X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno do podmycia zwykly bialy jelen tez ok ale nie wiem sama

Moniaa, tulipanna lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cc tantum rosa nie. Ale po porodzie jest wielka ulga jak wleje sie do srodka troche takiego plynu. Nie oszukujmy sie tam w srodku jest wszystko poobcierane i bolace

• monjovika Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zwykłego białego jelenia w płynie i było ok. Położna mówiła,żeby jeszcze czasem się octeniseptem psiknąć i tak robiłam. I nie było problemów. Miałam otarcia i mi założyli kilka szwów wiec miało się co goić.

A co aspiratorów, na początku to tak wszystko piecze, że się boisz podmywać samą wodą i mydłem wiec ja osobiście chyba bym się bała dotknąć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 21:43

201602171662.png201311165165.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    A co u Was na SR mówili o pielęgnacji pępka? Czym?

Ja słyszałam żeby właśnie nie używać octanisept bo się może babrac dłużej tylko normalnie waciki z spirytusem przemywac, do sucha wytrzeć i tyle :-) stare metody najlepsze...
    Do tego o oliwce też słyszałam że nie nawilża skóry tylko ja zamyka więc lepiej balsam jakiś używać.

Moniaa, gorgeous lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ale pranie płynem pachnie mam nadzieje ze sie wywietrzy i po prasowaniu bedzie ok ,chuba mnie lekko poniosło z tym płynem ale wlałam mała nakrętkę .

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwyżej przepluczesz jeszcze raz ale bez płynu i będzie ok :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Tuli ja też zamówiłam misie :D pomałpowałam i myśle, że mi wybaczysz. Nie wiem jaki miałaś rozmiar ale ja mam 60x30cm :) wzór miś 15
    http://allegro.pl/naklejki-scienne-mis-plusz-misie-misiowa-dolinka-i5042932118.html

Aa co do wózka to ja chyba jednak bebetto zamówie ale teraz nie wiem czy to bedzie nico czy holland . Zobacze w sklepie :) idziemy zamawiać 23 lub 24 grudnia :) i bede miec gdzies końcenm stycznia a poczatkiem lutego :)
    Oczywiście że wybaczam:)Ja nawet nie wiem jaki rozmiar ty ch naklejek, bo kupowałam w Leroy Merlin.Na pewno było napisane, ale nie zwróciłam uwagi na opakowaniu, a teraz to ono w śmietniku juz:) No ale spory ten Miś.
    MamaNieMama!!! W życiu zadnycjh irygacji i płukania w środku!!!! Dopiero sobie można krzywdę zrobić i syfa do środka zatargać głęboko...
    Co do prasowania to Brusia ma rację, napki robią się gotące jak cholera :( Ale i tak prasowanie sprawiło mi wielką frajdę, bo lubie to robić. W sumie obejrzałam 3 części sagi zmierzch i wyprasowałam cały dom :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Kurczę ale pranie płynem pachnie mam nadzieje ze sie wywietrzy i po prasowaniu bedzie ok ,chuba mnie lekko poniosło z tym płynem ale wlałam mała nakrętkę .
    No własnie dlatego nie dolewałam :P immniej chemii tym lepiej i bezpieczniej, bo potem jakby co to nie będę wiedziała czy uczuliłpłyn do prania czydo płukania. A tak tylko jedna opcja będzie... (oby nie) poza tym mała nakrętka to dużo jak na maleńskie ubranka dziecięce :P Wypłucz jeszcze raz Biedroniu :)
    A zestaw z czesadłami masz śliczny :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Haha Biedroncia, ale ja to nie mam takiego luksusowego tylko taki z dolnej półki :P

Mamo, a no faktycznie, zapomniałam o tym. Po cc będziesz stosować?

Co do odrywania pazurków, to one będą tak delikatne, że źle złapiesz czy pociągniesz i można łatwo zarwać. Także chyba bezpieczniej się zaopatrzyć w sprzęt wyższego kalibru :P

Czyli co linomag zielony i pupcia i ciemieniucha? Brzmi fajnie, lubię takie uniwersalne rzeczy. Im mniej przedmiotów w szafce tym lepiej
    Co do LINOMAGU to przypominam wszystkim uczulonym na wełnę, że Linomag zawiera lanolinę, która jest czystym wyciągiem z wełny ;/

vayn lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli w nocy prasowałaś? o_O :)
    Obudziłam się razem z Mężem, myślałam że pośpię jeszcze ale Synek ma inne plany :) Obudził się również i stanowczo daje znać, że coś by przekąsił... No nic Matka pora wstawać na śniadanko :D

Co do płynu to wlewałam ok 0,5 nakrętki. Bratanica nie miała po Bobini żadnych uczuleń, podrażnień itp. więc mam nadzieję że moje Dziecię również nie będzie miało. A ze względu na twardą wodę wolałam trochę zmiękczyć płynem te ubranka.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny jestem zmęczona jak nie wiem co po wczorajszym maratonie malarsko sprzatajacym ale z rana zostałam nagrodzona pięknym masażem stopki. Teraz idziemy się myć. Witamy w 31 tygodniu. Miłego dnia.

Lexi150, vayn lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszną miałam noc. Znowu te skurcze, z takim bardzo delikatnym bólem jak na okres albo kibelek.nieregularne, ale częste. Bardzo się wystraszyłam, po no spie i magnezie zasnęłam.a i wczoraj pojawiło się sporo śluzu, którego do tej pory nie miałam wcale.oczywiście wkrecilam sobie że to wody i nie mogłam zasnąć . Miewa ktoś takie przeboje? Kiedy jechać na IP, jakby nie przechodziło, skurcze mocniejsze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 08:29

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) czytam Was i już większość ma ubranka wyprane i wyprasowane jeju a ja jeszcze nic myślę,że po świętach zabiorę się za to:) teraz stałam się znowu śpiochem i lubię w dzień spać:)ostatnio strasznie mocno w nocy pocę się jestem zalana potem też tak macie???pytałam się ginekologa to mówiła,że przy skurczach to normalne;/

6bf940ceba.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Straszną miałam noc. Znowu te skurcze, z takim bardzo delikatnym bólem jak na okres albo kibelek.nieregularne, ale częste. Bardzo się wystraszyłam, po no spie i magnezie zasnęłam.a i wczoraj pojawiło się sporo śluzu, którego do tej pory nie miałam wcale.oczywiście wkrecilam sobie że to wody i nie mogłam zasnąć . Miewa ktoś takie przeboje? Kiedy jechać na IP, jakby nie przechodziło, skurcze mocniejsze?
    Kri w każdej chwili możesz jechać, jak tylko się niepokoisz. U mnie skurcze nie są groźne ale u innej mogą powodować skracanie szyjki itp. więc lepiej sprawdzić. Łatwo sprawdzić czy ten śluz to wody. Trzeba się położyć (wtedy wody mocniej się sączą) i kaszlnąć.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:

Kri lepiej sprawdzić u mnie te skurcze skeacaja szyjke także lepiej zobaczyć co i jak. Z tym sluzem to wiadomo teraz go może być bardzo dużo ale na IP sprawdza czy to nie wody papierkiem lakmusowym.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny macie już prezenty dla swoich czortów? Myślałam o takiej koszulce:
    http://allegro.pl/koszulka-dla-przyszlego-taty-pomysl-na-prezent-xl-i5830950584.html

Co myślicie? i ciekawe jak gatunkowo.. W tym roku mikołaj musi troche oszczedzac i prezenty max 50zł ;-)

tulipanna lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila bardzo fajne. Mnie się podoba :)

Mój tradycyjnie sam wybrał co chce: mata karpiowa i podbierak :D

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipana ja po porodzie wlasnie plukalam sie tantum rosa i dla mnie to bylo zbawienie. Grzyba nie mam ;) a po kilki dniach zeszla i opuchlizna i nic nie czulam

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Tulipana ja po porodzie wlasnie plukalam sie tantum rosa i dla mnie to bylo zbawienie. Grzyba nie mam ;) a po kilki dniach zeszla i opuchlizna i nic nie czulam
    A płukałaś czy właśnie irygacje robiłaś? No bo nie wiem czy jak są pęknięcia czy nacięcia to czy można robić irygacje :/ Zapytam w czwartek położnej przy okazji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 09:16

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam irygacje. Wiadomo ze nie wkladalam koncowki gleboko, tylko tak na 1 cm.

‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ