X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo patrz Kri-a ja tylko z drutami:) przymierzylam bez drutow to kak zobaczylam wyglad piersi to sie zalamalam :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L espumisan stosujemy 2,5 dnia i 1szego dałam 4 dawki po 8 kropel, a dziś daje 4 po 6 kropli pomiędzy tymi głównymi dawkami po 2 kropelki przed jedzeniem. Ale dziś coś popłakuje.

Staniki też wolę z fiszbinami.W nocy śpię w większości bez.

A kasę niepotrzebnie to wywaliłam chyba tylko na podkłady poporodowe bo kupiłam 4 paczki a użyłam 1. Wkładki laktacyjne używam bo coraz częściej mi cieknie. Kupiłam kosz na pieluchy, ale uważam ze w naszym przypadku jest super zwłaszcza że na allegro można kupić podróby wkładów za grosze.

Mój woli byc na rekach u taty, weźmie go i od razu spokój, ale co z tego jak go 10h w domu nie ma. U mnie mu cycki chyba przeszkadzają, bo cały czas się nogami odbija od brzucha.

A od kiedy kładzie się dziecina maty edukacyje i daje pierwsze zabawki? Pytanie moze głupie ale nie mam pojęcia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 15:00

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • L Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Oooo patrz Kri-a ja tylko z drutami:) przymierzylam bez drutow to kak zobaczylam wyglad piersi to sie zalamalam :)

Haha u mnie to samo :-D Piersi mam duże i bez podtrzymania wyglądają okropnie. Biustonosze z fiszbiną nie są wygodne ale co zrobić trzeba sie poświęcić :-P

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    U mnie Jagoda w dzien jak nie spi, to czytamy ksiazke,kladziemy na brzuszku,gotujemy, pieczemy.Klade ja w lezaczek w kuchni i wszystko robie.teraz od 11:30 spi. Po kapieli spi do 2 ej w nocy. To jek codzienny najdluZszy sen.
    Rzucam pytanie: Na co wydalyscie niepotrzebnie kase? Chodzi mi o wyprawke.
    U mnie zbedne okazaly sie czapeczki,waciki ze spirytusem,na dobra sprawe laktator (uzylam tylko w szpitalu, na szczescie dostalam wiec kasy nie wywalilam), pajace zapinane na jednej nogawce. Na dobra sprawe nie uzywam te wkladek laktacyjnych.

O i takie spędzanie czasu rozumiem. A u nas mowy nie ma by młoda tak spokojnie poleżała. Kupiliśmy huśtawkę-bujaczek i wytrzyma w nim minutę potem płacz.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś dzień wiszenia na cycku :-] wszelkiego rodzaju bóle przechodzą jak tylko wezmę na ręce, jak odkładać "ból" magicznie wraca :-) wolę jednak żeby chciała się tulic niż żeby ją coś bolało.

201602111680.png
  • L Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów nietrafionych to mam nie ruszony Tantum Rosa. Podkłady i wkładki laktacyjne przydały się ale ich nie skończyłam. Laktatora jeszcze nie zakupiłam ale zamierzam myślę,że taki ręczny w zupełności wystarczy.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez cycek-spanie,wozek i tak w kółko.Malutka w nocy juz lepiej śpi co mnie bardzo cieszy,sutki wygojone juz nie bola :) malutka nauczyła sie z butelki pic i teraz czasami ma lenia zeby cyca ciagnąć.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis dzien marudzenia. Mała łapie pierś i puszcza, wiec stwierdzam , ze nie głodna (próbowałam wszelkich pozycji przystawiania) no i leży teraz na rękach spokojnie, ale ze smokiem. Nie mańkut pomysły na to wiercenie sie jak ją przystawiam.

Nam sie w ogole nie przydają ciuszki z krótkim rękawem, a ze body większość sa z krótkim to lezą w szafie. Pajacyki tez ciezka sprawa bo ciezko sie przebiera, wiec preferujemy bluzkę i spodnie.

Powiem Wam, ze mam kryzys nieprzespanych nocy. Az wstyd mi samej za siebie, ze dzis w nocy juz sie wszystko skumulowało i miałam dość, a nie powinnam denerwować sie na dziecko, bo co ono winne, ze sie budzi na jedzonko. Nie potrafię sie przestawić do tej pory na nocne wstawanie i moj organizm świruje np. W nocy mam okropne bóle żołądka co występowało juz u mnie wcześniej przy długim braku snu...kończąc na wymiotach :( wszystjo moge robic cały dzien, ale noc to tragedia, choc i tak przeciez nie budzi sie co chwile (mogłoby byc gorzej), a na to nie ma rady, moze sie przyzwyczaję, oby...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!

Nie mam kiedy pisac ale podczytuje Was na biezaco, od paru dni jestem sama z malym. Daje rade ale byl czas ze bolal go brzuszek, polozna byla i powiedziala ze strasznie twardy i wzdety i dajemy espumisan, narazie dwa razy dziennie po 5 kropli. Dzis go w ogole poki co odpukac nie bolal i slychac ze sobie purka wiec chyba jest dobrze.

Pepek nam jeszcze nie odpadl, papra sie dziadostwo.. ;/

Dzis sie przerazilam bo mi normalnie zwymiotowal, lalo sie chyba z pol minuty, masakra... balam sie ze sie powtorzy ale to bylo rano i do teraz wszystko ok a jadl normalnie.

Niestety dopadl mnie baby blues, od paru dni mam napady placzu, masakra... mam nadzieje ze szybko to przejdzie, kiedys sie leczylam na depresje, nie chce powtorki. Oby przeszlo.. PAradoksalnie dzis jak bylam z nim sama caly dzien bez odwiedzin mamy czy kogos to czuje sie lepiej. Trzeba sobie dac rade i juz. Moze wlasnie to ze teraz juz bede z nim sama postawi mnie na nogi.

Z wyprawki jak narazie stoi nieuzyty laktator elektryczny ale licze ze go uzyje jak bede wychodzic na dluzej - tylko troche sie boje ze to boli :D do karmienia uzywam oslonek a i tak czasem boli, zwlaszcza jedna piers nie wiem czemu ;/ znaczy sutek
    Bez sensu bylo kupowanie malenkich jeansow, nie jestem w stanie mu tego ubrac :D z jednych juz wyrosl :D body przez glowe z jednym guzikiem tez kilka nie wchodzi na jego glowe ;/ zaluje ze nie pokupilam wiecej wygodnych do ubierania ubranek, a kupilam kilka bezsensownych ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wy kapiecie swoje maluszki codziennie i o stałej porze ?? I o ktorej godzinie ?

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka my staramy się codziennie. Teraz jej odpuszczamy co drugi dzień ze względu na katar. Przeważnie wychodzi nam kąpiel między 19 a 20 w zależności od tego kiedy będzie pora na jedzenie.

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie małego wykąpaliśmy. Staramy się co drugi dzień, ale teraz była nieco dłuższa przerwa, bo o takiej wieczornej porze na mycie smacznie sobie spał...

d84 - to ładnie, ja po cc, a poszło mi sześć całych paczek podkładów i pół siódmej. :P A w szpitalu dawali jeszcze swoje, więc czasami korzystałam!
    Bez wkładek laktacyjnych nie wyobrażam sobie życia - kupiłam znowu następne, bo w nocy nawet muszę wymieniać po parę razy.

Laktator pożyczyłam, ale na razie nie używam i aktualnie niepotrzebne okazały się butelki. Mało używamy śpiochów i kaftaników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 19:18

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały wyrósł już prawie z bodow 50 mimo że urodził się 56 bez problemu w nie wchodził. Ale dziś już mierzone były lekko przyciasne. Na noc ubieram pajace a w dzień spodnie i bluzki. Łatwo się przebiera problrmu nie ma.
    Nie przepisala mi tych szepionek ani jednej bo dla niej jest 37 a nie rozumie co znaczy +/-. Za tydzień szczepienie. Kupimy te 5w 1 i tyle.
    W sumie nie ma chyba rzeczy bezsensownie kupionej. Nie jestem zbytnio zadowolona z tych chustek kindii cleanic i tych dady co były w promocji z tym pudelkiem bo są suche. Najlepsze to pampers tak samo jak pieluchy. Choć na razie uzywalismy tych 2-5 kg to teraz te Bella happy wykorzystujemy 3-6. Z maści rewelacja bepantem tak więc uzuwamy 2 tubke i 3 mam w zapasie. Sudocremu nie używam. Stoi. Ja zuzyje.
    Podkładów kupujemy bo jak gdzieś się idzie to się bierze i jak na kanapie kładziemy to też używamy. No na razie lezaczek małego nie interesuje ale wczoraj pierwszy raz tak świadomie kota zobaczył i wodzil za nim wzrokiem.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka, ja polecam chusteczki Fitti z Biedronki - są mokre i mają najlepszy skład. My akurat zrezygnowaliśmy niemal z chusteczek, bo używamy wody i płatków higienicznych (idą w zastraszającym tempie!), ale te chusteczki lubię najbardziej.
    Nam została prawie cała paczka pampersów 1 z Rossmana, a i mamy 2,5 wielkich paczek Dady (dwójek), ale zapewne zostaną nam, bo coś małemu pupa się odparza i nie wiem, czy nie od nich. Dlatego zamiennie używamy z pieluszkami z Tesco, które są świetne! Siuśki zamieniają się w żel i pampers suchutki, nawet jak bardzo nabity.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie rano małego myje tzn myjemy buzke wacikami z wodą przegotowana i pupę po nocy. Zmywamy warstwy tej maści i czyscimy się. A tak to bym zglupiala co zmianę grzać wodę do mycia. A to prawda że waCiki idą jak woda tedzieciece. My mamy w zapasie 560 pieluch tych 3-6 więc mamy spokój na jakieś 2,5 miesiąca.
    Jak pokoncza się chustki to je wypróbuje dziś widziałam jakues dady bawełniane ale tyle tego mamy że nie wzięłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 20:41

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przy każdej zmianie pieluchy myjemy pupę wacikami i wodą - nie musimy grzać, mamy ciepłą w kranie, ewentualnie lejemy z butelki.
    O rany, ja to podejrzewam, że Jaś zaraz w trójki wskoczy, a u Was jeszcze taki zapas na tak długi czas. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:09

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 3-6 kg a ma dopiero 4 kg więc spokojnie starczy. No ja używam przegotowanej więc może stąd by mi się nie chciało. Tak grzwc co chwile. A w kranie to mordega bo jest piecyk i jak się ma woda ciepła lecieć to masę zimnej się upuszcza. Glupue miasto że bardzo dużo dzielnic ma wodę na gaz. Mieszkam tu 8 lat i przyzwyczaić się nie mogę.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zacznę używać 2 pampersow, bo mam wrażenie jakby 1 były za krótkie. Tez używam płatków do przemywania pupy, rzeczywiście schodzi tego bardzo duzo, wodę podgrzewam i trzymam w kubku termalnym, przynajmniej na dłużej trzyma temperaturę.
    Co do ubranek, w dzień najwygodniej jest mi go ubrać w body z długim rękawem i spodnie dresowe a na noc pajace.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odno$nie pampersów... my póki co używamy tych białych pampersów premium, ale niestety cenowo dla mnie znośnie do rozmiaru 2. Zostały mi jeszcze 2 paczki po 80 sztuk i domniemam, że przesiądziemy się na 3 po ich skończeniu. Tak się zastanawiam, które pampery będą najbardziej do nich zbliżone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 22:00

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ciężko o podobne bo są najlepsze używam jedynek teraz na zmianę z Bella. Chyba zielone pampersy albo dada z biedry są podobne. Bo te Bella niezbyt i te rosmanowe to takie papierowe mi się wydają. Przynajmniej miałam jedynki te rosmanowe ale nie wiem który rodzaj bo tam są dwa.

Za 39,90 białe pampersy są teraz w kauflandzie. Więc cena ok bo one są trochę droższe id zielonych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 22:16

vayn lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1553 1554 1555 1556 1557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ