X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno do podmycia zwykly bialy jelen tez ok ale nie wiem sama

Moniaa, tulipanna lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cc tantum rosa nie. Ale po porodzie jest wielka ulga jak wleje sie do srodka troche takiego plynu. Nie oszukujmy sie tam w srodku jest wszystko poobcierane i bolace

• monjovika Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zwykłego białego jelenia w płynie i było ok. Położna mówiła,żeby jeszcze czasem się octeniseptem psiknąć i tak robiłam. I nie było problemów. Miałam otarcia i mi założyli kilka szwów wiec miało się co goić.

A co aspiratorów, na początku to tak wszystko piecze, że się boisz podmywać samą wodą i mydłem wiec ja osobiście chyba bym się bała dotknąć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 21:43

201602171662.png201311165165.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    A co u Was na SR mówili o pielęgnacji pępka? Czym?

Ja słyszałam żeby właśnie nie używać octanisept bo się może babrac dłużej tylko normalnie waciki z spirytusem przemywac, do sucha wytrzeć i tyle :-) stare metody najlepsze...
    Do tego o oliwce też słyszałam że nie nawilża skóry tylko ja zamyka więc lepiej balsam jakiś używać.

Moniaa, gorgeous lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ale pranie płynem pachnie mam nadzieje ze sie wywietrzy i po prasowaniu bedzie ok ,chuba mnie lekko poniosło z tym płynem ale wlałam mała nakrętkę .

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwyżej przepluczesz jeszcze raz ale bez płynu i będzie ok :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Tuli ja też zamówiłam misie :D pomałpowałam i myśle, że mi wybaczysz. Nie wiem jaki miałaś rozmiar ale ja mam 60x30cm :) wzór miś 15
    http://allegro.pl/naklejki-scienne-mis-plusz-misie-misiowa-dolinka-i5042932118.html

Aa co do wózka to ja chyba jednak bebetto zamówie ale teraz nie wiem czy to bedzie nico czy holland . Zobacze w sklepie :) idziemy zamawiać 23 lub 24 grudnia :) i bede miec gdzies końcenm stycznia a poczatkiem lutego :)
    Oczywiście że wybaczam:)Ja nawet nie wiem jaki rozmiar ty ch naklejek, bo kupowałam w Leroy Merlin.Na pewno było napisane, ale nie zwróciłam uwagi na opakowaniu, a teraz to ono w śmietniku juz:) No ale spory ten Miś.
    MamaNieMama!!! W życiu zadnycjh irygacji i płukania w środku!!!! Dopiero sobie można krzywdę zrobić i syfa do środka zatargać głęboko...
    Co do prasowania to Brusia ma rację, napki robią się gotące jak cholera :( Ale i tak prasowanie sprawiło mi wielką frajdę, bo lubie to robić. W sumie obejrzałam 3 części sagi zmierzch i wyprasowałam cały dom :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Kurczę ale pranie płynem pachnie mam nadzieje ze sie wywietrzy i po prasowaniu bedzie ok ,chuba mnie lekko poniosło z tym płynem ale wlałam mała nakrętkę .
    No własnie dlatego nie dolewałam :P immniej chemii tym lepiej i bezpieczniej, bo potem jakby co to nie będę wiedziała czy uczuliłpłyn do prania czydo płukania. A tak tylko jedna opcja będzie... (oby nie) poza tym mała nakrętka to dużo jak na maleńskie ubranka dziecięce :P Wypłucz jeszcze raz Biedroniu :)
    A zestaw z czesadłami masz śliczny :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Haha Biedroncia, ale ja to nie mam takiego luksusowego tylko taki z dolnej półki :P

Mamo, a no faktycznie, zapomniałam o tym. Po cc będziesz stosować?

Co do odrywania pazurków, to one będą tak delikatne, że źle złapiesz czy pociągniesz i można łatwo zarwać. Także chyba bezpieczniej się zaopatrzyć w sprzęt wyższego kalibru :P

Czyli co linomag zielony i pupcia i ciemieniucha? Brzmi fajnie, lubię takie uniwersalne rzeczy. Im mniej przedmiotów w szafce tym lepiej
    Co do LINOMAGU to przypominam wszystkim uczulonym na wełnę, że Linomag zawiera lanolinę, która jest czystym wyciągiem z wełny ;/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli w nocy prasowałaś? o_O :)
    Obudziłam się razem z Mężem, myślałam że pośpię jeszcze ale Synek ma inne plany :) Obudził się również i stanowczo daje znać, że coś by przekąsił... No nic Matka pora wstawać na śniadanko :D

Co do płynu to wlewałam ok 0,5 nakrętki. Bratanica nie miała po Bobini żadnych uczuleń, podrażnień itp. więc mam nadzieję że moje Dziecię również nie będzie miało. A ze względu na twardą wodę wolałam trochę zmiękczyć płynem te ubranka.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny jestem zmęczona jak nie wiem co po wczorajszym maratonie malarsko sprzatajacym ale z rana zostałam nagrodzona pięknym masażem stopki. Teraz idziemy się myć. Witamy w 31 tygodniu. Miłego dnia.

Lexi150, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszną miałam noc. Znowu te skurcze, z takim bardzo delikatnym bólem jak na okres albo kibelek.nieregularne, ale częste. Bardzo się wystraszyłam, po no spie i magnezie zasnęłam.a i wczoraj pojawiło się sporo śluzu, którego do tej pory nie miałam wcale.oczywiście wkrecilam sobie że to wody i nie mogłam zasnąć . Miewa ktoś takie przeboje? Kiedy jechać na IP, jakby nie przechodziło, skurcze mocniejsze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 08:29

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) czytam Was i już większość ma ubranka wyprane i wyprasowane jeju a ja jeszcze nic myślę,że po świętach zabiorę się za to:) teraz stałam się znowu śpiochem i lubię w dzień spać:)ostatnio strasznie mocno w nocy pocę się jestem zalana potem też tak macie???pytałam się ginekologa to mówiła,że przy skurczach to normalne;/

6bf940ceba.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Straszną miałam noc. Znowu te skurcze, z takim bardzo delikatnym bólem jak na okres albo kibelek.nieregularne, ale częste. Bardzo się wystraszyłam, po no spie i magnezie zasnęłam.a i wczoraj pojawiło się sporo śluzu, którego do tej pory nie miałam wcale.oczywiście wkrecilam sobie że to wody i nie mogłam zasnąć . Miewa ktoś takie przeboje? Kiedy jechać na IP, jakby nie przechodziło, skurcze mocniejsze?
    Kri w każdej chwili możesz jechać, jak tylko się niepokoisz. U mnie skurcze nie są groźne ale u innej mogą powodować skracanie szyjki itp. więc lepiej sprawdzić. Łatwo sprawdzić czy ten śluz to wody. Trzeba się położyć (wtedy wody mocniej się sączą) i kaszlnąć.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:

Kri lepiej sprawdzić u mnie te skurcze skeacaja szyjke także lepiej zobaczyć co i jak. Z tym sluzem to wiadomo teraz go może być bardzo dużo ale na IP sprawdza czy to nie wody papierkiem lakmusowym.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny macie już prezenty dla swoich czortów? Myślałam o takiej koszulce:
    http://allegro.pl/koszulka-dla-przyszlego-taty-pomysl-na-prezent-xl-i5830950584.html

Co myślicie? i ciekawe jak gatunkowo.. W tym roku mikołaj musi troche oszczedzac i prezenty max 50zł ;-)

tulipanna lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila bardzo fajne. Mnie się podoba :)

Mój tradycyjnie sam wybrał co chce: mata karpiowa i podbierak :D

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipana ja po porodzie wlasnie plukalam sie tantum rosa i dla mnie to bylo zbawienie. Grzyba nie mam ;) a po kilki dniach zeszla i opuchlizna i nic nie czulam

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Tulipana ja po porodzie wlasnie plukalam sie tantum rosa i dla mnie to bylo zbawienie. Grzyba nie mam ;) a po kilki dniach zeszla i opuchlizna i nic nie czulam
    A płukałaś czy właśnie irygacje robiłaś? No bo nie wiem czy jak są pęknięcia czy nacięcia to czy można robić irygacje :/ Zapytam w czwartek położnej przy okazji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 09:16

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam irygacje. Wiadomo ze nie wkladalam koncowki gleboko, tylko tak na 1 cm.

‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ