej zaopatrzyc sie tez w aspirator by tam gleboko tez plukac

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn i w moim zestawie nie zabrakło pilniczków :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6202383/776568/image.jpg

vayn, Bruśka, Lexi150, Tusiaa, tysiaa93, d84, Zosia_wop lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Dziewczyny tak patrze co kupujecie i wydaje mi sie ze wiele z was zapomniala o tantum rosa lub innym srodku do podmywania sie po porodzie ;) najlepiej zaopatrzyc sie tez w aspirator by tam gleboko tez plukac
    Ja zakupiłam. Już leży i czeka :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Biedroncia, ale ja to nie mam takiego luksusowego tylko taki z dolnej półki :P

Mamo, a no faktycznie, zapomniałam o tym. Po cc będziesz stosować?

Co do odrywania pazurków, to one będą tak delikatne, że źle złapiesz czy pociągniesz i można łatwo zarwać. Także chyba bezpieczniej się zaopatrzyć w sprzęt wyższego kalibru :P

Czyli co linomag zielony i pupcia i ciemieniucha? Brzmi fajnie, lubię takie uniwersalne rzeczy. Im mniej przedmiotów w szafce tym lepiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zapomniałam o sobie ale octanisept będę stosowała do mojej rany żeby się podmywać, mam litrowy :) Octanisept nawet do płukania ust można używać po jakiś zabiegach stomatologiczne, do płukania gardła jak boli :)
    Edit.
    a aspirator na początek mi odradzili zeby bakterii nie wprowadzać. Jeszcze się zastanowię ale mój prowadzący (pracuje w tym szpitalu gdzie bede rodziła) powiedział że octanisept mi wystarczy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 21:35

tulipanna lubi tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn chodziło mi na poczatku jak maluszek z brzuszka wyjdzie :) koleżanka tak robi i jest ok wszystko.

A co do tantum rosa to ja kupie sama albo wysle kogos żeby mi w aptece po porodzie kupił bo nie wiem czy bede naturalnie rodzic czy cc :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ