X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apteka Gemini polecam :-)

natalica06, Tusiaa lubią tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila to i z ciebie jest Glucior, i z Gorgeous też hahaha :D

Na C&A online jest wyprzedaż 50%, może któraś skorzysta

Mila920, gorgeous lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekhm ekhm a co z tej apteki tak naprawdę trzeba mieć poza Wit d i k, czymś do odkażania i do pupy?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Ekhm ekhm a co z tej apteki tak naprawdę trzeba mieć poza Wit d i k, czymś do odkażania i do pupy?
    http://farmamama.blogujaca.pl/krotka-sciaga-co-kupic-w-aptece-przed-porodem/
    ja będę z tej listy korzystać

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    A ja 92! 92! :D prawie jak Tysia, czyli jestem jeszcze małoletnia :-D

Dziewczyny skad zamawialyscie wyprawke aptekową? Bo pamietam, że jedne z apteki jakiejś internetowej, a inne z allegro, dajcie dobre kobiety linka do sprawdzonego źródła :-)
    od Justinex ja :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam wit Di K ale w sprayu ze tylko jeden psik i juz załatwione. Bo połozna mowiła ze juz w szpitalu mamy obowiazek podawac witamine a tego szpital nie zapwenia. mam jeszcze na w razie co 6 kapsułek twist off z witD.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zamawialam z gemini, ale żadnych witamin ani nic dla dziecka nie kupowałam nam na SR mówiła ze pediatra po porodzie powie co potrzeba a w szpitalu wszystko co należy dziecko dostaje od nich

201602111680.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Waciki nasączone alkoholem do pępka - nic tak nie wysusza kikuta,
    hektolitry soli fizjologicznej,
    coś na wzdęcia - mogą być kolki, może ich nie być ale jak Ci dziecko ryczy drugą godzinę wieczorową mocno porą to nie będziesz szukać apteki,
    podkłady poporodowe - jednym się przydają bardziej innym mniej, najfajniejsze moim zdaniem są te z canpolu bo mają klej i nie latają po gaciach,
    linomag zielony - najlepszy na schodzącą pierwszą skórę,
    bepanthen do zadka,
    octenisept - własny poryty zadek można psikać i pępek ale waciki z alko lepsze ;),
    jałowe gaziki do przemywania oczu możecie wykreślić ;) są takie szorstkie że własnego oka bym tym nie przetarła ;),
    podkłady do przewijania w ilościach hurtowych - na początku dziecko wysrywa z siebie ilości niesamowite i do tego mocno cieknące i brudzące wszystko dookoła,
    tantum rosa,
    coś do odciągania gili typu frida katarek,
    windi - rurki w dupkę ratujące życie,
    Wasze dzieci będą zimowe to jakiś dobry krem np mustela w sztyfcie - jedyny chyba w którym nie ma wody na pierwszym miejscu w składzie,
    jakieś mm - kryzysy się zdarzają, akcje typu dziecko jadło przez 30 min a potem wszystko z siebie wylało i jest afera,
    probiotyk typu biogaja - pomaga na brzuch, pomaga na bolące pierdki budzące w nocy,
    I to wszystko na początek ;)
    potem czopki przeciwbólowe, camilia na zęby albo czopki viburcol, cebion, wapno w syropie, wit d z dha, warto mieć jakiś emolient do mycia i krem na dziwne suche miejsca np emolium krem specjalny czy inny tłusty badziew ;)
    I jeszcze każdej z Was się przyda co innego :D i co innego będzie hitem i kitem ale to co napisałam mieć warto ;)

Mam nadzieję, że się nie gniewacie że piszę ale Wasz wątek mi się akurat wyświetlił a wszystko mam na bieżąco ;)
    No i powodzenia dziewczyny!

tysiaa93, Tusiaa, vayn, vayn, As ieńka, Kri lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jest tu ktoś z rocznika 89 ?? bo jakoś nikt się nie chwalił :)

shimmer_lip ten krem mustela jak wygląda? :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie cieszę ze tych rzeczy aptekowych nie musze zamawiać :) bo tutaj i tak zapewne przepiszą swoje witaminki itp,jedyne co to podpaski kupie i chyba białego jelenia :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bangla.pl/opinie/p1199/mustela-bebe-sztyft-nawilzajacy-z-cold-cream
    O tak :)
    i jeszcze Wam coś powiem ;) pooglądajcie sobie filmiki Zawitkowskiego jak nosić dzieci i zmieniajcie maluchom strony w łóżeczku np raz w tygodniu żeby podchodzić i podnosić maluchy raz od jednej raz od drugiej strony. Nie potrzebne Wam asymetrie i inne pierdoły ;)
    i jeszcze raz przepraszam :) jakaś ciocia dobra rada się we mnie obudziła :D

tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA i jeszcze na masakryczne odparzenie maść tormentalum czyli tormentiol ale bez kwasu bornego czy jakoś tak ;)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja podaję rekę Brusi. Rocznik '88 - najlepszy :D No i mamy prawie ten sam termin porodu :P

Po wczorajszym kopaniu Ignasia dziś jest spokojnie. Ale ja za to jestem tak wypompowana. A dopiero wróciliśmy z SR i nic mi się nie chce... Jutro idę znowu na łupy do lumpka bo miałam trochę rzeczy na 56 ale pożyczyłam kumpeli, która właśnie urodziła i raczej prędko ich nie odzyskam więc coś muszę poszperać... Tym bardziej, że Synek raczej duży nie będzie.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to jestem prawdopodobnie rodzynkiem na naszym forum? :P jak sie nikt nie zgłosi z mojego rocznika to będę sie czułam wyróżniona hehe :D :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi bo my najlepsze jestesmy :P

Lexi150 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się tak nie chwalcie hehe ;D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia muszę Cię zmartwić rodzynkiem nie jesteś :P

Tuli cieszę się, że sie w końcu zameldowałaś - chyba sobie nie zdajesz sprawy jak się każdy martwił. Ciesz się, że listy nie mamy i nie sprawdzamy obecności :D

Madzia u mnie to samo, niby każdy wie, każdy rozumie.. ale przychodzi co do czego to też słucham, że kiedyś to baby w polu robiły a ja wielce leżeć muszę mimo, że od pół roku na zwolnieniu siedzę...

Rozstępy u mnie na cyckach. Mimo, że nie urosły. Tego nie rozumiem, by mi wyrosły dwa wielkie balony to bym im wybaczyła, no ale nic i pręgi się robią? :P

Jutro mam wizytę, jakiegoś doła złapałam że ta szyjka jesczze bardziej się skróciła. Chyba wolałabym żyć w błogiej nieświadomości niż zastanawiać się codzień w domu ile mm jej ubyło :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 21:46

tysiaa93, Tusiaa, tulipanna lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn jutro nam zameldujesz, że szyjka ani drgnęła ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak Tysia pisze :)

A ja w koncu zamówiłam sobie sukinke na świeta Juppiii :) w sklepach nic nie ma dosłownie nic dobrze ze jest fb itp :)

Dziewczyny ile kupujecie koszul nocnych ?? I czy któraś zamawiała z firmy Italian Fashion??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 22:54

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ja nie mam nic na święta. Chyba że się wcisne w coś z szafy. Powiem tak do karmienia nie mam koszuli z italian ale jeśli chodzi o inne rzeczy jak majtki koszulki piżamy to bardzo dobra jakośc.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ