X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • L Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski wiem , że nudzę strasznie ale nadal mam dylemat z tym wózkiem :-/ Błagam doradźcie , jakbyście miały wybierać miedzy bebetto Holland http://allegro.pl/holland-bebetto-2015-3w1-maxicosi-citi-full-zest-i5361898229.html a Camarelo Carmela http://allegro.pl/camarelo-carmela-3w1-maxi-cosi-pebble-bonusy-i5894588004.html#thumb/1 to który byście wybrały ??? Z góry przepraszamy , ze znów was mecze z tym tematem.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L moja kumpela ma camarelo i chociaż wizualnie wygląda dobrze to według mnie jakość wykonania daje wiele do życzenia, nawet sam fakt że maly nie skończył jeszcze 3 miesięcy a gondola w środku cala 'skulkowana', np porównując do mojego wozka - adamex barletta to materiał ten w środku i ten na wierzchu wydaje się duzo porzadniejszy, przede wszystkim grubszy, nawet sam stelaż wygląda tak jakoś solidniej. W Bebetto Holland bylam zakochana od poczatku, jednak nie miałam okazji 'wymacac' na żywo więc niestety się nie wypowiem, ale słyszałam o nim same pozytywy :-)

L lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Laski wiem , że nudzę strasznie ale nadal mam dylemat z tym wózkiem :-/ Błagam doradźcie , jakbyście miały wybierać miedzy bebetto Holland http://allegro.pl/holland-bebetto-2015-3w1-maxicosi-citi-full-zest-i5361898229.html a Camarelo Carmela http://allegro.pl/camarelo-carmela-3w1-maxi-cosi-pebble-bonusy-i5894588004.html#thumb/1 to który byście wybrały ??? Z góry przepraszamy , ze znów was mecze z tym tematem.

a oglądałaś te wózki w sklepie? dla mnie bebetto są zbyt ciężkie w prowadzeniu, aż zdziwiona byłam. Ja zdecydowałam się na Camarelo ale model Carera- są lekkie w prowadzeniu i wnoszeniu też. Ostatnio zaczepiłam babcię w Auchan właśnie z tym modelem i bardzo chwaliła, nawet pozwoliła mi się przejechać trochę po sklepie :)

L, Pati_89 lubią tę wiadomość

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli czy sie zasiedzialam hmmmmmm osiem miesięcy leżenia skutek mięśnie u nogi która mam uszkodzona znikły mi i różnica między jedna a druga noga na tą chwilę 6 cm. Mięśni brzucha brak kręgosłup koszmar. Przejdę z sypialni do pokoju w głowie mi się kręci także myślę że moja kondycja to koszmar. Psychicznie chyba całkiem nieźle ale fizycznie koszmar sama jestem w szoku że tylko 7 kg przytyłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 14:39

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zamówiliśmy camarelo q sport, carera chyba tez jest lekka o ile się nie myle? wg mnie te wozki się bardzo dobrze prowadzi no i cena dobra, bardzo ladne. A jak będzie z trwaloscia to się okaze ;)

L lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, carera też jest lekka. W sobotę odbieramy wózek także będzie jazda próbna z misiami :D

L lubi tę wiadomość

• L Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta wrote:
    a oglądałaś te wózki w sklepie? dla mnie bebetto są zbyt ciężkie w prowadzeniu, aż zdziwiona byłam. Ja zdecydowałam się na Camarelo ale model Carera- są lekkie w prowadzeniu i wnoszeniu też. Ostatnio zaczepiłam babcię w Auchan właśnie z tym modelem i bardzo chwaliła, nawet pozwoliła mi się przejechać trochę po sklepie :)

No właśnie ani nie widziałam ich na żywo nie dotykałam i tak się na Was zdaje z opiniami ;-) Każdy wózek ma coś w sobie na plus i na minus a , ze strasznie niezdecydowana jestem to zanim się zdecyduję to wynajdę coś innego. Kto by pomyślał, że wybór wózka może być taki trudny :-/
    Dziękuję za wasze opinie :-*

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L, kazda bedzie chwalila ten co sama wybrala bo kazda przywiazuje wage do czegos innego.. Ja Ci polece Tako Omega,bo jest ladny,zgrabny a amortyzacje ma jak w wozku na paskach. I cena jest atrakcyjna bo ok 1300 zl za 2 w 1

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    No właśnie ani nie widziałam ich na żywo nie dotykałam i tak się na Was zdaje z opiniami ;-) Każdy wózek ma coś w sobie na plus i na minus a , ze strasznie niezdecydowana jestem to zanim się zdecyduję to wynajdę coś innego. Kto by pomyślał, że wybór wózka może być taki trudny :-/
    Dziękuję za wasze opinie :-*
    Jak nie widzialas na zywo to ccesz sie zdecydowac na zakup za ponad 1000 zl bo ktos Ci poleca??? No ja bym tak wozka nie kupila jednak..miedzy innymi wycofalam sie z qiunny (ale nie mood-inny model juz nie pamietam jak sie nazywal) bo nie mozna bylo tego nigdzie obejrzec bo wszedzie tylko Mood byl. Siostra mieszkajaca w Belgii zachwalala ale sie nie zdecydowalam,bo jednak trzeba pomacac

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis doszła nasza grająca zabawka do wózka. Za całe 4$ od majfrenda :)

img_20160114083612_image_zmniejszamy_pl.jpg

Ps. Oryginal kosztuje 99zl :D https://www.mamasandpapas-polska.pl/produkt/opis/2026/zabawka_do_wozkafotelika_kol_new_millieampboris

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 13:50

szara myszka, Biedroneczka29, marissith, L, Kri, tysiaa93, Lexi150 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze zezarlam polowe placka ananasowego <hahah>

L, madzia.rka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie do tego ZZO mąż zachęca, że skoro to za darmo i można to mam brać, a nie zgrywać bohaterkę, że jak będą przeciwwskazania to mi po prostu nie dadzą, ale ja się nie umiem zdecydować :) na pewno muszę iść na spotkanie z anestezjologiem za tydzień, bo wtedy będę mieć otwartą furtkę, żeby się zdecydować, czytałam różne opinie czy pomaga czy nie, w zasadzie ile kobiet tyle opinii, nie pytałam jeszcze mojej dr, która uważam, że mówi szczerze zawsze co o czymś sądzi, zapytam za tydzień dzień przed anestezjologiem.
    Kobiety w ciąży na prawdę się zmieniają, ja zawsze byłam zdecydowana, umiałam podejmować decyzje, nawet trudne, a teraz nad wszystkim bym rozmyślała miesiącami, nawet nie umiem się zdecydować jaką herbatę bym wypiła :) a co dopiero na wózek i ZZO :D
    A jeśli chodzi o wózki to bardzo polecam pójście do sklepu, co prawda ja swojego wózka nie podnosiłam w sklepie, bo 10 kg dla kobiety w ciąży to się bałam, ale prowadzi się lekko i jest bardzo zwrotny, a byłam zdecydowana na zupełnie inny, prawie połowę tańszy, ale różnica w wykonaniu, jakości, solidności, jest moim zdaniem 10 - krotna, dlatego warto przejść się do sklepu, bo można wybrać coś zupełnie innego, niekoniecznie droższego jak ja :)

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bylam zdecydowana na zzo, ale jest szansa ze w moim szpitalu go nie dostane, bo to loteria czy anestezjolog będzie mogl przyjść. Troche się z tym pogodziłam, ale jak będzie możliwość i będzie bardzo bolec to wezme

tylko wlasnie potem się boje tego parcia, ze nie będę umiala i czula, ale zdam się na los - jak będzie dostępne zzo i będzie zle to wezme, a jakby jakims cudem było znośnie albo czułabym się na silach to nie będę brala, no chyba ze i tak się nie uda to wtedy będzie trzeba przetrwać bez ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L my zamawialismy riko brano ecco :) bardzo lekki lekko sie prowadzi :) zalezy jaka sume chcesz na wozek przeznaczyc :)

• Roberta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    L, kazda bedzie chwalila ten co sama wybrala bo kazda przywiazuje wage do czegos innego.. Ja Ci polece Tako Omega,bo jest ladny,zgrabny a amortyzacje ma jak w wozku na paskach. I cena jest atrakcyjna bo ok 1300 zl za 2 w 1

Tako Omega też są lekkie i bardzo dobre jakościowo. Chciałam go kupić ale kolory mi się nie podobały ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na konsultacji z anestezjologiem i nie mogę mieć zzo. Albo sn bez znieczulenia albo cesarka w ogólnym. Lepiej się dowiedzieć wcześniej niż być zaskoczoną w trakcie porodu.

• L Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Dziewczyny byłam na konsultacji z anestezjologiem i nie mogę mieć zzo. Albo sn bez znieczulenia albo cesarka w ogólnym. Lepiej się dowiedzieć wcześniej niż być zaskoczoną w trakcie porodu.

A to dlaczego nie możesz ???

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    o kurcze, a mogę wiedzieć jakie masz przeciwwskazania? jakie w ogóle są?

201602111680.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co wogole mnie zaskoczyło przy wyborze wózka, że nie można sobie wybrać każdym kolorze. tak jak np kupujesz kanapę, podoba Ci się model ale chcesz z takiego materiału i w takim kolorze. A tak nie ma, dany model i w 4 wariantach i tyle. Ja chciałam turkusowy, ale nie występował w tym modelu. A jak jakiś był to zestawienie kolorystyczne było beznadziejne np. Brąz z turkusem. Dlatego mam szary, uniwersalny w sumie, z czerwonymi dodatkami w materiale i na ramie.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L Kochana najlepiej w necie poszukaj sobie kilku ktore ci sie najbardziej podobaja a potem idz je obczaj na zywo.
    Ja byłam zakochana w Riko Brano po tym co w necie zobaczyłam pojechalismy do hurtowni i popierwsze czar prysł bo był mega duzy a ja nie mam zamiaru nosic kolumbryny na pierwsze pietro. Jak mi postawił Roana koło Riko to wogóle od razu odpadł w przedbiegach. Pozatym sprawdzilismy jak sie składa i jak sie w samochodzie miesci. Chciałam eco skóre jak ja dotkłam to jednak nie moj swiat. takze msisz pomacac poogladac i wtedy zdecydowac bo w necie wszystko ladnie wyglada. Jesli chodzi o te wózki teraz to one tak naprawde sa do siebie tak podobne ze rózna sie detalami. Np mufka albo jakimis bajerami i tak naprawde to od ciebie zalezy co tak naprawde potrzebujesz.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ