X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to te co nie widziały to niech patrzą :) ja u fryzjera byłam na ombre i jakos mnie nie powaliło i do tego obcięła mi za duzo włosy a na sesje wlasnie chciałam zostawić dłuższe No ale trudno :/

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka piekne zdjęcie :)

Jesli chodzi o twardnienia to mi tez robia sie dwie gule i do tego pępek wklęsniety i ciezko się oddycha :( Nie raz chciałam wymacać czy cały jest twardy ale różnie bywa raz na dole twardy, raz miękki na górze tak samo :P i do tego musze lecieć siku bo wydaje mi sie że mi się chce a puszczam nie raz pare kropelek :) Póki co nie przejmuje sie tym.

Mały coraz bardziej sie wypycha. Biedactwo ma mało juz miejsca. Nie wazne dla niego czy siedzę, leże czy stoję :) jeżdzi swoimi łapkami po sciankach brzucha :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy dada są ok :) Sama stosowałam i teraz też je będę kupować. Chusteczki też. Najbardziej zielone mi podeszły. Te lawendowe za mocno dla mnie pachną.

Ach.. ja to mogę teraz powspominać tylko jak się na taki wózek czekało :)
    Fajne macie pojazdy :)

Biedroneczka zazdroszczę sesji, super pamiątka :)

Ja też mam takie jakby czasem 2 gule ale zakładam,że to maluch się tak wypina bo zaraz jak się położę to się to zmienia. Mój mały chyba poszalał ostatnio bo mam wrażenie,że się inaczej przekręcił i nie jest główką w dół. Choć może mi się wydaje i on się tak wyginać umie. Nie jestem w stanie czasem ogarnąć co jest ręką, nogą, głową i pupą a kiedy wypina plecy do tego jeszcze... to już nic nie wiem :)

201602171662.png201311165165.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Taryrary ja też nie widziałam :P Śliczne zdjęcie <3
    Młoda aż czkawki dostała, pewnie opierdziel za to że ja takich nie zrobiłam :/

Mi jak brzuch twardnieje to robi się cały twardy i wydęty - jakbym w brzuchu miała jednego wielkiego gaza za przeproszeniem.
    Myszka co do tych "gul" jesteś pewna że to nie młody? Moja leży poprzecznie i ja mam 2 gule cały czas po bokach, ew jedną przy pępku bo główką "jeździ po brzuchu", dupcia zawsze zostaje w biodrze :P

Piękne wózki dziewczyny

hm w sumie vayn jak to opisujesz to by pasowalo, bo mam dokładnie tak samo - przy pępku wieksza gula (jakby glowa) a nad biorem w boku trochę mniejsza, a Tobie się te wybrzuszenia ruszają? bo u mnie sa twarde jak kamien, wlasnie tak jak na twardnieniu ;/ Dziwne, sama nie wiem. Czasem mi stope wystawi albo cos i wtedy czuje ze to on, czasem ja chwyce, na chwile ucieknie ale znowu ja poda na przykład ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka zależy jak się ułoży, zazwyczaj tylko wystawi główkę. Przepływa w inne miejsce jak ja zmieniam pozycję. Wystarczy, że wstanę to ucieka z pępka i leży z boku. Jak się rozpychać zaczyna to się boję, że mi pępek rozerwie bo tam leży :/
    Jeśli czujesz tylko kamień, a obok możesz normalnie brzuszka dotknąć - jest miękki to napewno któraś część bobo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 12:34

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze to wlasnie dokładniej obczaic jak mi się znowu tak zrobi :):)

Ale mnie dziś zasmucilo to lozeczko :( Odpisali bardzo fachowo, odbiorą na swój koszt i mogę wymienić albo oddac i nie będzie problemu. Ale już się cieszyłam ze w sylwestra zlozymy bo maz ma wolne :(

Zastanawiam się czy oddac czy wymieniac bo to drewno mi się jakies liche wydaje, tzn nie ma cudow wiadomo za 200zl, a po drugie ta barierka jest na gotowo zlozona i wydaje mi się jakas taka krotka, boje się ze będzie niskie to lozeczko, mimo ze wzielam najdluzsze od ziemi do końca barierki jakie znalazłam na allegro, bo na takim mi zalezalo bo my wysocy a przewijak będzie na lozeczku. To ma 86cm - wyższych nie znalazłam ;/
    A wasze tak od ziemi do końca barierki ile maja, wiecie??

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba standardowa wysokość. Z ciekawości przełożyłam przewijak na łóżeczko - przy moich 178cm jest ok, bardziej mnie przeraża wyciąganie małej z łóżeczka bo już teraz mnie plecy bolą jak coś muszę wyjąć z tego bałaganu :P

• Cherry Red Nowa

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo proszę przyszłe mamy o wypełnienie anonimowej ankiety dotyczącej stanu wiedzy kobiet w ciąży na temat żywności funkcjonalnej :) poniższa ankieta ma formę testu :) dzięki czemu będziecie Panie mogły sprawdzić co wiecie na temat tej nowej żywności jak również dowiedzieć się czegoś nowego w tym temacie

Zapraszam i dziękuję za każdą udzieloną odpowiedź :)

link:
    http://www.survio.com/survey/d/A8P9P2V9I2U9T6K7K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 13:37

Cherry Red
  • d84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a macie już wypukłe pępki i linea negra??
    ja ani jednego ani drugiego.

co do pieluch to mam 2 opakowania po 20 parę szt z BabyDream i Pampersa,kupię jeszcze tą z Biedry i obczaję, które dla nas są najlepsze.

brzuch jak mi twardnieje to cały

tulipanna lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się pępek taki dziwny zrobił i blizne po laparoskopii widać teraz ale jeszcze jest płaski. Linea mam ale bardziej widoczna pod pępkiem.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam wypukly pepek i linie tez ale na szczęście taka delikatna, jasniutka

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak lini a pępek tak jakby się rozchodzil. Tzn miałam taki ładny równy do środka a żadna gula się z niego nie zrobiła w sensie ze wyskoczyl tylko jakby się splycal i rozciagal. Już nie jest taki piękny :-(. No a lini nie mam żadnej.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opłaca się wziac te chusteczki pampersa za 26,99 za 6 opakowań bo jeszcze mam kod na 5 zł to by wyszło za 21,99 już zgłupiałam.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam i linie która równo noe idzie i pępek równy z brzuszkiem :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój pępek jest brązowy, czasem wręcz czarny! Już pominę fakt, że cały brzuch i piersi w zielonych/niebieskich żyłach. Póki co jeszcze nie wylazł, ale niewiele mu brakuje. Linia u mnie już od hoho, bardziej widoczna nad pępkiem :P

Brusia warto z kodem, ja kupowałam w Lidlu, 4 op za 16.99 były na wyprzy :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wezmę bo 6 paczek to się przyda. Choć juz tego ogrom mam ale kody do końca roku są więc trzeba zużyć. Z tych mokrych chustek to mam pampersy, dady, i cleanic i dokupie jeszcze te pampersiaki. A z pampwrsow to mam te orginalne jedno opakowanie dady jedne te z rosmana ale one wszystkie są 2-5 kg i dużą paczkę belli ale już 3-6 kg.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi pępuszek pomału wychodzi :D I strasznie mi się taki podoba. Linea nie wyszła, jedyne co to żyły bardzo mam widoczne no i wokół pępka jest taka ciut ciemniejsza otoczka, trochę jakby żółta.

Brusia a ile dałaś za tą swoją wyprawkę? Bo na stronce jest po 90 zł. Trochę drogo. Jutro zobaczę jeszcze w sklepie ile kosztuje.

Lecę rano do laboratorium zrobić próby wątrobowe bo tak mnie od kilku dni dłonie swędzą, że się martwię czy to nie cholestaza. :/

Nie mogę przestać macać mojego wózka :D Zgłupiałam na jego punkcie :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    A mi pępuszek pomału wychodzi :D I strasznie mi się taki podoba. Linea nie wyszła, jedyne co to żyły bardzo mam widoczne no i wokół pępka jest taka ciut ciemniejsza otoczka, trochę jakby żółta.

Brusia a ile dałaś za tą swoją wyprawkę? Bo na stronce jest po 90 zł. Trochę drogo. Jutro zobaczę jeszcze w sklepie ile kosztuje.

Lecę rano do laboratorium zrobić próby wątrobowe bo tak mnie od kilku dni dłonie swędzą, że się martwię czy to nie cholestaza. :/

Nie mogę przestać macać mojego wózka :D Zgłupiałam na jego punkcie :)

Lexi ja cały czas bujam maskotki które synek dostał na święta ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 15:14

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśia zaraz Ci te chusteczki uciekną :)

A mnie dopadł katar i coś mnie gardło boli. Kurację czosnkiem włączyłam...

Linea też mi nie wyszła, pępek jeszcze nie wypchnięty ale coraz bardziej płaski się robi :)

201602171662.png201311165165.png
  • L Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Opłaca się wziac te chusteczki pampersa za 26,99 za 6 opakowań bo jeszcze mam kod na 5 zł to by wyszło za 21,99 już zgłupiałam.

Opłaca się .
    Tylko jeśli chodzi o kosmetyki pampersy czy właśnie mokre chusteczki pamiętajcie mamuśki, że mogą wasze maleństwa uczulić. Więc może lepiej nie kupować na zapas.

tulipanna lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ