X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwolnilam przez krzyz a teraz to masakra,zasapuje sie jak cos robie...a nie lezalam w ciazy bo nie mialam takich wskazan... A jakos nsie wyobrazam sie jak ciezko musi byc tym z Was ktore musialy lezec bo ciaza tego wymagala

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też sapie jak mam wejść na 4 piętro. I jak muszę wysiąść z samochodu. To jest najgorsze.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas latam, jakoś nie mogę na tyłku usiedzieć. Chyba, że się przeforsuję to faktycznie następny dzień poleżę a później tak jak Bruśka, ogarniam chatę chociażby. Ale kondycje mam coraz gorszą, zadyszkę łapię nawet podczas rozmowy, spacer i gadanie to już hardcore :P mąż się ze mnie śmieje. Najgorzej,że zaczęłam dyszeć podczas spania...

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też sapię jak lokomotywa, wczoraj siedziałam przy drukarce i co chwilę musiałam wstawać i siadać to myślałam, że oddechu nie złapię. Do tego ciągle jest mi gorąco i duszno, coś się pokręcę i zaraz jestem całą spocona. Czuję się czasem jakbym miała menopauzę, a nie była w ciąży :D

tulipanna lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie umiem leżeć, nawet jak twardnieje, codziennie myje, sprzątam, prasuje, chodzę po zakupy nieduże, troszeńkę sie staram ćwiczyć, tez mysle ze aktywność ma dobry wpływ, wspolczuje bardzo tym co musza lezec bo np wody sie sączą albo właśnie szyjka, mi by bylo baaardzo ciezko

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się już męczę chodząc nawet po schodach z piętra na piętro. Nie jesteście w tym same.
    Szczerze mówiąc czasem zazdroszczę Wam,ze to pierwsza ciąża u większości z Was. Możecie się położyć kiedy chcecie, odpocząć, wyjść i dbać tylko o siebie. Nie mówię tu o osobach zmuszonych do ciągłego leżenia bo na to się nie ma większego wpływu. Patrząc tylko na to, to u mnie pierwsza ciąża to była sielanka w porównaniu z drugą. Cieszcie się ile możecie :) Ja nie wiem co by było gdyby lekarz mi kazał leżeć :/ Cieszę się,że dam radę nadal być aktywna, bo kurde z małym dzieckiem nie da się już leżeć ciągle. Ja się w ogóle zastanawiam jak sobie radzą kobiety co mają różnice wiekową u dzieci ok 1,5 roku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 10:42

201602171662.png201311165165.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ciąże to w ogóle odczuwać zaczęłam nie tak dawno hehe. Do 7 mca niewiele było widać i ja robiłam wszystko na 100% normalnie, nie oszczędzałam się. A teraz to taki ból łapie i sapię też jak pies, więc to dobrze ,że większość rzeczy już kupiona bo nie dałabym rady łazić po sklepach teraz. Jak ktoś gada , ze wyprawkę to powinno się robić jak już jest maluch albo blisko rozwiązania żeby nie zapeszyć to chyba nie wie co mówi :)
    Najgorzej to oczywiście normalne domowe obowiązki ogarnąć , też mnie to wkurza niesamowicie , jak stara baba normalnie !

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na szczęście jeszcze nie sapie w ogole ani nie mam zadyszki

Dzis ktg i idziemy z mezem na randkę : )

A teraz ide robic placek ananasowy bo mam chęć : )

marissith lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie to mega wkurza jak ktoś gada, a po co Wy to już wszystko kupujecie, a jeszcze dziecka nie ma a już łóżeczko złożone, itp. itd. Ciekawe kiedy mąż miałby składać łóżeczko, jak pojadę do szpitala? a jakby się okazało, że np, łóżeczka nie można złożyć, bo nie ma wszystkich elementów to co wtedy? w wannie by dziecko spało? :/ mój tata i teściowa niesamowicie mnie tym wkurzali. Jestem ciekawa czy by byli chętni do pomocy jakby się okazało, że urodziłabym wcześniej, albo musiała leżeć i nic by nie było kupione i zrobione, bo wg mnie tylko by się mądrowali.

tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane za życzenia, oby się spełniły. Nie będę ukrywać, że o niczym tak bardzo teraz nie marzę jak o rodzeństwie dla Olgi, to chyba jedyna rzecz, która trzyma mnie przy życiu. Jak się ogólnie miewam? Jak na okoliczności to chyba całkiem nie najgorzej, ale są lepsze i gorsze chwile. Trzeba żyć dalej, ciągle powtarzam sobie, że ona właśnie tego by chciała, aby mama żyła dalej i umiała cieszyć się życiem mimo, że nie wygląda ono tak jak miało wyglądać.

Jak już urodzicie wrzućcie koniecznie zdjęcia waszych maluszków, może to masochizm z mojej strony, ale mimo wszystko nic tak nie cieszy moich oczu jak widok, małych, zdrowych dzieciątek.

lula.91 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr doczytalam że nas odwiedzilas. Przesyłam pozdrowienia i właśnie nie tak dawno myślałam jak się czujesz. Trzymamy za Ciebie kciuki. Oby się wszystko ułożyło po Twojej myśli. Wierzę że już niedługo bedziesz tak jak Tuli napisała :-)

agulineczka lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie miałabym już cierpliwości do chodzenia po sklepach prania wdzystkiego i prasowania. Teraz jak idę do sklepu to szlag mnie trafia że muszę stać długo albo jak ludzie się pchają.

tulipanna lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr życzę Tobie jak najszybszego spełnienia Twojego marzenia. Przesyłam pozdrowienia i dobre fluidy :*

Mnie codziennie już męczą bóle okresowe. Najbardziej wieczorem. Ciekawe jak długo to potrwa. Skurcze w zasadzie są rzadkie ale jak już złapie to czasem tchu brakuje. Ale jak to ginka mówiła że dopóki nie budzą w nocy to jest ok. Oddechu brakuje już od dawna. Czasami mam wrażenie że zaraz się uduszę.

Ja w gruncie rzeczy staram się całą ciążę oszczędzać bo to jednak strach ale też nie lubię leżeć plackiem. A ostatnio to w ogóle mi się włączyło wicie gniazda bo chciałabym żeby wszystko było na tip top przed przyjściem Małego.

Zaraz z Mężem się zbieramy i zajedziemy do szpitala zapytać kiedy można obejrzeć porodówkę i co dokładnie trzeba mieć ze sobą. A później jadę na konsultację do okulisty.

Miłego dnia Dziewczyny!

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam do Was pytanie, po co w zasadzie się robi to KTG? i drugie pytanie to czy któraś jest zdecydowana na ZZO?

201602111680.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Dziewczyny,zwlaszcza te duzo lezace (bo muszace) a nie myslicie ze sie troche zastałyscie???

U mnie to na bank przez to...juz myslalam ze pod koniec sobie pozwolę na zakupy, posprzątanie szaf, przygotowanie rzeczy dla małej... i co? Pojechałam raz na zakupy- galeria, ikea, auchan no i tego samego dnia wylądowałam w szpitalu...z kolejnym zaleceniem leżenia! Grrr... W dodatku na swieta byłam to tu i tam i pewnie wszystko na to wpłynęło. Choc czułam sie bardzo dobrze gdyby wlasnie nie te plecy. Wczoraj na wizycie tez otrzymałam nakaz leżenia i dotrzymania tych 2 tyg. Jak leżę to mam w głowie powera, ale tylko dopuki nie wstanę : D

Kkkaaarrr życzę Ci z całego serca zeby wszystko sie ułożyło i żebyś jak najszybciej znow pojawiła sie po fioletowej stronie :*

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica ja jestem zdecydowana na ZZO.

Kkkkaaarrrr trzymam kciuki na pewno niebawem zawitasz na fioletowa stronę, buziaki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 12:04

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    mnie to mega wkurza jak ktoś gada, a po co Wy to już wszystko kupujecie, a jeszcze dziecka nie ma a już łóżeczko złożone, itp. itd. Ciekawe kiedy mąż miałby składać łóżeczko, jak pojadę do szpitala? a jakby się okazało, że np, łóżeczka nie można złożyć, bo nie ma wszystkich elementów to co wtedy? w wannie by dziecko spało? :/ mój tata i teściowa niesamowicie mnie tym wkurzali. Jestem ciekawa czy by byli chętni do pomocy jakby się okazało, że urodziłabym wcześniej, albo musiała leżeć i nic by nie było kupione i zrobione, bo wg mnie tylko by się mądrowali.
    Nooo mi tak Luby gadal jak robilam pomalu pierwsze zakupy,raz sie odcielam konkretnie i dal spokoj:) tak samo z raz czy dwa mu sie zdarzylo powiedziec ze Julka to w wozku spala jak byla mala i lozeczko to nie bylo potrebne albo przewijak nie sprawdzal sie wiec tez raz odparowalam ze to ze jego bylej zonie cos sie nie sprawdzilo albo nie bylo potrzebne to nie znaczy ze mi nie bedzie. I ze jak Mala spala w wozku to nie znaczy ze moje dziecko ma lozka nie miec i tez dal spokoj :) a teraz to juz tak nie mowi,w ogole jakos sie zrobil inny taki opiekunczy..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • L Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    mam do Was pytanie, po co w zasadzie się robi to KTG? i drugie pytanie to czy któraś jest zdecydowana na ZZO?

Ja też zdecydowana, tylko nie wiem czy w moim szpitalu uda się go dostać :-/

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Ktg robi sie by wykryc zagrozenie dla dziecka zwlaszcza w okresie porodu,na ogol robi sie przed samym i w trakcie porodu zeby sprawdzic czy jest ok i czy dzidzi nie slabnie serduszko w zwiazku z porodem. Czasem zapis ktg powiduje cesarke. Skurcze wczesniejsze jak sa to tez sie sprawdza czy te skurcze plus aktywnosc dziecka i jego serdusia sa juz porodowe czy takie przepowiadajace. Lekarze wiedza jak to sie czyta dokladnie.
    A co do ZZO, no ja na pewno do cesarki tez jestem zdecydowana na nie :-p Pamietajcie ze jak ostatnio mowil w dd tvn gin ze trzeba bezwzglednie sluchac poloznej kiedy ma sie przec i lekarza. No i tatuaz tam na krzyzu jest przeciwskazaniem do ZZO ...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dzisiaj spojrzałam na brzuch i wydaje mi się, że opadł... jakiś taki inny się zrobił. Chociaż patrząc po zdjęciach, to nie widzę różnicy. A od wczoraj biorę wiesiołka, a dzisiaj pierwszy raz wypiłam herbatę z liści malin - doszłam do wniosku, że skoro w nie zainwestowałam, to dobrze byłoby wziąć chociaż trochę :P A i wkurzyłam się dzisiaj, bo poszłam po wyniki badań, a przyszły wszystkie oprócz moich :/

dxom9vvj2dzo2yyb.png
‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ