Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
szara myszka wrote:Ja na szczęście chodze do łazienki w nocy max raz, a czasem w ogole wiec jest dobrze
Ja się jakos bardziej niż wcześniejszego porodu (ale nie za bardzo - po 37tyg. mogę już rodzic) to boje się wlasnie przenoszenia, tym bardziej ze mam duza dzidzie. Pod 37 już bym mogla rodzic;) -
nick nieaktualnyWitam Was dziewczynki,
Ja juz od tygodnia w szpitalu, jest w miare ok, dobrze karmia, wspollokatorki mile wiec nie mam na co narzekac. Po wczorajszym usg gwiazdki waza 2300 i 2400. A ja wygladam juz jak smok
W poniedzielek dowiem sie co i jak bo bedzie moja lekarka, ale tak sobie licze ze do skonczonego 36 tyg zostalo mi 9 dni i wtedy najprawdopodobniej cesarka) juz nie moge sie doczekac
Doti87, madzia.rka, Lexi150, d84, szara myszka, marissith, Kri, lula.91, tulipanna lubią tę wiadomość
-
MamaNieMama wrote:Witam Was dziewczynki,
Ja juz od tygodnia w szpitalu, jest w miare ok, dobrze karmia, wspollokatorki mile wiec nie mam na co narzekac. Po wczorajszym usg gwiazdki waza 2300 i 2400. A ja wygladam juz jak smok
W poniedzielek dowiem sie co i jak bo bedzie moja lekarka, ale tak sobie licze ze do skonczonego 36 tyg zostalo mi 9 dni i wtedy najprawdopodobniej cesarka) juz nie moge sie doczekac
Kurcze to już?! Trzymam kciuki aby wszystko poszło po twojej myśli MamaNie Mama. Dziewczynki wagę mają ładną jak na ten czas. Wszystko wskazuje na to , że będziesz pierwszą rozpakowaną lutową mamusią
-
Magdalena87 wrote:Hejo dziewczyny dawno nie odzywałam się,jestem po dzisiejszej wizycie u gina i moja szyjka macicy skróciła się do 10mm;/ maleństwo strasznie chce wyjść już a jak tam wasze szyjki się miewają???
U mnie szyjka ok. 10 mm to bardzo mało ? To teraz pewno masz dużo odpoczywać, bo chyba nie szpital ?
-
madzia.rka wrote:Nasza Tulipanna i Evans też się gdzieś zapodzialy
Magdalena to szyjka już króciutka... I co teraz?
Mi gin już teraz nie podaje długości szyjki, tylko mówi że jest zamknięta.
Na tym etapie maluchy są bezpieczne ale wiadomo, że im dłużej w brzuszku tym lepiej. -
Magdalena ja na temat mojej szyjki nic nie wiem. lekarz w ogóle mi jej nie mierzył. także chodze w niewiedzy
Co do snu to ja tez średnio spiębudze sie w nocy na siku chyba ze 4 razy
Krocze tez mnie boli jak cały dzień an nogach jestem. W ogóle nieprzyjemne uczucie.
Mi tez się wydaję, że jakoś szybciej urodzę. Chciałabym gdzies pod koniec stycznia w ostatnim tygale jak to bedzie to zobaczyumy
Mama super już niedługo bedziesz tulic kruszynki w ramionachTy już bedziesz wiedzieć jak obchodzić sie z dzieciaczkami a my bedziemy jeszcze ciężarówkami
Kubuś
-
Magdalena87 wrote:Hejo dziewczyny dawno nie odzywałam się,jestem po dzisiejszej wizycie u gina i moja szyjka macicy skróciła się do 10mm;/ maleństwo strasznie chce wyjść już a jak tam wasze szyjki się miewają???
O rety założyli pessar czy w szpitalu Cie trzymają?? Czy zalecili leżenie i tyle. Ja ostatnio nie wiem dokładnie bo nie mówił ale wcześniej były 42 a teraz po nowym roku wizyta to się wypowiem. -
Lekarz kazał leżeć i oby jeszcze dwa tyg wytrzymać ale mały jest już bardzo nisko mam brać utrageston w Polsce to chyba luteina nawet 3xdziennie jeszcze przez 10 dni i wstępnie mam 12 stycznia wizytę a jak nie to spotykam się z moim lekarzem na porodówce.. ogólnie to z maleństwem wszystko ok tylko chce już wychodzić
-
Magdalena87 wrote:Lekarz kazał leżeć i oby jeszcze dwa tyg wytrzymać ale mały jest już bardzo nisko mam brać utrageston w Polsce to chyba luteina nawet 3xdziennie jeszcze przez 10 dni i wstępnie mam 12 stycznia wizytę a jak nie to spotykam się z moim lekarzem na porodówce.. ogólnie to z maleństwem wszystko ok tylko chce już wychodzić
Wytrzymajcie jak najdłużej
-
Bruśka wrote:O rety założyli pessar czy w szpitalu Cie trzymają?? Czy zalecili leżenie i tyle. Ja ostatnio nie wiem dokładnie bo nie mówił ale wcześniej były 42 a teraz po nowym roku wizyta to się wypowiem.
Byłam na wizycie 8 grudnia to szyjka miała 26mm a teraz 10mm, leżakowanie w domku i leki, dobrze,że juz ciuszki mam naszykowane coś tak czułam,że będę leżakować. -
ja też śpię do d... i to od początku ciąży. Ostatnio budzę się ok 4 idę do wc potem na tv na 2h i znowu spać do ok 8,30, i chyba tak zostanie bo dziecię jest aktywne ok 2 w nocy oraz 4-6.
szyjka mi się troszkę skróciła, i 21/12 miała ok 3,5cm.
Ja też się bardziej boję przenoszenia i ciągłej schizy czy wszystko ok, czy wody nie zielone itp.
17/2/2016 B
11/3/2018 I