Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytałam ze i niektórych bebilon powodował biegunki. Myślę że jakby to była biegunka to by często robił kupy jedna po drugiej. Jeszcze jutro zaobserwuje i w niedzielę. W pon o tak muszę zapisać małego do pediatry bo potrzebuje skierowanie do ortopedy
Nawet mama nie potrafi stwierdzić czy te kupy są normalne czy nie. Gdyby robill od początku dosyć często to bym wiedziała jakie powinny być. A Kubuś robił konkretną jedną na tydzień . Piłam herbatki ma laktacje ziołowe i może to przez nie. Odstawiłam
Synek śpi to i ja idę spaćKubuś
-
Właśnie przebralam małego bo zrobił kupę i to go obudzilo o spał od 20:40 więc bardzo dziwne. W trakcie przebierania prawie na mnie wyleciała woda, wodnista kupa. Jutro idziemy do lekarza
Koleżanka mówi że to może nietolerancja laktozy w mleku a przy tym stosuje się jakieś specjalne mleko czy tylko kropelki wystarczą ? Boję się ze mi się przez to odwodniKubuś
-
Tusia oby małemu nic nie było. Moja znajoma miała podobny problem i po odstawieniu piersi wszystko się unormowało.
Tak w ogóle się witampodczytuję was caly czas tylko cos ostatnio czasu brakuje na pisanie.
U nas kupy tez często nawet do 4 w ciągu dnia. Są strzały a czasem zrobi nawet nie wiem kiedy. -
Tuli ja nadal daje mu cyca. Tyle ze mu nie starcza nieraz i musze dac mm. U mnie pełne cyce sa dopiero po 4-5 godz a on chce jesc w ciagu dnia czesciej. Najgorzej jest przed spaniem bo z cyców zje i przebiera nogami i zasnac nie moze i smoczka pozera tak jakby w ogóle nie jadł
dam mm i jest spokój. ALE ostatnie 2 dni na rekach go usypiałam bo inaczej wierzgał sie w łózeczku i pokrzykiwał.
poobserwuje jeszcze\ te 2 dni ale nr na prywatnych lekarzy mam w zasiegu reki jak cos. odpukac kupa była w nocy ok 4 godz i zaraz po niej druga jak Kube przebierałam ale to wtedy sikneło tak jakby woda. jak na razie wiecej nie było. temp jak cos mu mierze.Kubuś
-
Witam was drugi dzień leżąc w łóżku z anginą
dobre że to weekend i teściowa ma wole i może zająć się małą... Mam nadzieje że jutro już będzie lepiej i będę mogła wrócić do naszego pokoju bo jak narazie wydelegowałam do gościnnego z uwagi na Zuzie
-
Mogę wam wysłać kupę jaka zrobił ? Dzisiaj jest trochę gesciejsza ale jak ruszyłam pampersem to trochę splywala. jest inna troche niz ostatnio. moze wraca do normy wszystko. dzisiaj jeszcze mm nie podałam.
Niecierpliwa wracaj do zdrowiaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 11:24
Kubuś
-
JEST laktoza w mleku z cyca. narazie poczekam. moze ja robie zamieszanie niepotrzebnie bo nigdy takich nie robil i rzadko robił. gdyby od poczatku robił to bym umiała rozpoznac. dla mnie to nowosc a dla Was norma wiec wybaczcie ze tak non stop o tym piszeKubuś
-
Tusia po to jesteśmy
jeżeli to by było coś z nietolerancja laktozy to czy po mm czy po cycu było by to samo. Ja bym najlepiej skonsultowala z lekarzem jeśli jesteś zaniepokojona.
A to że wieczorem jest taki niespokojny to u nas norma. Uważam że dziecko tak odreagowuje natłok bodźców w ciągu dnia. -
Tusia u nas podczas upału była taka bardziej wodnista kupa. I często jest tak ja zejdzie to gęste to końcówka jest rzadka. Wodna bardzo. Może się poprostu dokładnie wyczyscil. Jak będzie się utrzymywalo non stop to problem jak raz na jakiś czas to spoko.
-
Tak mysle ze moze u niego sie dopiero zaczyna normowac wszystko i taka kupa po prostu bedzie. Dzisiaj była juz taka gesciejsza. Bardziej chyba mnie przeraziło to dziwne bulgotanie w brzuchu. Nieraz mu sie przelewało ale czegos takiego to jeszcze nie było. POobserwuje go jeszcze i zobaczymy co to bedzie . Jak był mniejszy to te kupy były gesciejsze i w ogóle jak robił to nie było słychac takich strzałów. Takze byłam przyzwyczajona do innych rarytasów
Do lekarza i tak musze go zapisac bo musze wziac skierowanie do ortopedy...
Kuba zawsze zasypial sam w łózeczku bez problemów i ze teraz jakos tak wszystko sie nawarstwiło i wydało mi sie dziwne
Zrobiłam dzisiaj ciasto z truskawkami jakies z netaKuba nie robił od poczatku ze mna bo spal ale w połowie sie dołaczył i grzecznie mamusie obserwował
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 15:14
Kubuś
-
Ja się dziś przerazilam że krew w kupie, dobrze że była moja mama i mi uświadomiła że to wczorajsza marchew. Dziś moje dziecko samo buzię otwierało do jedzonka
a później wypila 150 mleka i poszła spać. Też mamy enfamil, z tego co porownywalam ma najlepszy skład no i przekonało mnie to że nie ma go w Biedronce, pomimo że robię tam zakupy to do mleka stamtąd nie mam przekonania
-
Oj Tuli biedny fotelik.
A ja mam inny problem. Codziennie z Michałem chodzę na spacer lub wkładam go do wozka i idę pod altankę i on zazwyczaj wtedy zasypia. Tak to trwa juz długo bo jest ładna pogoda. Dzisiaj nie mam czasu z nim siedzieć pod altanka i chciałam go uspac w domu i co i sie nie da. Stare sposoby ktore kiedyś działały poszły w zapomnienie. Jest tak zmierzly, ale zasnac nie zasnie. Muszę znaleźć na niego nowy sposób.
-
Jagoda dała popis
Natalica pewnie tez bym sie wystraszyła ale na pewno zapamietam że kupa może byc taka po marchewce
Ja kupiłam komplet na allegro a marynarke u siebie na bazarku
Oj Dana współczujemój na szczescie w domu usypia w wózku lub w bujaczku ale baardzo rzadko. Takze póki co nie mam problemu
przed snem ewentualnie na rekach i przykryta głowa tetra albo oczy chociaz i zasypia . Oczywiscie jak sam nie chce zasnac w łóżeczku.
Kubuś