X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Kochana, może spróbuj te Tesco Loves Baby? My chyba musimy odrzucić Dady, bo nałożyliśmy wczoraj dwie pieluszki biedronkowe i tyłek znów odparzony. Po jedynkach było wszystko dobrze, a przy dwójkach problem... Mieliśmy kilka Pampersów oraz Babydream - dla mnie te Tescowe najbardziej podobne do oryginalnych Pampersów, a tańsze! ;)

ja też z nich jestem zadowolona, mam wrażenie, że są najmniej "chemiczne" :)

gorgeous lubi tę wiadomość

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam wychodne na tzw. piwo ze znajomymi, czyli w moim przypadku na wodę. :P No i tak jak przez całą ciążę głosiłam, że będę musiała wychodzić i spotykać się z ludźmi, tak teraz nie chce mi się cholernie opuszczać domu nawet na godzinę czy dwie... Wiem, że nakarmię przed wyjściem, a z resztą poradzi sobie mąż, a ja będę z kilometr dalej, ale normalnie nie chce mi się... Zwariowałam! Jeszcze w ostatnie dni przed porodem mówiłam mężowi, że na święta zostawiamy małego u dziadków i jedziemy na dyskotekę - po porodzie powiedziałam, że wszystko odwołuję xD

Moniaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wszystkim mówiłam ze w marcu na 100% jadę na narty, jak tylko w spodnie wejdę. Teraz całe szczęście nikt mi tego nie wypomina, bo szczerze mi sie nie chce. Nie wiem czy to przez to ze jestem niewyspana i zmęczona czy nie wyobrażam sobie zostawić małego na tak długo. A może to i to.
    Dzisiaj odwiedza nas kilkoro znajomych zobaczyć Michałka i na moje urodziny ktore miałam ostatnio. Tylko jest problem, Michałek nie rozumie ze mam pare rzeczy do zrobienia i ciasto, sałatkę robię na raty, mam nadzieje ze wyrobie sie do 17.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie martw się mój Kubuś kupy robi raz na 3,4,5, dni z naciskiem na 5 dni.
    Dzisiaj w nocy tak dał mi w pizde że myślałam że go wyniose za drzwi i zostawię. Puszczal baku, spinal się co godzinę jak nie 30 min cyca by u się chciało. Co położyłam głowę na poduszkę on się budził, marudzil a jak podnioslam głowę to cisza i tak w kółko :/

I co jest najlepsze on nie ulewa bo jak mu się odbije to to polyka i nie dziwię się ze brzuch go boli później. Mąż się dzisiaj ważył z nim i mały waży ok 4100 :)

Co do kapieli to ja kapie ok 20. Jak widzę że się bardzo drze to nawet o 19.30-45. Wcześniej był myty o 19 ale jak na złość codziennie spał w tych godzinach a jak zmieniliy godzinę to już nie chce spać :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • L Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kąpiel codziennie choć jak mała śpi twardo to pomijamy kąpiel. Max co drugi dzień jest kąpana tak 18-19sta .

W przyszłą sobotę chrzcimy małą :-)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Rumianek ma właściwości uczulajace i alergizujace więc nawet zaropiale oczko lepiej okładem z czarnej herbaty niż rumiankiem. Wczoraj na wizycie kazała tylko przegotowana woda przecierac i nie smarowac nawet atoperalem. Powiedziała że po 6 tyg zniknie.

Gdzie jest Evans??
    Brusia,my robilismy na oczko oklady z rumianku i nic sie nie dzialo. A i przestalo ropiec

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kapieli to my kąpiemy Jagode codziennie miedzy 18:30 a 19. Ubieramy zwykle pajace,kaftaniki i spioszki albo bodziak i polspiochy. Z ubran nie kupilam nic bezsensownego. Ale wszystko na 62 ze smyka jeszcze za duze:)
    Moja Jagoda tez ma takie drobne krosteczki na buzi Ja alergik mam swira i to bacznie obserwuhe ale to na bank nie alergiczne,bo alergiczne pamietajcie pojawiaja sie symetrycznie i w okreslonych miejscach, w zgieciach, pod kolanami, na policzkach.Ale np nie na nosie:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tym co juz odpadły pepuszki to były całkowicie wygojone suche itp ?? U nas jeszcze nie odpadł ale chyba niebawem odpadnie i widze ze pod spodem jeszcze jest mokro jakas ropa czy nie wiem co.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak kikut odpadł to też było troszkę mokro. Psikalam i osuszalam octeniceptem raz dziennie i się ładnie wygoil :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroczko u mnie dokładnie jak u Tusii + przed odpadnięciem przez jakieś 3 dni ciut krwi było

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mały się pręży i ryczy przy tym, tzn ze kolka? Nie spał prawie wcale w dzień Teraz widzę ze wymęczony ale co zamknie oczy to zaraz się nudzi z płaczem. Co robić? Mam bobotic krople ale to od 28 dż.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• e-ness Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja podawałam juz w 2 tyg bobotic

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to pępek spyrolem na patyczku do uszu czyściłam :p

Kri nam polecono esputikon od 1dż jest, dicoflor na jelitka też nie zaszkodzi

Ja mam tyle ciuchów, że Pola połowy nie zdażyła założyć. Już w rozmiar 62 wskoczyliśmy, kaftaniki na 56 jeszcze założy :O
    Dobrze, że większość nowych kupowałam na 6-9 msc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 18:13

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie szalalam z ubrankami i dobrze:)Na 62 na szczescie mam.:)a i mase rzeczy moje siostry cioteczne kupuja tak wpadly w zachwyt nad mała:)
    Biedronko, my mielismy ciut mokro po odpadnieciu pepka. To nie ropa tylko taka maź. Nam po 3 dniach od odpadniecia pediatra powiedziala ze powinno byc bardzoej suche to i przepisala neomecyne w sprayu na 5 dni. Pieknie sie wysuszylo i nie ciapalo juz.
    Kri, jak sie dziecko prezy to nie znaczy ze kolka.. Kolke diagnozuje sie jak dziecko ryczy 3 tygodnie conajmniej 3 dni w tyg przez 3 godziny ciągiem o ile dobrze pamietam.. Nasze dzieci icza sie jak radzic sobie ze soba i sie pręza..ja powtarzam.. My sie tez czasem mocniej przy kupie napinamy,nie?A nasze dzieci to tez czlowieki przeciez tylko malusie:) daj espumisan i caly czas kontynuuj,zero skutkow ubocznych a bedzie łatwiej:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Dziewczyny jak mały się pręży i ryczy przy tym, tzn ze kolka? Nie spał prawie wcale w dzień Teraz widzę ze wymęczony ale co zamknie oczy to zaraz się nudzi z płaczem. Co robić? Mam bobotic krople ale to od 28 dż.
    U nas dzisiaj od poludnia identycznie, nic nie pomaga :/
    Mam nadzieje ze jak juz usnie to przespi biedulka większość nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 19:49

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnął przy cycu ale nie odkładam bo obudzę...juz nie wiem co robić :-(

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri daj pięć kropel espumisanu trzy delicolu i powinno być ok. Mi polozna kazała tak robić żeby parę tego parę tego dolać jeszcze biogai i będzie lux. No i pilnować żeby nie trzymać dziecka w jednej pizycji tylko różnie go chwytać bo przy tym różne mięśnie pracują nawet na brzuchy trochę potrzymac bo napina wtedy inne partie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu pporządnie śpi! Tfu tfu!!
    Kri oby i u ciebie się uspokoilo.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No odłożyłam... Czekam, każde westchnięcie stawia na nogi.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam to dobrze ze Wasze maluszki mają takie mocne sny :)
    Mojego niestety za przeprroszeniem budzi pierdniecie :(
    Jak niby zasnie na rękach i chce odłożyć to oczy jak Złotówki ma w wózku czy na łóżku :/
    Nie da rady go oszukać ze cycek to smoczek też na momencie się budzi . Już mi mama zaczęła współczuć ze na krok nie mogę odejść i cycek to wszystko mleczarnia, zabawka, smoczek z opcją ciągnięcia n wszystkie strony :/
    Aż się boję tej nocy po ostatniej .

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1555 1556 1557 1558 1559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ