Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku moj Tymonek ma te potowki o których pisalyscie, ale ma ich pół buzi.. aż się zastanawiam czy to normalne czy do lekarza nie pójść. Przemywam rumiankiem jak narazie, macie jeszcze jakieś inne pomysły?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 07:32
-
Nie mam nawet kiedy was nadrobic. Zuzia jest na mm bo u mnie pokarmu brak i jak w czwartek zrobiła kupkę wieczorem tak do dziś cisza
zaczynam się martwić bo niby się napina jak do zrobienia poplacze chwile i przechodzi
apetyt jak miała tak ma, jak zasnie to śpi jak aniolek.. Juz nie wiem co mam zrobić przepajam ja koperkiem, masuje brzuszek, podkurczam nóżki i cierpliwie czekam na pełnego pampersa a jak zaczyna płakać to z tej bezradności sama bym z nią płakała
-
Mila moja też ma ich sporo i według pediatry to normalne, mówiła też że można dziecko kąpać w krochmalu i przemywac tym buzke
My używamy zielonych pampersow i tych baby dream z rossmana, i te i te są w porządku. Dziadkowie widzieli też jakaś promocje w biedronce na pieluchy dady więc kupią i te też przetestujemyvayn lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa niestety czasem nie możemy zrobić nic oprócz bycia przy bobaskach i przytulaniu ich. Jestem pewna, że każdej nieraz chce się płakać gdy widzi, że jej dziecku jest cciężko. A brak kupy od czwartku to jjeszcze nie tak długo. Na pewno Zuzka wkrótce walnie piękna kupę a ty się szeroko usmiechniesz
vayn, niecierpliwa_92 lubią tę wiadomość
-
vayn wrote:Dziewczyny odno$nie pampersów... my póki co używamy tych białych pampersów premium, ale niestety cenowo dla mnie znośnie do rozmiaru 2. Zostały mi jeszcze 2 paczki po 80 sztuk i domniemam, że przesiądziemy się na 3 po ich skończeniu. Tak się zastanawiam, które pampery będą najbardziej do nich zbliżone.
Kochana, może spróbuj te Tesco Loves Baby? My chyba musimy odrzucić Dady, bo nałożyliśmy wczoraj dwie pieluszki biedronkowe i tyłek znów odparzony. Po jedynkach było wszystko dobrze, a przy dwójkach problem... Mieliśmy kilka Pampersów oraz Babydream - dla mnie te Tescowe najbardziej podobne do oryginalnych Pampersów, a tańsze!vayn lubi tę wiadomość
-
Mila rumianek może tylko podrażniać wiec tu bym bardzo uważała.
Klara tez ma potówki/ trądzik już sama nie wiem, przemywamy woda przegotowana, bo przy starszej jak zaczęłam przemywać rumiankiem to zrobiła się jedna wielka krostaCóreczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Dzięki Tysia za uspokojenie duszy
czyli po prostu trzeba przeczekać? Bo ja już się wystraszylam, ze to co innego bo potowki wyczytałam, ze na całym ciele a Tymuś ma tylko na buzi, Gabrysia tez?
E-Ness a ja myślałam, ze rumianek łagodzi.. hmm zmienie na wodę przegotowaną, może będzie lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 09:34
-
Rumianek ma właściwości uczulajace i alergizujace więc nawet zaropiale oczko lepiej okładem z czarnej herbaty niż rumiankiem. Wczoraj na wizycie kazała tylko przegotowana woda przecierac i nie smarowac nawet atoperalem. Powiedziała że po 6 tyg zniknie.
Gdzie jest Evans?? -
U mnie lekarką powiedziała ze potówki można przecierać octaniseptem... jeszcze nie próbowałam. Bi dopiero dziś małża wysyłam do apteki. Aby potówki się nie pojawiały to trzeba pokombinować z temperaturą w domu i z ubraniem dzieciaczka . No i co najważniejsze dokładnie wycierać po kąpieli aby w tych zgibach i zakamarkach nie było wilgotno.
U mnie młoda gubi skórę jak wąż hehe i musze zakupić maść cholesterolową.
Co do pokarmu ... musze uważać aby nigdzie nim nie chlapać ... zostają wszędzie mega żółte plamy
A i z ciekawostek ... juz nie wierzymy za długo pupy ... bo mała mnie tak już obesrała dwa razy ze wczoraj całą pościel z mojego łóżka poszła do prania. Małżu tak się śmiał ze nie dał rady donieść ręcznika papierowego aby ogarnąć tę gównianą sprawę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 11:15
vayn, L lubią tę wiadomość
-
Moje dziecię jest hiperaktywne od 7 nie śpi - ma to po mnie, bo nigdy dlugo spać nie lubiłam.
Trądzik tez przemywam tylko woda przegotowaną. Mam nadzieję że to dziadostwo szybko zejdzie.
Dziewczyny mój w 2ki pieluch wszedł ponad tydzień temu z wagą ok 3400 - pamiętajcie chłopcy zazwyczaj wczesniej przechodza na większe niż dziewczynki.
A jak dajecie na raz 2 pampersy to nie boicie sie że się im narządy płciowe przegrzeją itp?? Widziałam na allegro takie pieluchy do pieluchowania - ale nie wiem czy to coś warte.
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=pieluchowanie&bmatch=base-relevance-bab-1-5-022917/2/2016 B
11/3/2018 I