X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia czytałam, fajny gest ale nie wiem czy bym się na to zgodziła. Na drugie imię jasne bez problemu.

Tusia Pola zawsze jak robiła kupe to był dźwięk takiego wystrzału.

Mari nie wiedziałam o czymś takim. Zobaczę co mi ta doradzi, bo jeśli powie że mam dawać czopek to zmieniam pediatrę...
    Ja to ogólnie miałam straszne wyrzuty sumienia jak ostatnio jej dałam czopek glicerolowy :P Wtedy wymiękłam przy 11 dniu i sądziłam że to jednorazowy wybryk i kupki będą codziennie już.

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za każdym razem , jakby zrobił nie wiadomo ile i taki głośny dźwięk jest. I do tego śmierdzą inaczej teraz tak jakby jakimiś rzygami. A wtedy bardziej pidchodzily pod kwaśne, slodkawe. No ale nie płacze to chyba nie powinnam się martwić ze coś nie tak . Może to po moim jedzeniu lbo już tak będzie i powinnam się przyzwyczaić :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja namówiłam mojego męża na malowanie kuchni i przedpokoju, a wczoraj skończył z teściem kładzenie kafelek na balkonie. Po tych kafelkach jeszcze nie zdarzyłam posprzątać a teraz dołożyliśmy bałaganu. Muszę patrzeć pod nogi jak idę z małym.

Vayn powodzenia u lekarza, nie daj sie!!!

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń. Dał mi tylko rozpiske jakie badania krwi wykonać żeby sprawdzić czy tam się nic nie dzieje. Od strony neurologicznej ok. Pod koniec lipca mamy jeszcze przyjść na kontrol. Gdyby przy tych drzeniach występowało takie otepienie to wtedy szybciej. Ale ogólnie ponoc to takie fizjologiczne. Uffff...

Vayn kciuki zaciśnięte.

Tusia u Nas też tak słychać. Ale jak czujesz ze jest inny zapach i sa rzadsze to pewnie zjadlas coś co się Kubusiowi nie spodobalo ;)

Tusiaa, natalica06 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i neurolog mówił że bardzo ważne jest kładzenie dziecka na brzuszku. Od tego zależy cały późniejszy rozwój motoryczny. Im częściej leży tym szybciej i sprawniej będzie nabywal pozostałe umiejętności.

tulipanna lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lexi ktory wzór zamowiłas ej poduchy i jak długo czekalas?

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwierzatka coraol czy jakoś tak. Szary minki z tyłu. A wzięłam darmowy list polecony inpost i czekałam jakieś 5-6 dni ale weekend był w tym.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któras pytałe o te zabawki canpola http://canpolbabies.com/pl/produkty/zabawa-i-edukacja

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda że cen nie ma napisanych :(

Brusia mój Kubus tez ma z tyłu głowy tak jakby dołeczek i z tyłu sie robi płaska główka bo po bokach ma normalną. Jakos nie zauwazyłam zeby też miał płaskie po którejs stronie :P

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drugi spacer bez placzu zaliczony! :D

a i spanie tez coraz lepsze w nocy bo zasypial o 21 i budzil sie o 5 a teraz od kilku dni juz sie budzi po 6 wiec sie wydluza ten czas :) i potem zasnal i spal prawie do 9 po jedzeniu :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi,dawno mowilam ze na brzuchu nardzo wazne lezenie i troszke dziwilo mnie ze niektore z Was nie klafly bo dzieci plakaly. Biedronia np mowila ze malo jej corcia lezala. Na szczescie juz pieknie lezy:)
    A gzie Biedronka?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przypomniało mi się że pediatra wczoraj mówiła żeby nie sadzać dzieci do pozycji siedzącej tzn tak ciągnąć za rączki z pozycji leżącej bo można duzo szkód narobić

ale mnie dziś zlało na spacerze ;/

dziewczyny jak nosicie dzieci w chustach czy nosidełkach to nie boicie się że się wywrócicie, ja się boję bo jest inne pole widzenia, nie widać bezpośrednio co pod nogami jest

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc jeste$my po wizycie. Dzięki Bogu sie rozpadało jak miałyśmy wychodzić i ściągłam małża z roboty. Ledwie weszlśmy do ganinetu Pola sina, tak zaczeła wrzeszczeć jakby ją ze skóry obdzirali. Nawet na rękach nie potrafiła się uspokoić.
    Dostaliśmy debridad 3x2ml, i mamy dawać czopek po 7 dniach bez kupy. Skończymy.debridad i mamy się przyjść pokazać. Jak nie zacznie sama robić to dostaniemy skierowanie do gastrologa i pewnie jej włożą rurki przez.nos i będą.obserwować 24h... bo możliwe, że to jakaś choroba. Wydaje mi się że mówiła o kuszinga ale guglnelam i nie pasuje. Wyć mi się chce :(

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    No więc jeste$my po wizycie. Dzięki Bogu sie rozpadało jak miałyśmy wychodzić i ściągłam małża z roboty. Ledwie weszlśmy do ganinetu Pola sina, tak zaczeła wrzeszczeć jakby ją ze skóry obdzirali. Nawet na rękach nie potrafiła się uspokoić.
    Dostaliśmy debridad 3x2ml, i mamy dawać czopek po 7 dniach bez kupy. Skończymy.debridad i mamy się przyjść pokazać. Jak nie zacznie sama robić to dostaniemy skierowanie do gastrologa i pewnie jej włożą rurki przez.nos i będą.obserwować 24h... bo możliwe, że to jakaś choroba. Wydaje mi się że mówiła o kuszinga ale guglnelam i nie pasuje. Wyć mi się chce :(
    Ci lekarze to debile piszą syropy a żadnych badań nie robią :-/ wybacz że tak pisze ale moja córka dostała to na poprawę apetytu :-O co jej się w ogóle nie przydało :-/ mam nadzieję że u Ciebie trafia, bo wg mnie oni trafiają a nie leczą :-/

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    a przypomniało mi się że pediatra wczoraj mówiła żeby nie sadzać dzieci do pozycji siedzącej tzn tak ciągnąć za rączki z pozycji leżącej bo można duzo szkód narobić

ale mnie dziś zlało na spacerze ;/

dziewczyny jak nosicie dzieci w chustach czy nosidełkach to nie boicie się że się wywrócicie, ja się boję bo jest inne pole widzenia, nie widać bezpośrednio co pod nogami jest
    A nam lekarka mówiła z kolei żeby jej tak robić kilka razy dziennie i kłaść na brzuszku. Po kilku dniach dużo sprawniej łapie zabawki na brzuszku, ale nie wiem czy pomogło podnoszenie czy po prostu do tego dorosła.

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko podnosi główkę do siadania ale w ogóle się nie chce przekręcić ani na bok ani tym bardziej na brzuszek. Podobno pomaga takie turlanie i ona to turlanie lubi ale dalej się nie bierze za przekrecanie. To może być przez to że mało leży w łóżeczku?

201602111680.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój jak leży mi na kolanach w pozycji półsiedzącej to się tak napina jakby chciał się podnieść do pozycji siedzącej ale udaje mu się póki co minimalnie podnieść. Nie jest takim cwaniakiem jak mały Lexi i nie odkrył że może się pasa w leżaczku uchwycić :P
    Moj na boki cały czas się przewraca, częściej na lewy. Na brzuch ani razu, a z brzucha na plecy kilka razy, ale to kilka dni temu a teraz nie chce.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój leń zero przekrecania. Prędzej się za nogi złapie i ramiona podniesie niż przekreci na bok. Wasze dzieci odczuwają skoki rozwojowe?

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa na szybsza kupę niezawodna jest przygotowana woda. Jak Blanka steka a kupy nie ma to daje jej się napić wody. Codziennie robi kupę pomimo że dostaję żelazo. Jak przeszliśmy na mm dawałam jej wodę codziennie profilaktycznie a teraz daje tylko jak nie może wystekac po około pół godziny jest po sprawie :-)

201602111680.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde chyba i ja sprobuje, bo u nas dzis leci 3 dzien bez kupy. Ale zastanawiam sie czy to nie jest spowodowane wieksza aktywnoscia, kreci sie wierci,nosi ja po calej macie, po lozeczku, przwie non stop sie sama na brzuch pzekreca, macha raczkami, moze inaczej spala???Sama nie wiem, po szczepieniu w zeszly piatek tak sie porobilo. I nie wiem:/ tez antyczopkowa jestem. Nie widze zeby ja bolal brzuszek, bawi sie,smieje,cala Jagoda. Ale kupy brak:/

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 1761 1762 1763 1764 1765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ