X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apteka Gemini polecam :-)

natalica06, Tusiaa lubią tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila to i z ciebie jest Glucior, i z Gorgeous też hahaha :D

Na C&A online jest wyprzedaż 50%, może któraś skorzysta

Mila920, gorgeous lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekhm ekhm a co z tej apteki tak naprawdę trzeba mieć poza Wit d i k, czymś do odkażania i do pupy?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Ekhm ekhm a co z tej apteki tak naprawdę trzeba mieć poza Wit d i k, czymś do odkażania i do pupy?
    http://farmamama.blogujaca.pl/krotka-sciaga-co-kupic-w-aptece-przed-porodem/
    ja będę z tej listy korzystać

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    A ja 92! 92! :D prawie jak Tysia, czyli jestem jeszcze małoletnia :-D

Dziewczyny skad zamawialyscie wyprawke aptekową? Bo pamietam, że jedne z apteki jakiejś internetowej, a inne z allegro, dajcie dobre kobiety linka do sprawdzonego źródła :-)
    od Justinex ja :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam wit Di K ale w sprayu ze tylko jeden psik i juz załatwione. Bo połozna mowiła ze juz w szpitalu mamy obowiazek podawac witamine a tego szpital nie zapwenia. mam jeszcze na w razie co 6 kapsułek twist off z witD.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zamawialam z gemini, ale żadnych witamin ani nic dla dziecka nie kupowałam nam na SR mówiła ze pediatra po porodzie powie co potrzeba a w szpitalu wszystko co należy dziecko dostaje od nich

201602111680.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Waciki nasączone alkoholem do pępka - nic tak nie wysusza kikuta,
    hektolitry soli fizjologicznej,
    coś na wzdęcia - mogą być kolki, może ich nie być ale jak Ci dziecko ryczy drugą godzinę wieczorową mocno porą to nie będziesz szukać apteki,
    podkłady poporodowe - jednym się przydają bardziej innym mniej, najfajniejsze moim zdaniem są te z canpolu bo mają klej i nie latają po gaciach,
    linomag zielony - najlepszy na schodzącą pierwszą skórę,
    bepanthen do zadka,
    octenisept - własny poryty zadek można psikać i pępek ale waciki z alko lepsze ;),
    jałowe gaziki do przemywania oczu możecie wykreślić ;) są takie szorstkie że własnego oka bym tym nie przetarła ;),
    podkłady do przewijania w ilościach hurtowych - na początku dziecko wysrywa z siebie ilości niesamowite i do tego mocno cieknące i brudzące wszystko dookoła,
    tantum rosa,
    coś do odciągania gili typu frida katarek,
    windi - rurki w dupkę ratujące życie,
    Wasze dzieci będą zimowe to jakiś dobry krem np mustela w sztyfcie - jedyny chyba w którym nie ma wody na pierwszym miejscu w składzie,
    jakieś mm - kryzysy się zdarzają, akcje typu dziecko jadło przez 30 min a potem wszystko z siebie wylało i jest afera,
    probiotyk typu biogaja - pomaga na brzuch, pomaga na bolące pierdki budzące w nocy,
    I to wszystko na początek ;)
    potem czopki przeciwbólowe, camilia na zęby albo czopki viburcol, cebion, wapno w syropie, wit d z dha, warto mieć jakiś emolient do mycia i krem na dziwne suche miejsca np emolium krem specjalny czy inny tłusty badziew ;)
    I jeszcze każdej z Was się przyda co innego :D i co innego będzie hitem i kitem ale to co napisałam mieć warto ;)

Mam nadzieję, że się nie gniewacie że piszę ale Wasz wątek mi się akurat wyświetlił a wszystko mam na bieżąco ;)
    No i powodzenia dziewczyny!

tysiaa93, Tusiaa, vayn, vayn, As ieńka, Kri lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jest tu ktoś z rocznika 89 ?? bo jakoś nikt się nie chwalił :)

shimmer_lip ten krem mustela jak wygląda? :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie cieszę ze tych rzeczy aptekowych nie musze zamawiać :) bo tutaj i tak zapewne przepiszą swoje witaminki itp,jedyne co to podpaski kupie i chyba białego jelenia :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bangla.pl/opinie/p1199/mustela-bebe-sztyft-nawilzajacy-z-cold-cream
    O tak :)
    i jeszcze Wam coś powiem ;) pooglądajcie sobie filmiki Zawitkowskiego jak nosić dzieci i zmieniajcie maluchom strony w łóżeczku np raz w tygodniu żeby podchodzić i podnosić maluchy raz od jednej raz od drugiej strony. Nie potrzebne Wam asymetrie i inne pierdoły ;)
    i jeszcze raz przepraszam :) jakaś ciocia dobra rada się we mnie obudziła :D

tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA i jeszcze na masakryczne odparzenie maść tormentalum czyli tormentiol ale bez kwasu bornego czy jakoś tak ;)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja podaję rekę Brusi. Rocznik '88 - najlepszy :D No i mamy prawie ten sam termin porodu :P

Po wczorajszym kopaniu Ignasia dziś jest spokojnie. Ale ja za to jestem tak wypompowana. A dopiero wróciliśmy z SR i nic mi się nie chce... Jutro idę znowu na łupy do lumpka bo miałam trochę rzeczy na 56 ale pożyczyłam kumpeli, która właśnie urodziła i raczej prędko ich nie odzyskam więc coś muszę poszperać... Tym bardziej, że Synek raczej duży nie będzie.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to jestem prawdopodobnie rodzynkiem na naszym forum? :P jak sie nikt nie zgłosi z mojego rocznika to będę sie czułam wyróżniona hehe :D :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi bo my najlepsze jestesmy :P

Lexi150 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się tak nie chwalcie hehe ;D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia muszę Cię zmartwić rodzynkiem nie jesteś :P

Tuli cieszę się, że sie w końcu zameldowałaś - chyba sobie nie zdajesz sprawy jak się każdy martwił. Ciesz się, że listy nie mamy i nie sprawdzamy obecności :D

Madzia u mnie to samo, niby każdy wie, każdy rozumie.. ale przychodzi co do czego to też słucham, że kiedyś to baby w polu robiły a ja wielce leżeć muszę mimo, że od pół roku na zwolnieniu siedzę...

Rozstępy u mnie na cyckach. Mimo, że nie urosły. Tego nie rozumiem, by mi wyrosły dwa wielkie balony to bym im wybaczyła, no ale nic i pręgi się robią? :P

Jutro mam wizytę, jakiegoś doła złapałam że ta szyjka jesczze bardziej się skróciła. Chyba wolałabym żyć w błogiej nieświadomości niż zastanawiać się codzień w domu ile mm jej ubyło :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 21:46

tysiaa93, Tusiaa, tulipanna lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn jutro nam zameldujesz, że szyjka ani drgnęła ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak Tysia pisze :)

A ja w koncu zamówiłam sobie sukinke na świeta Juppiii :) w sklepach nic nie ma dosłownie nic dobrze ze jest fb itp :)

Dziewczyny ile kupujecie koszul nocnych ?? I czy któraś zamawiała z firmy Italian Fashion??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 22:54

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ja nie mam nic na święta. Chyba że się wcisne w coś z szafy. Powiem tak do karmienia nie mam koszuli z italian ale jeśli chodzi o inne rzeczy jak majtki koszulki piżamy to bardzo dobra jakośc.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ