X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem ja już cieszę się że za mną wiekszac prania robi się zimno i długo schnie. A poza tym powiem Wam że jak lubię orasowac bardzo to ja te ciuszki to znienawidzilam. Bo raz prasowalam je na lewej pitem na prawej stronie i jeszcze jak złożone. Prasowalam na 3 i wysokiej parze i te cholerne guziczki napy zatrzaski cholernie girace się robią i parza. Teraz tak mnie ręce bolą że nie utzrymalabym tego ciężkiego zelazka. A ostatnio się wkurzalam na tą pisciel do kołyski i lozeczka bo 100 % bawełna i prasujesz prasujesz i efektu nie ma. Bo się ciągle gniecie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ja też zamówiłam misie :D pomałpowałam i myśle, że mi wybaczysz. Nie wiem jaki miałaś rozmiar ale ja mam 60x30cm :) wzór miś 15
    http://allegro.pl/naklejki-scienne-mis-plusz-misie-misiowa-dolinka-i5042932118.html

Aa co do wózka to ja chyba jednak bebetto zamówie ale teraz nie wiem czy to bedzie nico czy holland . Zobacze w sklepie :) idziemy zamawiać 23 lub 24 grudnia :) i bede miec gdzies końcenm stycznia a poczatkiem lutego :)

tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzooo zazdroszczę tym, które już mają za sobą większość prania i prasowania. Już teraz będzie ciężko przy tym żelazku wysiedzieć a za kilka tygodni to już w ogóle masakra... Lepiej się spiąć i mieć z głowy.

Fajnie te naklejki wyglądają, aż się zaczęłam nad nimi zastanawiać :) *kopiarz* hehe :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my po zakupach, małżu nie dał mi się nacieszyć wyborem. Było tylko o nożyczki miałaś na liście, gruszka, termometr i pach do koszyka :P Nie wiem jak jakościowo, ale canpol i baby ono u nas królują. W ogóle mam podkłady poporodowe w misie :D Dopiero się w domu zorientowałam, że wzięłam burżujskie dla dziecka do łóżeczka
    Wydaliśmy 80zł, czuję niedosyt :P
    2w7026f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 19:29

Lexi150, tysiaa93, Biedroneczka29, Bruśka, nick nieaktualny, Tusiaa, Zosia_wop lubią tę wiadomość

• Kri Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś m.in. te właśnie rzeczy naklikałam u Justinex na allegro. 160 zł a raptem kilka rzeczy. Magia małych cyfr.

tulipanna lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skupowalam po trochu więc chyba tak tego finansowo nie odczulam. A to jedna rzecz a to druga i się uzbieralo. Ostatnio to już dokupilam tylko witaminy i to do pepuszka i ogarnelam te duże podkłady.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u Was na SR mówili o pielęgnacji pępka? Czym?

Lexi150 lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    A co u Was na SR mówili o pielęgnacji pępka? Czym?
    Chciałam zacytować i polubiłam :P
    Octanisept i wytrzeć do sucha. Przy każdej zmianie pieluszki.

szara myszka lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia majtasków nie mieli w sklepie, ale za Twoją radą jutro nawiedzę rosmana i kupię te w promocji.
    Chciałam kupić tetry, ale mieli tylko kolorowe i 5 szt za 24 zł mi się wydawało drogo, ale może to taka normalna cena? :P Się nie znam
    No nic powolutku coś będę dokupywać. Staniki muszę gdzieś upolować i jeszcze jedną koszulę do karmienia.

A kupowałyście oliwkę - jeśli tak to jakiej firmy?- do wyczesywania ciemieniuchy czy o innym sposobie mówili na SR?
    AAAA a patyczki do uszu takie specjalne się zaopatrzacie, czy zbędny wydatek?

Edit. No i na następne zakupy idę już sama, ja tu dumam intensywnie nad butelką, a małżu już pełny koszyk. Ba wybrał taki zestaw gdzie oprócz nożyczek są mini cążki i uwaga pilniczek do pazurków :P Będę manicure Polci robić od początku? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 20:39

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn oliwkę miałam zapisaną ale ostatnio na SR położna mówiła, że oliwka jest niepotrzebna bo wcale nie nawilża w żaden sposób. Na suchą skórkę ewentualnie jakiś balsam do ciała a na ciemieniuchę linomag zielony/bephanthen/alantan/maść z wit.A.
    Patyczki kupiłam te dziecięce ale w sumie to wydatek rzędu 2-3zł. Przydają się też później jak odpadnie kikut do oczyszczania pępuszka.

Jakiś czas temu kupiłam 2 pieluszki tetrowe z kolorowym nadrukiem w Pepco. Wczoraj je wyprasowałam i powiem Wam, że są prawie tak samo milusie jak muślinowe. Miały być do szpitala ale będą jako przytulanki dla Ignasia. :P

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego pilnika to nie głupi pomysł - ja mam taki zestaw. Chodzi o to, że dziecku można obciąć paznokcie dopiero po 3 tygodniu życia bo wcześniej są przyrośnięte do opuszek palców a jak są za ostre to wcześniej można je właśnie przypiłować pilniczkiem :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patyczki są w rosmanie w promocji te takie z ogranicznikiem do ciemieniuchy na początek to nic nie kazala stosować. Niby kosmetyków nie stosować o ile nie trzeba kazała robić tylko dwie kropki sudokremu na pisladkach i tyle. Ale wtedy nie używasz pudru i innych rzeczy. Ja kupiłam puder baby dream, oliwke wzięłam w sprayu jonhsona mimo że tam piszą że niby najgorsze w razie co mam jeszcze babydream, mam płyn dwa w jedyn do kąpieli nive i krem na odparzrnia nivea i też baby dream sudokrem i chyba tyle. A no i mam emolium do kapueli i smarowania i chyba pierwsze kapania zrobie w tym. A tak to o pepku mówiła żeby odchylac po kapaniu i wycierac końcówka ręcznika lub jalowymi gazikami zakupilam już takowe i psikac octaniseptem.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiła że pazokci nie wolno obcinać w szpitalu że względu na to aby bakterii nie przenosić i się niczym nie zarazić obcinamy dopiero w domu. U rączek na okrągło u stóp na prosto. A do pępka nie pizwalala patyczkow żeby ta watka się nie odrywala i nie zostawala.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa noo cóż nie da sie nie kopiować fajnych rzeczy z forum :) gdyby nie Tuli to bym nie wiedziała, że istnieja takie naklejki :) Tysia u tego gościa na aukcji sa różne rozmiary stwierdziłam , że ten bedzie w sam raz ale sie okaże jak przyjdzie :) Mam nadzieję , że do świat już bede miała :)

Aa co do prania, prasowania musze wszystko odłozyć bo się okazało , że męża wujek z ekipą przyjezdza robić nam dach i będą az do soboty :( Miałyśmy z mamą juz porobic na swięa uszka i zamrozić, czy np kokoski a tu lipa... :( aa i moje pranie i prasowanie tez zostało przerzucone na po świetach ale się wkur.... Przy takim trybie życia to ja chyba padnę i od razu urodzę.

Pierwsze paznokietki dzieciatka są mega wiotkie że same beda sie łamać i tylko trzeba będzie je delikatnie poodrywać.. Słyszałam , że niby mozna i obgryzać ale ja bym się bała że paluszka odgryze hehe :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak patrze co kupujecie i wydaje mi sie ze wiele z was zapomniala o tantum rosa lub innym srodku do podmywania sie po porodzie ;) najlepiej zaopatrzyc sie tez w aspirator by tam gleboko tez plukac

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn i w moim zestawie nie zabrakło pilniczków :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6202383/776568/image.jpg

nick nieaktualny, Bruśka, Lexi150, Tusiaa, tysiaa93, d84, Zosia_wop lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Dziewczyny tak patrze co kupujecie i wydaje mi sie ze wiele z was zapomniala o tantum rosa lub innym srodku do podmywania sie po porodzie ;) najlepiej zaopatrzyc sie tez w aspirator by tam gleboko tez plukac
    Ja zakupiłam. Już leży i czeka :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Biedroncia, ale ja to nie mam takiego luksusowego tylko taki z dolnej półki :P

Mamo, a no faktycznie, zapomniałam o tym. Po cc będziesz stosować?

Co do odrywania pazurków, to one będą tak delikatne, że źle złapiesz czy pociągniesz i można łatwo zarwać. Także chyba bezpieczniej się zaopatrzyć w sprzęt wyższego kalibru :P

Czyli co linomag zielony i pupcia i ciemieniucha? Brzmi fajnie, lubię takie uniwersalne rzeczy. Im mniej przedmiotów w szafce tym lepiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zapomniałam o sobie ale octanisept będę stosowała do mojej rany żeby się podmywać, mam litrowy :) Octanisept nawet do płukania ust można używać po jakiś zabiegach stomatologiczne, do płukania gardła jak boli :)
    Edit.
    a aspirator na początek mi odradzili zeby bakterii nie wprowadzać. Jeszcze się zastanowię ale mój prowadzący (pracuje w tym szpitalu gdzie bede rodziła) powiedział że octanisept mi wystarczy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 21:35

tulipanna lubi tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn chodziło mi na poczatku jak maluszek z brzuszka wyjdzie :) koleżanka tak robi i jest ok wszystko.

A co do tantum rosa to ja kupie sama albo wysle kogos żeby mi w aptece po porodzie kupił bo nie wiem czy bede naturalnie rodzic czy cc :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ