Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dzisiaj masakra mała tylko na rękach jak położę to placz taki że aż powietrza złapać nie może...o co chodzi?
Mam pytanie jakie mleko modyfikowane podajecie i jakie w smaku jest? Pytam bo bebilon mało smaczny choć chyba wszystkie te mleka nie za dobre. -
Mój wcina bebilon bez problemów
jak widzi butelke to już sie trzęsie bo tak chce
Lexi a może jak jezdzicie to właczacie klime w aucie ? Może podróze mu nie służą , może tam jest troche inny klimat u rodziców? powietrze ostrzejsze?
Btlismy dzisiaj u lekarza. Kubus przed wczoraj przez dobe zrobił 8 kup które były takie jakies wodniste , woda zabarwiona. Specjalnie rozpiełam pampersa żeby widziec jak to wygląda. Dzisiaj w nocy zrobił ze 3 do rana. Robi praktycznie po każdym jedzeniu czy to cyc czy to mm. No ale cóż powiedzialam jaka sytacja ale zapomniałam dodac ze kupy maja odgłos taiego wystrzału. Powiedział że to może byc normalne , że dzieci tak maja.. nie wiem dziwne to ale ogólnie samopoczucie ma ok. Dostał probiotyk do rozpuszczania czy jak to tam -Enterol 250. 2 razy dziennie po pół saszetki. Mam za tydzień przyjsc jesli by sie pogorszyło lub jakby nie ustało to. Dzisiaj juz zrobił kupe taka gesciejsza. Może sie zatruł jakims jedzeniem co jadłam bo głupia namieszałam troche ale to gdzies z tydzien temu namieszałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 14:28
Kubuś
-
Lexi - to rzeczywiście dziwne, ze sie tam mu to zaczyna zawsze to moze rzeczywiście mają w mieszkaniu cos co małego alergizuje, albo jakies drzewo tam rośnie? Nie znam sie za bardzo na tym, ale miałam na studiach zajęcia w takim baraku i zawsze jak stamtąd wychodziłam to zaraz kaszel...
Tu jest artykuł o wiotkisci
http://mojniemowlak.pl/choroby/wiotkosc-krtani-u-noworodka.htmlBruśka lubi tę wiadomość
-
A to jest prawda, ze z czym do pediatry sie nie pójdzie to wszystko normalne...
Moze tez czas na nas zeby pójść prywatnie do któregoś z polecanych lekarzy...teściowa to juz sie nie dokształca, ma te swoje metody, wszystko uznaje za normę...
Do dziewczyn ktore podają żelazo, znow w temacie kupa, ale u waszych Maluchów tez jest taka śmierdząca po tym? No tragedia śmierdzi starym moczem fuuuuj, konsystencja bardziej zwarta, kolor ciemniejszy...teściowa mowi, ze tak ma byc, ale to dopiero 3 dzien podawania, a gdzie jeszcze 27?! -
Nasza lekarka nie jest stricte pediatrą ale jak coś jej zgłaszam to od razu sprawdza. A jak nie zna się to kieruje do specjalisty. Zrobiłam Młodemu inhalację. Jak poczytałam to może być to ta wiotkość. Na razie obserwuję. Zobaczymy czy mu przejdzie tak jak poprzednio. Za dwa tygodnie idziemy na szczepienie to skonsultuję.
Podałam dziś Młodemu pierwszą łyżeczkę brokuła. Ale ciamkałByłam zaskoczona że nawet tak języka nie wypychał.
-
Tusia klima odpada bo cały czas jeździmy z klimą a nie ma takich problemów. Klimat też raczej ten sam bo to 60 km od Nas.
A co do probiotyku to my podajemy codziennie. Lepiej wtedy brzuszek pracuje. Teraz kupiłam acidolac baby w kroplach i codziennie podaje Igorowi 3 kropelki. Ma fajną cenę i dużą pojemność.
L jak chcesz na próbę to kup taką gotową buteleczkę. W aptekach pewnie mają. Żeby nie wydawać pieniędzy na całą puszkę -
Tak nam położna mówiła. Oliwka natłuszcza, nie nawilża. A ciemieniucha to nadmierne działanie gruczołowych łojowych więc dodatkowe natłuszczanie tu nie potrzebne.
Oliwka tylko zmiękcza łuski i pomaga je usunąć ale nie rozwiązuje problemu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 15:44
-
poki co zdrapałam to na sucho, wieczoem bedziemy dzialac
myślicie ze na chrzciny taki ciuszek + kaszkiecik i butki jest ok czy lepiej bardziej elegancki? teraz jest ciut za duży chrzciny pod koniec lipca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 09:36
Lexi150, Tusiaa, dana222, Kri, Bruśka, L, tulipanna, vayn lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
D ale Borys jest świetny!
Moim zdaniem ubranko super na chrzciny. Tym bardziej, że pewnie ciepło będzie.
Igor miał takie dwie malutkie plamki z łuskami. Jedną na głowce i jedną pomiędzy brwiami. Posmarowałam 2 razy zwykłym kremem z babydream nawilżającym i zeszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 15:57