Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytulipanna wrote:Gezanew, nam aptekarka powiedziala ze daja to od 1 dnia w szpitalach a lekarka potwierdzila. Wiele z nas tutaj dalo duzo wczesniej ni przed 28 dniem zycia i widzimy tylko pozytywy:) a jedynie dawke zmniejszylysmy.
Mowi sie o 100% przyswajalnosci pokarmu kobiecego ale szczerze?-dla mnie kupa u takiego smyka co 2-3 dni i na dodatek z takim placzem to jednak sa zaparcia..a moze Ty jesz cos co dziecku szkodzi? Proponuje diete i picie koperku przez Ciebie- od tego zacznij. U mnie mala plakala mimo Ze ja na mega eliminacyjnej diecie jestem. Po espumisanie podawaneho od 10-11 doby ucichlo.. A teraz to jest mega zlote dzievko..
Koperek pije juz od paru dni i nic nie pomaga. Daje jej juz krople biogaja okolo dwuch tygodni i nie widze poprawy.
Od dzis popijam rumianek i zobaczymy.
Diete tez mam ograniczona. Mleka nie pije. Staram sie tylko raz dziennie zjesc jogurt lub serek wiejski.
Nie jem smazonego i pieczonego.
Takze jutro skontaktuje sie z pediatra.
Dzieki za rady -
nick nieaktualny
-
Gezanew jeśli na diecie jest kiepsko to olej dietę i zobacz cz jest gorzej. Bo jeśli okaże się nic się nie zmieniło to po kij ci ta cała dieta .
Ja rozumie pojawiają się krosty,sucha skóra, brzydkie kupy ,dupka się odparza ale z powodu bakow to ja bym się z dietą nie męczył.
Dziecko ma niedojrzałe jelitka i pewne rzeczy po prostu będą a ja mam wrażenie ze wszystko zwala się na dietę
Ja nieowe ze ona nie jest potrzebna w określonych sytuacjach ale tak profilaktycznie to jakoś się z tym nie zgadzam.
profilaktycznie podaje właśnie probiotyki i simeticon i nie oczekuje cudów tylko w trudnych chwilach powtarzam ze właśnie dlatego ze to podaje nie jest gorzej choć mogłoby ☺
Waga imponujaca☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 19:49
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Ha ja właśnie rozpoczęłam niedzielny wieczór cała wataha spi☺
Uwielbiam takie zakończenie dnia☺ książka lub film tylko łiskacza brakuje ☺vayn, tulipanna lubią tę wiadomość
Tusiaa wrote:Brusia nie martw się ja tez mam przewalone bo nawet do kibla nie moge odejsc
non stop na cycu.. ile razy juz probowałam go przetrzymac i żeby sobie polezał ale nie da rady krzyczy w niebogłosy a np niby jadł 2 godz ... jemu jak podam cyca to on w sekunde zasypia i co jakis czas sobie ciumka , niby pije a nie raz nawet wylewa mu sie bokiem.. a co najlepsze jak mu wypadnie albo zabiore to tak szuka ze nawet brodawke wciaga bez sutka.. Albo jak trzymam go do odbicia to potrafi rece pchac non stiop do buzi i "całować" mnie po dekolcie i nie ma mowy żeby go odłozyc i zeby sobie polezał czy sam sie uspokoił
on musi miec cyca i koniec. Smoczka nie chce i sie drze w niebogłosy
musze sie przyzwyczaic bo to chyba taki typ. aaa i zaczełam pic ten femaltiker i powiem że dziala.. w cyckach wiecej ale niekoniecznie całe się robia twarde.. Twardnieje mi zwłaszcza lewa pierś po zewnetrzenj stronie a tak to miekkie cyce
Na szczescie w nocy ładnie mi spał2 razy wstawałam do niego
W ogóle mama mnie denerwuje bo mówi że jak cały czas na sysu wisi to moze mi nnie leci, moze nie mam mleka i może trzeba dokarmic mm.. no jak mnie to wkurza.. przeciez widzę, że leci bo jak naciskam to tryska. -
Dlatego bardzo sobie cenię że moja mama jest jednak daleko choć czasem bardzo by mi pomogła.
Tak organizowaliśmy sobie czas i obowiązki aby nie prosić nikogo o pomoc a jak chcieliśmy wyjść do kina czy teatru to płacilimy niani.
Dzięki takiemu układowi nie czuje się w obowiązku słuchania jej gadania a wszelkie teksty"bo kiedyś to..."ucinam .
Jak urodziłam pierwszy raz to potrafiła po cyckach za przeproszeniem mnie zmacac by sprawdzić czy są twarde no bo wtedy tylko jest mleko☺ teraz tez coś mamrotala ale ja się nie dałam ☺
Brakuje mi czasem pomocy ale komfort psychiczny i spokój jest dla mnie bezcenny ☺
Nie dajcie się dziewczyny . To jest wasze życie, wasze dziecko i wy najlepiej wiecie co dla niego jest najlepsze.☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 20:24
nick nieaktualnyPolecam przeczytać wpis o kolkach
http://www.rozamarzy.com/kolka-niemowleca-choroba-cywilizacyjna/
Nam metodę harveya karpa polecił pediatra, działa! Zastanawiam się czy nie kupić jego książki.
Bruśka spróbuj przystawić Jasia a z drugiej piersi ściągać. Na pewno ściągniesz więceja jak skończysz to zamiana cycków.
Astra, vayn, e-ness lubią tę wiadomość
-
A mnie dzisiaj bronił wujek męża przed rodzinka. Pojechaliśmy dzisiaj do babci męża zeby pokazać małego. Babcia miszka z teściowa i była jeszcze ciocia i szwagierka. Jak rozebrałam Michała z kombinezonu i wzięłam na ręce to o razu usnął i tak poszliśmy do pokoju babci gdzie wszyscy siedzieli. Od razu zaczęły sie hasła, a usiądź z nim lepiej tutaj bo to nie masz oparcia i sie z nim przewrócisz, a czy ta raczka może tak wisieć, bo może zdretwiec, czy nie lepiej jakbyś go jednak położyła itd. Az w końcu wujek nie wytrzymał i powiedział ze ja jestem matka i wiem co jest do niego najlepsze i o ile on wie to każde dziecko lubi byc przytulone do matki a nie gdzieś odłożone.
Zaczynaja mnie czasem irytować dobre rady, a najlepsze ze me wygłaszają stare ciotki a nie np koleżanki ktore niedawno rodziły i rzeczywiście mogły by cos podpowiedzieć, chyba wola nic nie mowić bo wiedza co przeżywam.
A i jeszcze często słyszę komentarz - ale ty długo karmisz. Ile Wasze dzieciaki wiszą na cycu. Bo moj tak 25-50 min ale i zdarza sie czasem więcej, np dzisiaj 1,5htysiaa93 lubi tę wiadomość
-
gezanew wrote:Koperek pije juz od paru dni i nic nie pomaga. Daje jej juz krople biogaja okolo dwuch tygodni i nie widze poprawy.
Od dzis popijam rumianek i zobaczymy.
Diete tez mam ograniczona. Mleka nie pije. Staram sie tylko raz dziennie zjesc jogurt lub serek wiejski.
Nie jem smazonego i pieczonego.
Takze jutro skontaktuje sie z pediatra.
Dzieki za rady -
Roberta wrote:Zastanówcie się 3 razy zanim zaszczepicie na rotawirusy.
Mój synuś ma skutki uboczne(( osiwieje albo stracę pokarm z tego stresu
((
Idę wyć do księżyca:(
Roberta,co u Was? Trzymam kciuku..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 01:43
-
Przespalam ciągiem 4 godziny, super
Dana my byliśmy w niedzielę u rodziny mojego, jej prababcie i pradziadkowie zachwyceni nią oczywiście heheAle jak usłyszałam te ich złote rady to cycki jeszcze bardziej mi oklaply...
Że może jej za zimno, że czemu nie zakładamy jej w domu czapeczki itp itd
Nawet teściowej się od prababki oberwalo że źle ją niby nosi hehe. Podniosłam w końcu głos, że to ja jestem jej matką i wiem co dla niej najlepsze. Jestem z nią od miesiąca i dziecko jak widać ma się całkiem dobrze
A je różnie, jak jest baaardzo głodna to i w 15 minut potrafi dobrze zjeść a czasem i ta godzinkę wisi. Jak nie mam nic do roboty to sobie tak lezymy i trochę przysypiamy
dana222, Bruśka, e-ness lubią tę wiadomość
-
Po mojej to tak slychac jak sie dorwie i lapie powietrze ze szok.. I wiecie co? Zaczela wiecej odbijac ale jak poloze ja sobie na klatce piersiowej. Wcale nie musi byc pion. Pare razy tez na brzuszku polozylam i tez odbila ladnie. Mysle ze niektore dzieci trzeba bardziej nacisnac:) a jak po jedzeniu kweczy to znaczy ze chce jej sie ulac:)a na lezaco jej ciezko i chce zeby ja podniesc. Przestala tez tak chlustac, teraz takim twarozkiem bardziej ulewa.
Zmierzylam ja dzis taka metrowka papierowa:)od glowy do konca palcow u stop ma 56 cm:) czyli urosla 5 cm!!! Dzis konczy 7 tygodni, kiedy to zlecialo...Bruśka, d84 lubią tę wiadomość
-
U mnie mały strasznie ulewa po piersi jak go dikarmimy to troszeczkę tylko. Już druga nockę przez 3,5 godziny spał że mna u mnie na brzuszku. Postaramy się dziś cały dzień cycolowac pogoda ciekawa się nie zapowiada więc szjoda nie będzie. Wczoraj za to uzylismy pięknej pogody. Powiem Wam że ren trądzik to robił Sue coraz większy i na głowę wszedł aż takie strupki się zrobiły ale po actanisepcie zmalalo o 70 % a najlepiej jest po spacerze bo na powietrzu to jakby ginie jest o wiele wiele mniej widoczne.
-
Brusia.. A probowalas tak od razu po jedzeniu go nie podnosic tylko tak za chwilke? Moze robisz to zbyt energicznie?No nie wiem, juz pomyslu nie man.. Ale moja siostra ma rocznego synka i jej tak chlustal do 7 miesiaca..Mi lekarka powiedziala jak zobaczyla ile Jagoda przybrala ze chlusta bo sie przejada..ze nie zawsze dziecko jest glodne a je bo cyca sie nie odmawia jak to pisala chyba Lexi:) a i butli gdzie szybko i bez wysilku leci:) sprobuj karmic na godziny, robic regularne odstepy,a jak plavze ululac na rekach moze..skrocic czas jedzenia? Moze czesciej a mniej a nie tyle ile moze wypic.. Mowisz ze sciagasz z piersi 20-30 a butli robisz 90.. Moze to za duzo na raz?Kurcze.. Sama wiem jak to jest chodzic ulanym ciagle... Pranie non stop, a ja to juz nie mialam co zakladac bo chodzilam mokra a jak polozylsm pieluche to jak na zlosc odwracal sie i w cycki narzygiwala.. Luby do mnie kiedys "Kochanieee? Wiesz ze pachniesz ulaniem???" Masakra...to calkiem w stylu Moni "panskiej pipki" i E-ness samonosnych cyckow.. Pachniec ulaniem.., lagodna wersja smierdzenia rzygami dziecka
Moniaa lubi tę wiadomość
-
O kolce ma być w TVP 2 w pytaniu na śniadanie
Edit: nic nowego się nie dowiedziałam. No może że lepiej niby działa kołysanie góra dół taka windadziecko może łykać powietrze, albo mieć nietolerancje laktozy która jest przejściowa.
Wojtuś spał dziś od 21 30 do 3 30Teraz tez kima.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:27
-
Tuli qlasnie jak go nie podniose to mu się ulewa. Odbijam pimiwdzy i nic z tego. Rano go przebieralam to po odbiciu ulaniu kolejne dwa komplety zapaskudzil. Pralka z niego codziennie i w sliniakach chodzi bo wiecie jak się irytuje jak by go co chwile przebierać. Tylko mam takie bawełniane muszę kupuc takie podbite ceratka żeby nie przeciekaly. Ile z piersi wypije nie wiem. Po karmieniu tuż przed kolejnym jestem właśnie w stanie odciągnąć właśnie te 20/30. Wcześniej ulewal bo właśnie za dużo a teraz to nie wiem. Widzisz tam zje więcej i tak nie ulewa. A karmie regularnie co 3 godziny. Wiadomi 15 min w tą czy w tamtą.