X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa-Reniferku...tak włąsnie przeczyałam na innym wątku, że Ci lekarz przepisał Pulmicort na zapalenie krtani...to steryd, ale żebyś się nie martwiła, ja brałam w okresach nasilenia astmy w wakacje, to najbezpieczniejszy steryd, bo stary i długo stosowany, w tym u ciężarnych. Dlatego bezpieczny.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli nie przejmuje się tym mocno bo właśnie są mamuśki astmatyczki które w ciąży tez se muszą jakoś radzić. Mam nadzieje że mi pomoże. Bo jak nie to rovamycynka. Ale lepiej to cholerstwo zwalczyć za wczasu
    Pssss.... Tuli Ty szpiegusiu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 18:14

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Tuli nie przejmuje się tym mocno bo właśnie są mamuśki astmatyczki które w ciąży tez se muszą jakoś radzić. Mam nadzieje że mi pomoże. Bo jak nie to rovamycynka. Ale lepiej to cholerstwo zwalczyć za wczasu
    Pssss.... Tuli Ty szpiegusiu :)
    O Aszce się dowiedziałam, bo swego czasu na wątku CLO razem byłyśmy i wlazłam poczytać co tam z nią i trafiłam na Twój wpis

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szok normalnie... ale dobrze ze w porę nastąpiła reakcja.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    No szok normalnie... ale dobrze ze w porę nastąpiła reakcja.
    Aszka z tego co pamiętam jakoś jak ja zaszła w ciąże, więc takie 8 miesięcy to już jest całkiem bezpiecznie, z resztą jak napisała 10 Apgar. Najważniejsze ze z nią ok, bo rzucawka to najbardziej matce zagraża..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholesterol to dieta ale też zależy od tego jeśli jest calkowity badany czy rozbity na frakcje hdl i ldl. Być może tak ze ma przekroczony ale ten dobry a nie ten zły. A jak tylko zbiorczy to niewiele mówi. Mój mąż chudy je zdrowo przynajmniej się staram tak go karmić a ogólnie miał przekroczony teraz w niedzielę znów go przebadam ale już z podzialem na frakcje. I zobaczymy gdzie ta chudzina to trzyma.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia cały lipidogram robił i wszystko ma przekroczone. Dobry ma ok 90 ale to akurat fajnie. Ale ten zły przekroczony dwukrotnie i trójglicerydy też.
    Dieta dietą-napewno będzie musiał zmienić i ogólnie tryb życia trochę poukładać ale musi szybko zbić jakoś teraz lekami żeby implanta wstawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 18:43

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jaki kupujecie krem do buzi dla dziecka? Bo do ciała smarowania ja nic chyba nie kupuję, chyba to zbędne nie? Aaa i jakiej firmy jest ten spray z Wit d i k?bo nie mogę zlokalizować w swojej aptece?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, Klusia waży 2000g i będzie do porodu ważyć max 3500g ufff ma długie nogi i jest dosyć chuda ;)

tulipanna, Zosia_wop, Bruśka, Mila920, szara myszka, tysiaa93, vayn, Biedroneczka29, Kri, Lexi150 lubią tę wiadomość

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do buzi kupilam krem clobaza, tak mi polecila moja polozna :-) a witaminki w sprayu kupilam d-vitum na początek, bo witamina K dopiero od 8 doby życia można podawac malenstwu, wiec dokupie osobno albo kupie pozniej ten spray z d i k w 1 :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poki co nie kupiłam nic do buzki, mam pare probek chyba z emolium czy czegos, ale nie wiem czy będę uzywac, zależy czy będzie duzy mroz

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja mam tą https://www.google.pl/search?q=wit+d+i+k+spray&client=ms-android-sonymobile&biw=360&bih=248&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi8h9K1p4TKAhUJ2CwKHeHyAAQQ_AUIBigB#imgrc=1mgt3M2gszWEIM%3A

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Gorgeous tylko się nie przemęczaj! Pięknie to wyrko wygląda :)

Staram się, aczkolwiek bywa ciężko, bo chciałabym wszystko mieć na "już" :P Dziękuję! :*

tysiaa93 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wychodzi w zasadzie ze wszystkim trzeba z 3 dni z suwaków odjąć? Przeczytałam o co chodzi z tym kartonowym ichniejszym "mierzaczem" no i do daty miesiączki trzeba dodać 7dni i odjąć 3 mce tylko ze to przeciez wychodzi zawsze 40+3 nie kumam tego, niby bez znaczenia jak nic sie nie dzieje, ale jak juz cos nie teges to ważny jest kazdy dzien, pełny tydzien :(

Ja po ktg skurcz jeden wyszedł wiekszy do 47% przy tym twardnienia i braku tchu, ale tak to nawet jak twardnieje to to sie nie pisze jako skurcz. Żadnych innych badań mi nie robili...krew ale jaki wynik to nie wiem, nic nie mówili. Dostaje leki rozkurczowe, magnez w kroplowce. Nie wiem kiedy wyjdę, dr sama nie wie... o 23 dostanę drugi zastrzyk na płucka. Smutno mi tu samej, maz mógł przyjść tylko ma 2 godz, a tak to jestem ja same dziewczyny juz przed rozwiązaniem, bo wszystkich wypchali do domu na sylwestra i nowy rok.

Ps. Gratuluje udanych wizyt :) ja dopiero pewnie z wypisu zobacze ile moja Kluska wazy, bo na usg dr milczał i nic sie nie dowiedziałam prócz dł szyjki o ile w ogole małą mierzył...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Fajne to coś w środku w łóżku :-) ja dopiero 31 Tc jeszcze mam czas, powoli, powoli buhahaha.

Zakochałam się w tym kojcu od pierwszego wejrzenia! :) To masz sporo więcej czasu niż ja, więc... zdążysz może hihihi :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Gorgeous jeśli można wiedzieć skąd taka piękna pościel? :-)

Oczywiście, że można! :) Pościel została zakupiona w białostockiej hurtowni, więc pewnie niewiele Ci to pomoże :P Ale podobne widziałam na allegro, chociaż nie tak ładne! :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja się zaopatrzę w krem z Babydream, podobno bardzo dobry.

Zosia pewnie tak, dopiero na wypisie zobaczyłam wymiary młodej, wyniki badań i co za tajemnicze tabletki dostawałam - bo nikt nic nie mówił.
    Ile masz tych zastrzyków, mi jak leżałam mówili coś o 4 dawkach, ale koniec końców chyba zapomnieli, albo uznali że nie ma takiej potrzeby.

Edit
    Patrzę na kartkę z wynikami i tej glukozy mam 109mg/dl w moczu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 21:06

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz zerknij tutaj https://www.facebook.com/tinystarpl/ Znajdziesz identyczna posciel i wiele innych pięknych rzeczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 21:14

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn a masz jak zmierzyć poziom cukru w krwi?

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Kri ja się zaopatrzę w krem z Babydream, podobno bardzo dobry.

Zosia pewnie tak, dopiero na wypisie zobaczyłam wymiary młodej, wyniki badań i co za tajemnicze tabletki dostawałam - bo nikt nic nie mówił.
    Ile masz tych zastrzyków, mi jak leżałam mówili coś o 4 dawkach, ale koniec końców chyba zapomnieli, albo uznali że nie ma takiej potrzeby.

Edit
    Patrzę na kartkę z wynikami i tej glukozy mam 109mg/dl w moczu
    no własnie...skoro w moczu jest wykrywalna glukoza to oznacza ze we krwi poziom jest bardzo wysoki!!! Zrób jutro z krwi..no chyba ze poszalałas z cukrem dzien przed badaniami, piłas cos w nocy słodkiego...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ