X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia lacze sie w bolu u mnie identycznie :/ na rękach spi a jak tylko odloze to krzyk :/
    Chyba nam jutro pępuszek odpadnie :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my od wczoraj łączymy espumisan i delicol i jest lepiej. Daję póki co 2-3 krople espumisaniu i 5 delicolu.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) pisze do Was z wanny :P musze sie zrelaksować, bo dzis był kolejny ciezko dzien.
    Moja tez połyka czesto to co sie jej uleje :/ w Tesco sa teraz promocje na oryginalne pampersy dwójki chyba 68szt za 33 zł, a 100 sztuk za 49 zł czy cos takiego...my kupiliśmy dzis zapas z dady.

Madziarka tez bardzo dawno sie nie odzywała, halo, halo czytasz nas jeszcze? ;)

madzia.rka lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie miałam wizytę kilkoro znajomych, mala impreza sie zrobiła, dobrze ze juz wszyscy poszli bo padam. Całe szczęście była tez szwagierka i mi pomogla bo oczywiście mały cały czas by chciał byc na cycu a spać tez ni chciał bo strasznie dzieci hałasowały. Z jednej strony fajnie ze wszyscy przyszli na raz i mam z głowy ale z drugiej to nie zdarzyłam z nikim na spokojnie porozmawiać. Ale za to dostaliśmy spory zapas pampersow

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop czytam ale bardzo zadko niestety. Teraz mój Skarbek trochę lepiej ale do tej pory w ciągu dnia zero spania. Jak go położyłem w łóżeczku to ryk muszę być cały czas blisko. Mały przy baczkach i kupię bardzo prezydent się i płacze. Bierzemy sab simplex i dicoflor i jest trochę lepiej. Nasz Mały ma jutro 5 tygodni i waży 5 kg przeszło. Boże jak to zlecialo. Jak sobie pomyślę że dopiero co go rodzilam a już 5 tygodni to normalnie szok. Nasz Mały miał zoltaczke był naswietlany niestety e czwartek na wizycie położna powiedziała że dalej jest żółty i trzeba skontrolować bilirubine a że lecze się na tarczyce to mały musi mieć badania to za jednym zamachem miał krew pobrana. Boże kuli go w główkę masakra ryczalam razem z nim

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie jestem mega nie wyspana bo mały je co 2 godzinki ale szczerze to nawet mi to nie przeszkadza. Myślę że teraz częściej będę tu zaglądać. Ściskam każda z osobna.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie Zosiu telepatycznie mnie wywolalas:-D

Zosia_wop lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Jak to jest przy podawaniu dicofloru. Przeciez to dziala jak ma sie nietolerancje na laktoze. Skad wiecie ze dajecie odpowiedni preparat?

Moja mala tez ma problemy z brzuszkiem,chodziaz kolke bym wykluczyla.
    Prezy sie i ostarnio nie chce aktywnie jesc z piersi tylko ja wypluwa i placze.
    Na szczescie w nocy na spiocha je normalnie.
    Ale w dzien to masakra.

Kupki robi co 2-3 dni i jest mega spiecie,prezenie i placz. Jak uslysze ze w brzuszku jej sie przelewa to zaraz jest marudzenie i placz.
    Baczki potrafia ja wybudzic ze snu i potem tez jest placz.

Nie wiem juz jak jej pomoc. Chcialam jej podac espunisan,ale aptekarka powiedziala ze to podaje sie od 1 miesiaca zycia i dala mezowi wlasnie dicoflor.

Boje sie jej to podac bo skad mam wiedziec ze to nietolerancja laktozy.

Jutro mam zamiar zadzwonic do naszej lekarki.

Milej niedzieli.

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dicoflor to probiotyki są i one pomagają na niedojzale jelita tak samo Biogaja. Delicol jest na nietolerancje.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że najlepszy jest trilac plus bo ma 4 szczepy bakterii. Wczoraj wysłałam męża do apteki i dzisiaj damy Ninie.
    Gezanew u nas to samo. Dzikie akcje przy jedzeniu :( idziemy do doradcy laktacyjnego bo ja już pomysłu nie mam. Czasami się pręży bo bąka puszcza ale czemu wypluwa sutka a za chwilę płacze, że głodna to nie wiem.
    Moja waży pewnie 3700g jutro przyjdzie położna to zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 10:48

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gezanew, nam aptekarka powiedziala ze daja to od 1 dnia w szpitalach a lekarka potwierdzila. Wiele z nas tutaj dalo duzo wczesniej ni przed 28 dniem zycia i widzimy tylko pozytywy:) a jedynie dawke zmniejszylysmy.
    Mowi sie o 100% przyswajalnosci pokarmu kobiecego ale szczerze?-dla mnie kupa u takiego smyka co 2-3 dni i na dodatek z takim placzem to jednak sa zaparcia..a moze Ty jesz cos co dziecku szkodzi? Proponuje diete i picie koperku przez Ciebie- od tego zacznij. U mnie mala plakala mimo Ze ja na mega eliminacyjnej diecie jestem. Po espumisanie podawaneho od 10-11 doby ucichlo.. A teraz to jest mega zlote dzievko..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari... Piszcza piers jak sie prezy do kupy albo baka... To raczej normalne.. Przypuszczam ze Ty robiac kupe nie jjesz w tym samym czasie???:-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawosci- pamietacie ze nie zawsze placz oznacza chec jedzenia? Wsluchiwalyscie sie w placz? Odrozniacie jego rodzaje? Moja Jagoda jak glodna to meeeczy... Jest takie łeeeee, łeeeeee, łeeeee:) kazdy inny plac sygnalizuje cos innego.. :-) pamietajcie o tym...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Mari... Piszcza piers jak sie prezy do kupy albo baka... To raczej normalne.. Przypuszczam ze Ty robiac kupe nie jjesz w tym samym czasie???:-)
    Tak właśnie napisałam, że pręży się jak bąka puszcza. Tylko nie wiem czemu wypluwa pierś a za chwilę płacze, że jest głodna. To jest zjawisko niezależne od puszczania bąków

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia.rka chyba lepiej żeby kłuli w główkę niż w rączki jak u mnie. Młoda na siniaki ze czasem Się zastanawiam czy zsiniała z zimna czy to te siniaki hehe

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari- mi na oddziale po porodzie mowili ze objaw lapani i puszczania poersi jedt symptomem bolu brzuszka, przy tym kest taka nerwowosc.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Mari- mi na oddziale po porodzie mowili ze objaw lapani i puszczania poersi jedt symptomem bolu brzuszka, przy tym kest taka nerwowosc.
    Może być, bo wcześniej tak nie robiła. Tylko to męczące karmić ją przez godzinę co dwie godziny. Mam nadzieję, że doradca coś podpowie.

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka super, ze sie odezwałaś :) co telepatia to telepatia :) super fotka z sesji! Mały przystojniak w tej muszce :)

Dzis moj bączek spał w nocy 4 godz, a mi z piersi tak leciało, ze jak sie obudziłam to cała piżama mokra, ale i tez kołdra i prześcieradło czyli "kryzys" minął :D

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariss mamy to samo z puszczaniem piersi. Zassa na 5-7-10min, a pozniej szuka zassa i wypluwa... taki problem zauważyłam szczególnie popołudniu i im bliżej wieczora tym gorzej. W nocy zaś wszystko jest ok... napisz prosze jesli dowiesz sie cos od doradcy :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia u mnie jak przychodzi pora karmienia to samo leci hehe
    A wczoraj jak się kąpałam to z sutek jak z kraników leciało.
    A i mąż się ze mnie śmieje że mam pańską pipkę. Juz od tych wkładek na wargach zewnętrznych pojawiły się otarcia. I jak wczoraj sikałam to myślałam że eksploduję tak zapiekło. Wiadomo teraz i częściej tam się na dole myję. Ale nic nie mogę chyba zastosować. Aby to podrażnienie zniknęło.

‹‹ 1556 1557 1558 1559 1560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ