Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
tulipanna wrote:Jesoooo...ja dziś 36 tydzień zaczynam...czaicie jak to brzmi??? Za max 4 tygodnie będzie ze mną Inga (bo już ostatecznie zdecydowaliśmy że będzie Inga a nie Michalina - przeraziła nas ta MICHA
:P:P)
|Belly dziś pokazało 9 MIESIĄC!!!!I przynajmniej macie już WSPÓLNĄ decyzję, bo mój mnie ciągle próbuje przekonać do Bianki, że miała być przecież od początku
Najwyżej wybierzemy ostateczne imię jak już ją zobaczymy
A z tym czopem to nie straszcie bo ja od jakiegoś czasu mam taki śluz i nie biorę nawet pod uwagę, że to czop
Powodzenia na wizytach -
Ojj weźcie... jeszcze potęsknimy za tymi swoimi brzuszkami i kopniaczkami.
Dla mnie jak mowie komuś ze to juz 8 miesiąc to jakoś tak dość niewiarygodnie brzmi. Może to dlatego że ta moja ciąża to była taka mega wyczekiwana... bo prawie 4 lata wiec to kupa czasuuu -
nick nieaktualnytulipanna wrote:A teść się nie pogniewał????
Sprzsedaj to, bo szkoda,a z drugiej strony chyba teść ma prawo zwrotu. Może skorzystajcie z tego, bo to niepotrzebna lokata kasy
Nie żebym była niemiła czy coś, ale mam to gdzieś czy się gniewa czy nie. Wielki dziadzia z Anglii szarpnął się.całe 70 funtów na furę dla 1 wnuczki. Ostatnio dzwonil jak wyszłam ze szpitala, ze chyba mnie pogrzało ostro z nosidelkiem. Ponoć maxi cosi 300 funtów kosztuje: -) malzu mu mowi, że kupiliśmy nowy wózek 2w1 i nosidlo recaro z isofix to podobno go zgrzalo, wielce sie oburzył bo to on miał przecież kupić. Miał nam oddać za nosidlo to naobiecywal jak zwykle...tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Ja na szczęście wiem kiedy miałam owulacje bo miesiączkę miałam 28 kwietnia to już byłabym na wylocie a owulacje miałam dopiero 26 mają
więc licząc równo 240 tyg wypada idealnie jak z usg.
A co do koszul to też muszę jakąś jeszcze jedna zamówić i też zamówię te italian.
Tuli na dobrą sprawę to jak się coś zacznie to nie będą Cie zatrzymywać ani nic wyciszac tak polozna mówiła że od 36-37 tyg to już nawet nie wyciszaja skurczy tylko działają. A Inga bardzo ładnie.
Evans wy to macie że tak powiem przesrane z tym ubezpieczeniem. Za poród też dostaniesz kilka rachunków od położnej lekarza i jeszcze pediatry. Znajomi mieszkają w Stanach i za operacje przepukliny kilka rachunków od chirurga pielęgniarki i anastezjologa masakra. A na rachunku wyliczone nawet zmierzenie temperatury 120 dolarów obłęd. A my narzekamy że u nas źle. Z tym że Wy wiecie za co placicie a u nas to płacimy za nic i jeszcze nawet swoje podkłady zabrać trzeba.tulipanna lubi tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Ojj weźcie... jeszcze potęsknimy za tymi swoimi brzuszkami i kopniaczkami.
Dla mnie jak mowie komuś ze to juz 8 miesiąc to jakoś tak dość niewiarygodnie brzmi. Może to dlatego że ta moja ciąża to była taka mega wyczekiwana... bo prawie 4 lata wiec to kupa czasuuu -
tysiaa93 wrote:Gabrysia
I tak sobie zawsze myślę, że jak moje dziecię będzie prezydentem to te normalne imiona brzmią lepiej niż np. Prezydent RP Kasandra Jakaśtam...
I tak szczerze Tysiaczku to Bianka też do tych imion się zalicza..ładnie, bo naprawdę mi się podoba, ale jakoś nie w naszym kraju z naszymi polskimi nazwiskami(Proszę się tylko nie obraź)
-
Bruśka wrote:Ja na szczęście wiem kiedy miałam owulacje bo miesiączkę miałam 28 kwietnia to już byłabym na wylocie a owulacje miałam dopiero 26 mają
więc licząc równo 240 tyg wypada idealnie jak z usg.
A co do koszul to też muszę jakąś jeszcze jedna zamówić i też zamówię te italian.
Tuli na dobrą sprawę to jak się coś zacznie to nie będą Cie zatrzymywać ani nic wyciszac tak polozna mówiła że od 36-37 tyg to już nawet nie wyciszaja skurczy tylko działają. A Inga bardzo ładnie.
Evans wy to macie że tak powiem przesrane z tym ubezpieczeniem. Za poród też dostaniesz kilka rachunków od położnej lekarza i jeszcze pediatry. Znajomi mieszkają w Stanach i za operacje przepukliny kilka rachunków od chirurga pielęgniarki i anastezjologa masakra. A na rachunku wyliczone nawet zmierzenie temperatury 120 dolarów obłęd. A my narzekamy że u nas źle. Z tym że Wy wiecie za co placicie a u nas to płacimy za nic i jeszcze nawet swoje podkłady zabrać trzeba.żeby wiedziec z czego skorzystała. I okazało się ze niby wykonano jej podścielenie PROTEZY!!!! (aaaaaaaa)
-
tulipanna wrote:no chyba lepiej...zdecydowanie lepiej...Ale może ja skrzywiona jestem tymi dziwnymi imionami, bo moi podopieczni tak cudują a jakimiś Aureliami, Donatanami, Kiwinami, Brajanami, Kasandrami etc..
I tak sobie zawsze myślę, że jak moje dziecię będzie prezydentem to te normalne imiona brzmią lepiej niż np. Prezydent RP Kasandra Jakaśtam...
I tak szczerze Tysiaczku to Bianka też do tych imion się zalicza..ładnie, bo naprawdę mi się podoba, ale jakoś nie w naszym kraju z naszymi polskimi nazwiskami(Proszę się tylko nie obraź)
Małżeństwem nie jesteśmy więc na szczęście nie pójdzie do urzędu i nie zarejestruje dziecka SAM
-
tulipanna wrote:no chyba lepiej...zdecydowanie lepiej...Ale może ja skrzywiona jestem tymi dziwnymi imionami, bo moi podopieczni tak cudują a jakimiś Aureliami, Donatanami, Kiwinami, Brajanami, Kasandrami etc..
-
tysiaa93 wrote:Bianka na początku bardzo mi się podobała, no i chłop też się przyzwyczaił do tego imienia. Ale potem coś mi przestało w nim pasować i trafiłam na Gabrysię. No i w taki sposób od listopada mam Gabrysiowy brzuszek a nie Biankowy
Małżeństwem nie jesteśmy więc na szczęście nie pójdzie do urzędu i nie zarejestruje dziecka SAM
Są plusy braku ślubu
Nikt mi z dziecka Pulcherii nie zrobi na szczęście
-
natalica06 wrote:My będziemy mieć Blankę, a Indze też raczej daleko do Agnieszki czy Moniki
:P Na szczęście nie wybrałaś imienia Cleo
Bo już z Donatanem się spotkałam w pracy
A tak jak napisałam - mnie się podoba Bianka, Blanka też, ,tylko co poradzę jak zaraz widzę swoich bezzębnych pijanych podopiecznych trzymających te Bianki, Blanki, Kasandry, Kesje (!) Tristanów, Brajanów i Kewinów..A potem babcie wołające: Keeeeeewieeeeeeeen obiaaaaad!!!! I leci taki boso w październiku
<kocham swoją pracę>
-
nick nieaktualnyMy cały czas nie możemy się dogadać, mąż się uparł na Maję a ja chcę Ninę (to imię łaskawie zaakceptował) ale jeszcze bardziej podoba mi się Ida (tego nie zaakceptował)... Ech ale już mam plan, zobaczy jak się podczas porodu namęczę to zrobi po mojemu.
-
Osobiście to mam jak Tuli zecstraszne są teraz trendy nadawania imion. Podoba mi się to w połączeniu z obco brzmiacym nazwiskiem ale na taki brajan brzozowski lub burczymucha to już nie gra całkiem. Rozumiem zachować orginalna pisownię imienia to o k nie spolszczac jej.U nas jest Ksawery iw rodzinie każdy nawet jego dziadek zapomina jak ma na iimię bo się przykleić nie może. Ale też z innej beczki mam koleżankę która ma na imię Krzysztofa i ze zawsze była ostatnia w dzienniku to nauczyciele nigdy nie doczytywali się imienia i za każdym razem musiała wszystkich poprawiać że dziewczyna a nie chlopak.
tulipanna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBruśka wrote:Mi z kolei mieli nadać imię Idalia po chrzestnym bo ma na imię Idzi i cieszę się że nie mam tak na imię ale zostało na Natalii i też go niecierpie. A już jak ktoś mówi Natala to mam ochotę w dziób dać.
Tysia mi się moje podobatysiaa93 lubi tę wiadomość