Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusia u nas kupa w trakcie jedzenia to norma, u nas średnio sa 3 na dzien i większość w czasie jedzenia co jà rozprasza, kończy jedzenie i musze przebierać.
Ja używałam z avent smoczka i tam sa z 1,2 lub 3 dziurkami i chyba adekwatne to jest do wieku dziecka czy jakos tak, a nie wiem jak to jest w innych 0-3 ile toa dziurek... -
Lexi u nas tez po ostatnich szczepieniach nie było obrzęku, a teraz sie pojawl i jest duży, ale czy boli to nic na to nie wskazuje na razie... Nawet powiem, ze nie spała za duzo wczoraj, a dzis to tym bardziej, na szczęście dzis juz nie ulewa
-
Poszłam spac ol 22 i jeszcźe mowię mężowi ze mały obudzi sie ok 1-2 to mam tak 3-4 godzinki snu, a jednak Michas ma plan wykończenia mamusi i sie obudził juz o 23:40. Od dnia dziecko moje dziecko nie daje śpac. Jak spotykam na spacerach inne matki, to mówią ze póki karmie to tak to bedzie wyglądać. Mało pocieszające. A jeszcze do tego taka głupia jestem, ze zamiast zdrzemnąć sie jak moi rodzice biorą Michala na spacer to sprzątam, prasuje, okna myje. Moj tata ostatnio mi pogroził ze nie bedzie brac Michała jak ja w tym czasie nie bede wypoczywać, a ja niestety nie potrafię leżeć jak nie mam tak przynajmniej z góry posprzątane, bo ja na pewno nie jestem perfekcyjna panią domu zeby miało tutaj lśnić. Tak sobie chciałam pożalić....
-
Zosia karmilam z 1 a raz dałam z 2 i tak szybko wypił ze aż niedowierzalam. I stwierdziłam ze nadal będę karmić z 1 mimo że powinnam przejść na 2 już.
A mój od początku niezbyt robił te kupy i teraz dla mnie to dziwne i to bulgotanie w brzuchuzrozumialabym że 2-3 kupy ale nie aż 5 bo tak to jeszcze nie było u nas.
Dana ja na twoim miejscu bym spala ile się da jak rodzice by zabierali małego. Nic się przecież nie stanie jak raz czy dwa razy nie posprzatasz. Mój się budził poprzedniej nocy co 2-3 godz i idzie się tak wykończyć ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 01:34
Kubuś
-
W awencie są 1 od urodzenia 2 po 1 miesiącu a 3 już do kaszek używam 1 i 2 i jakoś różnicy nie widzę.3 kupiłam dwa dni temu jeszcze nie użyłam. Zależy od małego jak ciągnie. A kupa Tusia czasem właśnie zrobi parę lykow i już leci. Albo zdąży zjeść zaczyna się napinac na kupę i wtedy ulewa masakrycznie bo brzuch ściska. Ale też zauważyłam że jak cieplejsze mleko jest to i kupa szybciej idzie. Jak zrobi się letnie to ok a jak takie ciepłe ciepłe nie wrzace to szybciej.
-
Powiem Wam że ja to już zupełnie jak zombi bym chodziła jak miałabym tak wstawać. Ja śpię od 21;30 do 4;20 i potdm do ok 6 i padam na twarz a jak Wy funkcjonujecie to ja nie wiem. Ja to muszę się znów gruntownie przebadac bo coś jest nie ok ale to mało ważne.
-
Tusia my już od jakichś 2 tygodni używamy 3+ z lovi. I tak jak piszesz Igor wypija butlę w ciągu kilku minut ale na tych mniejszych już nam przysypial wiec trzeba było zmienić. Moje dziecko wczoraj zjadlo po 20 i zasnelo. O 21 się obudził, pogadal i zasnął znów kolo 22. A nastepna pobudka dopiero o 5.30! Aż nie mogę uwierzyć, że tak długo spaliśmy!
Tusia a te kupy rzadkie są czy normalne? Tak jak Brusia pisze im cieplejsze mleko tym szybciej idzie kupa. U nas zawsze jest minimum jwdna na dzień a wczoraj nie było i dzisiaj czekam jak na zbawienie -
nick nieaktualnyJa to już chyba wpadłam w teb rytm, bo u nas od początku pobudki w nocy co 2h. Czasem ma jakiś fajniejszy sen to pośpi te 3-4h żeby znów co 1,5-2h mamy szukać
Oczy mi się nie kleją, ale ja już kiedyś tu pisałam że najzwyczajniej w świecie nie sprzątam. Odkurzanie, mycie podłóg zostaje dla małża na weekend, w czasie kiedy on siedzi z małą ja sprzątam resztę.
Fajnie jest mieć piękny posprzątany dom, ale cyborgami też nie jesteśmy. -
Dokładnie Vayn. Ja sprzatam raz na dwa tygodnie jak Mąż jest na wolnym i zabiera Młodego na spacer. Ja tylko w międzyczasie odkurzam co 2-3 dni, myję gary i wstawiam pranie a całą resztę zostawiam.
-
A ja ostatnio mu takie ciepłe mm robiłam . Przetestuje i jak coś to po dam mu chłodniejsze takie letnie bardzo. I sama zacznę jeść trochę lżej . Odstawie herbatkę z hippa na laktacje bo może to przez nią też coś trochę. Sama po niej się wyprozniam częściej
Kubuś spał od 21:40 - 00:50 i do 6:30 ale już się wiercil wcześniej ale jak patrzyłam na niego to miał oczy zamkniętezawedriwal w poprzek łóżeczka i mu nogi wychodziły ze szczebrlek aż na ścianę
Kuba nauczył się pluc i od paru dni tak robi
Wczoraj było ważenie i Kuba dobił do 6 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 07:06
Lexi150, Bruśka, vayn lubią tę wiadomość
Kubuś
-
nick nieaktualnyEh dziewczyny... zapisałam nas do lekarza. Pola piszczy, gaworzy jest pogodna no ale dzisiaj 14 dzień bez kupki. Zaczęła mi ulewać takim serkiem a czasami widzę że chce się jej ulać, ale zdąży połknąć
Trzymajcie proszę kciuki za Polę żeby to nie było nic poważnego i od razu sprawdzimy ile przybrała w ciągu tych 2 tyg. Za mamusię też trzymajcie co by mnie lekarka zabaredzo nie skrzyczała, że długo zwlekałam
-
vayn wrote:Ja to już chyba wpadłam w teb rytm, bo u nas od początku pobudki w nocy co 2h. Czasem ma jakiś fajniejszy sen to pośpi te 3-4h żeby znów co 1,5-2h mamy szukać
Oczy mi się nie kleją, ale ja już kiedyś tu pisałam że najzwyczajniej w świecie nie sprzątam. Odkurzanie, mycie podłóg zostaje dla małża na weekend, w czasie kiedy on siedzi z małą ja sprzątam resztę.
Fajnie jest mieć piękny posprzątany dom, ale cyborgami też nie jesteśmy.
Mam tak samo, z tym że mąż teraz non-stop pracuje i jest może z 30 minut dziennie, więc już nawet nie sprząta.... Jest taki syf w mieszkaniu, że patrzeć nie mogę. Jutro wyjątkowo powinien być, to wysyłam go z Jasiem na spacer, a ja biorę się za sprzątanie... zamiast spać. :[ -
nick nieaktualny
-
vayn jak nie wiecej
ja tam sprzatal z małym robie on w lezaku siedzi i mu tłumacze czego musi sie nauczyc
i biedy mnie tak słucha . a wczoraj szafke z naczyniami sprzątałam to lezał na macie i padł. a ja wszystkie kubki i szklanki w mleczku myłam bo pozachodziły. ale jade teraz do mamy na 3 tyg to odetchne przynajmniej gotowac nie bede musiała bo mi wszystko zrobią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 09:39
-
nick nieaktualnyvayn wrote:Eh dziewczyny... zapisałam nas do lekarza. Pola piszczy, gaworzy jest pogodna no ale dzisiaj 14 dzień bez kupki. Zaczęła mi ulewać takim serkiem a czasami widzę że chce się jej ulać, ale zdąży połknąć
Trzymajcie proszę kciuki za Polę żeby to nie było nic poważnego i od razu sprawdzimy ile przybrała w ciągu tych 2 tyg. Za mamusię też trzymajcie co by mnie lekarka zabaredzo nie skrzyczała, że długo zwlekałam
http://www.aboca.com/pl/produkty/melilax-pediatric