X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją jesszcze krwawie trochę a nam ponad 3 tyg. Zresztą co tu myśleć o serduszkach jak jeszczevboli tam trochę. Ja się Tex ogolilam ale trochę góry i uda a dalszej części nie ruszam bo się boję :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Ja się ogoliłam miesiąc po porodzie. Już nie mogłam patrzeć na te dżungle, nawet cc miałam z kudłami bo ja tego dnia miałam się oporządzać przy wieczornej kąpieli, a w szpitalu też czasu nie było na golenie. Wzi€łam depilatoe i końcówkę golącą i tym po bliźnie, doł standardowo maszynką z rossmana.

U nas ani widu ani słychu serduszek. Jak małżu w ciąży się bał o młodą, tak teraz też mnie nie zaczepia. Zresztą nie ma kiedy, Pola zasypia koło 2 rano cały czas domagając się uwagi z naszej strony

Ja ogoliłam się w dzień wyjazdu do szpitala, a i przed cc mnie troszkę podgoliła położna (maszynką jednorazową - bez wody nawet -,-). Na razie dżungli nie ma, ale już niewiele mi brakuje - przed pójściem do lekarza będę musiała pewnie sekatora użyć. :D Przejechałaś końcowką depilatora po bliźnie? Szacun! Mnie na samą myśl wszystko boli xD

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tym krwawieniem mam rożnie, krwawię np 3 dni potem 2 dni nie ma krwi ale wkładki sa żółte, chyba popuszczam troche moczu:/ mam nadzieje ze niedługo to minie i wszystko wróci do normy

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie dziewczyny nosicie jakieś gorsety uciskowy żeby brzucha ściskać. Zapomniałam zapytać się dziś lekarki która nas odwiedziła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Ja ogoliłam się w dzień wyjazdu do szpitala, a i przed cc mnie troszkę podgoliła położna (maszynką jednorazową - bez wody nawet -,-). Na razie dżungli nie ma, ale już niewiele mi brakuje - przed pójściem do lekarza będę musiała pewnie sekatora użyć. :D Przejechałaś końcowką depilatora po bliźnie? Szacun! Mnie na samą myśl wszystko boli xD

Gorgeous aż takim hardkorem nie jestem. Końcówka goląca, nie depilująca - cos jak maszynka/trymer :p

gorgeous lubi tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niby pasy . Raz założyłam ale taki dyskomfort. Gorąco w tym, pocilam się jak nie powiem co i mega ściskalo :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki pas ściągający ale nie nosze go zbyt często, jakos mam mala wiarę w to zeby mógł pomoc. Właściwie ubieram go tylko na spacery bo w domu jak siedzę czy karmie to czuje sie niekomfortowo

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Tysia a to na co czekasz? :-D

Tulipanna a Ty kiedy po cesarce zaczelas sie przytulać? ;-) bo ja byłam na wizycie dzis kontrolnej u gin i niby pozwolił, ale to dopiero 4 tyg i nie wiem czy jestem gotowa hehe :-D
    No 5 tygodni to ninelo na bank:) ja biore tabletki,nie wierze w rulete watykanska,chociaz dlugo nie moglam zajsc w ciaze. Biore juz od 3 dni biore Limetic.
    U nas po szczepieniu tez bylo ok.
    D,na to zaropiale oko polecam oklady z rumianku. Nam samo przeszlo, bo to niedrozny kanalik łzowy:/ nam powiedziala lekarka ze antybiotyk nie rozwiazuje przyczyny bo nie eliminuje problemu. Trzeba masowac kącik oka delikatnie przy karmieniu

d84 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ogolilam 2 tyg po porodzie delikatnie. 3 tyg po mialam wizyte u gina to juz dokladniej to drobilsm. Niestety bliskie okolice blizny--- bojam sie!!! No i tam wisi troche ta skora wiec ciezko maszynka podjechac. Zaczynam chyba powoli smarowac tym sutriconem na blizny

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaro buro na zewnątrz, dzisiaj chyba nici z spaceru, wiec może troche posprzątam, jak oczywiście Michałek pozwoli i pospi troche w łóżeczku, a nie wtulony we mnie.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • L Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Widzę temat golenia, u mnie z tym spoko w końcu nie byłam szyta na zewnątrz ,mam tylko dwa szwy wewnątrz jakieś otarcie było i położna na wszelki wypadek założyła. Na szczeście nie czuję ich w ogóle ( choć się zastanawiam kiedy te szwy się rozpuszczą trochę długo to trwa :-/ )

O serduszkowaniu nawet nie mam siły myśleć. Wieczorem jestem padnięta i marze tylko o tym się wykąpać i odpocząć.

Odnośnie odbijania, to u nas kiepsko. Jak już podniosę Adę do odbicia i nie płacze to sukces a i tak bardzo rzadko usłyszę beknięcie. Wasze dzieciaczki lubią taką pozycję na ramieniu ??? Może ja źle ją podnoszę, bo tak się wierci i stęka jakby jej niewygodnie było.
    A i co drugi dzień mamy gorszy. W jeden dzień potrafi prawie w ogóle nie spać by następny spać cały dzień.

I jeszcze mam pytanko odnośnie espumisanu , czy wy dajecie go tak profilaktycznie ??? Ja nie wiem już czy go podawać czy nie. Czasem wydaje mi się , że mała strasznie się męczy jak chce bąki puszczać i nie wiem czy wprowadzać go już czy nie ...ależ dylemat :-P

Martwi mnie jeszcze jedna rzecz a mianowicie moje włosy. Okropnie mi wypadają, jak tak dalej pójdzie za miesiąc będę łysa!!! :-(

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    synflorix- szczepionka 10-walentna
    prevenar- szczepionka 13-walentna
    prevenar ma o 3 szczepy więcej czyli ochrona większa
    ja na wypisie syna miałam: urodzony w tygodniu 37 (dokładnie urodził się 37+6 wg usg, 37+3 wg miesiączki) dlatego otrzymaliśmy szczepionkę
    z kolei na moim wypisie jest 37/38, donoszona
    w książeczce zdrowia, w 3 dobie ma wpisane, wiek kalendarzowy- 37

vayn lubi tę wiadomość

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam bardzo ciekawy artykuł o kolkach jakiejś pani profesor, ale go nie zapisałam :/ dlatego Wam nie wstawię linka. Było w nim napisane, że są różne rodzaje kolek i różnie się one objawiają. Nie zawsze kolka to wrzask i płacz w niebogłosy. Czasem kolka to zdenerwowanie, niepokój i brak spania. Dziecko wtedy się często pręży, wygina, ale niekoniecznie płacze. "Objawem" też jest jak pręży się podczas ssania piersi, bo podczas ssania powinno być najszczęśliwsze na świecie i nic nie powinno go wtedy niepokoić. Są też różne przyczyny kolek. 1. pęcherzyki powietrza, dziecko np. nałyka się jak je wtedy pomaga espumisan i inne takie z symetykonem. 2. dziecko nie trawi laktozy, wtedy pomaga np. delicol, jego kupa ma taki dość ostry kwaśny zapach - moja Blanka to niby ma. 3. układ pokarmowy jest niewykształcony, brakuje flory bakteryjnej wtedy daje się probiotyk - np. trilac. Żeby dowiedzieć się co dolega naszemu dziecku wypróbowałam wszystkie 3 opcje, szkoda, że nie dowiedziałam się tego od pediatry u którego byliśmy, ona tylko podałą listę tych 3 specyfików, ale nic nie wyjaśniła :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 09:01

d84, vayn, tysiaa93 lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • L Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 i to by wiele wyjaśniało.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pas poporodowy, ale go jeszcze nie noszę. spytałam położną od kiedy mogę ona powiedziała, że po cc to najwczesniej po 6 tyg i to nie jakiś mega ciasny. Mam 2kolezanki, które twierdzą że im te pasy bardzo pomogły.

Tuli dzięki za rade odnośnie oka, jak bejbik pozwoli to masaż zrobię.

Nam lekarz espumisan zalecil stosować zapobiegawczo w dawce do 8 kropli w jednej dawce. Następny spróbuję Bobotik forte bo jego się daje chyba przy każdym karmieniu, a espumisan 4 razy na dobę. Co do tych kolek i info od natalici to mi się wydaje że mój ma problem bo łyka powietrze, ale pediatra wspomniał coś o tym że ma kwaśne kupy i może go to odparzać. To może ma 2 w 1.

Ale mi się zapach espumisanu podoba sama bym go wypiła :P

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    znalazłam bardzo ciekawy artykuł o kolkach jakiejś pani profesor, ale go nie zapisałam :/ dlatego Wam nie wstawię linka. Było w nim napisane, że są różne rodzaje kolek i różnie się one objawiają. Nie zawsze kolka to wrzask i płacz w niebogłosy. Czasem kolka to zdenerwowanie, niepokój i brak spania. Dziecko wtedy się często pręży, wygina, ale niekoniecznie płacze. "Objawem" też jest jak pręży się podczas ssania piersi, bo podczas ssania powinno być najszczęśliwsze na świecie i nic nie powinno go wtedy niepokoić. Są też różne przyczyny kolek. 1. pęcherzyki powietrza, dziecko np. nałyka się jak je wtedy pomaga espumisan i inne takie z symetykonem. 2. dziecko nie trawi laktozy, wtedy pomaga np. delicol, jego kupa ma taki dość ostry kwaśny zapach - moja Blanka to niby ma. 3. układ pokarmowy jest niewykształcony, brakuje flory bakteryjnej wtedy daje się probiotyk - np. trilac. Żeby dowiedzieć się co dolega naszemu dziecku wypróbowałam wszystkie 3 opcje, szkoda, że nie dowiedziałam się tego od pediatry u którego byliśmy, ona tylko podałą listę tych 3 specyfików, ale nic nie wyjaśniła :/

najgorsze w tym wszystkim jest głupie gadanie, że kolki trzeba przeżyć i kiedyś się skończą :| zamiast szukać przyczyny to wszyscy mówią: trzeba to przeżyć, no chłopcy tak mają :|
    u mnie wystarczyło dać delicol i póki co, problem jest dużooo mniejszy...

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta wrote:
    najgorsze w tym wszystkim jest głupie gadanie, że kolki trzeba przeżyć i kiedyś się skończą :| zamiast szukać przyczyny to wszyscy mówią: trzeba to przeżyć, no chłopcy tak mają :|
    u mnie wystarczyło dać delicol i póki co, problem jest dużooo mniejszy...
    mnie też to mega wkurza jak teściowa tak gada, że dzieci tak mają. i noworodek, który powinien non stop spać nie śpi cały dzień tylko się wierci i pręży. Może się tak zdarzyć, nie powiem, że nie, ale nie codziennie.

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie - kolka trwa 100 dni, musi pani przecierpieć. Mi to teściowa mówi, że problemy z brzuszkiem mają tylko chłopcy :-) dziewczynki się dużo lepiej chowaja, eh głulia baba

To, że Pola w nocy potrafi wołać o cyca co 2h to moja wina bo mam rzadki i mało treściwy pokarm :D

Właśnie czekam na położną, wczoraj dzwoniła że za nami się stęskniła i chciałaby nas odwiedzić. 'Szkoda' że Pola od wczoraj dziecko do rany przyłóż, zawsze tak jest jak ktoś ma przyjśc. Ja wychodzę na wariatkę bo przecież jak tak kochane dziecko może dawać w kość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 10:22

• d84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się teraz zastanawiam czy dalej jechać z tym espumisanem - bebiko forte czy wsiąść ten delicol??? Czy można to łączyć ???

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • L Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja mała właśnie jest taka nie spokojna , pręży się, wygina nawet przez sen. Spróbuję z tym espumisanem .

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
‹‹ 1551 1552 1553 1554 1555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ