X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith zamawiałaś w necie? mogę podpytać za ile, bo też chcę tego x-landera i poluję na najtańszą ofertę :)

201602111680.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupiłam dwie paczki tych Pampers premium newborn co są pakowane po 22 sztuki :-) przynajmniej mało miejsca zajmują a do szpitala będzie akurat :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara Myszka to xmove :) jest lekki i kompaktowy po złożeniu. Mąż z teściem już włożyli baterie do spacerówki i patrzyli jak mocno świecą ledy w podnóżku ;)
    Natalica kupiłam w hurtowni Kangurek stacjonarnie. Za 1999zł gondola + spacerówka + śpiworek zimowy do spacerówki + torba (moskitiera i folia przeciwdeszczowa w komplecie)

Chyba też kupimy pampers premium care, zaczniemy od rozmiaru 2, najwyżej mąż pojedzie kupić 1 jak te będą za duże

szara myszka lubi tę wiadomość

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to pierwsza fura naszego Ksieciunia

Widzialyscie takie fajne cos na ręce, zeby nie marzly? Bo ja pierwszy raz :-D. Od dawna miał być bebetto, ale zobaczyłam ten i się zakochałam! :-) macam go ciągle jak zboczeniec! :-)

Gdybym wsadzila do niego lalkę i poszła na spacerek to świadczyło by to o mnie bardzo źle? :-P haha

Dziwnie obrocilo mi zdjecie ;/ a wozek to Adamex Barletta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 14:30

marissith, monjovika, Biedroneczka29, tysiaa93, Bruśka, Lexi150, szara myszka, Zosia_wop, L, d84, vayn lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja właśnie widziałam ostatnio jak poszliśmy patrzec na wózki :) Wózeczek ładny :) my jednak zostajemy przy bebetto :)

No własnie myslę , że wezmę kartę. I z usg wydruki jak byłam prywatnie aa od lekarza nie będe nic brać. jak beda chcieli to sie sami zainteresują :) Napisali tez żeby wziąc nr konta bankowego a ja ostatnio chciałam żeby mi kasa wpływała na konto a nie przekazem pocztowym i może d;latego tez coś chcą...

Aa co do pampersów to ja mam beela happy 1 ale tez mam z dady 1 i wezmę do szpitala dadę bo mniejsze maja opakowania :) Mam nadzieje, że moje dziecię zmieśsci sie w 1 bo dwójek nie mam :D jedynie jedno opakowanie 3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:26

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku jakie bryki zakupy nie nadążam za Wami. Dziś miałam gości jutro nadrobie. Ciekawe co u naszej mamusi bliźniaków

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Mila ja właśnie widziałam ostatnio jak poszliśmy patrzec na wózki :) Wózeczek ładny :) my jednak zostajemy przy bebetto :)

No własnie myslę , że wezmę kartę. I z usg wydruki jak byłam prywatnie aa od lekarza nie będe nic brać. jak beda chcieli to sie sami zainteresują :) Napisali tez żeby wziąc nr konta bankowego a ja ostatnio chciałam żeby mi kasa wpływała na konto a nie przekazem pocztowym i może d;latego tez coś chcą...

Aa co do pampersów to ja mam beela happy 1 ale tez mam z dady 1 i wezmę do szpitala dadę bo mniejsze maja opakowania :) Mam nadzieje, że moje dziecię zmieśsci sie w 1 bo dwójek nie mam :D jedynie jedno opakowanie 3 :)

Tusia karta ciąży plus wyniki powinny wystarczyć. Chyba że Ci lekarz da ksero wizyt. Widzę że nie tylko mnie kontrolowali tylko do mnie to się pofatygowali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:39

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetto też piękny :-) dobrze że nie mieli na sklepie to nie miałam tak wielkiego problemu z wyborem, smoczek dluzej wybieralam, bo był taaaaaaki wybór, chyba ze 100 wzorow hehe :-)

Tusia nie chce Cię martwić, ale może Ci się opóźnić wypłata przez ta kontrolę.. Bo to bydlaki są :-P

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super fury :D

Biedroneczka przepiękne jest to zdjęcie!

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka cudne zdjęcie!!! Jak Ty ślicznie wyglądasz! Napatrzeć się nie mogę

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wypłata w moim przypadku była o tydzień przesunięta

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super fota.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka super zdjecie!! Będziecie mieli piekna pamiatke :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy wózeczek cudny!

Biedroncia wyglądasz jak modelka! :)

Mila też bym już chętnie na spacer z wózkiem poszła, nawet z pustym :P

Ja też kupiłam pampers te białe 1-22sztuki do szpitala, z babydream 1 i dady 2. Zobaczymy co Małemu podpasuje.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka piękna fotka... Śliczna po prostu...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn którym twardnieje brzuch - jak to u Was WYGLADA? bo mi czasem caly twardniał, czasem takie duże wybrzuszenie, a ostatnio często mam tak ze mam jakby dwie "gule" jedna przy pępku, a druga jakby z lewej strony brzucha, a reszta brzucha tez twarda ale nie az tak - tez macie takie wybrzuszenia rozne, czy po prostu Wam caly brzuch "staje"?

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn którym twardnieje brzuch - jak to u Was WYGLADA? bo mi czasem caly twardniał, czasem takie duże wybrzuszenie, a ostatnio często mam tak ze mam jakby dwie "gule" jedna przy pępku, a druga jakby z lewej strony brzucha, a reszta brzucha tez twarda ale nie az tak - tez macie takie wybrzuszenia rozne, czy po prostu Wam caly brzuch "staje"?
    Mi jak twardnieje brzuch, to calutki jest twardy. Jak poleżę, to przechodzi.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko świetna fotka !!! Szkoda, ze nie pomyslałam wcześniej o sesji.

Wózeczki ekstra :) Mila - tez myslalam zeby psa wsadzić i jechac swoim na spacer jak wariatka jakas :D

Wczoraj wyszliśmy na spacer ze znajomymi z małym dzieckiem i oni weszli do sklepu, a my zostaliśmy przed i tak sie śmialiśmy, ze jak patologia jedno w głębokim wózku, a z drugim juz w zaawansowanej ciazy :D (ps. maja bebetto i są bardzo zadowoleni)

Jutro lecę do hm po staniki do karmienia, boje sie przez neta kupować, bo nie wiem jak z rozmiarem teraz. No i moze jakis namiot na siebie kupie, bo dosłownie co założę to mi tak sie podciąga ze pipke widać :D

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:

Wcześniej twardnial mi partiami, ale tylko okolice pępka, albo z jednej albo z drugiej strony podobnie jak u Ciebie, a na dole miękki. Teraz juz większość robi sie twardy cały i czuje ze oddechu złapać nie moge. Czasem jeszcze wybrzuszy sie tylko z jednej strony, ale juz rzadko. Z tego stwierdzam, ze to chyba postępuje z czasem :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zazwyczaj tez caly twardnieje ale kilka razy się ostatnio zdarzylo ze tak partiami tez ;/ tak partiami szybciej przechodzi jak zmienie pozycje albo się poloze

jestem ciekawe czy te twardnienia zapiszą się na ktg, po nowym roku pojde na pierwsze :)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ