Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
gorgeous wrote:Kochana, może spróbuj te Tesco Loves Baby? My chyba musimy odrzucić Dady, bo nałożyliśmy wczoraj dwie pieluszki biedronkowe i tyłek znów odparzony. Po jedynkach było wszystko dobrze, a przy dwójkach problem... Mieliśmy kilka Pampersów oraz Babydream - dla mnie te Tescowe najbardziej podobne do oryginalnych Pampersów, a tańsze!
ja też z nich jestem zadowolona, mam wrażenie, że są najmniej "chemiczne"gorgeous lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj mam wychodne na tzw. piwo ze znajomymi, czyli w moim przypadku na wodę.
No i tak jak przez całą ciążę głosiłam, że będę musiała wychodzić i spotykać się z ludźmi, tak teraz nie chce mi się cholernie opuszczać domu nawet na godzinę czy dwie... Wiem, że nakarmię przed wyjściem, a z resztą poradzi sobie mąż, a ja będę z kilometr dalej, ale normalnie nie chce mi się... Zwariowałam! Jeszcze w ostatnie dni przed porodem mówiłam mężowi, że na święta zostawiamy małego u dziadków i jedziemy na dyskotekę - po porodzie powiedziałam, że wszystko odwołuję xD
Moniaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
To ja wszystkim mówiłam ze w marcu na 100% jadę na narty, jak tylko w spodnie wejdę. Teraz całe szczęście nikt mi tego nie wypomina, bo szczerze mi sie nie chce. Nie wiem czy to przez to ze jestem niewyspana i zmęczona czy nie wyobrażam sobie zostawić małego na tak długo. A może to i to.
Dzisiaj odwiedza nas kilkoro znajomych zobaczyć Michałka i na moje urodziny ktore miałam ostatnio. Tylko jest problem, Michałek nie rozumie ze mam pare rzeczy do zrobienia i ciasto, sałatkę robię na raty, mam nadzieje ze wyrobie sie do 17.
-
Niecierpliwa nie martw się mój Kubuś kupy robi raz na 3,4,5, dni z naciskiem na 5 dni.
Dzisiaj w nocy tak dał mi w pizde że myślałam że go wyniose za drzwi i zostawię. Puszczal baku, spinal się co godzinę jak nie 30 min cyca by u się chciało. Co położyłam głowę na poduszkę on się budził, marudzil a jak podnioslam głowę to cisza i tak w kółko
I co jest najlepsze on nie ulewa bo jak mu się odbije to to polyka i nie dziwię się ze brzuch go boli później. Mąż się dzisiaj ważył z nim i mały waży ok 4100
Co do kapieli to ja kapie ok 20. Jak widzę że się bardzo drze to nawet o 19.30-45. Wcześniej był myty o 19 ale jak na złość codziennie spał w tych godzinach a jak zmieniliy godzinę to już nie chce spaćKubuś
-
Bruśka wrote:Rumianek ma właściwości uczulajace i alergizujace więc nawet zaropiale oczko lepiej okładem z czarnej herbaty niż rumiankiem. Wczoraj na wizycie kazała tylko przegotowana woda przecierac i nie smarowac nawet atoperalem. Powiedziała że po 6 tyg zniknie.
Gdzie jest Evans?? -
Co do kapieli to my kąpiemy Jagode codziennie miedzy 18:30 a 19. Ubieramy zwykle pajace,kaftaniki i spioszki albo bodziak i polspiochy. Z ubran nie kupilam nic bezsensownego. Ale wszystko na 62 ze smyka jeszcze za duze:)
Moja Jagoda tez ma takie drobne krosteczki na buzi Ja alergik mam swira i to bacznie obserwuhe ale to na bank nie alergiczne,bo alergiczne pamietajcie pojawiaja sie symetrycznie i w okreslonych miejscach, w zgieciach, pod kolanami, na policzkach.Ale np nie na nosie:) -
nick nieaktualnyJa to pępek spyrolem na patyczku do uszu czyściłam :p
Kri nam polecono esputikon od 1dż jest, dicoflor na jelitka też nie zaszkodzi
Ja mam tyle ciuchów, że Pola połowy nie zdażyła założyć. Już w rozmiar 62 wskoczyliśmy, kaftaniki na 56 jeszcze założy
Dobrze, że większość nowych kupowałam na 6-9 mscWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 18:13
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Ja nie szalalam z ubrankami i dobrze:)Na 62 na szczescie mam.:)a i mase rzeczy moje siostry cioteczne kupuja tak wpadly w zachwyt nad mała:)
Biedronko, my mielismy ciut mokro po odpadnieciu pepka. To nie ropa tylko taka maź. Nam po 3 dniach od odpadniecia pediatra powiedziala ze powinno byc bardzoej suche to i przepisala neomecyne w sprayu na 5 dni. Pieknie sie wysuszylo i nie ciapalo juz.
Kri, jak sie dziecko prezy to nie znaczy ze kolka.. Kolke diagnozuje sie jak dziecko ryczy 3 tygodnie conajmniej 3 dni w tyg przez 3 godziny ciągiem o ile dobrze pamietam.. Nasze dzieci icza sie jak radzic sobie ze soba i sie pręza..ja powtarzam.. My sie tez czasem mocniej przy kupie napinamy,nie?A nasze dzieci to tez czlowieki przeciez tylko malusie:) daj espumisan i caly czas kontynuuj,zero skutkow ubocznych a bedzie łatwiej:) -
Kri wrote:Dziewczyny jak mały się pręży i ryczy przy tym, tzn ze kolka? Nie spał prawie wcale w dzień Teraz widzę ze wymęczony ale co zamknie oczy to zaraz się nudzi z płaczem. Co robić? Mam bobotic krople ale to od 28 dż.
Mam nadzieje ze jak juz usnie to przespi biedulka większość nocy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 19:49
-
Kri daj pięć kropel espumisanu trzy delicolu i powinno być ok. Mi polozna kazała tak robić żeby parę tego parę tego dolać jeszcze biogai i będzie lux. No i pilnować żeby nie trzymać dziecka w jednej pizycji tylko różnie go chwytać bo przy tym różne mięśnie pracują nawet na brzuchy trochę potrzymac bo napina wtedy inne partie.
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Wam to dobrze ze Wasze maluszki mają takie mocne sny
Mojego niestety za przeprroszeniem budzi pierdniecie
Jak niby zasnie na rękach i chce odłożyć to oczy jak Złotówki ma w wózku czy na łóżku
Nie da rady go oszukać ze cycek to smoczek też na momencie się budzi . Już mi mama zaczęła współczuć ze na krok nie mogę odejść i cycek to wszystko mleczarnia, zabawka, smoczek z opcją ciągnięcia n wszystkie strony
Aż się boję tej nocy po ostatniej .Kubuś