Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam zwykłego białego jelenia w płynie i było ok. Położna mówiła,żeby jeszcze czasem się octeniseptem psiknąć i tak robiłam. I nie było problemów. Miałam otarcia i mi założyli kilka szwów wiec miało się co goić.
A co aspiratorów, na początku to tak wszystko piecze, że się boisz podmywać samą wodą i mydłem wiec ja osobiście chyba bym się bała dotknąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 21:43

-
szara myszka wrote:A co u Was na SR mówili o pielęgnacji pępka? Czym?
Ja słyszałam żeby właśnie nie używać octanisept bo się może babrac dłużej tylko normalnie waciki z spirytusem przemywac, do sucha wytrzeć i tyle
stare metody najlepsze...
Do tego o oliwce też słyszałam że nie nawilża skóry tylko ja zamyka więc lepiej balsam jakiś używać.
Moniaa, gorgeous lubią tę wiadomość
-
Oczywiście że wybaczam:)Ja nawet nie wiem jaki rozmiar ty ch naklejek, bo kupowałam w Leroy Merlin.Na pewno było napisane, ale nie zwróciłam uwagi na opakowaniu, a teraz to ono w śmietniku juz:) No ale spory ten Miś.Tusiaa wrote:Tuli ja też zamówiłam misie
pomałpowałam i myśle, że mi wybaczysz. Nie wiem jaki miałaś rozmiar ale ja mam 60x30cm
wzór miś 15
http://allegro.pl/naklejki-scienne-mis-plusz-misie-misiowa-dolinka-i5042932118.html
Aa co do wózka to ja chyba jednak bebetto zamówie ale teraz nie wiem czy to bedzie nico czy holland . Zobacze w sklepie
idziemy zamawiać 23 lub 24 grudnia
i bede miec gdzies końcenm stycznia a poczatkiem lutego 
MamaNieMama!!! W życiu zadnycjh irygacji i płukania w środku!!!! Dopiero sobie można krzywdę zrobić i syfa do środka zatargać głęboko...
Co do prasowania to Brusia ma rację, napki robią się gotące jak cholera
Ale i tak prasowanie sprawiło mi wielką frajdę, bo lubie to robić. W sumie obejrzałam 3 części sagi zmierzch i wyprasowałam cały dom
-
No własnie dlatego nie dolewałamBiedroneczka29 wrote:Kurczę ale pranie płynem pachnie mam nadzieje ze sie wywietrzy i po prasowaniu bedzie ok ,chuba mnie lekko poniosło z tym płynem ale wlałam mała nakrętkę .
immniej chemii tym lepiej i bezpieczniej, bo potem jakby co to nie będę wiedziała czy uczuliłpłyn do prania czydo płukania. A tak tylko jedna opcja będzie... (oby nie) poza tym mała nakrętka to dużo jak na maleńskie ubranka dziecięce
Wypłucz jeszcze raz Biedroniu 
A zestaw z czesadłami masz śliczny
-
Co do LINOMAGU to przypominam wszystkim uczulonym na wełnę, że Linomag zawiera lanolinę, która jest czystym wyciągiem z wełny ;/vayn wrote:Haha Biedroncia, ale ja to nie mam takiego luksusowego tylko taki z dolnej półki

Mamo, a no faktycznie, zapomniałam o tym. Po cc będziesz stosować?
Co do odrywania pazurków, to one będą tak delikatne, że źle złapiesz czy pociągniesz i można łatwo zarwać. Także chyba bezpieczniej się zaopatrzyć w sprzęt wyższego kalibru
Czyli co linomag zielony i pupcia i ciemieniucha? Brzmi fajnie, lubię takie uniwersalne rzeczy. Im mniej przedmiotów w szafce tym lepiej
vayn lubi tę wiadomość
-
Tuli w nocy prasowałaś? o_O

Obudziłam się razem z Mężem, myślałam że pośpię jeszcze ale Synek ma inne plany
Obudził się również i stanowczo daje znać, że coś by przekąsił... No nic Matka pora wstawać na śniadanko 
Co do płynu to wlewałam ok 0,5 nakrętki. Bratanica nie miała po Bobini żadnych uczuleń, podrażnień itp. więc mam nadzieję że moje Dziecię również nie będzie miało. A ze względu na twardą wodę wolałam trochę zmiękczyć płynem te ubranka. -
Straszną miałam noc. Znowu te skurcze, z takim bardzo delikatnym bólem jak na okres albo kibelek.nieregularne, ale częste. Bardzo się wystraszyłam, po no spie i magnezie zasnęłam.a i wczoraj pojawiło się sporo śluzu, którego do tej pory nie miałam wcale.oczywiście wkrecilam sobie że to wody i nie mogłam zasnąć . Miewa ktoś takie przeboje? Kiedy jechać na IP, jakby nie przechodziło, skurcze mocniejsze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 08:29
-
Hej dziewczyny:) czytam Was i już większość ma ubranka wyprane i wyprasowane jeju a ja jeszcze nic myślę,że po świętach zabiorę się za to:) teraz stałam się znowu śpiochem i lubię w dzień spać:)ostatnio strasznie mocno w nocy pocę się jestem zalana potem też tak macie???pytałam się ginekologa to mówiła,że przy skurczach to normalne;/
-
Kri w każdej chwili możesz jechać, jak tylko się niepokoisz. U mnie skurcze nie są groźne ale u innej mogą powodować skracanie szyjki itp. więc lepiej sprawdzić. Łatwo sprawdzić czy ten śluz to wody. Trzeba się położyć (wtedy wody mocniej się sączą) i kaszlnąć.Kri wrote:Straszną miałam noc. Znowu te skurcze, z takim bardzo delikatnym bólem jak na okres albo kibelek.nieregularne, ale częste. Bardzo się wystraszyłam, po no spie i magnezie zasnęłam.a i wczoraj pojawiło się sporo śluzu, którego do tej pory nie miałam wcale.oczywiście wkrecilam sobie że to wody i nie mogłam zasnąć . Miewa ktoś takie przeboje? Kiedy jechać na IP, jakby nie przechodziło, skurcze mocniejsze?
-
Kri wrote:Straszną miałam noc. Znowu te skurcze, z takim bardzo delikatnym bólem jak na okres albo kibelek.nieregularne, ale częste. Bardzo się wystraszyłam, po no spie i magnezie zasnęłam.a i wczoraj pojawiło się sporo śluzu, którego do tej pory nie miałam wcale.oczywiście wkrecilam sobie że to wody i nie mogłam zasnąć . Miewa ktoś takie przeboje? Kiedy jechać na IP, jakby nie przechodziło, skurcze mocniejsze?
Kri lepiej sprawdzić u mnie te skurcze skeacaja szyjke także lepiej zobaczyć co i jak. Z tym sluzem to wiadomo teraz go może być bardzo dużo ale na IP sprawdza czy to nie wody papierkiem lakmusowym.
Nasz kochany Olus
-
Hej dziewczyny macie już prezenty dla swoich czortów? Myślałam o takiej koszulce:
http://allegro.pl/koszulka-dla-przyszlego-taty-pomysl-na-prezent-xl-i5830950584.html
Co myślicie? i ciekawe jak gatunkowo.. W tym roku mikołaj musi troche oszczedzac i prezenty max 50zł
tulipanna lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
A płukałaś czy właśnie irygacje robiłaś? No bo nie wiem czy jak są pęknięcia czy nacięcia to czy można robić irygacjeMamaNieMama wrote:Tulipana ja po porodzie wlasnie plukalam sie tantum rosa i dla mnie to bylo zbawienie. Grzyba nie mam
a po kilki dniach zeszla i opuchlizna i nic nie czulam
Zapytam w czwartek położnej przy okazji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 09:16
-
nick nieaktualny