Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniaa-Reniferku...tak włąsnie przeczyałam na innym wątku, że Ci lekarz przepisał Pulmicort na zapalenie krtani...to steryd, ale żebyś się nie martwiła, ja brałam w okresach nasilenia astmy w wakacje, to najbezpieczniejszy steryd, bo stary i długo stosowany, w tym u ciężarnych. Dlatego bezpieczny.
-
Tuli nie przejmuje się tym mocno bo właśnie są mamuśki astmatyczki które w ciąży tez se muszą jakoś radzić. Mam nadzieje że mi pomoże. Bo jak nie to rovamycynka. Ale lepiej to cholerstwo zwalczyć za wczasu
Pssss.... Tuli Ty szpiegusiuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 18:14
-
Moniaa wrote:Tuli nie przejmuje się tym mocno bo właśnie są mamuśki astmatyczki które w ciąży tez se muszą jakoś radzić. Mam nadzieje że mi pomoże. Bo jak nie to rovamycynka. Ale lepiej to cholerstwo zwalczyć za wczasu
Pssss.... Tuli Ty szpiegusiu -
Moniaa wrote:No szok normalnie... ale dobrze ze w porę nastąpiła reakcja.
-
Cholesterol to dieta ale też zależy od tego jeśli jest calkowity badany czy rozbity na frakcje hdl i ldl. Być może tak ze ma przekroczony ale ten dobry a nie ten zły. A jak tylko zbiorczy to niewiele mówi. Mój mąż chudy je zdrowo przynajmniej się staram tak go karmić a ogólnie miał przekroczony teraz w niedzielę znów go przebadam ale już z podzialem na frakcje. I zobaczymy gdzie ta chudzina to trzyma.
-
Brusia cały lipidogram robił i wszystko ma przekroczone. Dobry ma ok 90 ale to akurat fajnie. Ale ten zły przekroczony dwukrotnie i trójglicerydy też.
Dieta dietą-napewno będzie musiał zmienić i ogólnie tryb życia trochę poukładać ale musi szybko zbić jakoś teraz lekami żeby implanta wstawić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 18:43
-
nick nieaktualny
-
Czyli wychodzi w zasadzie ze wszystkim trzeba z 3 dni z suwaków odjąć? Przeczytałam o co chodzi z tym kartonowym ichniejszym "mierzaczem" no i do daty miesiączki trzeba dodać 7dni i odjąć 3 mce tylko ze to przeciez wychodzi zawsze 40+3 nie kumam tego, niby bez znaczenia jak nic sie nie dzieje, ale jak juz cos nie teges to ważny jest kazdy dzien, pełny tydzien
Ja po ktg skurcz jeden wyszedł wiekszy do 47% przy tym twardnienia i braku tchu, ale tak to nawet jak twardnieje to to sie nie pisze jako skurcz. Żadnych innych badań mi nie robili...krew ale jaki wynik to nie wiem, nic nie mówili. Dostaje leki rozkurczowe, magnez w kroplowce. Nie wiem kiedy wyjdę, dr sama nie wie... o 23 dostanę drugi zastrzyk na płucka. Smutno mi tu samej, maz mógł przyjść tylko ma 2 godz, a tak to jestem ja same dziewczyny juz przed rozwiązaniem, bo wszystkich wypchali do domu na sylwestra i nowy rok.
Ps. Gratuluje udanych wizytja dopiero pewnie z wypisu zobacze ile moja Kluska wazy, bo na usg dr milczał i nic sie nie dowiedziałam prócz dł szyjki o ile w ogole małą mierzył...
-
nick nieaktualnyKri ja się zaopatrzę w krem z Babydream, podobno bardzo dobry.
Zosia pewnie tak, dopiero na wypisie zobaczyłam wymiary młodej, wyniki badań i co za tajemnicze tabletki dostawałam - bo nikt nic nie mówił.
Ile masz tych zastrzyków, mi jak leżałam mówili coś o 4 dawkach, ale koniec końców chyba zapomnieli, albo uznali że nie ma takiej potrzeby.
Edit
Patrzę na kartkę z wynikami i tej glukozy mam 109mg/dl w moczuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 21:06
-
nick nieaktualny
-
vayn wrote:Kri ja się zaopatrzę w krem z Babydream, podobno bardzo dobry.
Zosia pewnie tak, dopiero na wypisie zobaczyłam wymiary młodej, wyniki badań i co za tajemnicze tabletki dostawałam - bo nikt nic nie mówił.
Ile masz tych zastrzyków, mi jak leżałam mówili coś o 4 dawkach, ale koniec końców chyba zapomnieli, albo uznali że nie ma takiej potrzeby.
Edit
Patrzę na kartkę z wynikami i tej glukozy mam 109mg/dl w moczu