Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Kochana, może spróbuj te Tesco Loves Baby? My chyba musimy odrzucić Dady, bo nałożyliśmy wczoraj dwie pieluszki biedronkowe i tyłek znów odparzony. Po jedynkach było wszystko dobrze, a przy dwójkach problem... Mieliśmy kilka Pampersów oraz Babydream - dla mnie te Tescowe najbardziej podobne do oryginalnych Pampersów, a tańsze! ;)

ja też z nich jestem zadowolona, mam wrażenie, że są najmniej "chemiczne" :)

gorgeous lubi tę wiadomość

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam wychodne na tzw. piwo ze znajomymi, czyli w moim przypadku na wodę. :P No i tak jak przez całą ciążę głosiłam, że będę musiała wychodzić i spotykać się z ludźmi, tak teraz nie chce mi się cholernie opuszczać domu nawet na godzinę czy dwie... Wiem, że nakarmię przed wyjściem, a z resztą poradzi sobie mąż, a ja będę z kilometr dalej, ale normalnie nie chce mi się... Zwariowałam! Jeszcze w ostatnie dni przed porodem mówiłam mężowi, że na święta zostawiamy małego u dziadków i jedziemy na dyskotekę - po porodzie powiedziałam, że wszystko odwołuję xD

Moniaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wszystkim mówiłam ze w marcu na 100% jadę na narty, jak tylko w spodnie wejdę. Teraz całe szczęście nikt mi tego nie wypomina, bo szczerze mi sie nie chce. Nie wiem czy to przez to ze jestem niewyspana i zmęczona czy nie wyobrażam sobie zostawić małego na tak długo. A może to i to.
    Dzisiaj odwiedza nas kilkoro znajomych zobaczyć Michałka i na moje urodziny ktore miałam ostatnio. Tylko jest problem, Michałek nie rozumie ze mam pare rzeczy do zrobienia i ciasto, sałatkę robię na raty, mam nadzieje ze wyrobie sie do 17.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie martw się mój Kubuś kupy robi raz na 3,4,5, dni z naciskiem na 5 dni.
    Dzisiaj w nocy tak dał mi w pizde że myślałam że go wyniose za drzwi i zostawię. Puszczal baku, spinal się co godzinę jak nie 30 min cyca by u się chciało. Co położyłam głowę na poduszkę on się budził, marudzil a jak podnioslam głowę to cisza i tak w kółko :/

I co jest najlepsze on nie ulewa bo jak mu się odbije to to polyka i nie dziwię się ze brzuch go boli później. Mąż się dzisiaj ważył z nim i mały waży ok 4100 :)

Co do kapieli to ja kapie ok 20. Jak widzę że się bardzo drze to nawet o 19.30-45. Wcześniej był myty o 19 ale jak na złość codziennie spał w tych godzinach a jak zmieniliy godzinę to już nie chce spać :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • L Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kąpiel codziennie choć jak mała śpi twardo to pomijamy kąpiel. Max co drugi dzień jest kąpana tak 18-19sta .

W przyszłą sobotę chrzcimy małą :-)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Rumianek ma właściwości uczulajace i alergizujace więc nawet zaropiale oczko lepiej okładem z czarnej herbaty niż rumiankiem. Wczoraj na wizycie kazała tylko przegotowana woda przecierac i nie smarowac nawet atoperalem. Powiedziała że po 6 tyg zniknie.

Gdzie jest Evans??
    Brusia,my robilismy na oczko oklady z rumianku i nic sie nie dzialo. A i przestalo ropiec

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kapieli to my kąpiemy Jagode codziennie miedzy 18:30 a 19. Ubieramy zwykle pajace,kaftaniki i spioszki albo bodziak i polspiochy. Z ubran nie kupilam nic bezsensownego. Ale wszystko na 62 ze smyka jeszcze za duze:)
    Moja Jagoda tez ma takie drobne krosteczki na buzi Ja alergik mam swira i to bacznie obserwuhe ale to na bank nie alergiczne,bo alergiczne pamietajcie pojawiaja sie symetrycznie i w okreslonych miejscach, w zgieciach, pod kolanami, na policzkach.Ale np nie na nosie:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tym co juz odpadły pepuszki to były całkowicie wygojone suche itp ?? U nas jeszcze nie odpadł ale chyba niebawem odpadnie i widze ze pod spodem jeszcze jest mokro jakas ropa czy nie wiem co.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak kikut odpadł to też było troszkę mokro. Psikalam i osuszalam octeniceptem raz dziennie i się ładnie wygoil :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroczko u mnie dokładnie jak u Tusii + przed odpadnięciem przez jakieś 3 dni ciut krwi było

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mały się pręży i ryczy przy tym, tzn ze kolka? Nie spał prawie wcale w dzień Teraz widzę ze wymęczony ale co zamknie oczy to zaraz się nudzi z płaczem. Co robić? Mam bobotic krople ale to od 28 dż.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• e-ness Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja podawałam juz w 2 tyg bobotic

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to pępek spyrolem na patyczku do uszu czyściłam :p

Kri nam polecono esputikon od 1dż jest, dicoflor na jelitka też nie zaszkodzi

Ja mam tyle ciuchów, że Pola połowy nie zdażyła założyć. Już w rozmiar 62 wskoczyliśmy, kaftaniki na 56 jeszcze założy :O
    Dobrze, że większość nowych kupowałam na 6-9 msc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 18:13

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie szalalam z ubrankami i dobrze:)Na 62 na szczescie mam.:)a i mase rzeczy moje siostry cioteczne kupuja tak wpadly w zachwyt nad mała:)
    Biedronko, my mielismy ciut mokro po odpadnieciu pepka. To nie ropa tylko taka maź. Nam po 3 dniach od odpadniecia pediatra powiedziala ze powinno byc bardzoej suche to i przepisala neomecyne w sprayu na 5 dni. Pieknie sie wysuszylo i nie ciapalo juz.
    Kri, jak sie dziecko prezy to nie znaczy ze kolka.. Kolke diagnozuje sie jak dziecko ryczy 3 tygodnie conajmniej 3 dni w tyg przez 3 godziny ciągiem o ile dobrze pamietam.. Nasze dzieci icza sie jak radzic sobie ze soba i sie pręza..ja powtarzam.. My sie tez czasem mocniej przy kupie napinamy,nie?A nasze dzieci to tez czlowieki przeciez tylko malusie:) daj espumisan i caly czas kontynuuj,zero skutkow ubocznych a bedzie łatwiej:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Dziewczyny jak mały się pręży i ryczy przy tym, tzn ze kolka? Nie spał prawie wcale w dzień Teraz widzę ze wymęczony ale co zamknie oczy to zaraz się nudzi z płaczem. Co robić? Mam bobotic krople ale to od 28 dż.
    U nas dzisiaj od poludnia identycznie, nic nie pomaga :/
    Mam nadzieje ze jak juz usnie to przespi biedulka większość nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 19:49

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnął przy cycu ale nie odkładam bo obudzę...juz nie wiem co robić :-(

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri daj pięć kropel espumisanu trzy delicolu i powinno być ok. Mi polozna kazała tak robić żeby parę tego parę tego dolać jeszcze biogai i będzie lux. No i pilnować żeby nie trzymać dziecka w jednej pizycji tylko różnie go chwytać bo przy tym różne mięśnie pracują nawet na brzuchy trochę potrzymac bo napina wtedy inne partie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu pporządnie śpi! Tfu tfu!!
    Kri oby i u ciebie się uspokoilo.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No odłożyłam... Czekam, każde westchnięcie stawia na nogi.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam to dobrze ze Wasze maluszki mają takie mocne sny :)
    Mojego niestety za przeprroszeniem budzi pierdniecie :(
    Jak niby zasnie na rękach i chce odłożyć to oczy jak Złotówki ma w wózku czy na łóżku :/
    Nie da rady go oszukać ze cycek to smoczek też na momencie się budzi . Już mi mama zaczęła współczuć ze na krok nie mogę odejść i cycek to wszystko mleczarnia, zabawka, smoczek z opcją ciągnięcia n wszystkie strony :/
    Aż się boję tej nocy po ostatniej .

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1555 1556 1557 1558 1559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ