Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No bez watpienia dziewczyny po porodach naturalnych wygladaja lepiej niz ja. Brzuch po cesarce wygladanieladnie, taki przeciety a nad nim wisi taki walek ni to skora ni tluszcz:/ bez watpienia poszlo mi w cycki,ale i brzuch jest grubszy. Ja nie moge siasc w rozkroku:/ bo bola mnie tam kosci to spojenie lonowe. Co srofe mam wychodne z rana,wiec spaceruje i spokojnie latam po miescie. Ale to uczucie zdretwienia w okolicy rany.. Nie podoba mi sie to uczucie...boje sie nawet porzadnie ogolic tam:
A czy ktoras z Was juz serduszkowala po porodzie??? Czy jestem pierwsza????:-p -
Mnie od kilku dni napieprzaja plecy. Nie bolą tylko napieprzaja. Ani leżeć ani siedzieć a na podłodze jak się polozylam to masakra. Tuli czapkę po kapaniu zakładam. Tak aż mały ostygnie i mam pewność że głowa już suchutka. Dzwoniłam do sanepidu o szczepionkę bo przrd 37 tyg i z waga poniżej 2500 są za darmo a ja w wypuse mam +/- 37 tyd ale gbur odebrał będę się wyklucac u pediatry bo można zarówno myslex że to 36+6/ lub 37+1 więc może się uda że za sarmo coś nam dadzą.
Tuli pierwsza nie jesteś.
Dziecko mi się naprawilo częściowo!!!!!!!! Ale nie zapeszajmy.tulipanna lubi tę wiadomość
-
Ja pisałam o uchu. Opaskę też zakładam ale kurczę i tak się zawijaja
Mnie krzyż od porodu nawalanie mogę długo siedzieć a nawet jak siedzę 5 min to już wstać nie mogę
a plecy tez nie strasznie bolą od tego karmienia na lezaco i sutki odpadają. Tak bolą
Ja coś czuję że u mnie abstynencja od seksu będzie dużo dłuższa niż połóg
Chciałam troszkę malego wystawić na powietrze ale deszczowo jest . Pogoda mi krzyżuje plany już któryś dzieńKubuś
-
Nic nie mówcie o seksie bo jak o tym myślę to aż mnie na dole wszystko boli
Czapeczek nie zakładam a mam ich chyba z 10, jednak to prawda że przy pierwszym dziecku się wszystkiego nakupuje a potem to niepotrzebnie leży
Dzisiaj wizyta u pediatry, ciekawe ile pyzulek waży bo wygląda konkretnie
I jest coraz bardziej komunikatywna
Wspaniale te dzieci się rozwijają i zmieniają z dnia na dzień -
my czapkę tez po kąpieli dajemy na jakieś 20 min.
Tuli z brzuchem mam to samo, ale nie mam uczucia drętwienia przy bliźnie.
Golic sie tam mam zamiar dopiero jak będę szła do gin na kontrole bo się póki co boję
Dziś twarz mego dzidziołka wygląda jak 100 nieszczęść wysypka (uczulenie lub ten trądzik niemowlęcy) i jeszcze mu prawe oczko zaropiało tak że go domyć nie mogę ;/ na szczęście o 12 mamy wizytę u pediatry to dowiemy się co i jak...
Mój z butelki na raz teraz zjada od 40 do 90ml.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Polizna na ten trądzik kazała zrobić tak mąkę ziemniaczana wymieszać z odrobina wody i nałożyć na twatz i tak rozsmarowac jak peeling. Zostawić na 5 min i slpukac woda z emolium dodanym za pimoca wacika. Wypróbuje to dziś wieczorem. Powiedziała że trzrba czekać aż zejdzie.
-
Brusia,przepraszam za pytanie,ale jak bylo??? Bo u mnie niespecjalnie:/ mialam wrazenie taaaakiej suchosci tam gleboko.. Jakby papierem sciernym luby byl oblozony:( a ja przeciez po cesarce... To chyba kwestia hormonow.. W kazdym razie zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne.. Zobaczymy,moze sie poprawi:)
-
Co do krzyza.. Dziewczyny,my sie teraz nieustannie schylamy,nachylamy.. A to do lozeczka odlozyc dziecioliny,a to wyjac,przy karmieniu..ja mam to samo.. A dodatkowo po cc sie bardziej kurczy miesnie bo czlowiek odruchowo chce sie zabezpieczyc.. Mnie Luby codziennie robi masaz..
Moja Lulinda lubi spac w lezaczku w kuchni przy okapie na stole!Mam pieslawe i troche sie boje na podlodze stawiac.. Niby york ale zazdrosnica:/
-
Hmmm normalnie a może nawet lepiej bo czasem przed ciąża jakiś tam dyskomfort byl. Tylko plecy mnie bolą. Ale żadnego dyskomfortu nie było związanego po ciąży . Nawet że tak powiem z nawilzeniem. Jedynie co to tam gdzie miałam szew troszkę szczypalo na tym otarciu ale jakoś mocmo tego nie odczulam.
Muszę się chyba zapisać do lekarza. Wiecie co to też tak z dupy xzlowiek łazi kasę zostawia urodziłam w jego urlopie to nawet nie zadzwonił czy ja rozpakowana jestem. A przecież normalnie na wizyty powinnam przychodzić gdymym nie urodziła.
Po 12 wyjdziemy na spacer pójdę do jakieś fryzjera się zapisać i odbierzemy zamówienie z apteki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 10:41
-
Właśnie a jak wasze zwierzaki. Nasza kotka boi się małego. Jak tylko jest w pobliżu to ucieka. Spała z nami w bogach to teraz spo schiwana pid łóżkiem o ile mały nie płacze. Jak ryczy to spi w łazience po ciemku bo tam chyba go nie słychać. Jest żadną miłości bo trochę mniej czasu dla niej mamy.
-
A mnie moja ginekolog pozdrowiła przez koleżankę z szkoły rodzenia, bo tak sie złożyło ze z jedna dziewczyna z S R chodziłyśmy do tej samej lekarki
Ja czapeczkę ubieram tylko po kąpieli. W ogole moje dziecko ma duża głowę, bo większość czapeczek mam za małe
-
Pierwsze szczepienie za nami. Mikołaj waży już 4655 g i ma 59 cm.
Dostał "tylko" 3 zastrzykiTak jak pisałam wcześniej, dzięki temu że się urodził w 37+6 dostał za darmo szczepionkę 5 w 1 + pneumokoki (niestety synflorix- aby otrzymać tą lepszą potrzebne było zaświadczenie od neurologa). Póki co, odpukać, gorączki nie ma także jest ok. Te pneumokoki bolą najbardziej, aż mu łezki poleciały
(((
vayn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRoberta lubię za to, że się Wam udało załatwić darmowe. Duuuuży chłopak. Czym się różni ten synflorox od prevenera?
Madzia u mnie wystarczył akt urodzenia małej w pracy, nikt ode mnie więcej nic nie potrzebował.
Tysia Gabrysia też ma imponującą wagęKluseczki malutkie
tysiaa93 lubi tę wiadomość