Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mila920 wrote:A ja 92! 92!
prawie jak Tysia, czyli jestem jeszcze małoletnia
Dziewczyny skad zamawialyscie wyprawke aptekową? Bo pamietam, że jedne z apteki jakiejś internetowej, a inne z allegro, dajcie dobre kobiety linka do sprawdzonego źródła -
Kri wrote:Ekhm ekhm a co z tej apteki tak naprawdę trzeba mieć poza Wit d i k, czymś do odkażania i do pupy?
hektolitry soli fizjologicznej,
coś na wzdęcia - mogą być kolki, może ich nie być ale jak Ci dziecko ryczy drugą godzinę wieczorową mocno porą to nie będziesz szukać apteki,
podkłady poporodowe - jednym się przydają bardziej innym mniej, najfajniejsze moim zdaniem są te z canpolu bo mają klej i nie latają po gaciach,
linomag zielony - najlepszy na schodzącą pierwszą skórę,
bepanthen do zadka,
octenisept - własny poryty zadek można psikać i pępek ale waciki z alko lepsze,
jałowe gaziki do przemywania oczu możecie wykreślićsą takie szorstkie że własnego oka bym tym nie przetarła
,
podkłady do przewijania w ilościach hurtowych - na początku dziecko wysrywa z siebie ilości niesamowite i do tego mocno cieknące i brudzące wszystko dookoła,
tantum rosa,
coś do odciągania gili typu frida katarek,
windi - rurki w dupkę ratujące życie,
Wasze dzieci będą zimowe to jakiś dobry krem np mustela w sztyfcie - jedyny chyba w którym nie ma wody na pierwszym miejscu w składzie,
jakieś mm - kryzysy się zdarzają, akcje typu dziecko jadło przez 30 min a potem wszystko z siebie wylało i jest afera,
probiotyk typu biogaja - pomaga na brzuch, pomaga na bolące pierdki budzące w nocy,
I to wszystko na początek
potem czopki przeciwbólowe, camilia na zęby albo czopki viburcol, cebion, wapno w syropie, wit d z dha, warto mieć jakiś emolient do mycia i krem na dziwne suche miejsca np emolium krem specjalny czy inny tłusty badziew
I jeszcze każdej z Was się przyda co innegoi co innego będzie hitem i kitem ale to co napisałam mieć warto
Mam nadzieję, że się nie gniewacie że piszę ale Wasz wątek mi się akurat wyświetlił a wszystko mam na bieżąco
No i powodzenia dziewczyny!tysiaa93, Tusiaa, vayn, vayn, As ieńka, Kri lubią tę wiadomość
-
http://www.bangla.pl/opinie/p1199/mustela-bebe-sztyft-nawilzajacy-z-cold-cream
O tak
i jeszcze Wam coś powiempooglądajcie sobie filmiki Zawitkowskiego jak nosić dzieci i zmieniajcie maluchom strony w łóżeczku np raz w tygodniu żeby podchodzić i podnosić maluchy raz od jednej raz od drugiej strony. Nie potrzebne Wam asymetrie i inne pierdoły
i jeszcze raz przepraszamjakaś ciocia dobra rada się we mnie obudziła
tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość
-
A ja podaję rekę Brusi. Rocznik '88 - najlepszy
No i mamy prawie ten sam termin porodu
Po wczorajszym kopaniu Ignasia dziś jest spokojnie. Ale ja za to jestem tak wypompowana. A dopiero wróciliśmy z SR i nic mi się nie chce... Jutro idę znowu na łupy do lumpka bo miałam trochę rzeczy na 56 ale pożyczyłam kumpeli, która właśnie urodziła i raczej prędko ich nie odzyskam więc coś muszę poszperać... Tym bardziej, że Synek raczej duży nie będzie. -
nick nieaktualnyTusia muszę Cię zmartwić rodzynkiem nie jesteś
Tuli cieszę się, że sie w końcu zameldowałaś - chyba sobie nie zdajesz sprawy jak się każdy martwił. Ciesz się, że listy nie mamy i nie sprawdzamy obecności
Madzia u mnie to samo, niby każdy wie, każdy rozumie.. ale przychodzi co do czego to też słucham, że kiedyś to baby w polu robiły a ja wielce leżeć muszę mimo, że od pół roku na zwolnieniu siedzę...
Rozstępy u mnie na cyckach. Mimo, że nie urosły. Tego nie rozumiem, by mi wyrosły dwa wielkie balony to bym im wybaczyła, no ale nic i pręgi się robią?
Jutro mam wizytę, jakiegoś doła złapałam że ta szyjka jesczze bardziej się skróciła. Chyba wolałabym żyć w błogiej nieświadomości niż zastanawiać się codzień w domu ile mm jej ubyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 21:46
tysiaa93, Tusiaa, tulipanna lubią tę wiadomość
-
Dokładnie tak jak Tysia pisze
A ja w koncu zamówiłam sobie sukinke na świeta Juppiiiw sklepach nic nie ma dosłownie nic dobrze ze jest fb itp
Dziewczyny ile kupujecie koszul nocnych ?? I czy któraś zamawiała z firmy Italian Fashion??Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 22:54