Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
pisze do Was z wanny
musze sie zrelaksować, bo dzis był kolejny ciezko dzien.
Moja tez połyka czesto to co sie jej uleje
w Tesco sa teraz promocje na oryginalne pampersy dwójki chyba 68szt za 33 zł, a 100 sztuk za 49 zł czy cos takiego...my kupiliśmy dzis zapas z dady.
Madziarka tez bardzo dawno sie nie odzywała, halo, halo czytasz nas jeszcze?
madzia.rka lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie miałam wizytę kilkoro znajomych, mala impreza sie zrobiła, dobrze ze juz wszyscy poszli bo padam. Całe szczęście była tez szwagierka i mi pomogla bo oczywiście mały cały czas by chciał byc na cycu a spać tez ni chciał bo strasznie dzieci hałasowały. Z jednej strony fajnie ze wszyscy przyszli na raz i mam z głowy ale z drugiej to nie zdarzyłam z nikim na spokojnie porozmawiać. Ale za to dostaliśmy spory zapas pampersow

-
Zosia_wop czytam ale bardzo zadko niestety. Teraz mój Skarbek trochę lepiej ale do tej pory w ciągu dnia zero spania. Jak go położyłem w łóżeczku to ryk muszę być cały czas blisko. Mały przy baczkach i kupię bardzo prezydent się i płacze. Bierzemy sab simplex i dicoflor i jest trochę lepiej. Nasz Mały ma jutro 5 tygodni i waży 5 kg przeszło. Boże jak to zlecialo. Jak sobie pomyślę że dopiero co go rodzilam a już 5 tygodni to normalnie szok. Nasz Mały miał zoltaczke był naswietlany niestety e czwartek na wizycie położna powiedziała że dalej jest żółty i trzeba skontrolować bilirubine a że lecze się na tarczyce to mały musi mieć badania to za jednym zamachem miał krew pobrana. Boże kuli go w główkę masakra ryczalam razem z nim

Nasz kochany Olus
-
nick nieaktualnyDziewczyny. Jak to jest przy podawaniu dicofloru. Przeciez to dziala jak ma sie nietolerancje na laktoze. Skad wiecie ze dajecie odpowiedni preparat?
Moja mala tez ma problemy z brzuszkiem,chodziaz kolke bym wykluczyla.
Prezy sie i ostarnio nie chce aktywnie jesc z piersi tylko ja wypluwa i placze.
Na szczescie w nocy na spiocha je normalnie.
Ale w dzien to masakra.
Kupki robi co 2-3 dni i jest mega spiecie,prezenie i placz. Jak uslysze ze w brzuszku jej sie przelewa to zaraz jest marudzenie i placz.
Baczki potrafia ja wybudzic ze snu i potem tez jest placz.
Nie wiem juz jak jej pomoc. Chcialam jej podac espunisan,ale aptekarka powiedziala ze to podaje sie od 1 miesiaca zycia i dala mezowi wlasnie dicoflor.
Boje sie jej to podac bo skad mam wiedziec ze to nietolerancja laktozy.
Jutro mam zamiar zadzwonic do naszej lekarki.
Milej niedzieli.
-
nick nieaktualnyCzytałam, że najlepszy jest trilac plus bo ma 4 szczepy bakterii. Wczoraj wysłałam męża do apteki i dzisiaj damy Ninie.
Gezanew u nas to samo. Dzikie akcje przy jedzeniu
idziemy do doradcy laktacyjnego bo ja już pomysłu nie mam. Czasami się pręży bo bąka puszcza ale czemu wypluwa sutka a za chwilę płacze, że głodna to nie wiem.
Moja waży pewnie 3700g jutro przyjdzie położna to zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 10:48
-
Gezanew, nam aptekarka powiedziala ze daja to od 1 dnia w szpitalach a lekarka potwierdzila. Wiele z nas tutaj dalo duzo wczesniej ni przed 28 dniem zycia i widzimy tylko pozytywy:) a jedynie dawke zmniejszylysmy.
Mowi sie o 100% przyswajalnosci pokarmu kobiecego ale szczerze?-dla mnie kupa u takiego smyka co 2-3 dni i na dodatek z takim placzem to jednak sa zaparcia..a moze Ty jesz cos co dziecku szkodzi? Proponuje diete i picie koperku przez Ciebie- od tego zacznij. U mnie mala plakala mimo Ze ja na mega eliminacyjnej diecie jestem. Po espumisanie podawaneho od 10-11 doby ucichlo.. A teraz to jest mega zlote dzievko.. -
A tak z ciekawosci- pamietacie ze nie zawsze placz oznacza chec jedzenia? Wsluchiwalyscie sie w placz? Odrozniacie jego rodzaje? Moja Jagoda jak glodna to meeeczy... Jest takie łeeeee, łeeeeee, łeeeee:) kazdy inny plac sygnalizuje cos innego..
pamietajcie o tym...
-
nick nieaktualnyTak właśnie napisałam, że pręży się jak bąka puszcza. Tylko nie wiem czemu wypluwa pierś a za chwilę płacze, że jest głodna. To jest zjawisko niezależne od puszczania bąkówtulipanna wrote:Mari... Piszcza piers jak sie prezy do kupy albo baka... To raczej normalne.. Przypuszczam ze Ty robiac kupe nie jjesz w tym samym czasie???

-
nick nieaktualnyMoże być, bo wcześniej tak nie robiła. Tylko to męczące karmić ją przez godzinę co dwie godziny. Mam nadzieję, że doradca coś podpowie.tulipanna wrote:Mari- mi na oddziale po porodzie mowili ze objaw lapani i puszczania poersi jedt symptomem bolu brzuszka, przy tym kest taka nerwowosc.
-
Madziarka super, ze sie odezwałaś
co telepatia to telepatia
super fotka z sesji! Mały przystojniak w tej muszce 
Dzis moj bączek spał w nocy 4 godz, a mi z piersi tak leciało, ze jak sie obudziłam to cała piżama mokra, ale i tez kołdra i prześcieradło czyli "kryzys" minął
-
Mariss mamy to samo z puszczaniem piersi. Zassa na 5-7-10min, a pozniej szuka zassa i wypluwa... taki problem zauważyłam szczególnie popołudniu i im bliżej wieczora tym gorzej. W nocy zaś wszystko jest ok... napisz prosze jesli dowiesz sie cos od doradcy
-
Zosia u mnie jak przychodzi pora karmienia to samo leci hehe
A wczoraj jak się kąpałam to z sutek jak z kraników leciało.
A i mąż się ze mnie śmieje że mam pańską pipkę. Juz od tych wkładek na wargach zewnętrznych pojawiły się otarcia. I jak wczoraj sikałam to myślałam że eksploduję tak zapiekło. Wiadomo teraz i częściej tam się na dole myję. Ale nic nie mogę chyba zastosować. Aby to podrażnienie zniknęło.