X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie są nieduże i sterczace więc nie potrzebuje podtrzymania. Ale co mnie wkurza że nie mogę spać na boku bo strasznie mnie bolą zaraz nie wiem czemu.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness jeżeli potrzebujesz tylko niani to nie ma sensu inwestować w nic drogiego. U mojego brata mieli najzwyklejsza i spełniała doskonale swoje zadanie. Warto jedynie zainwestować w dobre baterie.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous unas tak samo z zasypianiem :)
    Tez pije jedna kawę dziennie z ekspresu i tez nic sie nie dzieje, bez tego to jakos życia nie widze :D

My mamy krople z Niemiec lefax niby takie same dobre jak sub simplex, a nawet lepsze. Na razie podaliśmy raz, ale nawet nie wiemy czy były wtedy konieczne...

gorgeous lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi chyba nie jest dane karmić małego. Pije koper herbatki ściągam laktatorem mierne 20-30 pobudzam metoda 3/5/7 i nic . Przystawiam go to się nie najada ciągnąć może i godzinę. Co z tego jak glodny. Bo za mało. Zaczęliśmy podawać mm bo te płacze to były z głodu. Spkojnie wypija 90 jak mu się zrobi a ja z laskawym 20/30 to mogę sobie więc dorabiam do tego co ściągnę. Muszę zacząć więcej jeść ile można to samo w kółko może dlatego pokarmu nie ma. Już nie wiem cycki ciągle miękkie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusiu, ale to normalne, że piersi są miękkie jak już laktacja się unormuje, co nie oznacza, że nie ma w nich mleka! A wydaje mi się, że jak ściągniesz 20-30ml to nie oznacza, że tyle samo zjada ci dziecko z piersi, bo tego w zasadzie zliczyć się nie da. A co do jedzenia - ja też nieraz zapominam, że trzeba zjeść, ale pilnuję się jednak bardziej, bo trzeba jeść nawet i dla własnego dobra i samopoczucia. Próbuj nowych smaków - już Twój maluszek jest spory. Może wcale nie zareaguje źle na nowe potrawy - rób tak jak ja małymi kroczkami. :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brusia a jak mały przybiera na wadze?

to jest wyznacznik a nie ilość sciagnietego pokarmu, jego krzyki czy nawet te wypite 90 ml bo mojej Klarze ile by dal tyle by wypiła , co z tego jak póxniej brzuch boli :)

Metoda o której piszesz to 7/5/3 Ty robisz to odwrotnie wiec to może tez mieć jakiś wpływ na pobudzenie laktacji

Sciskam mocno

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia nasze dzieciaki są na tym samym etapie bo moja ty;lko dzień młodsza , u nas tez jest ocecnie kryzys laktacyjny bo mała jest obecnie na etapie skoku rozwojowego.
    Normalnie jakby mi ja ktoś podmienił, marudzenie, wiszenie na piersi nocą (bo w dzień jak ja nosze w chuście to zaspokajam jej potrzebe bliskości)
    ale kilka dni i wszystko wróci do normy.

Głowa do góry:)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    O rany, mnie zalałoby... Zużyłam prawie 7 paczek podkładów, dopiero niedawno przeszłam na podpaski, ale już widzę, że wkładki wystarczą. W majtkach siatkowych chodzę do tej pory - zwykłe podrażniają mi ranę po cc, więc na razie jeszcze nie opuszczam tych wielorazowych.
    Ja kupilam wysokie majtki i jest ok, ale misza byc naprawde wysokie zeby nie roliwaly aie w rane po cc:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Lexi to musisz mieć piersi samonośne do tych koszulek bo mi to by się chyba pourywaly albo z bólu bym umarła bez stanika,i koniecznie z fiszbinami ☺
    Hahah! Piersi samonosne, dobre!!! Ale ja mam tak samo:) fiszbiny musza byc! A na dzien zakladam joszule rozpinane, bluzki typowo do karmienia nie mam zadnej, ale zamawiam sukienke do karmienia!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    A mi chyba nie jest dane karmić małego. Pije koper herbatki ściągam laktatorem mierne 20-30 pobudzam metoda 3/5/7 i nic . Przystawiam go to się nie najada ciągnąć może i godzinę. Co z tego jak glodny. Bo za mało. Zaczęliśmy podawać mm bo te płacze to były z głodu. Spkojnie wypija 90 jak mu się zrobi a ja z laskawym 20/30 to mogę sobie więc dorabiam do tego co ściągnę. Muszę zacząć więcej jeść ile można to samo w kółko może dlatego pokarmu nie ma. Już nie wiem cycki ciągle miękkie.
    Jak sie poddasz to na prwno karmic nie bedziesz:) ja widze ze sciagam do butli jakies 30ml z pelnej piersi..potem znow 20 przy kolejnym karmieniu i 50 ml zostawiam Lubemu jak na dluzej ide na zakupy. A Jagoda 4550 wazyla w 6 tygodniu, az sie lekarka za glowe zlapala Busiu i powiedziala ze jakby 800 g przybrala to byloby juz sporo. Walcz, nie poddawaj sie! A dziecko to taki cmokacz ze sobie potrafi wyciagnac z najdalszych kanalikow mleko..i zaden laktator temu nie podola.. Ps. Ja sciagam rekami, laktator stoi... Nie chce mi sie za kazdym razem tego gotowac, sterylizowac zeby uzyc raz na dwa tygodnie:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness, ja tez pije kawe, codziennie. Juz w szpitalu pilam, robily mi pielegniarki bo mialam koszmarne bole glowy po znieczuleniu podpajeczynowkowym. I ginki na oddziale mowily ze mozna pic, ze nie szkodzi:)
    Ps-Brusiu, a moze Ty za malo pijesz, co??? Ja rano wstaje i od razu w kubkach robie 2 kawy ( 1 dla Lubego), koperek, herbatke laktacyjna i 2 herbaty. Dodam, ze te kubki sa takie duze, wieksze niz 250ml:) i wypijam wszystko, do herbat czasem dolewki robie, a popoludniu powtorka:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybieral ładnie bo 800 g w trzy tyg potem coś się zatrzymało bo w około tydzień aby 100 g a teraz w dwa dni 50 g. Ważył 4100 jedenastego na wizycie. No tak ale wiecie ile można wisieć na piersi a w domu też trzeba Zrobić coś zjeść ugotować sprzatnac. A ja jyz na plecy nie wyrabiam.a te dni co tak krzyczał ja nawet siku pójść nie mogłam nie mówiąc żeby kanapkę sobie zrobić bo już nie mówię tu o luksusie ugotowania czegoś.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ja parze sobie dzbanek i wypijam plus takich wielkich kubków 500 ml wypijam około 3/4 no i woda. Około butelki dziennie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia nie martw się ja tez mam przewalone bo nawet do kibla nie moge odejsc :/ non stop na cycu.. ile razy juz probowałam go przetrzymac i żeby sobie polezał ale nie da rady krzyczy w niebogłosy a np niby jadł 2 godz ... jemu jak podam cyca to on w sekunde zasypia i co jakis czas sobie ciumka , niby pije a nie raz nawet wylewa mu sie bokiem.. a co najlepsze jak mu wypadnie albo zabiore to tak szuka ze nawet brodawke wciaga bez sutka.. Albo jak trzymam go do odbicia to potrafi rece pchac non stiop do buzi i "całować" mnie po dekolcie i nie ma mowy żeby go odłozyc i zeby sobie polezał czy sam sie uspokoił :/ on musi miec cyca i koniec. Smoczka nie chce i sie drze w niebogłosy :(
    musze sie przyzwyczaic bo to chyba taki typ. aaa i zaczełam pic ten femaltiker i powiem że dziala.. w cyckach wiecej ale niekoniecznie całe się robia twarde.. Twardnieje mi zwłaszcza lewa pierś po zewnetrzenj stronie a tak to miekkie cyce :)
    Na szczescie w nocy ładnie mi spał :) 2 razy wstawałam do niego :)
    W ogóle mama mnie denerwuje bo mówi że jak cały czas na sysu wisi to moze mi nnie leci, moze nie mam mleka i może trzeba dokarmic mm.. no jak mnie to wkurza.. przeciez widzę, że leci bo jak naciskam to tryska.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ale to pięknie przybral☺ 950 g w 4,5 tyg to super wynik
    Przecież nie jest powiedziane ze codziennie musi być taki sam przyrost.

A co do jedzenia ja niestety musze mieć obiad ze względu na dzieci dla mnie wystarczy kanapka od biedy.

Obiad jest zawsze z 2 dań ale w tyg nie gotuje tylko odgrzewam☺

Gotuje raz na 2 tyg w weekend. I wszystko zamrażam bądź wekuje.

Obecnie największym wyzwaniem są dla mnie śniadania i kolacje.
    Ale tu też już znalazłam rozwiązanie bo jak smażenia naleśniki to z 2 porcji ,jedna na kolacje druga na śniadanie lub do szkoły dla dzieci. Tak samo placuszki.

Organizacja to podstawa choć przyznam się ze teraz z 4 dużo lepiej sobie tu radzę niż jak miałam tylko Ajke ☺

Aaaaaa i gdyby nie chusta to nic bym nie zrobiła ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 18:35

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa wiecie dziewczyny nadal nie moge obraczki załozyc i pierscionka.. ja juz nie wiem czy jestem za gruba w porównaniu jaka byłam wczesniej czy może nadprogramowa woda mi nie zeszła z organizmu ?

e-ness ja Cię podziwiam że dajesz rade z taka gromadką. Ja mam jednego Kubusia i nic nie moge zrobic. Gdybym miała byc tylko z nim na codzień a mąż na weekendach to bym nie zjadła, nie umyła się aż stach się bać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 18:35

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia niestety stawy powiększają się w ciąży i często już tak zostaje. To wpływ naszych hormonów które mają za zadanie przygotować nas do porodu.
    Mi po pierwszej ciąży stopy " urosly" i juz nie wróciłam do nr 37.
    O obrączce juz dawno zapomniałam ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 19:01

• e-ness Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia moja mama była ze mną 4 dni i użyłam najwyższych lotów dyplomacji aby się jej pozbyć ☺ ona z tych wszystkowidzących - komentujących a ja juz za stara jestem na takie gadanie ☺

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierscionek wcisnelam... Ale dzis jeansy 27 byly wyzwaniem.. Boze jak ja sie spaslam... No nie moge patrzec na siebie..nie mam sie nawet na swieta w co ubrac...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też obrączka jeszcze nie włazi przez kostkę, więc nie wciskam na siłę. Ciekawe czy nie trzeba będzie poszerzać :/ Za to wszystkie legginsy czy spodnie wiszą, więc tu akurat się cieszę :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
‹‹ 1558 1559 1560 1561 1562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ