X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki..robiłyście kiedyś eklerki???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Aleksandrazz zerknij tutaj https://www.facebook.com/tinystarpl/ Znajdziesz identyczna posciel i wiele innych pięknych rzeczy :)

Tylko tutaj z Tiny Star jest ten kojec oraz poduszka, którą mam - pościeli takiej samej tam nie ma. :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja nie mam zdolności kulinarnych, ale jakbym umiała piec pyszności (ha ha już to widzę :P), to na pewno nie eklerki - bleee, zasłodzić się można :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli właśnie to samo pytanie zadał mi lekarz :P Myślałam, że sobie żarty robi. Prawdę mówiąc nie przypomninam sobie żebym coś jadła czy piła, bo robiłam badania przed świętami...
    Mari niestety glukometru nie posiadam :(
    Badania najwcześniej dam radę zrobić w poniedziałek, jutro wyjeżdżamy do moich rodziców. Ew babcię nawiedzić w nowy rok i zajumać jej glukometr
    Ja robię eklerki, znaczy w formie ptysia bo nie mam rękawa cukierniczego żeby to takie ładne zgrabne wychodziło

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn chyba cos wspominali o 2 dawkach celastonu, w sensie teraz jeden za 24h drugi i tak to zrozumiałam. Tez dostaje w kubeczku leki, 3 z nich to wiem co to, a jedna tabletka mnie zastanawia obstawiam asparagin ;)
    Byle by tylko nasze maleństwo było zdrowe i nic sie nie działo z łożyskiem, z tych nerwów to prawie nie śpię. A miałam Wam wczoraj pokazać fotki staników do karmienia, ktore kupiłam. Jeszcze moze któraś z Was skorzystac z promo w esotiq jak kupi sie za 300zl to płacisz tylko 150, wiec kupiłam fajny stanik, szlafrok i 2 pary fig- figów? :) akurat szlafrok od razu sie przydał, a jeszcze mówiłam wczoraj do męża ze trzeba torbę spakować bo to nie wiadomo i tu zaraz masz jak na zawołanie...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Tuli właśnie to samo pytanie zadał mi lekarz :P Myślałam, że sobie żarty robi. Prawdę mówiąc nie przypomninam sobie żebym coś jadła czy piła, bo robiłam badania przed świętami...
    Mari niestety glukometru nie posiadam :(
    Badania najwcześniej dam radę zrobić w poniedziałek, jutro wyjeżdżamy do moich rodziców. Ew babcię nawiedzić w nowy rok i zajumać jej glukometr
    Ja robię eklerki, znaczy w formie ptysia bo nie mam rękawa cukierniczego żeby to takie ładne zgrabne wychodziło
    To zajumaj Babci albo chociaż kontrolnie zmierz. W przychodniach czasami mają glukometry, no i w szpitalach. Nie jedz i nie pij na razie słodkiego i rzeczy z białej mąki.

tulipanna lubi tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś w rossmanie i jest jakaś nowa marka babydream med i jest właśnie w ifercie krem do twarzy dla dzieciaczka ale nie kupiłam bo nie miałam cierpliwości czytać bo tu u mohej mamy mają o wiele większy wybór i nigdzie indziej tej serii med nie widziałam.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ja miałam glukoze w moczu i to 160. Powtórzylam krzywa cukrowa i wyszła idealnie i po tygodniu ponownie zrobiłam badania moczu i nie miałam już nic.
    Dla mnie najgorsze okazały się mandarynki i owoce po prostu, organizm bardzo długo je trawil i dlatego tak mi się utrzymywalo długo a teraz wyniki mam ok :-)

Najlepiej powtórz badanie moczu i krzywa cukrowa i zobaczysz co ci wyjdzie

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari a lekarz kazał Ci się zapusac na to badanie konfliktu plytkowego

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Mari a lekarz kazał Ci się zapusac na to badanie konfliktu plytkowego
    tak, już zrobiłam

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie, ja dopiero teraz ogarniam to wszystko, możecie nie wierzyć ale jeszcze nic nie mam :-D A że ciąże mam już do końca leżącą zostaje mi internet.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie to się zapusuje i ile płaci??

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie z tymi badaniami moczu to jakas magia. Mi juz cuda wychodzą, teraz wyszły jakies wałeczki, szczawiany, kryształy, znow białko a 2 tyg temu tego nie było, zaś 4 tyg temu miałam erytrocyty wyługowane, fosforany i tez białko...cuda na kiju.... Moze waśnie z tym cukrem to jednorazowy epizod, albo błąd oznaczenia :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:

No baaaa bo to raz a co potrzebujesz? Ja najczęściej robię takie mini na dwa gryzy za pomocą dekoratora do tortów i ofkors z masą budyniowa bo uwielbiam echhh ale mam ochotke

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Juz po ktg i wizycie. Skurczy nie ma, ale dostanę jeszcze magnez na wszelki wypadek. W zasadzie nie wiadomo skąd ta krew, moze szyjka, moze łożysko sie gdzues minimalnie odkleilo, bo dzis juz tylko leciutkie brązowe plamienia. W najgorszym wypadku cc...Nie wiem jak długo tu posiedzę, ale jest taki okres, ze pustki w szpitalu.

Dziewczyny ha chyba jestem jakimś wariatem, albo ze mnie chca zrobić takowego... Jesli ost miesiączkę miałam 30.04 to w którym tc i dniu jestem? Bo wg lekarza 34+3 a suwaczek, apki, moje obliczenia wskazują 34+6...nawet nie ma z kim gadać, 34+3 i koniec kropka ja sie nie znam i mam cicho siedzieć ehhhh...

Ja miałam miesiączka 28.04 i jak widać suwaczek pokazuje 35 tydz i 1 dzień i tym się sugeruje :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    A gdzie to się zapusuje i ile płaci??
    Na nfz w wojewódzkim robiłam

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dzięki wielkie, ja dopiero teraz ogarniam to wszystko, możecie nie wierzyć ale jeszcze nic nie mam :-D A że ciąże mam już do końca leżącą zostaje mi internet.

Kochana ja wyprawkę tylko przez internet bo leżę od samiuskiego początku jedynie wózek kupiliśmy w hurtowni bo chciałam zmacac. Da się ją w miesiąc gdzieś ogarnelam temat łącznie z apteka do porodu i dla małego na początek.

Powiem Wam że koleżanki mi hurtownie polecaly żeby tam podklady butelki smoczki kupić itp i kurcze cieszę się że nie posluchalam i kupiłam wszystko w tej Gemini. Sfrajerzylam się tylko na butelce 250 ml bo zapomniałam zamówić w tej mega taniej hurtowni była droższa o 7 zł. Zastanawiam się ile te rzeczy naprawdę kosztują skoro są takie różnice w cenach.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zaczął pokój małego robić i już się tak podniecilam a tu zonk od wczoraj gorączka i leży plackiem a niestety pracuje w takiej branży że do sylwestra nie ma opcji urlopu bądź l4 i jak wraca z pracy tylko leży a robota leży. Ech a już myślałam że choć łóżeczko złoży i będę tykac na zmianę bryczke i łóżeczko

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    No baaaa bo to raz a co potrzebujesz? Ja najczęściej robię takie mini na dwa gryzy za pomocą dekoratora do tortów i ofkors z masą budyniowa bo uwielbiam echhh ale mam ochotke
    potrzebuje sprawdzony przepis :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • L Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

Wyspane? ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
‹‹ 1222 1223 1224 1225 1226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ