X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Ja na szczęście chodze do łazienki w nocy max raz, a czasem w ogole wiec jest dobrze :D

Ja się jakos bardziej niż wcześniejszego porodu (ale nie za bardzo - po 37tyg. mogę już rodzic) to boje się wlasnie przenoszenia, tym bardziej ze mam duza dzidzie. Pod 37 już bym mogla rodzic;)
    Zazdroszczę!!!!

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja panie to mam straszne. Kolo trzeciej zasypiam po szklance mleka najczęściej i budzę się co godzinę na siku. Chodzę potem nieprzytomna.
    Ja też mam schizy co do porodu myślę że 7/01 dowiem się co i jak.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki,
    Ja juz od tygodnia w szpitalu, jest w miare ok, dobrze karmia, wspollokatorki mile wiec nie mam na co narzekac. Po wczorajszym usg gwiazdki waza 2300 i 2400. A ja wygladam juz jak smok ;)
    W poniedzielek dowiem sie co i jak bo bedzie moja lekarka, ale tak sobie licze ze do skonczonego 36 tyg zostalo mi 9 dni i wtedy najprawdopodobniej cesarka :)) juz nie moge sie doczekac

Doti87, madzia.rka, Lexi150, d84, szara myszka, marissith, Kri, lula.91, tulipanna lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mogę wam oddać troszkę snu haha :D

MamaNieMama o kurcze, to już niedługo, ale super :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamanieMama ale zazdroszczę że ponad tydzień i będziesz miała swoje dwa skarby obok siebie :-) super :-) :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama już się martwilam o Ciebie bo cisza taka. Ale super ze dzieciolki rosną zdrowo i już niedługo się będziecie przytulać. :-*

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Tulipanna i Evans też się gdzieś zapodzialy

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • L Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Witam Was dziewczynki,
    Ja juz od tygodnia w szpitalu, jest w miare ok, dobrze karmia, wspollokatorki mile wiec nie mam na co narzekac. Po wczorajszym usg gwiazdki waza 2300 i 2400. A ja wygladam juz jak smok ;)
    W poniedzielek dowiem sie co i jak bo bedzie moja lekarka, ale tak sobie licze ze do skonczonego 36 tyg zostalo mi 9 dni i wtedy najprawdopodobniej cesarka :)) juz nie moge sie doczekac

Kurcze to już?! Trzymam kciuki aby wszystko poszło po twojej myśli MamaNie Mama. Dziewczynki wagę mają ładną jak na ten czas. Wszystko wskazuje na to , że będziesz pierwszą rozpakowaną lutową mamusią ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Serio tak słabo niektóre śpicie? Mogę się zamienić, bo jak zapadnę w śpiączkę to na 10/11 godzin i nawet pęcherz mi wtedy nie dokucza, cud :P

Ja też tak chce !!!! :-)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny dawno nie odzywałam się,jestem po dzisiejszej wizycie u gina i moja szyjka macicy skróciła się do 10mm;/ maleństwo strasznie chce wyjść już a jak tam wasze szyjki się miewają???

6bf940ceba.png
  • L Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Hejo dziewczyny dawno nie odzywałam się,jestem po dzisiejszej wizycie u gina i moja szyjka macicy skróciła się do 10mm;/ maleństwo strasznie chce wyjść już a jak tam wasze szyjki się miewają???

U mnie szyjka ok. 10 mm to bardzo mało ? To teraz pewno masz dużo odpoczywać, bo chyba nie szpital ?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Nasza Tulipanna i Evans też się gdzieś zapodzialy
    Zapomniały o nas :P

Magdalena to szyjka już króciutka... I co teraz?
    Mi gin już teraz nie podaje długości szyjki, tylko mówi że jest zamknięta.
    Na tym etapie maluchy są bezpieczne ale wiadomo, że im dłużej w brzuszku tym lepiej.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja na temat mojej szyjki nic nie wiem. lekarz w ogóle mi jej nie mierzył. także chodze w niewiedzy :P

Co do snu to ja tez średnio spię :( budze sie w nocy na siku chyba ze 4 razy :/

Krocze tez mnie boli jak cały dzień an nogach jestem. W ogóle nieprzyjemne uczucie.
    Mi tez się wydaję, że jakoś szybciej urodzę. Chciałabym gdzies pod koniec stycznia w ostatnim tyg :) ale jak to bedzie to zobaczyumy :)

Mama super już niedługo bedziesz tulic kruszynki w ramionach :) Ty już bedziesz wiedzieć jak obchodzić sie z dzieciaczkami a my bedziemy jeszcze ciężarówkami :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:

O rety założyli pessar czy w szpitalu Cie trzymają?? Czy zalecili leżenie i tyle. Ja ostatnio nie wiem dokładnie bo nie mówił ale wcześniej były 42 a teraz po nowym roku wizyta to się wypowiem.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz kazał leżeć i oby jeszcze dwa tyg wytrzymać ale mały jest już bardzo nisko mam brać utrageston w Polsce to chyba luteina nawet 3xdziennie jeszcze przez 10 dni i wstępnie mam 12 stycznia wizytę a jak nie to spotykam się z moim lekarzem na porodówce.. ogólnie to z maleństwem wszystko ok tylko chce już wychodzić:)

6bf940ceba.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dobrze ze jest ok martwiłam się co tam u Was. A dziewczynki to już duże pannice. Już niedługo będziemy miały nasze pierwsze forumowe dzidziolki;-)

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Lekarz kazał leżeć i oby jeszcze dwa tyg wytrzymać ale mały jest już bardzo nisko mam brać utrageston w Polsce to chyba luteina nawet 3xdziennie jeszcze przez 10 dni i wstępnie mam 12 stycznia wizytę a jak nie to spotykam się z moim lekarzem na porodówce.. ogólnie to z maleństwem wszystko ok tylko chce już wychodzić:)
    Skoro tak, to dupa na łóżko i tylko leżenie :D Wytrzymajcie jak najdłużej :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    O rety założyli pessar czy w szpitalu Cie trzymają?? Czy zalecili leżenie i tyle. Ja ostatnio nie wiem dokładnie bo nie mówił ale wcześniej były 42 a teraz po nowym roku wizyta to się wypowiem.

Byłam na wizycie 8 grudnia to szyjka miała 26mm a teraz 10mm, leżakowanie w domku i leki, dobrze,że juz ciuszki mam naszykowane coś tak czułam,że będę leżakować.

6bf940ceba.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Skoro tak, to dupa na łóżko i tylko leżenie :D Wytrzymajcie jak najdłużej :)
    Dupsko już leżakuje wygodnie w łóżeczko:)))) mężuś zestresowany że jeszcze łóżeczko nie złóżone hehhee

6bf940ceba.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też śpię do d... i to od początku ciąży. Ostatnio budzę się ok 4 idę do wc potem na tv na 2h i znowu spać do ok 8,30, i chyba tak zostanie bo dziecię jest aktywne ok 2 w nocy oraz 4-6.

szyjka mi się troszkę skróciła, i 21/12 miała ok 3,5cm.

Ja też się bardziej boję przenoszenia i ciągłej schizy czy wszystko ok, czy wody nie zielone itp.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ