X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Bebetto też piękny :-) dobrze że nie mieli na sklepie to nie miałam tak wielkiego problemu z wyborem, smoczek dluzej wybieralam, bo był taaaaaaki wybór, chyba ze 100 wzorow hehe :-)

Tusia nie chce Cię martwić, ale może Ci się opóźnić wypłata przez ta kontrolę.. Bo to bydlaki są :-P

No właśnie się zastanawiam czy to wstrzymaja bo kontrolę mam 11 stycznia a zwolnienie do 14 stycznia więc może będą laskawi :) myślałam że mnie nie będą wzywać a tu taka niespodzianka :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Mi zazwyczaj tez caly twardnieje ale kilka razy się ostatnio zdarzylo ze tak partiami tez ;/ tak partiami szybciej przechodzi jak zmienie pozycje albo się poloze

jestem ciekawe czy te twardnienia zapiszą się na ktg, po nowym roku pojde na pierwsze :)

Myszko mi położna mówiła że jak się wybrzusza z jednej strony a reszta mięciutka to znaczy że to dziecko się wypina. Mi dzisiaj tal cały dzień jak nie z jednej to z drugiej. A wtedy reszta mieciuska. Jak twardnieje to też tchu złapać nie mogę i pot mnie zalewa.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    No właśnie się zastanawiam czy to wstrzymaja bo kontrolę mam 11 stycznia a zwolnienie do 14 stycznia więc może będą laskawi :) myślałam że mnie nie będą wzywać a tu taka niespodzianka :/

U mnie kontrol 25 l4 było do końca miesiąca i kasę dostałam o tydzień później niż zawsze

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • L Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

Biedronka zdjecie super:-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie Wy widzicie to zdjęcie Biedroneczki? Bo ja jakaś nie powiem jaka jestem i go nie widzę :( Biedroneczka, pomóż hehe.

Myszka- dokładnie tak jak napisała Madziarka - jak mi się robią dwie gule- to dziecko pewnie nogę i rękę wypina jednocześnie:) A jak twardnieje to po całości ... Jeżeli to bardzo Cie nie boli to nie nakręcaj się zbytnio w miarę możliwości - bo w sumie gdyby nie forum - to nie wiedziałabym , że to twardnienie to jakiś niepokojący objaw. I żyła bym z tym w niewiedzy :) Mój wczoraj tak dawał w dole brzucha , kopał albo po wątrobie albo po czymś innym bo nieprzyjemne to było. Jednocześnie fajne i nie fajne :)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierdoniu fota magiczna... taka inna... zero flegmatyki sama ekspresja :)

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) nie moge sie doczekać reszty zdjec :)

Kri juz usunęłam post i dlatego nie widzisz,myslalam ze juz wszystkie widziały i zlikwidowałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 09:57

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdjęcie super, aż żałuję że sama nie mam, ale zrobił mi się taki cellulit na tyłku i udach że szok i wstyd to uwieczniać...

idę dziś kupić podkolanówki anty-żylakowe, bo mi się 1 żyła na łydce nie podoba i mam nadzieję że się nie przeistoczy w żylaka,tak zapobiegawczo.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do twardnienia brzucha, to moja lekarka powiedziała mi ze do 8 razy dziennie to jest to normalne, oczywiście nie dopytałam co robić jak sie to zdarza cześciej.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dzisiaj lecę do fryzjera ostatni raz przed porodem :)
    dana222 wrote:
    Co do twardnienia brzucha, to moja lekarka powiedziała mi ze do 8 razy dziennie to jest to normalne, oczywiście nie dopytałam co robić jak sie to zdarza cześciej.
    Brać magnez, pić dużo wody i leżeć. Chyba, że twardnienia są regularne np. co 10 min to jechać do szpitala.

• Kri Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Dzięki dziewczyny :) nie moge sie doczekać reszty zdjec :)

Kri juz usunęłam post i dlatego nie widzisz,myslalam ze juz wszystkie widziały i zlikwidowałam :)
    Buuuu :( no trudno . jakoś przeżyję. A robią wam się pajączki ? ja mam na brzuchu i nogach nawet sporo i nie wiem czy mogę jakoś na to poradzić i czy to cholerstwo zniknie kiedyś ?!

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    zdjęcie super, aż żałuję że sama nie mam, ale zrobił mi się taki cellulit na tyłku i udach że szok i wstyd to uwieczniać...

a fotoSZOP to myślisz że od czego jest... daj spokój ... na takiej sesji byłabyś bardziej nieskazitelna niż przed ciążą :P

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Mamy wózek!!! :D
    http://i1188.photobucket.com/albums/z406/marissith/th_woacutezek_zpswkhtiy4i.jpg
    Wszystko stoi u teściów i się wietrzy :)

Dziewczyny jakie pieluchy kupujecie na początek (do szpitala)?

Świetna fura! :) Ja biorę Dadę 2-5kg, ale mam jeszcze w razie czego Babydream 2-5kg i pewnie kupię małe opakowanie Pampersa dla noworodków.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to może być dzidzia takie duże z obu stron. Zapytam gina w poniedziałek.

Dziewczyny poryczalam sie dzis, przyszlo łóżeczko. Zamówiliśmy białe, otwieram pudlo a tam bialy-dąb sonoma pomieszane!! Nienawidzę tego koloru! Oczywiście juz to pozglaszalam żeby wymienili albo wzięli i oddali kasę na ich koszt, niby nic ale tak juz sie cieszylam :-(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pieluchy też zakupię Dadę, parę groszy można zaoszczędzić, tym bardziej że plan jest co najmniej 2-letni :P
    Nie będę kupowała nic więcej z innych firm. Teraz sklepy pootwierane są długo i wszystko można zakupić od ręki.

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na maila mi przyszło Smyk -80 i 5-10-15 niby -60

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 - macie podobną furę do naszej :) też mamy uchwyt na kubek/butelkę, a mufki mam nawet dwie :P

Mila920 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za godzinkę wychodzę do fryzjera. Ostatni raz farbowalam włosy chyba w 4 miesiacu szamponetka i powiem Wam że doszłam do koloru naturalnego bo mam bardzo krótkie włosy. Muszę ibcinac bo i tak myje codziennie a im dłuższe tym większa czarownica że mnie poza tym strasznie mi wypadaly. Tak więc z naturalnej bardzo jasnej blondynki stałam się ciemna ;-) naturalnie. Ledwo żyję dziewczyny. Brzuch mam cały twardy ciągle chyba dlatego że nie jest jakiś duży. Mały się rusza zaraz wezmę magnez profilatycznie bo wczoraj to zrobiłam na pieszo z 9-10 km.Ale te ostatnie dwa trzy dni to mały albo tak podrosl bo rozpycha się niemilisiernie aż przyjemne to nie jest. 7 wizyta więc wytrzymamy. A dziś też trochę od rana posprzatalam odkurzalam pranie zrobiłam i teraz jeszcze do fryzjera i zapewne coś po drodze się zachaczy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Kri specjalnie dla ciebie :)

Taryrary ja też nie widziałam :P Śliczne zdjęcie <3
    Młoda aż czkawki dostała, pewnie opierdziel za to że ja takich nie zrobiłam :/

Mi jak brzuch twardnieje to robi się cały twardy i wydęty - jakbym w brzuchu miała jednego wielkiego gaza za przeproszeniem.
    Myszka co do tych "gul" jesteś pewna że to nie młody? Moja leży poprzecznie i ja mam 2 gule cały czas po bokach, ew jedną przy pępku bo główką "jeździ po brzuchu", dupcia zawsze zostaje w biodrze :P

Piękne wózki dziewczyny

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia Ty się nie przeciążaj! Ale do fryzjera to bym sama poszła. Tylko moje teraz takie krótkie że szkoda bardziej ścinać.

Mam ambitny plan zrobić w tym tyg kilka fotek z brzuchem na pamiątkę. Na sesję się nie wybieram bo wolę zainwestować w taką rodzinną po urodzeniu Małego, ale przecież zawsze samemu można coś pokombinować :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ