Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia grupę krwi + przeciwciała robi się standardowo w każdej ciąży bez względu na grupę. Przynajmniej tak nam położna mówiła. Ja też mam + i badałam na początku przeciwciała.
Brusia a co jest dokładnie w tym zestawie? Ja kupiłam taki mniejszy 3 elementowy na wyjście ze szpitala ale ten Twój wygląda cudnie i może się skuszę.
Byłam dziś w smyku i hm ale jakoś nic nie wpadło mi w oko. -
dziewczyny piekne macie te ciuszki, wózek !
Ja dzisiaj zrobiłam 2 prania dla małegosusza sie a jutro kolejne pranie + prasowanie . Komoda nadal lezy nie złozona. <Mój mąz ma super ruchy . Moze nnie urodze zanim ja złozy.
Dostałam pismo z ZUsu i mam sie stawic na kontrolę z dokumentacja medyczna której oczywiscie nie mamMusiała któras z Was iśc na kontrole?
Model wózka mamy wybrany - bebetto flavio ale kolor bedziemy wybierac po 6 stycznia bo nowe maja wejść i mam nadzieje, że mega duzo nie zdrozeją
Jeju jakos nie moge uwierzyc że zaraz bedzie Sylwester i STYCZEŃ <wow> ale to zleciałoniedługo zaczniemy sie rozpakowywać .
Kubuś
-
Tusia w ciąży nie byłam na kontroli ale kiedyś mnie wzywali jak byłam na l4 dłuższym. Poszłam bez dokumentacji i nikt się nie czepiał. Ale lepiej mieć. Idź do swojego lekarza albo nawet do rejestracji i powiedz jaka sytuacja a lekarz wszystko udostępni.
-
Jest tak sliniak drapki czapka body na dl rękaw kaftanik pajac i polspiochy. Do tego mam taką biała milusia bluzę kombinezon i jest gotowy na wyjscie. Cieszę się bo wszystko w jedym temacie i kolorze nie trzeba będzie sobie dobierać.
Tusia a to poprostu musisz wziąć te wszystkie kartki z wizyt co dostajesz opisy plus trochę posapac postekac i tyle chyba. -
Tusia, dokumentacją medyczną jak dla mnie jest karta ciąży, wyniki badań itp. Czyli to co Ty masz zawsze jak idziesz do ginekologa. Tak mi się wydaje,że o to im chodzi.
madzia2526 ja nie robiłam. Nic mi lekarz nie mówił,że mam 2 raz robić. Robiłam przed pierwszą ciążą grupę krwi + przeciwciała i nic mi o powtórce nikt nie mówił. Może od lekarza zależy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:04
-
Łóżeczko, materac, przewijak i komplet pościeli kupiony!!!
Łóżeczko nawet już złożone stoi! Teraz tylko poprać wszystko i poprasować, skombinować torbę do szpitala i zapakować do niej wszystko, i będę gotowa.
L, Biedroneczka29, Lexi150, szara myszka, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie .
Z dzidzią wszystko dobrze , młoda waży już 2 kg i obróciła się już główką do wyjściaWidziałam na usg ja połyka wody płodowe, buziaczek slodki.
Ja mam niestety anemięMam dodatkowo łykać żelazo, magnez na ten brzuszek który twardnieje dosyć często i luteinę dopochwowo na skurcze. Ktg też miałam ale wyszło dobrze. Nastepna wizyta teraz za 2 tygodnie i tak już do końca.
Biedroneczka29, Lexi150, d84, tysiaa93, monjovika, As ieńka lubią tę wiadomość
-
gorgeous wrote:Łóżeczko, materac, przewijak i komplet pościeli kupiony!!!
Łóżeczko nawet już złożone stoi! Teraz tylko poprać wszystko i poprasować, skombinować torbę do szpitala i zapakować do niej wszystko, i będę gotowa.
gorgeous BRAWO TY
gorgeous lubi tę wiadomość
-
L - dziękuję!
Lexi - wstawię zdjęcia, ale jak "ubiorę" łóżeczko, a dzisiaj po tym wybieraniu wszystkiego już sił nie mam
Miałam zabrać się najpierw za pranie swoich ciuchów, ale chyba wezmę się za Jasia, bo potem będę narzekać, że jeszcze tego nie zrobiłam - moje poczekają.
-
L - ja tak samo od dwóch tygodni, a nawet troszkę dluzej chyba mam odstawiona luteinę bo powiedział gin ze teraz już się jej nie stosuje, na twardnienia mam sam magnez 3x2
zadzwonila dziś do mnie moja polozna ze zaprasza od nowego roku na ktg, fajnie bo zobaczę czy te moje twardnienia się będą pisać jako skurcze bo to tam wychodzi chybaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 20:24
-
nick nieaktualnyMamy wózek!!!
http://i1188.photobucket.com/albums/z406/marissith/th_woacutezek_zpswkhtiy4i.jpg
Wszystko stoi u teściów i się wietrzy
Dziewczyny jakie pieluchy kupujecie na początek (do szpitala)?tysiaa93, szara myszka, Tusiaa, Biedroneczka29, Lexi150, Zosia_wop, vayn lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam te pampers premium newborn 2-5 takie białe taka kompaktowa paczkę 22 szt jak coś się dokupi a taka duża to później się rozsypie jak się otworzy bo to sprasowane to mało miejsca zajmuje a po otwarciu robi się burdel a duża otwierać i przywozic po parę sztuk to też moim zdaniem bezsens.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 20:35
-
marissith wrote:Mamy wózek!!!
http://i1188.photobucket.com/albums/z406/marissith/th_woacutezek_zpswkhtiy4i.jpg
Wszystko stoi u teściów i się wietrzy
Dziewczyny jakie pieluchy kupujecie na początek (do szpitala)?
jaki to model?? chyba nam się tez podobal o ile to ten, pamiętam ze był bardzo lekki
my mamy z belli happy baby czy jakos tak 1 (3-5 chyba) z wycięciem na pepek, na razie dwie paczki po 40 pieluch mamy, jak się sprawdza to będziemy kontynuować
dziewczyny dodajcie do ulubionych hehe
https://www.youtube.com/watch?v=Q1rAPoeUELU
niektóre komentarze bardzo napawają nadzieja, bo jak czytam grudniowki jak one sa wyczerpane placzem dzieci to dobrze mieć rozne sposoby w zanadrzuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 20:41