X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od początku u Jasia to stwierdzili czy później wyszło ? Może tak być ze to po takim czasie wyjdzie ?
    Normalne jest to ze kupy wybudzaja dziecko ze snu ? Musi stekac . W pon się zapisuję i tak do lekarza to się go wypytam. Nie chciałabym iść do dzieci chorych z nim ale wyjścia nie będę miała :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 08:17

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie ze dla lekarzy wszystko jest norma, co bym nie powiedziała o kupie. Ostatnio pewien lekarz, ktory zastępował moja lekarkę przepisał małemu żelazo i od razu wyprzedził moje pyt o kupie i powiedział ze mogą byc zielone, czarne, gęstsze, rzadsze, cześciej, rzadziej

Tusia myśle ze mogą dziecko wybudzać kupy ze snu, mojego to nawet czasem pierd obudzi. A stęka i płacze? To wtedy brzuszek boli, bo jak tylko chwile posteka, to jak my dorośli, pomaga sobie w wyciśnięciu.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko steka . Nie płacze na szczęście :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    A od początku u Jasia to stwierdzili czy później wyszło ? Może tak być ze to po takim czasie wyjdzie ?
    Normalne jest to ze kupy wybudzaja dziecko ze snu ? Musi stekac . W pon się zapisuję i tak do lekarza to się go wypytam. Nie chciałabym iść do dzieci chorych z nim ale wyjścia nie będę miała :(

Ja niemal od początku podejrzewałam nietolerancję laktozy i jak miał 2 miesiące to pojechaliśmy prywatnie do pediatry i potwierdził. Jak podawałam Delicol to było w miarę okej, ale jak teraz przestałam to znowu to samo i chyba trzeba będzie zainwestować znowu. :( A jak doszła większa dawka witaminy D to w ogóle było kiepsko, za to już podaję mniej, a i tak kupy brzydkie. A od wczoraj coś więcej ulewa i nie wiem czy nie wybrać się do lekarza - tylko najgorzej, że trzeba wtedy do chorych iść, a szkoda mi go tam ciągnąć. :/
    Właśnie od pewnego czasu Jaś już nawet kup nie robił w nocy i było super, a jak musiałam dawać więcej witaminy D to teraz są dwie w nocy i strasznie stęka i się pręży, aż się budzi.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny czy Wy w nocy spać nie możecie? :) Piszecie tu o takich godzinach, że masakra :)

201602111680.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica ja bym tam chętnie spała, ale moje dziecko nic sobie z tego nie robi. Teraz nie tylko wybudza sie na jedzenie, od kiedy potrafi przewrócić sie na brzuch i ma za ciasno zeby przewrócić sie z powrotem to tez brzęczy. Dzisiaj w nocy brzęczał nawet jak leżał na plecach. Wstałam do niego,odkryłam go, a on przewrócił sie na bok i spał dalej.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka też mi się zaczęła ostatnio budzić koło 1 dałam jej Wczoraj wieczorem mleko z kaszka. Kiedyś budzila się na jedzenie koło 4 i płakała a teraz gada sama do siebie i łazi po łóżeczku że jej szukam.pod przewijakiem. Może to jakiś taki okres że się budzą częściej. No i Blanka śpi w nocy ale w dzień bardzo mało, nawet na spacerach śpi już tylko z pół Godziny. Współczuję trochę w takim razie, ale pewnie niedługo się to wyreguluje i będą nam spać cała noc.

201602111680.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Maluch przy zmianie pampa na golaska po raz pierwszy złapał za swoje stopki i próbował podciągnąć do buzi. Coraz częściej też śmieje się w głos. Uwielbiam to :) I tak ogólnie nie wiedziałam jak to możliwe ale każdego dnia kocham go coraz mocniej. <3

Gorgeous a delicol odstawialas stopniowo czy od razu?

Tusiaa lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Mój Maluch przy zmianie pampa na golaska po raz pierwszy złapał za swoje stopki i próbował podciągnąć do buzi. Coraz częściej też śmieje się w głos. Uwielbiam to :) I tak ogólnie nie wiedziałam jak to możliwe ale każdego dnia kocham go coraz mocniej. <3
    Ja też mam takie wrażenie :D myślę, że nie można bardziej, ale już nie raz się przekonałam, że jednak da się :) dziś moja malutka trzymała mnie za szyję i się tak we mnie wtuliła :) cudowne uczucie :)

Tusiaa, Lexi150 lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous jakie miał objawy ze podejrzewałas nietolerancje ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 12:29

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi - ja ogólnie nie podawałam go przy każdym karmieniu, tylko co któreś i było dobrze. Później w sumie może za bardzo osiadłam na laurach i za mało go podawałam... Chyba kupię jeszcze jedną buteleczkę i będę dawała coraz mniej, ale nie od razu tak nagle.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    gorgeous jakie miał objawy ze podejrzewałas nietolerancje ?

Strzelające, pieniste, bardzo wodniste kupy

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Strzelające, pieniste, bardzo wodniste kupy

a bolał go przy tym brzuszek?

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja sprytna Corka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 02:44

Tusiaa, d84, Lexi150, L, dana222 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/tydzien-16,rozwoj-niemowlaka-kalendarz,r6.html

ja tu czytam o rozwoju dziecka i akurat pisze że dzieci się zaczynają częściej w nocy przebudzać ;/ mojemu ostatnio się zdarzyło parę razy to

pełna samoobsługa u Jagody :D

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdolna Jagódka :) mój tez sobie podtrzymuje ale jeszcze za słabo zeby samodzielnie trafic do buzi i żeby mu nie wyleciała butla :P

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • L Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak fajnie Jagoda sobie radzi z butelką :-) moja Ada nawet nie spojrzy na butelkę :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 19:41

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki. Boże jak mnie tu dawno nie było. Kurcze po dzieciach rzeczywiście widać jak czas leci. U nas trochę przebojów jak to zwykle. Mały miał często bakterie na usg wyszedł zastój w nereczkach po czym pojechałam do specjalisty urologa a yen stwierdził że koleś z usg pomylił obraz prawidłowej nerki niemowląt z obrazem patologii u dorosłego i tak trzy miesiące wyjęte z życiorysu a niepotrzebnie bo mały ma zdrowe nereczki. Tak samo brał antybiotyk na bakterie niby w moczu a ten stwierdził że niepotrzebnie bo sam posiew dodatni nie świadczy o zakażeniu. Co lekarz to opinia. Porażka Także przestrzegam przed wszechwoedzaxymi pediatrami. Mam Pytanko do mam Chłopaków czy Wy odciągacie napletek?

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda jaka już duża i bystrzacha :-*

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia Igorowi Mąż co jakiś czas odciaga delikatnie. Ja się tego nie tykam :) Dobrze że z Olusiem koniec końców wszystko w porządku.

Mila dawno się nie odzywalas. Melduj się! :D

Gorgeous my podawalismy po 7 kropli przed każdym karmieniem. Jak Mały miał 2,5 miesiąca zaczęliśmy schodzic co kilka dni po jednej kropli i jak w koncu odstawilismy to nie ma żadnych problemów. Od 3 tygodni już bez kropli jesteśmy.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1764 1765 1766 1767 1768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ