Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
tysiaa93 wrote:Może taki etap, że dzieci więcej ulewają. W sumie sporo się ruszają i "przechodzą" codziennie na pewno po kilka km
Ja się zastanawiam czy Gabryśka tych bóli brzuszka nie ma po witaminie d... Chociaż to w sumie chyba mało prawdopodobne ale już chwytam się wszystkiego.
No mój Jaś właśnie zaczął robić bardzo brzydkie kupki po tym, jak zwiększyłam mu dawkę wit. D. Teraz zaczęłam dawać normalnie - kupki nieco lepsze, ale i tak stęka przy nich o wiele bardziej niż kiedyś, a woda leci. -
L wrote:Tusia faktycznie jeśli się dokarmia to wcześniej czy później stracisz pokarm. Ja tak miałam przy pierwszej córce , piersią karmiłam ją może 3 mc. Karmisz małego piersia już 4 miesiące to sporo i na pewno wszystko co najlepsze wyssał
jeśli męczy cię kp to przejdź na mm , to nic złego. Ja kp ale szczerze to chciałabym powoli na mm przechodzić. Niedługo trzeba będzie do pracy wrócić a mała ani myśli o wypiciu mm
Tuli ty odciągniesz 100 ml swojego mleka? Ale masz pokarmu, ja to 20\40 max. A i jeszcze mam pytanie dopajasz małą wodą? Czy któraś dopaja wodą czy herbatką?
Oj marzą mi się wakacje ale w tym roku odpuszczamy.
Ja wode daje ale Jagoda pociaga 2-3 lyki tylko jak ma czkawke. I woda musi byc ciepla bo takiej w temp pokojowej nie chce i pluje. Dzis Luby kupil sok hippa jablko i koprek ale podobno nie chciala. Noe bylo mnie bo wychodne mialam. Skoczylam do lumpa i takich cudow nakupowalam ze szok:) -
tysiaa93 wrote:Lexi tego rumianku i koperku i tak nie pije bo nie chce wiec to nie ten sprawca. Zmienie swoja diete, odstawie narazie witamine d i zobaczymy.
-
Tuli są niestety już inne. Mój Mąż zawsze się śmiał że ja takie pomarańczki miałam. Jędrne i nieduże. Rozmiar c. A teraz widać że są opadnięte. Bardziej w kształcie łezki. A karmiłam bardzo krótko.
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Ostatnio marudziłam, że z Jasiem chyba do neurologa trzeba, bo jak leży na brzuchu to tylko leży, głowy nie chciał podnosić u lekarza jak podciągała za ręce, w rączki nic nie łapał. Poszłam na kontrolę i mówię to lekarce - pociągnęła małego za ręce i mówi "no, mamo, i co? Patrz, jak ładnie podnosi". Po czym zachodzę do domu i od tej pory Jasiek leżąc na macie, sięga po zabawki, a na brzuchu okręca się o 360 stopni. Ciągle coś trzyma w łapkach, nie zaciska ich jak do tej pory. No, inne dziecko... chyba nasłuchał się mamusi i stwierdził, że nie chce do żadnego lekarza.
tysiaa93, tulipanna, vayn lubią tę wiadomość
-
tulipanna wrote:A Wasze dzieci mocno ulewaja? Jagoda nawet jak odbije to ulewa zwlaszcza teraz jak na brzuch fika non stop. Zawsze tez jeszcze jej sie odbije,nawet po godzinie po ledzeniu.
I czy tez tak szybko Waszym dzieciom rosna paznokcie? Ja obcinak co tydzien a i tak ma czasem zarysowana politure:)
Aaaa i uzywacie jeszcze rozkow? -
O TUli to nie ma porównania jak Ty z jednej tyle sciagasz . Ja z dwóch nie mogłam nigdy wiecej uciagnać . Róznica kolosalna. U mnie od poczatku tak było niestety i nawet jak nie karmiłam mm.
Ja juz sobie wyobrażam jakie ja bede miała zwisy po same kolanakostiumy kapielowe trzeba bedzie zamienic na utwardzane z miseczka a nie takie trójkąciki
Kubuś
-
Ja to sie boje, ze wrócę do swoich cytrynek
były tak małe, ze jak teraz widze swoje staniki sprzed ciazy to sie śmieje
choc tak pewnie bedzie i jesXze do tego stracą swoją jędrność i te rozstępy to moze byc tylko obraz nędzy i rozpaczy
bardzo bym chciała zeby zostały takie jak sa teraz mimo, ze nie mieszczę sie w żadną swoją sukienkę ani koszule
-
Ja zawsze myslalam, ze mam mało mleka dopóki laktatora nie zmieniłam i raz po 10min ściągnęłam 120 z jednej piersi, a tak to ściągam na to żelazo ok 22-23 to z jednej zawsze spokojnie 60-70 mam na rano. Tak sobie jeszcze pomyslałam, ze moze nie budził ja bol brzuszka i bączki tylko moze żelazo zadziałało i ma wiekszy apetyt? To by mogło byc juz po 3 saszetkach? Czy zbieg okoliczności bardziej?
-
Miałam avent i babyono i ani kropelki, chciałam medele, ale poczytałam ze super sprawdza sie lovi prolactis - kupiłam bo byl tańszy i powiem, ze od razu mnie bardzo pozytywnie zaskoczył
niebo, a zmienia Przy tamtych!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 16:16