X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ubieram zwykłe śpiochy + kombinezon taki kurtkowy + pakuję ją w śpiwór od wózka, na początku dałam welurowy pajac to małej było za gorąco - macałam po przyjściu do domu jej szyję i miała gorącą. My chodzimy codziennie bez względu na pogodę - wiatr, deszcz, czy temperatura. Dziś jednak raczej nic z tego, bo mnie tak bolą plecy, że nie mogę się ruszyć :/

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas cały blok słyszy jak wychodzi Pola na spacer. Założenie jej czapki to największa kara! A położenie jej do gondoli kończy się wrzaskiem jakby ją ktoś ze skóry obdzierał. Kremowania buzi też nie lubi...

U nas body, getry i kurteczka polarowa i śpiworek w gondoli, ew kocyk minky jak piździ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 14:06

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja milknie wlozona w fotelik albo w lezaczek, ogolnie to nigdy nie placze przy ubieraniu:) A na dworze... Lula..najlepsze zasypianie.. Jakby ja usypial pierwszy wdech:) psa na klatce bardziej slychac niz Jagode:)
    Zaczelam plamic... Moze to wfekt tych tabletek antykoncepcyjnych...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ooo wlasnie tak moje 7 tygodniowe dziecko zachowuje sie na spacerze:) my mamy kombinezon taki welurowy grubszy, pod spodem pajac na 62 ze smyka (masakra jakie wielkie te smykowe rzeczy albo to inne nie trzymaja rozmiaru albo smykowe),bodziak, skarpecioszki i spodenki
    Ps. Nie cytujemy Ciocie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:40

Tusiaa, tysiaa93, e-ness, vayn, Lexi150, Moniaa, d84, marissith, dana222 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj dopiero pierwszy raz poszlysmy na krótki spacer, założyłam czapeczke, body i pajaca, na to kombinezon i kocyk. Na początku płakała ale jak chwilkę z nią pochodzilam to usnela. Szkoda tylko że obudziła się niemal od razu jak wrocilysmy do domku :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli jakie Jagódka ma piękne oczy!!

Do kiedy kształtuje sie kolor tęczówki?takie jakie mają teraz już zostanią?

Tysia nas usypiaja wrony w parku. Jest kra kra czy coś podobnego i w momencie zgon :p

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn słyszałam że do roku czasu :P

Tuli slicznotka :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli cudowna Jagódka!

My spacerujemy od 3 doby. Jak nie pada to staram się wychodzić codziennie. Tym bardziej, że Iguś tylko wsadzony do wózka czy fotelika zasypia jak Aniołek. Uwielbia być na dworze. Dziś byliśmy po dokumenty do becikowego i zarejestrować Małego do ortopedy a później jeszcze jakieś zakupy i cały czas spał. Na bioderka 01.04, 06.04 mamy szczepienie ale mam problem z okulistą i chyba trzeba będzie prywatnie szukać.
    Na wyjście zakładam bodziaki, na to śpiochy i polarkowy kombinezon, przykrywam kocykiem i już.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni temu Igorek przewrócił się w łóżeczku z boku na brzuszek i podpełzał do szczebelek a teraz śpi na brzuszku i przewrócił sobie główkę na drugą stronę! Ach jakiego mam silnego Synusia! <3

dana222 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Tuli jakie Jagódka ma piękne oczy!!

Do kiedy kształtuje sie kolor tęczówki?takie jakie mają teraz już zostanią?

Tysia nas usypiaja wrony w parku. Jest kra kra czy coś podobnego i w momencie zgon :p
    Vayn, mysle ze jak oczka sa brazowe to raczej zielone albo niebieskie sie nie zrobia:) ale te jasne moga sciemniec:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Vayn, mysle ze jak oczka sa brazowe to raczej zielone albo niebieskie sie nie zrobia:) ale te jasne moga sciemniec:)

Mmmm nie obraziłabym się jakby takie jej zostały. Bardzo podobne do Jagodki ma

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ... haha padłam ... moja pańska pipka , samonośne cycki i perfumy Tulipanny o zapachu ulania..
    Moja młoda tez ma smoczek MAM ... wszystkie one zasłaniają jej dziurki w nosie. Bo jest taka drobniutka

• d84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ubieram albo krótkie body + pajac + kombinezonik i koc lub długi pajac i spodenki reszta tak samo

Twarzy póki co niczym nie smaruję.

Mój pomimo dawania espumisanu i delicolu dalej płacze przy bąkach, ale ciut mniej niż bez kropli. Czy wasze dzieci z kropelkami też płaczą czy w ogóle zero płaczu?

Zaparcia mam teraz większe niż w ciąży masakra normalnie.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończymy miesiąc z wagą 3720g na liczniku! :D
    Niektóre dzieci rodzą się grubsze ;)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari ... moja gwiazda przy wypisze ze szpitala przy 59cm ważyła 3320 ...
    Zanim większość dzieci dobie do 59 cm ... to pewnie im suknie z 5 kilo.
    Ale fajnie ze u Ciebie postęp.

Lexi cudny maluch!!!

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja mam stelaz w samochodzie w bagazniku:) bo z 2 pietra tez bym nie zniosla:/ gondole dzwigne z mala:) wlasnie sie karmimy i wynocha na dwor! Jest pieknie slonecznie!!!
    To odpada, bo mąż jeździ samochodem do pracy ;-) A ja gondoli raczej nie zniosę, bo dość ciężka. Ale czego chcieć - dzisiaj spadł u mnie śnieg, więc pewnie nici z jutrzejszego spaceru i tak :P Zazdroszczę słońca!

Lexi150 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 wczoraj rozmawiałam z pediatra i my dajemy delicol i esputicon, dr kazała zwiększyć dawkę esputiconu i dziś trochę się kręci ale jest o wiele lepiej. Robienie kupy i puszczanie bakow trwa 15 minut a nie 3 godziny. Skonsultuj się z lekarzem czy możesz dawać więcej.u nas w ulotce są 1-2 krople raz do dwóch na dobę a dr kazała dawać aż po 6 kropli 4 razy dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:30

d84 lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    To odpada, bo mąż jeździ samochodem do pracy ;-) A ja gondoli raczej nie zniosę, bo dość ciężka. Ale czego chcieć - dzisiaj spadł u mnie śnieg, więc pewnie nici z jutrzejszego spaceru i tak :P Zazdroszczę słońca!
    Ja gondole dzis znioslam:) z momi wzrostem 162 i waga 58kg szla najpierw gondola z Jagoda a potem ja.. No ale umordowalam sie.. To jeszcze za duzo jak na stan po cesarce..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi silne masz dziecko. Moj właściwie tez często krąży po łóżeczku, tylko nigdy nie robi tego na moich oczach wiec nie wiem jak to robi ze miał główkę tutaj a potem jest w innym miejscu.

Jak tak czytam w co ubierajcie maluchy to ja mojego chyba za grubo ubieram, choć jak sprawdzałam szyje z tylu to ma ciepła a nie gorąca

W sobotę było u mnie kilku znajomych z dziećmi. Jedna dziewczynka miała katar, kolezanka powiedziała ze konsultowała z lekarzem i ona tym katarem nie zaraza, bo to jest jakiś katar przedszkolny, ktory 2 dni jest potem 3 dni nie ma. Ja byłam troche przerażona i nie pozwalałam sie zbliżać do małego. Dzisiaj zadzwoniła do mnie inna kolezanka której córka tez tu była i sie bawiła z ta zakatarzoną i sie niestety zaraziła, ma katar i boli gardło. Troche ta moja kolezanka jest nieodpowiedzialna, mam nadzieje ze u Michałka nic sie nie rozwinie

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja gondole dzis znioslam:) z momi wzrostem 162 i waga 58kg szla najpierw gondola z Jagoda a potem ja.. No ale umordowalam sie.. To jeszcze za duzo jak na stan po cesarce..

To wymiary mamy niemal te same, tylko nie zapominaj, że ja 3 tygodnie po cesarce, a nie prawie 7 ;p

dxom9vvj2dzo2yyb.png
‹‹ 1561 1562 1563 1564 1565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ