X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zamiar ważyć mniej niż przed ciążą, ale myślę, że dopnę swego bez większych problemów, bo mam zamiar spacerować codziennie po 1,5-2h jak pogoda pozwoli :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bez watpienia dziewczyny po porodach naturalnych wygladaja lepiej niz ja. Brzuch po cesarce wygladanieladnie, taki przeciety a nad nim wisi taki walek ni to skora ni tluszcz:/ bez watpienia poszlo mi w cycki,ale i brzuch jest grubszy. Ja nie moge siasc w rozkroku:/ bo bola mnie tam kosci to spojenie lonowe. Co srofe mam wychodne z rana,wiec spaceruje i spokojnie latam po miescie. Ale to uczucie zdretwienia w okolicy rany.. Nie podoba mi sie to uczucie...boje sie nawet porzadnie ogolic tam::/
    A czy ktoras z Was juz serduszkowala po porodzie??? Czy jestem pierwsza????:-p

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z Was pisala tez o zaginajacym sie uchu... My zakladamy opaske:)
    Aaa i jeszcze cos o czapkach w domu.. Zakladacir????Nam nawet po porodzie nie zakladali i w domu tez nie zakladalismy

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kilku dni napieprzaja plecy. Nie bolą tylko napieprzaja. Ani leżeć ani siedzieć a na podłodze jak się polozylam to masakra. Tuli czapkę po kapaniu zakładam. Tak aż mały ostygnie i mam pewność że głowa już suchutka. Dzwoniłam do sanepidu o szczepionkę bo przrd 37 tyg i z waga poniżej 2500 są za darmo a ja w wypuse mam +/- 37 tyd ale gbur odebrał będę się wyklucac u pediatry bo można zarówno myslex że to 36+6/ lub 37+1 więc może się uda że za sarmo coś nam dadzą.

Tuli pierwsza nie jesteś.

Dziecko mi się naprawilo częściowo!!!!!!!! Ale nie zapeszajmy.

tulipanna lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisałam o uchu. Opaskę też zakładam ale kurczę i tak się zawijaja :/

Mnie krzyż od porodu nawala :/ nie mogę długo siedzieć a nawet jak siedzę 5 min to już wstać nie mogę :/ a plecy tez nie strasznie bolą od tego karmienia na lezaco i sutki odpadają. Tak bolą :(

Ja coś czuję że u mnie abstynencja od seksu będzie dużo dłuższa niż połóg :P

Chciałam troszkę malego wystawić na powietrze ale deszczowo jest . Pogoda mi krzyżuje plany już któryś dzień :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mówcie o seksie bo jak o tym myślę to aż mnie na dole wszystko boli :D

Czapeczek nie zakładam a mam ich chyba z 10, jednak to prawda że przy pierwszym dziecku się wszystkiego nakupuje a potem to niepotrzebnie leży :P

Dzisiaj wizyta u pediatry, ciekawe ile pyzulek waży bo wygląda konkretnie :P
    I jest coraz bardziej komunikatywna <3
    Wspaniale te dzieci się rozwijają i zmieniają z dnia na dzień :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my czapkę tez po kąpieli dajemy na jakieś 20 min.

Tuli z brzuchem mam to samo, ale nie mam uczucia drętwienia przy bliźnie.
    Golic sie tam mam zamiar dopiero jak będę szła do gin na kontrole bo się póki co boję :P

Dziś twarz mego dzidziołka wygląda jak 100 nieszczęść wysypka (uczulenie lub ten trądzik niemowlęcy) i jeszcze mu prawe oczko zaropiało tak że go domyć nie mogę ;/ na szczęście o 12 mamy wizytę u pediatry to dowiemy się co i jak...

Mój z butelki na raz teraz zjada od 40 do 90ml.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polizna na ten trądzik kazała zrobić tak mąkę ziemniaczana wymieszać z odrobina wody i nałożyć na twatz i tak rozsmarowac jak peeling. Zostawić na 5 min i slpukac woda z emolium dodanym za pimoca wacika. Wypróbuje to dziś wieczorem. Powiedziała że trzrba czekać aż zejdzie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia,przepraszam za pytanie,ale jak bylo??? Bo u mnie niespecjalnie:/ mialam wrazenie taaaakiej suchosci tam gleboko.. Jakby papierem sciernym luby byl oblozony:( a ja przeciez po cesarce... To chyba kwestia hormonow.. W kazdym razie zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne.. Zobaczymy,moze sie poprawi:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krzyza.. Dziewczyny,my sie teraz nieustannie schylamy,nachylamy.. A to do lozeczka odlozyc dziecioliny,a to wyjac,przy karmieniu..ja mam to samo.. A dodatkowo po cc sie bardziej kurczy miesnie bo czlowiek odruchowo chce sie zabezpieczyc.. Mnie Luby codziennie robi masaz..:)
    Moja Lulinda lubi spac w lezaczku w kuchni przy okapie na stole!:-) Mam pieslawe i troche sie boje na podlodze stawiac.. Niby york ale zazdrosnica:/

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm normalnie a może nawet lepiej bo czasem przed ciąża jakiś tam dyskomfort byl. Tylko plecy mnie bolą. Ale żadnego dyskomfortu nie było związanego po ciąży . Nawet że tak powiem z nawilzeniem. Jedynie co to tam gdzie miałam szew troszkę szczypalo na tym otarciu ale jakoś mocmo tego nie odczulam.
    Muszę się chyba zapisać do lekarza. Wiecie co to też tak z dupy xzlowiek łazi kasę zostawia urodziłam w jego urlopie to nawet nie zadzwonił czy ja rozpakowana jestem. A przecież normalnie na wizyty powinnam przychodzić gdymym nie urodziła.
    Po 12 wyjdziemy na spacer pójdę do jakieś fryzjera się zapisać i odbierzemy zamówienie z apteki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 10:41

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie a jak wasze zwierzaki. Nasza kotka boi się małego. Jak tylko jest w pobliżu to ucieka. Spała z nami w bogach to teraz spo schiwana pid łóżkiem o ile mały nie płacze. Jak ryczy to spi w łazience po ciemku bo tam chyba go nie słychać. Jest żadną miłości bo trochę mniej czasu dla niej mamy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruuuusia... No jeszcze nie slyszalam zeby ktorys lekarz tak sie interesowal pacjentką... Nawet prywatny...nie w naszym kraju.. Dla nich jestesmy tylko chodzacymi pieniedzmi tak nsprawde... Ty nie przychodzisz ale na Twoje miejsce jest ktos inny..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie moja ginekolog pozdrowiła przez koleżankę z szkoły rodzenia, bo tak sie złożyło ze z jedna dziewczyna z S R chodziłyśmy do tej samej lekarki

Ja czapeczkę ubieram tylko po kąpieli. W ogole moje dziecko ma duża głowę, bo większość czapeczek mam za małe

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę nie cytować

Sesja noworodkowa Michałka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 18:04

vayn, Mila920, tulipanna, Moniaa, L, marissith, tysiaa93, agulineczka, Kri, lula.91, Tusiaa, Lexi150, d84, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • L Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana ale śliczne zdjęcia...Michaś pięknie pozował :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważymy 4615g :D

Dana śliczne zdjęcia. Michałek bardzo ładnie pozowal, super :) Moja to tylko na jednym zdjęciu z sesji ma oczka otwarte :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 13:57

vayn, Mila920 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do wniosku o urlop macierzyński dołączyć zaświadczenie ze szpitala. O jaki dokument chodzi? Dostałam ze szpitala tylko kartę informacyjną o pobycie w szpitalu i książeczkę zdrowia.

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze szczepienie za nami. Mikołaj waży już 4655 g i ma 59 cm.
    Dostał "tylko" 3 zastrzyki :( Tak jak pisałam wcześniej, dzięki temu że się urodził w 37+6 dostał za darmo szczepionkę 5 w 1 + pneumokoki (niestety synflorix- aby otrzymać tą lepszą potrzebne było zaświadczenie od neurologa). Póki co, odpukać, gorączki nie ma także jest ok. Te pneumokoki bolą najbardziej, aż mu łezki poleciały :((((

vayn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta lubię za to, że się Wam udało załatwić darmowe. Duuuuży chłopak. Czym się różni ten synflorox od prevenera?

Madzia u mnie wystarczył akt urodzenia małej w pracy, nikt ode mnie więcej nic nie potrzebował.

Tysia Gabrysia też ma imponującą wagę :D Kluseczki malutkie :P

tysiaa93 lubi tę wiadomość

‹‹ 1549 1550 1551 1552 1553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ