X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Ja na szczęście chodze do łazienki w nocy max raz, a czasem w ogole wiec jest dobrze :D

Ja się jakos bardziej niż wcześniejszego porodu (ale nie za bardzo - po 37tyg. mogę już rodzic) to boje się wlasnie przenoszenia, tym bardziej ze mam duza dzidzie. Pod 37 już bym mogla rodzic;)
    Zazdroszczę!!!!

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja panie to mam straszne. Kolo trzeciej zasypiam po szklance mleka najczęściej i budzę się co godzinę na siku. Chodzę potem nieprzytomna.
    Ja też mam schizy co do porodu myślę że 7/01 dowiem się co i jak.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki,
    Ja juz od tygodnia w szpitalu, jest w miare ok, dobrze karmia, wspollokatorki mile wiec nie mam na co narzekac. Po wczorajszym usg gwiazdki waza 2300 i 2400. A ja wygladam juz jak smok ;)
    W poniedzielek dowiem sie co i jak bo bedzie moja lekarka, ale tak sobie licze ze do skonczonego 36 tyg zostalo mi 9 dni i wtedy najprawdopodobniej cesarka :)) juz nie moge sie doczekac

Doti87, madzia.rka, Lexi150, d84, szara myszka, marissith, Kri, lula.91, tulipanna lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mogę wam oddać troszkę snu haha :D

MamaNieMama o kurcze, to już niedługo, ale super :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamanieMama ale zazdroszczę że ponad tydzień i będziesz miała swoje dwa skarby obok siebie :-) super :-) :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama już się martwilam o Ciebie bo cisza taka. Ale super ze dzieciolki rosną zdrowo i już niedługo się będziecie przytulać. :-*

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Tulipanna i Evans też się gdzieś zapodzialy

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • L Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Witam Was dziewczynki,
    Ja juz od tygodnia w szpitalu, jest w miare ok, dobrze karmia, wspollokatorki mile wiec nie mam na co narzekac. Po wczorajszym usg gwiazdki waza 2300 i 2400. A ja wygladam juz jak smok ;)
    W poniedzielek dowiem sie co i jak bo bedzie moja lekarka, ale tak sobie licze ze do skonczonego 36 tyg zostalo mi 9 dni i wtedy najprawdopodobniej cesarka :)) juz nie moge sie doczekac

Kurcze to już?! Trzymam kciuki aby wszystko poszło po twojej myśli MamaNie Mama. Dziewczynki wagę mają ładną jak na ten czas. Wszystko wskazuje na to , że będziesz pierwszą rozpakowaną lutową mamusią ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Serio tak słabo niektóre śpicie? Mogę się zamienić, bo jak zapadnę w śpiączkę to na 10/11 godzin i nawet pęcherz mi wtedy nie dokucza, cud :P

Ja też tak chce !!!! :-)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny dawno nie odzywałam się,jestem po dzisiejszej wizycie u gina i moja szyjka macicy skróciła się do 10mm;/ maleństwo strasznie chce wyjść już a jak tam wasze szyjki się miewają???

6bf940ceba.png
  • L Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Hejo dziewczyny dawno nie odzywałam się,jestem po dzisiejszej wizycie u gina i moja szyjka macicy skróciła się do 10mm;/ maleństwo strasznie chce wyjść już a jak tam wasze szyjki się miewają???

U mnie szyjka ok. 10 mm to bardzo mało ? To teraz pewno masz dużo odpoczywać, bo chyba nie szpital ?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Nasza Tulipanna i Evans też się gdzieś zapodzialy
    Zapomniały o nas :P

Magdalena to szyjka już króciutka... I co teraz?
    Mi gin już teraz nie podaje długości szyjki, tylko mówi że jest zamknięta.
    Na tym etapie maluchy są bezpieczne ale wiadomo, że im dłużej w brzuszku tym lepiej.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja na temat mojej szyjki nic nie wiem. lekarz w ogóle mi jej nie mierzył. także chodze w niewiedzy :P

Co do snu to ja tez średnio spię :( budze sie w nocy na siku chyba ze 4 razy :/

Krocze tez mnie boli jak cały dzień an nogach jestem. W ogóle nieprzyjemne uczucie.
    Mi tez się wydaję, że jakoś szybciej urodzę. Chciałabym gdzies pod koniec stycznia w ostatnim tyg :) ale jak to bedzie to zobaczyumy :)

Mama super już niedługo bedziesz tulic kruszynki w ramionach :) Ty już bedziesz wiedzieć jak obchodzić sie z dzieciaczkami a my bedziemy jeszcze ciężarówkami :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:

O rety założyli pessar czy w szpitalu Cie trzymają?? Czy zalecili leżenie i tyle. Ja ostatnio nie wiem dokładnie bo nie mówił ale wcześniej były 42 a teraz po nowym roku wizyta to się wypowiem.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz kazał leżeć i oby jeszcze dwa tyg wytrzymać ale mały jest już bardzo nisko mam brać utrageston w Polsce to chyba luteina nawet 3xdziennie jeszcze przez 10 dni i wstępnie mam 12 stycznia wizytę a jak nie to spotykam się z moim lekarzem na porodówce.. ogólnie to z maleństwem wszystko ok tylko chce już wychodzić:)

6bf940ceba.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dobrze ze jest ok martwiłam się co tam u Was. A dziewczynki to już duże pannice. Już niedługo będziemy miały nasze pierwsze forumowe dzidziolki;-)

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Lekarz kazał leżeć i oby jeszcze dwa tyg wytrzymać ale mały jest już bardzo nisko mam brać utrageston w Polsce to chyba luteina nawet 3xdziennie jeszcze przez 10 dni i wstępnie mam 12 stycznia wizytę a jak nie to spotykam się z moim lekarzem na porodówce.. ogólnie to z maleństwem wszystko ok tylko chce już wychodzić:)
    Skoro tak, to dupa na łóżko i tylko leżenie :D Wytrzymajcie jak najdłużej :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    O rety założyli pessar czy w szpitalu Cie trzymają?? Czy zalecili leżenie i tyle. Ja ostatnio nie wiem dokładnie bo nie mówił ale wcześniej były 42 a teraz po nowym roku wizyta to się wypowiem.

Byłam na wizycie 8 grudnia to szyjka miała 26mm a teraz 10mm, leżakowanie w domku i leki, dobrze,że juz ciuszki mam naszykowane coś tak czułam,że będę leżakować.

6bf940ceba.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Skoro tak, to dupa na łóżko i tylko leżenie :D Wytrzymajcie jak najdłużej :)
    Dupsko już leżakuje wygodnie w łóżeczko:)))) mężuś zestresowany że jeszcze łóżeczko nie złóżone hehhee

6bf940ceba.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też śpię do d... i to od początku ciąży. Ostatnio budzę się ok 4 idę do wc potem na tv na 2h i znowu spać do ok 8,30, i chyba tak zostanie bo dziecię jest aktywne ok 2 w nocy oraz 4-6.

szyjka mi się troszkę skróciła, i 21/12 miała ok 3,5cm.

Ja też się bardziej boję przenoszenia i ciągłej schizy czy wszystko ok, czy wody nie zielone itp.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ