X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym rozwazyla pojscie do kosciola,ale na pewno galop za trumna na cmentarz bym odpuscila (u mnie za trumna sie idzie na cmentarz,nie wiem jak u Was) a biorac pod uwage ze koscioly sa w centrum a cmentarze raczej na obrzezach miast to galop 3-4km jest idiotyzmem. Chyba ze przejedziesz na cmentarz. Emocje na prwno beda,babcia to bliska osoba. Z drugiej strony jak posze Madzia to dziecko teraz najwazniejsze,babci juz nie pomozesz a sobie zaszkodzic owszem. I jestem pewna,na miliard procent ze jesli bylas z babcia blisko to by sie nie pogniewala na Ciebie ze Cie nie ma. Babcie wnuczeta kochaja przeogromnie i ich dobro jest najwazniejsze. Twoja na pewno tak tez o Tobie muslala i jesli uznasz ze nie masz sily nie miej wyrzutow,babcia chcialaby Twojego dobra!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda z nas w necie nich sobie najpierw sprawdzi czy ogolnych przeciwskazan nie ma do zzo,bo u Mari to faktycznie :/ nie dziwie sie...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już wyszukałam, nie mam, poza tym anestezjolog raczej wszystko na tym spotkaniu będzie mówił.
    Co do pogrzebu to ja byłam, akurat u wujka, więc to trochę dalsza rodzina i trochę wcześniej, bo w około 29 tygodniu, ale ja się ogólnie dobrze czuję, nigdy nie miałam żadnych złych wyników moich ani dziecka, pomimo, że mam niedoczynność tarczycy. Każdy chyba sam musi podjąć decyzję, ale uważam, że nic się nie stanie wielkiego - jeśli dobrze się czujesz i pójdziesz, ani też nic się nie stanie, jeśli nie pójdziesz.
    Marissith - o kurcze to rzeczywiście poważnie brzmi, ktoś pisał o tatuażu na plecach, wyszukałam, że to mit, że to przeciwwskazanie, ale już blizny po zabiegach w miejscu ewentualnego wkłucia jak najbardziej :)

201602111680.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolałabym nie brać zzo, ale nie mówię "nigdy", bo nie wiem, jak będę znosić ból. Jeżeli nie będę wytrzymywała, to na pewno nie będę bawić się w męczennicę. Wolałabym nie brać znieczulenia, ale mimo wszystko wybieram szpital z nieco gorszymi warunkami, ale z możliwością znieczulenia, niż w lepszych warunkach, ale gdzie jedyną pomocą jest gaz.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka oj takie osoby są najgorsze bo tego ciężarna nie może i tamtego to w ich mniemianiu chyba nic nie może, a przecież ciąża to nie choroba...

tulipanna u nas cmentarz jest po drugiej stronie ulicy wiec blisko, nie musze trzymac sie od razu za trumna, moge isc na koncu.. mam jeszcze dzien jak sie bede czula na silach to pajade, ale jak bede widziala ze nie dam rady to poprostu pojade pozniej na grób...

l22nio4pat68ge0a.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co anastezjolog to czesto tez inna opinia. Juz miałam pare razy, ale takie w pełnym uśpieniu to raz wypytywali o wszystko, nawet dostałam opr, ze nie przyniosłam zaświadczenia od endo i wyniku tsh, a w innym szpitalu nawet nie zwrócili na to uwagi...tylko jakas ankieta i kładź sie i spij :)
    PS. Vayn zagubiła sie w akcji czy cos mi umknęło i nie ma dostępu do neta?

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:20

Lexi150, tysiaa93, marissith, madzia.rka, Biedroneczka29, Evans, tulipanna, d84, Doti87, Bruśka, L, Mila920, szara myszka, Kri, gorgeous, Tusiaa, lula.91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn! ale ślicznotka!!! <3 zaciskaj nogi teraz

vayn lubi tę wiadomość

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn jaka slicznota. Trzymaj nogi razem dupsko do góry na poduche trochę ucisk na szyję zmniejszysz. Ja już też się boję że nie dotrzymam do tego 30 tego tak mnie ciśnie w dół a najgorzej jest w nocy.

vayn lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn coś czuję, że będziesz kolejną rozwiązaną Lutóweczką :D
    Polusia jest śliczna i już kluseczka. Ach zaraz już będziesz tulić swoją Córunię :)

vayn lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Laseczki , nie wiem co sie dzieje , nie czytalam , zaraz nadrobie ...
    Nie zrobilam dla Was zdjecia , bo nie mialam kiedy , u mnie tyle sie dzieje, ze szok !! Z rzeczy najwazniejszych to moj chlop polamal sobie palce , prawa reka :(
    Z rzeczy mega najwazniejszych , dzisiaj rano poslizgnelam sie na lodziie I padlam , uderzylam sie najpierw tylkiem potem glowa wpadla mi az pod tylni zderzak samochodu , polamalam spinke I w ogole leb peka :(
    Bylam w szpitalu na porodowce na ktg z dzieckiem wszystko OK , ma sie super na Cale szczescie
    Pozniej na ER I ja tez mam sie dobrze tylko leb boli , jak wspomnialam ,
    To tyle
    Przyjechalam do domu I chyba ide polezec
    Oooooooooooooo
    :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 18:16

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans o kurde dobrze ze Wam nic nie jest trzymaj się. Ja się panicznie boję właśnie wywrotki.

Evans lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans-dobre ze nic Ci nie jest i dziecku.. Pomalutku,uwazaj na siebie
    Vayn-dziwne ze skoro masz juz rozwarcie to lekarz nie ustalil Ci cc... Zwlaszcza ze dzidzia ulozona nieprawidlowo..No ale slicznie zapozowala:) takie zdjecia sa mozliwe wlasnie dlatego ze tak lezy:) u mnie nie lezala buzia do kregoslupa wiec tez sie dalo ostatnio ja uchwycic ale wiekszosci juz ciezko :)
    Odnosnie tatuazy to wczoraj w DD tvn mowil ginekolog ze to moze bardzo utrudnic wykonanie zzo czasem uniemozliwic wiec i takie przypadki sie zdarzaja.
    Co do koloru wozka to ja sie zdecydowalam na caly szary-uniwersalny,moze sie jeszcze przyda :-p z reszta dla dziewczynek tak wszystko miec rozowe to jakos do mnie nie przemawialo :) a i te roze w tych wozkach takie wsciekle nic stonowanego mi sie nie trafilo, pudrowego tylko takie żarowy:/ a polaczenie szarego i rozu mi sie podoba, posciel do wozka taka mam i posciel do domu mam jedna taka a druga taka :) konsekwentnie:)

vayn, Evans lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans dochodź szybko do siebie, dobrze że na brzuch nie poleciałaś, ja teraz jak chodzę to tylko szuram nogami po ziemi bo się też boję wywalić.

Vayn super fotki, nogi ściskaj.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję <3

Tuli nie ustaliła jeszcze bo chce żebym miała zaczęty 37 tydzień. Ona ma dyżury w szpitalu w środy i niedziele, także to wszystko będzie na telefon - albo 20 stycznia albo 24. Aczkolwiek ja bym chciała jak najdłużej przetrzymać :/

• Evans Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Evans o kurde dobrze ze Wam nic nie jest trzymaj się. Ja się panicznie boję właśnie wywrotki.

Ja mam Dziewczyny pecha cale zycie , moze dlatego , ze rodzona 13 :( sama nie wiem , ale tak !!! , jak bylam 14 tyg w ciazy pies mnie zaatakowal, jak bylam 28 tyg mialam wypadek samochodowy , stary facet walnal mnie z tylu 2 razy , tak DWA RAZY , do Policji mowil , ze noga mu spadla z hamulca , albo pomylil gas z hamulcem juz nie jest pewien ... Teraz taaaaki upadek , serio az tak to jeszcze nigdy nie padlam ....
    Ahhhhhhhh ja juz chce rodzic , jeszcze oby 2 tyg wytrzymam w spokoju ... I ja juz chce , mam dosc wszystkiego ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 18:40

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans całe szczęście , że wszystko z wami dobrze. Odpoczywaj teraz kochana i staraj się nie wkręcać, że masz pecha takie rzeczy się zdarzają a, że akurat teraz jak w ciązy jesteś według mnie czysty przypadek. Głowa do góry.

Vayn jakie focie słodziaśne ...zazdroszczę moja młoda wstydliwa ;-)
    Obyś jak najdłużej wytrzymała w dwu paku choć z tego co piszesz raczej bliżej niż dalej. W każdym razie będzie dobrze :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny przypomniało mi się jeszcze, że położna na SR radziła, żeby wziąć do szpitala jeszcze akt małżeństwa jak się ma. Oni wysyłają gdzieś jakieś dokumenty i z tego biorą dane itp.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebne jest to do nadania nazwiska dziecku w przypadku gdzy po ślubie matka zostawia swoje i dziecko dziedziczy oba po matce i ojcu. A na akcie jest jakie nazwisko będą nosić dzieci.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w szpitalu wpisują nazwisko matki, w urzędzie się podaje nazwisko dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 19:48

tulipanna lubi tę wiadomość

201602111680.png
‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ