X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia trzymajcie sie w dwupaku,na pewno bedzie wszystko ok :)

Kri ja mam zawsze macanko i nigdy mi nie mowi ile ma szyjka tylko ze długa i zamknięta .

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri mi też nic o cm nie mówi. Tylko,że nic się nie dzieje.

Zosia trzymaj się tam jeszcze, niedużo Ci już zostało :)
    u mnie termin wg suwaczka wychodzi 20.02 wg lekarza 23.02 i ja się trzymam tego 23.02. Oni dodają 9 miesięcy + 7 dni do terminu OM, wg usg mam 29.02 więc do wyboru do koloru ;)

Ja mam nadzieje,że przed połową lutego się nie będzie wypychać na świat, bo będzie miał małą wagę, patrząc na moje i jego gabaryty. Dłuższy pobyt w szpitalu wtedy u mnie murowany.Byle magiczne 2500g przekroczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 11:06

201602171662.png201311165165.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjkę usg dowcipnym mi mierzy zawsze ginek. Paluchem twardość sprawdza.

Zosia obyś jak najszybciej do domu wyszła. Ja jak byłam to wg nich tp dla mnie to 12.02 a nie 9.02 jak to ovu wyliczyło. Mój gin teź w kartę ciąży 9 wpisał, a dla nich wszystko 3 dni młodsze było.
    Także ten my się nie znamy: P

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    |Ale nasmarowałyście!!!!Ile czytania!!!!
    Bruśka wrote:
    Brak lini a pępek tak jakby się rozchodzil. Tzn miałam taki ładny równy do środka a żadna gula się z niego nie zrobiła w sensie ze wyskoczyl tylko jakby się splycal i rozciagal. Już nie jest taki piękny :-(. No a lini nie mam żadnej.
    Brusia, u mnie to samo:) Pewnie to dlatego, że miałyśmy dość głębokie pępki, to na razie płycieją a nie uwypuklają się :)Taki wystający to mi się akutar nigdy nie podobał,zawsze jakoś tak odznacza się to pod ubraniem a mnie to miejsce zrobiło się jakby wrażliwsze na dotyk i jakoś nie wyobrażam sobie żeby odstawało..Linea= u mnie brak, ale to pewnie przez moją porcelanowa karnację

Vayn- baaardzo mnie ciekawi co z wózkiem od Teścia zrobiłaś???? Zaakceptowałaś go czy kupiliście jakiś nowy???

Co do chusteczek, to ja mam na razie dwa opakowania Pampersa sensitive, jak się sprawdzą to przy nich zostanę, na razie nie będę na zapas kupować. Tak samo z pieluchami, na razie mam Pampersa 1 i 2.

Wczoraj pojechaliśmy zamówić wózek...patrzymy- kartka - REMANENT... i dupa...do 31.12 zamknięte ;/ Ehhh...

Śniła mi się dziś nasza Córeczka..ale była piękna... i taka uśmiechnięta...a co dziwne nie pamietałam porodu..wcale...nawet pytałam jak rodziłam...

Nie było mnie bo ból kręgosłupa był ogromny...ja po prostu ledwo na prawą nogę staję..kuleję...a pod koniec dnia to masakra...

MamaNieMama- kibicuję CI Kochana bardzo mocno!!!Zaciskam paluszki...

Ja też wstaję i latam do łazienki siku...raz, dwa razy w nocy to standard...potem ciężko mi zasnąć...na szczęście obrzęki nóg i rąk puściły trochę...dłonie po nocy są ciut spuchnięte ale nie tak jak w święta...po prostu potrzebowałam odpocząć...Tylko brzuch twardnieje...i nospa już niewiele pomaga...

Zosieńko, trzymaj się cieplutko i nie rozwiązuj się jeszcze :)

Kri, mnie gin mierzy usg dopochwowym szyjkę i w kartę ciąży zawsze wpisuje długość, więc widać o ile się skróciła..no a twardośc mierzy paluszkami :P

A ja już od dziś wiem, że będę miała cesarkę..Mam dziś zadzwoniła do koleżanki ordynator ginekologii tam gdzie będę rodzić żeby mnie umówić na wizyte i tak zapytała jak to zrobić z moją astmą... I gin powiedziała, że tylko cesarka i ona nie będzie ryzykować niedotlenienia mnie i dziecka...spociły mi się nieco dłonie..no ale przynajmniej już wiem..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri mi gin na nfz nic nie mówi, prywatnie maca czy miękka i mierzy usg dowcipnie ile ma cm.
    Zosia mogło Ci jakieś naczynko pęknąć. Dobrze, że wszystko ok.
    Mi gin też jakoś inaczej wyliczył tp, na owu mam 17 luty a wg niego 19 ;) nie kłócę się bo z Kluską się umówiłyśmy i tak na 14 luty :D
    Dzisiaj mam wizytę, mam nadzieję, że wszystko ok.

• Evans Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Laseczki :) troszke poczytalam , dzieki za wspomnienia :) u mnie ok , znaczy jestem przeziebiona I zostaje w domu drugi dzien , zreszta zostaje do poniedzialku , Bo noworoczne Swieta I tak , wiec odpoczywam ...
    Wczoraj mialam wizyte u 2 lekarzy, dzisiaj jade jeszcze na badania , znowu tarczyce powtarzaja I cos tam jeszcze , na ktg wszystko wychodzi ok z moim synkiem I serduszko rowniutko I skurczy nie mam , czasem cos tam wyskoczy , ale nie porodowe ... Usg wczoraj tez ok , wszystko super , a malutki wazy 2438g , wiec jest wiekszy ...pytanie czy on naprawde taaaaaki duzy , Bo mnie endokrynolog straszy insulina , mam tylko 2 dni na poprawe moich cukrow , ginekolog znowu mowi , ze ok troche wiekszy , ale nie olbrzym I mam sie nie przejmowac , starac sie poprawiac cukry , nic nie chce gadac o wywolywaniu porodu np. W 36 czy 37 tyg, ani tym bardziej cesarce , zreszta nikt mnie nie bedzie ciac przed 38 lub 39 tydz. Dziecko glowa w dol jest ...
    Technik usg przewiduje mi synka 3600 ...
    A ja chce urodzic przed terminem , aby tylko nie przenosic , Bo 4 kg to wypchac nie dam rady ... A cesarki tak naprawde nie chce ....
    PrZejmuje sie wszystkim :(
    Do pokoju wszystko mam , a nawet za duzo rzeczy mam , bede skladac przez te wolne dni I zadecyduje , co ewentualnie wroci do sklepu , Bo stwierdze , ze mi sie jednak nie przyda ...
    Pozdrawiam
    Aha mojej szyjki nikt nie bada recznie , tylko usg ...
    Reczne badania od 35 tyg chyba , ale ja nie mam plamien zadnych , ani bolesci dziwnych zwiazanych z przedwczesnym porodem ... Jest mi tylko ciezko , bola plecy , nogi , zwlaszcza stopy , czasem w dole brzucha , czasem twardnieje, a tak poza tym , to czuje sie dobrze , ale zmeczona na max czasem tez ...
    To tyle ...aha szczesliwego nowego roku 2016 ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 11:41

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia trzymajcie się tam! I wracajcie szybko do domku.

Właśnie byłam w łazience i chyba kawałek czopa mi odpadł. Tzn tak galaretowaty, żółty glut. Nieduży i bez śladów krwi ale to chyba to. Dobrze że mam dziś wizytę więc zobaczę co i jak. Oby jeszcze Mały posiedział te 2 tygodnie.

Dziś w nocy tak mi dał popalić. Gnieździł się, wpychał nóżki pod żebra. Prawie w ogóle nie spałam. Bidulek nie ma już miejsca...

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy mialas marissith ostatnia miesiaczke?? :) bo ja miałam 13 maja i gin wyliczyl wg zasady +7 czyli na 20tego lutego, ale ovu mi pokazuje i suwaczego 17tego. Jakos bardziej mi się data 17tego podoba wiec przy niej zostaje :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Zosia trzymajcie się tam! I wracajcie szybko do domku.

Właśnie byłam w łazience i chyba kawałek czopa mi odpadł. Tzn tak galaretowaty, żółty glut. Nieduży i bez śladów krwi ale to chyba to. Dobrze że mam dziś wizytę więc zobaczę co i jak. Oby jeszcze Mały posiedział te 2 tygodnie.

Dziś w nocy tak mi dał popalić. Gnieździł się, wpychał nóżki pod żebra. Prawie w ogóle nie spałam. Bidulek nie ma już miejsca...

Lexi ja dokładnie dzisiaj tez miałam taki glucik zoltego sluzu i pomyslalam sobie - znowu infa?? przecież dopiero co wzielam 6dni clotrimazolum pare dni temu skonczylam i zas by się wrocilo? ale nie sadze żeby to był kawalek czopa - mam nadzieje!!

ps. przyszla mi dziś koszula do karmienia z italian fashion - ogolnie polecam, ladnie uszyta, fajny material. Tylko nie bierzcie za dużych rozmiarow. Mama mi jedna kupila taka zwykla z misiami i kupila L i to jest wielkie już teraz na mnie, ale nie było mniejszych wiec będę ja ubierać żeby mamie nie było przykro. Sama sobie zamowilam wlasnie ta z italianfashion i wzielam M i jest teraz nawet luzna z brzuchem a co dopiero bez, ale i tak na szczęście ladnie lezy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 11:49

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Kri mi gin na nfz nic nie mówi, prywatnie maca czy miękka i mierzy usg dowcipnie ile ma cm.
    Zosia mogło Ci jakieś naczynko pęknąć. Dobrze, że wszystko ok.
    Mi gin też jakoś inaczej wyliczył tp, na owu mam 17 luty a wg niego 19 ;) nie kłócę się bo z Kluską się umówiłyśmy i tak na 14 luty :D
    Dzisiaj mam wizytę, mam nadzieję, że wszystko ok.
    Oni liczą z tego kółka a kółko pokazuje właśnie 2 dni różnicy między Belly, Apkami etc. Ja mam 03. 02. wg Belly i innych apek a gin też na 05. 02. wyliczył z kółka i wpisał w kartę ciązy.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka u mnie raczej to nie infekcja bo wczoraj sprawdzałam sobie ph i było w normie. A z tymi koszulami to ja też zamówiłam z IF s-kę i jest duża.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhhh zapomnialam dostalam pompe medela o ktorej wczesniej wspominalam ... Za darmo :) z ubezpieczenia ... , ale oni wsYstko wiedza co robia hahah od stycznia mam podwyszke , czyli w skali roku za ta pompe zaplace dwukrotnie , ale cwaniaki, a dzwonilam pytam czemu to tak wkolo do gory idzie , to odpowiedz , Bo jestem rok starsza ,( a ja mam teraz wykupiony bardzo wysoki pakiet, Bo w ciaza , wiec korzystam nonstop ) , wiec mysle sobie , ze jak bede wybierac sie na odpoczynek , to na nic nie bedzie mnie stac tylko ubezpieczenie jesli taka tendencja wzrostowa zachowa sie , ale ja sie nie dam :) :) :) urodze I zrobie shopping na ubezpieczenie na 2017 rok I cmok ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 12:16

marissith lubi tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli najszybsza fura w mieście stoi zamknieta w piwnicy. Mieliśmy ją wystawić, ale to będzie jak z moją suknią ślubna. Minęło 1,5 roku a ja jej nawet zdjęć nie porobiłam: p

A wózek, kupiliśmy tutusia grandera: -)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 12:09

tulipanna, Moniaa lubią tę wiadomość

• d84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie różnica w terminie wychodzi 2-3 dni, mi wszystkie apki, belly i nawet usg wyliczyły na 12/2 a 2ch ginów na 15/2 (w tej okolicy kilka dat mam 11/2 1 rocznica śmierci teścia, 14/2 i 19/2 nasza 13 rocznica poznania).

kurde zmierzyłam przed chwilką ciśnienie i wylazło mi 141/79 po 1min zmierzyłam znowu wyszło 135/79 i po 5 min 129/75 nosz qwa i teraz nie wiem czy jest ok, ponoć te elektroniczne troszkę zawyżają tak mi położna mówiła. Zazwyczaj mam 120-125/70-80.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Tuli najszybsza fura w mieście stoi zamknieta w piwnicy. Mieliśmy ją wystawić, ale to będzie jak z moją suknią ślubna. Minęło 1,5 roku a ja jej nawet zdjęć nie porobiłam: p

A wózek, kupiliśmy tutusia grandera: -)
    A teść się nie pogniewał???? :P Sprzsedaj to, bo szkoda,a z drugiej strony chyba teść ma prawo zwrotu. Może skorzystajcie z tego, bo to niepotrzebna lokata kasy :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    faktycznie różnica w terminie wychodzi 2-3 dni, mi wszystkie apki, belly i nawet usg wyliczyły na 12/2 a 2ch ginów na 15/2 (w tej okolicy kilka dat mam 11/2 1 rocznica śmierci teścia, 14/2 i 19/2 nasza 13 rocznica poznania).

kurde zmierzyłam przed chwilką ciśnienie i wylazło mi 141/79 po 1min zmierzyłam znowu wyszło 135/79 i po 5 min 129/75 nosz qwa i teraz nie wiem czy jest ok, ponoć te elektroniczne troszkę zawyżają tak mi położna mówiła. Zazwyczaj mam 120-125/70-80.
    nigdy ciśnienia nie mierzy się w takich odstępach. Zawsze trzeba przynajmniej 30 min odczekać między pomiarami.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesoooo...ja dziś 36 tydzień zaczynam...czaicie jak to brzmi??? Za max 4 tygodnie będzie ze mną Inga (bo już ostatecznie zdecydowaliśmy że będzie Inga a nie Michalina - przeraziła nas ta MICHA :P:P:P)
    |Belly dziś pokazało 9 MIESIĄC!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 12:43

marissith, Bruśka, tysiaa93, vayn, Lexi150, d84, Kri lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    A kiedy mialas marissith ostatnia miesiaczke?? :) bo ja miałam 13 maja i gin wyliczyl wg zasady +7 czyli na 20tego lutego, ale ovu mi pokazuje i suwaczego 17tego. Jakos bardziej mi się data 17tego podoba wiec przy niej zostaje :D
    14 maja :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Jesoooo...ja dziś 36 tydzień zaczynam...czaicie jak to brzmi??? Za max 4 tygodnie będzie ze mną Inga (bo już ostatecznie zdecydowaliśmy że będzie Inga a nie Michalina - przeraziła nas ta MICHA :P:P:P)
    |Belly dziś pokazało 9 MIESIĄC!!!!
    9 miesiąc, jak to poważnie brzmi ;)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    9 miesiąc, jak to poważnie brzmi ;)
    Abstrakcja...:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ