X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • L Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    ja się teraz zastanawiam czy dalej jechać z tym espumisanem - bebiko forte czy wsiąść ten delicol??? Czy można to łączyć ???

Jeśli nie widzisz poprawy po espumisanie to ja bym spróbowała z delicol. Nie wiem czy można to łączyć najlepiej lekarza podpytać.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn a moja też je co 2 h w nocy...to źle ?! Ma jedną drzemkę 3 godzinną po kąpieli wieczornej (zazwyczaj).

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    vayn a moja też je co 2 h w nocy...to źle ?! Ma jedną drzemkę 3 godzinną po kąpieli wieczornej (zazwyczaj).

Nie no, dobrze :-) tylko strasznie wkurzające i dołujące jak ktoś tak glupio gada non stop.

Pola dziś w nocy prawie 5h, a teraz po karmieniu też 3h. Zaskakuje mnie me dziecię

• d84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę poprawę ale tylko w okresie po podaniu espumisanu, a że daję go 4 razy na dobę to są okienka z prężeniem i płaczem nawet przy cycku. Dlatego się zastanawiam nad bobiko forte bo jego się daje przy każdym. A zastanowiły mnie te kwaśne kupy. Za tydzień mam wizytę u położnej to ją podpytam na ten temat jeszcze, bo pediatrę mam dopiero przy okazji szczepienia 8/4.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • L Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Nie no, dobrze :-) tylko strasznie wkurzające i dołujące jak ktoś tak glupio gada non stop.

Pola dziś w nocy prawie 5h, a teraz po karmieniu też 3h. Zaskakuje mnie me dziecię

5 h !!! Jejku zazdroszczę ...rozumiem , że mamusia wyspana :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    widzę poprawę ale tylko w okresie po podaniu espumisanu, a że daję go 4 razy na dobę to są okienka z prężeniem i płaczem nawet przy cycku. Dlatego się zastanawiam nad bobiko forte bo jego się daje przy każdym. A zastanowiły mnie te kwaśne kupy. Za tydzień mam wizytę u położnej to ją podpytam na ten temat jeszcze, bo pediatrę mam dopiero przy okazji szczepienia 8/4.

No to spróbuj z bobiko forte , jak poprawy nie będzie to wrócisz do espumisana.
    A ten espumisan dajesz też przed jedzeniem , ile kropli ???

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten espumisan może pomagać, bo działa na pęcherzyki powietrza, które się tworzą też kiedy dziecko nie trawi laktozy, na co działa Delicol. Na ulotce jest napisane, że można łączyć, ale ja bym nie łączyła i spróbowała z tym Delicolem. Moje dziecko po nim spało 5h w nocy i wczoraj cały dzień, aż się powiem szczerze zaczęłam nudzić :)

201602111680.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L, espumisam wlasnie tak dzala- profilaktycznie,on nie leczy tylko zapobiega. Jak dziecko krzyczy w nieboglosy to Ci nie pomoze za 10 minut jak dasz..ale regularne stosowanie pomaga bo zapobiega gromadzeniu sie gazow. Tak naprawde na kolke kiedys przepisywano papaweryne- lek rozkurczowy,to cos jak nospa. I to dzialalo po chwili. Teraz lekarze nie pisza bo to pochodna opiatów to raz a dwa ze uwaza sie ze to niedojrzalosc ukadu pokarmowego i daje sie espumisan. A tak naprawde dzieciom ktore maja prawdziwa KOLKE a nie preza sie przy kupie (przeciez my tez czasem stekamy;)) moznaby ulzyc.. Ulzyc bólowi ktory dziecku towarzyszy..U nas Jagoda tez sie napina przy kupie troche, no ale zeby ja zrobic to i my przrciez napinamy miesnie w kibelku,nie?? Ale absolutnie nie wije sie,nie krzyczy.Placze tylko okolo 18 bo chce jesc a o 18:30 szykujemy kapiel wiec przed sama kapieka jej nie karmie. O 19 kiedy dosyaje piers zapada błoga cisza:) ona ogolnie placze kiedy jest glodna,pielucha ją nie rusza za bardzo,ulewanie ja budzi vzasem (jsk to kazde wymioty obudza czlowieka) ale kwęczy wtedy tylko,podniode ja,uleje i cisza. Odbija czasem.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem ze tak mnie przestrzegali wszyscyzwbym sie wyspala w ciazy, potem miwili, spij jak spi dziecko bo bedziesz niewyspana a tymczasem ja od jej urodzenia ani raz w dzien nie spalam..nawet po samej cesarce..ale ja nigdy w dzien nie lubilam sie pokladac:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy właśnie pierwszy skok rozwojowy :/ rączki cycus rączki cycus i tak w kółko

Rączki muszą być moje bo inaczej tez zle☺

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie śpię w dzień i choć mała budzi się co max 2 godz to nie jestem zmęczona jakoś się przyzwyczailam ☺

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • L Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipana ja nie wiem tak naprawdę o co mojej małej czasem chodzi. Jest najedzona , pielucha sucha a i tak wierci się i pręży no jakby chciała sobie bąki puszczać a nie mogła. Pomocy :-(
    W ogóle to ile wasze dzieci śpią w ciągu dnia...jak nie śpią to są niespokojne ? Wiem dziwne pytanie ale Adula jak nie śpi to popatrzy 5 min dookoła siebie i jest stękanie , wiercenie i płacz :-/

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff my już po wizycie położnej :D

Pola w poniedziałek ważyła 4500 dzisiaj waga pokazała 4760 - łoooo mamuniu :D

No i u nas ewidentnie kolki. Pytałam o delicol ( bo ja cały czas myślę, że to jednak laktoza wszystkiemu winna) ale mówiła że to dla noworodków, a Pola ma już 2 miesiące i może być za słabe. Ewentualnie debridat, ale on na receptę. Pępek jej się nie podobał, ona by go zakleiła, kazała się umówić do innego lekarza w przychodni - babeczka raz w tyg przyjmuje i dzisiaj się zapisywałam na wizytę 25 marca :O

Jeśli mi nie szkoda kasy, mam próbować z innymi kropelkami ( głównie polecała infacol i bobotic) jak to ujęła może na któryś zaskoczy i będzie ok

No i tak jak mówiłam, dziecko anioł podczas jej wizyty, ledwie wyszła to wrzask :P Ululałam i pośpi pewnie z 15 min, bo zaraz będzie wołać o cyca

• L Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    A my mamy właśnie pierwszy skok rozwojowy :/ rączki cycus rączki cycus i tak w kółko

Rączki muszą być moje bo inaczej tez zle☺

Ooo i u nas mamusi ręce najlepsze. Nikt inny małej nie uspokoi co mnie przeraża, męzu robi co może ale jak mała się rozkręci z płaczem tak nie ma szans . A przecież ja też muszę wyjść raz na jakiś czas bo języka w buzi zapomnę :-P

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem próbuje sie położyć popołudniu, ale może z dwa razy zdarzyło mi sie zdrzemnąć. Kiepsko mi idzie zasypianie kiedy jest jasno. Najgorsze zmęczenie dopada mnie ok 20-21, jak mały śpi to ja tez sie juz kładę, gorzej jak nie chce zasnąć to sie strasznie mecze i zdarż sie ze jestem rozdrażniona, odbija sie to wtedy na mężu

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    To, że Pola w nocy potrafi wołać o cyca co 2h to moja wina bo mam rzadki i mało treściwy pokarm :D

Właśnie czekam na położną, wczoraj dzwoniła że za nami się stęskniła i chciałaby nas odwiedzić. 'Szkoda' że Pola od wczoraj dziecko do rany przyłóż, zawsze tak jest jak ktoś ma przyjśc. Ja wychodzę na wariatkę bo przecież jak tak kochane dziecko może dawać w kość

Mój Jaś przybiera na wadze, ładnie i efektywnie je, a mleka mam bardzo dużo (ostatnio zaczęło mi tak z piersi sikać jak z węża ogrodowego - nie wiedziałam, że takie ciśnienie można uzyskać - zalałam małemu buźkę :P), a i tak pierwsze, co usłyszałam to: "A STARCZY CI POKARMU?". Oni nawet jakby mały dobił do 10kg, to chętnie daliby mu butlę. :/ A u nas też jak tylko teściowie przyjdą, to mały śpi i oczywiście jest: "a on ciągle tak śpi? a on umie płakać?" i tym podobne głupoty...

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    5 h !!! Jejku zazdroszczę ...rozumiem , że mamusia wyspana :-)

U mnie też się tak zdarza, że śpi 5h, ale ja, mimo to, budzę się w nocy, a po takim czasie już wybudzam małego, jak sam się nie zaczyna kręcić, chociaż już po takiej przerwie zazwyczaj budzi się, bo cycki wybuchłyby...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 12:36

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • kejt84 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam kosmetyki momie dla dzieci

sa dostepne w rossmanie albo w duzo lepszej cenie prosto od producenta tu

http://allegro.pl/zestaw-3-kosmetykow-momme-sam-stworz-swoj-zestaw-i6038680378.html

20d4234264.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Jagoda w dzien jak nie spi, to czytamy ksiazke,kladziemy na brzuszku,gotujemy, pieczemy.Klade ja w lezaczek w kuchni i wszystko robie.teraz od 11:30 spi. Po kapieli spi do 2 ej w nocy. To jek codzienny najdluZszy sen.
    Rzucam pytanie: Na co wydalyscie niepotrzebnie kase? Chodzi mi o wyprawke.
    U mnie zbedne okazaly sie czapeczki,waciki ze spirytusem,na dobra sprawe laktator (uzylam tylko w szpitalu, na szczescie dostalam wiec kasy nie wywalilam), pajace zapinane na jednej nogawce. Na dobra sprawe nie uzywam te wkladek laktacyjnych.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się bardzo laktaktor przydał w szpitalu, teraz nie używam ale mam nadzieję, ze przyda się jak będę chciała wyjść do fryzjera :-) body mam duuuuzo a nałożyłam jak dotąd 2 razy. Staniki do karmienia z fiszbinami - strasznie uwieraja, musiał mi mąż kupić bez drutów. A reszta to jeszcze nie wiem, mamy dopiero 2 tyg :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

‹‹ 1552 1553 1554 1555 1556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ