X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia, u Jasia to samo z tym trądzikiem - na główce się pojawił, a po spacerze prawie go nie widać. Mam nadzieję, że przejdzie jak najszybciej.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od piątku ma problemy z brzuszkiem. Strasznie płacze przy robieniu kupy. Widać, że nie potrafi jej zrobić. Dopiero jak mu się uda to jest spokój. Przed szczepieniem miał swój rytm, stękał zawsze od 4.30 i kupa pojawiała się między 9 a 12, zawsze 1 na dzień. Wczoraj były już 3 i ta ostatnia z takim jakby śluzem, rozciągała się jak nią ruszałam :| Cały czas jem to samo więc to na pewno nie wina diety. Problemy zaczęły się dopiero po szczepieniu, wcześniej tego nie było. Przeszukaliśmy z mężem internet i jak się okazało nie tylko my mamy taki problem. Mam nadzieję, że uda mu się wysrać tego wirusa i będzie już normalnie...

• e-ness Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta póki co to jest odczyn Po szczepieniu a nie komplikacje czy powikłania.
    Jak by nie patrzeć podano mu wirusy .

Ja na rota będę szczepić. Opinie są mocno podzielona ale ja miałam okazję na własnej skórze się przekonać ze szczepionka działa.
    Ja i mąż bite 3 dni z kibla nie wychodziliśmy i jak nie jednej strony to z drugiej. Córka miała tylko przez kilka dni kuźnia kupke.
    Wierzę że uratowało to nas przed szpitalem.

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny której udało się infanrix na NFZ podać ?

Chce powalczyć o darmowe bo Klara z 37,6

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakie macie smoczki ?
    Ja dzisiaj co godzine wstawałam bo mały sie tak budził :/ aaa i boli Was brzuch jak na @ ?? bo mnie dzisiaj włąsnie tak ćmi i jeszcze mi krew leci troche a było juz w miare czysto.

Rabno dał koncert , preżył się, nózki podkulał, ktrzyczał... i ja już poxniej nie wiem czy był głodny jak przy cycku wczesniej przysypiał i mi go ciagnał na wszytskie strony :/ to mu zabrałam. Jedynie przy zmianie pieluszki sie nie darł a tak to porazka tak sie darł jakby go ze skóry obdzierali..

Mam nadzieję, że jednak moje stawy w rekach wróca do normy :)

Mój mały potrafi przy cycku spedzic i 3 godz ... wisi non stop na nim i próby oderwania go granicza z cudem. Czasem sie udaje z wielkim trudem . Smoka nie chce . Może mam zły :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:17

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ale co to za dieta jak Ty codziennie zjadasz serrk lub jogurt? Kobieto, po diecie zeby sprawdzic reakcje to sie wprowadza do diety Llyzke jogurtu a Ty mowisz ze zjadasz caly..

Kochana to co napisalam to jest juz ograniczona weraja tego co jadlam wczeanjej. Wyeliminowalm jedna porcje nabialu z jadlospiau bo moze bylo tego za duzo.

Nie podejzewam skazy bialkowej bo mala nie ma zadnych krostek itp.

Mamy tylko problemy brzuszkowe.

Podejzewam nietolerancje laktozy,a jedzenie nabialu nie ma tu nic do rzeczy.

• e-ness Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia my mamy Avent.
    Klara tez nim gardzila ale w weekend mąż ja "przekonal"włożył smoka i zapatulil pieluszka aby nie wypadal i tak ją noir i przytulal. Ponieważ młoda uwielbia mieć pieluchy na twarzy to jakiś przeszło choć jak tylko mnie zobaczyła lub usłyszała to smok juz sam jej wypadal☺

• Kri Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia my kupiliśmy smoczek MAM. jest malutki. Inne niby od 0+ a ogromne na całą buzię.
    Wychodzicie na dwór jak jest tak plus 5,6 st? Bo mam ochotę na pierwszy spacer. Ile wasze dzieci miały jak wyszliscie?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• e-ness Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ruszaj smiało my wyszliśmy jak Klara miła 2 tyg :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri pogoda dobra o ile nie wieje wychodzilam nawet jak mniej bylo

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eness u nas jest +/-37 i na nic nie dali jeszcze się klicili że jak coś to tylko plneumokoki a 5w 1 to na bank nie

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli a ja lubie wachac uszy Klarki bo właśnie pachna ulanym mlekiem:) namoim ciele ten zapach mnie drazni ale ja mogłabym schrupać:)

• e-ness Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok tak to o te pneumokoki chodziło a nie infanrix.
    No nic musze szykować kase i tyle ;(

Dzieki Brusia :)

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Tusia my kupiliśmy smoczek MAM. jest malutki. Inne niby od 0+ a ogromne na całą buzię.
    Wychodzicie na dwór jak jest tak plus 5,6 st? Bo mam ochotę na pierwszy spacer. Ile wasze dzieci miały jak wyszliscie?
    My też mamy MAM i sprawdza się najlepiej. Mały nie jest przekonany do Lovi, ale będę próbowała jednak przyzwyczaić go też do tej firmy, bo mam już zrobiony zapas Lovi. ;-)

Ja wyszłam na pierwszy spacer jak Jaś miał 2 tygodnie i 2 dni. Wczoraj było słonecznie, ale mały spał niemal cały dzień. Dzisiaj obiecałam sobie, że wyjdziemy, a okropnie zimno i wietrznie, więc też nic z tego. A jutro mąż do pracy na 12h, więc nawet wózka nie zniosę. :/

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja wyszłam w 8 dobie, polozna wygoniła mnie na spacer bo akurat u nas była. Jak nie wiatru i deszczu to niezależnie od temp to wychodzimy, zwłaszcza ze nie ma mrozów

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna mówiła na SR, że powyżej 5 stopni powinno być - bez wiatru, mrozu i deszczu.

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    My też mamy MAM i sprawdza się najlepiej. Mały nie jest przekonany do Lovi, ale będę próbowała jednak przyzwyczaić go też do tej firmy, bo mam już zrobiony zapas Lovi. ;-)

Ja wyszłam na pierwszy spacer jak Jaś miał 2 tygodnie i 2 dni. Wczoraj było słonecznie, ale mały spał niemal cały dzień. Dzisiaj obiecałam sobie, że wyjdziemy, a okropnie zimno i wietrznie, więc też nic z tego. A jutro mąż do pracy na 12h, więc nawet wózka nie zniosę. :/
    Ja mam stelaz w samochodzie w bagazniku:) bo z 2 pietra tez bym nie zniosla:/ gondole dzwigne z mala:) wlasnie sie karmimy i wynocha na dwor! Jest pieknie slonecznie!!!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak wychodzicie na spacer to co zakladacie dzieciom???te kombinezony na 62 mam a jakies male mi sie wydaja jak ja ubiore grubiej pod spodem..:/ niby ok a taka babulinka mi sie zdaje.. Zakladam body, polspiochy i pajaca + kombinezon

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ja zakładam kombinezon przejściowy https://pl.coccodrillo.eu/p/przejsciowy,kombinezon,p-72698,v-109543 a pod to bawełniany pajac, jak wieje to otulamy kocem. No chyba, że piździ wtedy welurowy pajac a pod nim body na krótki rękaw.

• Roberta Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram tak samo jak Tuli

‹‹ 1560 1561 1562 1563 1564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ