X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku moj Tymonek ma te potowki o których pisalyscie, ale ma ich pół buzi.. aż się zastanawiam czy to normalne czy do lekarza nie pójść. Przemywam rumiankiem jak narazie, macie jeszcze jakieś inne pomysły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 07:32

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam nawet kiedy was nadrobic. Zuzia jest na mm bo u mnie pokarmu brak i jak w czwartek zrobiła kupkę wieczorem tak do dziś cisza :( zaczynam się martwić bo niby się napina jak do zrobienia poplacze chwile i przechodzi :( apetyt jak miała tak ma, jak zasnie to śpi jak aniolek.. Juz nie wiem co mam zrobić przepajam ja koperkiem, masuje brzuszek, podkurczam nóżki i cierpliwie czekam na pełnego pampersa a jak zaczyna płakać to z tej bezradności sama bym z nią płakała :(

l22nio4pat68ge0a.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila moja też ma ich sporo i według pediatry to normalne, mówiła też że można dziecko kąpać w krochmalu i przemywac tym buzke :)
    My używamy zielonych pampersow i tych baby dream z rossmana, i te i te są w porządku. Dziadkowie widzieli też jakaś promocje w biedronce na pieluchy dady więc kupią i te też przetestujemy :)

vayn lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa niestety czasem nie możemy zrobić nic oprócz bycia przy bobaskach i przytulaniu ich. Jestem pewna, że każdej nieraz chce się płakać gdy widzi, że jej dziecku jest cciężko. A brak kupy od czwartku to jjeszcze nie tak długo. Na pewno Zuzka wkrótce walnie piękna kupę a ty się szeroko usmiechniesz :D

vayn, niecierpliwa_92 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Dziewczyny odno$nie pampersów... my póki co używamy tych białych pampersów premium, ale niestety cenowo dla mnie znośnie do rozmiaru 2. Zostały mi jeszcze 2 paczki po 80 sztuk i domniemam, że przesiądziemy się na 3 po ich skończeniu. Tak się zastanawiam, które pampery będą najbardziej do nich zbliżone.

Kochana, może spróbuj te Tesco Loves Baby? My chyba musimy odrzucić Dady, bo nałożyliśmy wczoraj dwie pieluszki biedronkowe i tyłek znów odparzony. Po jedynkach było wszystko dobrze, a przy dwójkach problem... Mieliśmy kilka Pampersów oraz Babydream - dla mnie te Tescowe najbardziej podobne do oryginalnych Pampersów, a tańsze! ;)

vayn lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaś kończy dziś trzy tygodnie i wchodzi w nie z wagą... 5,5kg!! Ktoś nas przebije? :P Niech tylko teściowie znów powiedzą, że może mam za mało mleka albo niezbyt treściwe...

vayn, dana222, Moniaa, L lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaś kończy dziś trzy tygodnie i wchodzi w nie z wagą... 5,5kg!! Ktoś nas przebije? :P Niech tylko teściowie znów powiedzą, że może mam za mało mleka albo niezbyt treściwe...

Moniaa lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga Jasia jest imponująca :D

gorgeous lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiu, nawet ja nie mogę w to uwierzyć! :P Teraz nie dziwię się, że jak go trzymam do odbicia, to mi ręce więdną :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila rumianek może tylko podrażniać wiec tu bym bardzo uważała.
    Klara tez ma potówki/ trądzik już sama nie wiem, przemywamy woda przegotowana, bo przy starszej jak zaczęłam przemywać rumiankiem to zrobiła się jedna wielka krosta :(

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też należy do kluseczek więc łączę się w "bólu" :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tysia za uspokojenie duszy :-D czyli po prostu trzeba przeczekać? Bo ja już się wystraszylam, ze to co innego bo potowki wyczytałam, ze na całym ciele a Tymuś ma tylko na buzi, Gabrysia tez?

E-Ness a ja myślałam, ze rumianek łagodzi.. hmm zmienie na wodę przegotowaną, może będzie lepiej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 09:34

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma też trochę na plecach ale są tak malutkie, że prawie ich nie widać :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rumianek ma właściwości uczulajace i alergizujace więc nawet zaropiale oczko lepiej okładem z czarnej herbaty niż rumiankiem. Wczoraj na wizycie kazała tylko przegotowana woda przecierac i nie smarowac nawet atoperalem. Powiedziała że po 6 tyg zniknie.

Gdzie jest Evans??

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi też gdzieś zaginęła

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Jaśko też ma ten trądzik - przemywam tylko wodą przegotowaną i czekam aż zejdzie ;)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie i jej i Evans długo nie ma.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarką powiedziała ze potówki można przecierać octaniseptem... jeszcze nie próbowałam. Bi dopiero dziś małża wysyłam do apteki. Aby potówki się nie pojawiały to trzeba pokombinować z temperaturą w domu i z ubraniem dzieciaczka . No i co najważniejsze dokładnie wycierać po kąpieli aby w tych zgibach i zakamarkach nie było wilgotno.
    U mnie młoda gubi skórę jak wąż hehe i musze zakupić maść cholesterolową.
    Co do pokarmu ... musze uważać aby nigdzie nim nie chlapać ... zostają wszędzie mega żółte plamy :/
    A i z ciekawostek ... juz nie wierzymy za długo pupy ... bo mała mnie tak już obesrała dwa razy ze wczoraj całą pościel z mojego łóżka poszła do prania. Małżu tak się śmiał ze nie dał rady donieść ręcznika papierowego aby ogarnąć tę gównianą sprawę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 11:15

vayn, L lubią tę wiadomość

• d84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię jest hiperaktywne od 7 nie śpi - ma to po mnie, bo nigdy dlugo spać nie lubiłam.

Trądzik tez przemywam tylko woda przegotowaną. Mam nadzieję że to dziadostwo szybko zejdzie.

Dziewczyny mój w 2ki pieluch wszedł ponad tydzień temu z wagą ok 3400 - pamiętajcie chłopcy zazwyczaj wczesniej przechodza na większe niż dziewczynki.

A jak dajecie na raz 2 pampersy to nie boicie sie że się im narządy płciowe przegrzeją itp?? Widziałam na allegro takie pieluchy do pieluchowania - ale nie wiem czy to coś warte.
    http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=pieluchowanie&bmatch=base-relevance-bab-1-5-0229

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa - to witam w klubie "obesranych"! :P Jaś już ochrzcił łóżko i dywan dziadków, mamę i tatę (kilkukrotnie!), nasze łóżko i swoje. Lubi tak z zaskoczenia i w tej sekundzie, kiedy leży bez pampersa. :D

Moniaa lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
‹‹ 1554 1555 1556 1557 1558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ