Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A od początku u Jasia to stwierdzili czy później wyszło ? Może tak być ze to po takim czasie wyjdzie ?
Normalne jest to ze kupy wybudzaja dziecko ze snu ? Musi stekac . W pon się zapisuję i tak do lekarza to się go wypytam. Nie chciałabym iść do dzieci chorych z nim ale wyjścia nie będę miałaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 08:17
Kubuś
-
Ja mam wrażenie ze dla lekarzy wszystko jest norma, co bym nie powiedziała o kupie. Ostatnio pewien lekarz, ktory zastępował moja lekarkę przepisał małemu żelazo i od razu wyprzedził moje pyt o kupie i powiedział ze mogą byc zielone, czarne, gęstsze, rzadsze, cześciej, rzadziej
Tusia myśle ze mogą dziecko wybudzać kupy ze snu, mojego to nawet czasem pierd obudzi. A stęka i płacze? To wtedy brzuszek boli, bo jak tylko chwile posteka, to jak my dorośli, pomaga sobie w wyciśnięciu.
-
Tusiaa wrote:A od początku u Jasia to stwierdzili czy później wyszło ? Może tak być ze to po takim czasie wyjdzie ?
Normalne jest to ze kupy wybudzaja dziecko ze snu ? Musi stekac . W pon się zapisuję i tak do lekarza to się go wypytam. Nie chciałabym iść do dzieci chorych z nim ale wyjścia nie będę miała
Ja niemal od początku podejrzewałam nietolerancję laktozy i jak miał 2 miesiące to pojechaliśmy prywatnie do pediatry i potwierdził. Jak podawałam Delicol to było w miarę okej, ale jak teraz przestałam to znowu to samo i chyba trzeba będzie zainwestować znowu.A jak doszła większa dawka witaminy D to w ogóle było kiepsko, za to już podaję mniej, a i tak kupy brzydkie. A od wczoraj coś więcej ulewa i nie wiem czy nie wybrać się do lekarza - tylko najgorzej, że trzeba wtedy do chorych iść, a szkoda mi go tam ciągnąć.
Właśnie od pewnego czasu Jaś już nawet kup nie robił w nocy i było super, a jak musiałam dawać więcej witaminy D to teraz są dwie w nocy i strasznie stęka i się pręży, aż się budzi. -
Natalica ja bym tam chętnie spała, ale moje dziecko nic sobie z tego nie robi. Teraz nie tylko wybudza sie na jedzenie, od kiedy potrafi przewrócić sie na brzuch i ma za ciasno zeby przewrócić sie z powrotem to tez brzęczy. Dzisiaj w nocy brzęczał nawet jak leżał na plecach. Wstałam do niego,odkryłam go, a on przewrócił sie na bok i spał dalej.
-
Blanka też mi się zaczęła ostatnio budzić koło 1 dałam jej Wczoraj wieczorem mleko z kaszka. Kiedyś budzila się na jedzenie koło 4 i płakała a teraz gada sama do siebie i łazi po łóżeczku że jej szukam.pod przewijakiem. Może to jakiś taki okres że się budzą częściej. No i Blanka śpi w nocy ale w dzień bardzo mało, nawet na spacerach śpi już tylko z pół Godziny. Współczuję trochę w takim razie, ale pewnie niedługo się to wyreguluje i będą nam spać cała noc.
-
Mój Maluch przy zmianie pampa na golaska po raz pierwszy złapał za swoje stopki i próbował podciągnąć do buzi. Coraz częściej też śmieje się w głos. Uwielbiam to
I tak ogólnie nie wiedziałam jak to możliwe ale każdego dnia kocham go coraz mocniej.
Gorgeous a delicol odstawialas stopniowo czy od razu?Tusiaa lubi tę wiadomość
-
Lexi150 wrote:Mój Maluch przy zmianie pampa na golaska po raz pierwszy złapał za swoje stopki i próbował podciągnąć do buzi. Coraz częściej też śmieje się w głos. Uwielbiam to
I tak ogólnie nie wiedziałam jak to możliwe ale każdego dnia kocham go coraz mocniej.
myślę, że nie można bardziej, ale już nie raz się przekonałam, że jednak da się
dziś moja malutka trzymała mnie za szyję i się tak we mnie wtuliła
cudowne uczucie
Tusiaa, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
Lexi - ja ogólnie nie podawałam go przy każdym karmieniu, tylko co któreś i było dobrze. Później w sumie może za bardzo osiadłam na laurach i za mało go podawałam... Chyba kupię jeszcze jedną buteleczkę i będę dawała coraz mniej, ale nie od razu tak nagle.
-
http://babyonline.pl/tydzien-16,rozwoj-niemowlaka-kalendarz,r6.html
ja tu czytam o rozwoju dziecka i akurat pisze że dzieci się zaczynają częściej w nocy przebudzać ;/ mojemu ostatnio się zdarzyło parę razy to
pełna samoobsługa u Jagody17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Witam dziewczynki. Boże jak mnie tu dawno nie było. Kurcze po dzieciach rzeczywiście widać jak czas leci. U nas trochę przebojów jak to zwykle. Mały miał często bakterie na usg wyszedł zastój w nereczkach po czym pojechałam do specjalisty urologa a yen stwierdził że koleś z usg pomylił obraz prawidłowej nerki niemowląt z obrazem patologii u dorosłego i tak trzy miesiące wyjęte z życiorysu a niepotrzebnie bo mały ma zdrowe nereczki. Tak samo brał antybiotyk na bakterie niby w moczu a ten stwierdził że niepotrzebnie bo sam posiew dodatni nie świadczy o zakażeniu. Co lekarz to opinia. Porażka Także przestrzegam przed wszechwoedzaxymi pediatrami. Mam Pytanko do mam Chłopaków czy Wy odciągacie napletek?
Nasz kochany Olus -
Madzia Igorowi Mąż co jakiś czas odciaga delikatnie. Ja się tego nie tykam
Dobrze że z Olusiem koniec końców wszystko w porządku.
Mila dawno się nie odzywalas. Melduj się!
Gorgeous my podawalismy po 7 kropli przed każdym karmieniem. Jak Mały miał 2,5 miesiąca zaczęliśmy schodzic co kilka dni po jednej kropli i jak w koncu odstawilismy to nie ma żadnych problemów. Od 3 tygodni już bez kropli jesteśmy.