Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazdroszczę!!!!szara myszka wrote:Ja na szczęście chodze do łazienki w nocy max raz, a czasem w ogole wiec jest dobrze

Ja się jakos bardziej niż wcześniejszego porodu (ale nie za bardzo - po 37tyg. mogę już rodzic) to boje się wlasnie przenoszenia, tym bardziej ze mam duza dzidzie. Pod 37 już bym mogla rodzic;)
-
nick nieaktualnyWitam Was dziewczynki,
Ja juz od tygodnia w szpitalu, jest w miare ok, dobrze karmia, wspollokatorki mile wiec nie mam na co narzekac. Po wczorajszym usg gwiazdki waza 2300 i 2400. A ja wygladam juz jak smok
W poniedzielek dowiem sie co i jak bo bedzie moja lekarka, ale tak sobie licze ze do skonczonego 36 tyg zostalo mi 9 dni i wtedy najprawdopodobniej cesarka
) juz nie moge sie doczekac
Doti87, madzia.rka, Lexi150, d84, szara myszka, marissith, Kri, lula.91, tulipanna lubią tę wiadomość
-
MamaNieMama wrote:Witam Was dziewczynki,
Ja juz od tygodnia w szpitalu, jest w miare ok, dobrze karmia, wspollokatorki mile wiec nie mam na co narzekac. Po wczorajszym usg gwiazdki waza 2300 i 2400. A ja wygladam juz jak smok
W poniedzielek dowiem sie co i jak bo bedzie moja lekarka, ale tak sobie licze ze do skonczonego 36 tyg zostalo mi 9 dni i wtedy najprawdopodobniej cesarka
) juz nie moge sie doczekac
Kurcze to już?! Trzymam kciuki aby wszystko poszło po twojej myśli MamaNie Mama. Dziewczynki wagę mają ładną jak na ten czas. Wszystko wskazuje na to , że będziesz pierwszą rozpakowaną lutową mamusią
-
Magdalena87 wrote:Hejo dziewczyny dawno nie odzywałam się,jestem po dzisiejszej wizycie u gina i moja szyjka macicy skróciła się do 10mm;/ maleństwo strasznie chce wyjść już a jak tam wasze szyjki się miewają???
U mnie szyjka ok. 10 mm to bardzo mało ? To teraz pewno masz dużo odpoczywać, bo chyba nie szpital ?
-
Zapomniały o nasmadzia.rka wrote:Nasza Tulipanna i Evans też się gdzieś zapodzialy

Magdalena to szyjka już króciutka... I co teraz?
Mi gin już teraz nie podaje długości szyjki, tylko mówi że jest zamknięta.
Na tym etapie maluchy są bezpieczne ale wiadomo, że im dłużej w brzuszku tym lepiej. -
Magdalena ja na temat mojej szyjki nic nie wiem. lekarz w ogóle mi jej nie mierzył. także chodze w niewiedzy

Co do snu to ja tez średnio spię
budze sie w nocy na siku chyba ze 4 razy 
Krocze tez mnie boli jak cały dzień an nogach jestem. W ogóle nieprzyjemne uczucie.
Mi tez się wydaję, że jakoś szybciej urodzę. Chciałabym gdzies pod koniec stycznia w ostatnim tyg
ale jak to bedzie to zobaczyumy 
Mama super już niedługo bedziesz tulic kruszynki w ramionach
Ty już bedziesz wiedzieć jak obchodzić sie z dzieciaczkami a my bedziemy jeszcze ciężarówkami
Kubuś

-
Magdalena87 wrote:Hejo dziewczyny dawno nie odzywałam się,jestem po dzisiejszej wizycie u gina i moja szyjka macicy skróciła się do 10mm;/ maleństwo strasznie chce wyjść już a jak tam wasze szyjki się miewają???
O rety założyli pessar czy w szpitalu Cie trzymają?? Czy zalecili leżenie i tyle. Ja ostatnio nie wiem dokładnie bo nie mówił ale wcześniej były 42 a teraz po nowym roku wizyta to się wypowiem.
-
Lekarz kazał leżeć i oby jeszcze dwa tyg wytrzymać ale mały jest już bardzo nisko mam brać utrageston w Polsce to chyba luteina nawet 3xdziennie jeszcze przez 10 dni i wstępnie mam 12 stycznia wizytę a jak nie to spotykam się z moim lekarzem na porodówce.. ogólnie to z maleństwem wszystko ok tylko chce już wychodzić
-
Skoro tak, to dupa na łóżko i tylko leżenieMagdalena87 wrote:Lekarz kazał leżeć i oby jeszcze dwa tyg wytrzymać ale mały jest już bardzo nisko mam brać utrageston w Polsce to chyba luteina nawet 3xdziennie jeszcze przez 10 dni i wstępnie mam 12 stycznia wizytę a jak nie to spotykam się z moim lekarzem na porodówce.. ogólnie to z maleństwem wszystko ok tylko chce już wychodzić

Wytrzymajcie jak najdłużej
-
Bruśka wrote:O rety założyli pessar czy w szpitalu Cie trzymają?? Czy zalecili leżenie i tyle. Ja ostatnio nie wiem dokładnie bo nie mówił ale wcześniej były 42 a teraz po nowym roku wizyta to się wypowiem.
Byłam na wizycie 8 grudnia to szyjka miała 26mm a teraz 10mm, leżakowanie w domku i leki, dobrze,że juz ciuszki mam naszykowane coś tak czułam,że będę leżakować. -
ja też śpię do d... i to od początku ciąży. Ostatnio budzę się ok 4 idę do wc potem na tv na 2h i znowu spać do ok 8,30, i chyba tak zostanie bo dziecię jest aktywne ok 2 w nocy oraz 4-6.
szyjka mi się troszkę skróciła, i 21/12 miała ok 3,5cm.
Ja też się bardziej boję przenoszenia i ciągłej schizy czy wszystko ok, czy wody nie zielone itp.
17/2/2016 B
11/3/2018 I